Am avut un sejur minunat in Metamorfosi la Hotel Blue Dolphin.
Un hotel de exceptie, foarte curat, cu servicii ireprosabile, am fost cazati in regim demipensiune, iar mancarea a fost foarte variata si foarte gustoasa.
Intr-adevar Metamorfosi este un sat linistit (se preteaza foarte bine pentru relaxare), cu taverne si magazine, foarte potrivit pentru a face excursii in imprejurimi.
O plaja foarte frumoasa o gasiti in Nikiti la doar câțiva km distanta: plaja saphos- o plaja cu nisip foarte fin, apa azurie, limpede, umbrele de stuf, marginita de o perdea de pini.
In Nikiti este un supermarket "metaghiți" si Lidl, de unde puteti sa va aprovizionati cu diverse: bere, apa, suc... fructele va recomand sa le luati din piata saptamanala din Nikit i- vinerea - sau din Metamorfosi - sunt proaspete si nu scumpe.
Piata saptamanala din Nikiti se amplaseaza pe cateva stradute laterale (la prima intersectie semaforizata cum intri in Nikiti in stanga). Gasiti tot ce doriti: legume, fructe, branzeturi, ouzo, tipuro (o bautura greceasca asemanatoare cu ouzo), peste, ulei, haine, etc...
Se merita experienta... Nikiti este un orasel unde gasesti multa miere de albine. Tot aici sunt si cateva vestigii antice bine semnalizate de la strada principala.
Am spus ca este bine aplasat zonal, deoarece se pot face excursii in imprejurimi - va recomand Stagira/ locul unde a trait Aristotel, Ormos Panagias (are plaje foarte frumoase si de aici puteti cumpara bilete pentru croaziera la Athos), Neo Marmara, Polygyros (capitala regiunii) -un orasel frumos cu multe strazi inguste in panta, case din piatra.
Va recomand plajele: Saphos, Pyrgadikia, Lyvrochio din Ormos Panaghias, Kalogria, si ceva mai departe Porto Kofo - portul surd -, Kalamitsi (orasul fantoma), Sykia, plaja dinSarti, si Platanitsi.
Este minunat daca ai masina proprie deoarece iti asigura libertate de miscare - benzina era 1,70 E.
Trimis de mira1 in 10.07.13 22:42:16
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în GRECIA. A mai fost în/la: regiunea Katerini
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (mira1); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Bune, utile recomandările.
Poate găseşti timp & dispoziţie să ne scri mai pe larg şi despre experienţa avută la Blue Dolphin - ai contrbui astfel la o medie mai reprezentativă a acelei variante de cazare...
- Aug.2024 Plaja Kalogria - dezamagire — scris în 24.08.24 de lauraned din CRAIOVA - nu recomandă
- Jul.2023 Nu recomand Nikiti — scris în 19.07.23 de viohoney din BUCUREșTI - nu recomandă
- Jun.2019 Nikiti, Sithonia - Dragoste la prima vedere! — scris în 29.06.19 de Anduise din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Sep.2018 Nikiti, la deal sau la vale? — scris în 15.11.18 de krisstinna din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Aug.2017 La cumparaturi in Nikiti si imprejurimi — scris în 09.02.18 de Denisa13 din GHIMBAV - RECOMANDĂ
- Jun.2016 Nikiti - o alegere inspirata — scris în 17.07.16 de GoMa din DEVA - RECOMANDĂ
- Aug.2014 Kalogria Beach - cea mai faină plajă din vestul Sithoniei — scris în 28.06.15 de bogumil din ORADEA - RECOMANDĂ