O zi din sejur am acordat-o unei vizite in Kerkyra.
Am plecat dimineata dupa micul dejun. Am optat pentru o calatorie cu autobuzul catre capitala insulei.
Astfel din fata hotelului - Messonghi Beach Resort - am luat autobuzul care are orarul afisat in statie. Pretul unui bilet a fost in jur de 2 eur, pe care l-am luat de la un angajat al firmei de transport care a venit inainte de sosirea autobuzului cu 10-15 min. Biletele se pot lua si din autobuz.
Astfel cu rucsacul in spate si o harta primita de la un magazin de bijuterii care isi facea reclama am pornit la drum.
Am ajuns dupa o calatorie de aproximativ 40 min cu opriri in fiecare statiune/statie in autogara care se afla foarte aproape de cetatea orasului.
Pe strazi am intalnit si panouri cu informatii/harta orasului in limba engleza si greaca. Nu ai cum sa te pierzi, asa ca puteti merge cu incredere sa vizitati orasul pe cont propriu!
Am vizitat cetatea, am mers pe cea mai AGLOMERATA strada din oras, care era impanzita de terase intesate cu turisti, am mers pe stradutele inguste - asa numitul bazar - in care gaseai de toate (suveniruri, haine, dulciuri, etc).
Am mers si la Biserica Sf Spiridon, unde se afla si moastele si va recomand sa ii treceti pragul si sa ii cunoasteti povestea (sper ca v-am starnit curiozitatea).
Am mers si in centrul orasului: Primarie, administratie etc, stradutele inguste si pline de leandrii imi dadeau o senzatie minunata.
Gasiti la tot pasul mici restaurante, taverne, magazine cu de toate in cazul in care doriti sa va potoliti setea sau foamea sau doar sa gustati ceva dulce traditional, care va asigur ca e f dulce :)
La intoarcere am luat din nou autobuzul tot de la autogara (trebuie sa va orientati dupa placuta pe care scrie Moraitika) !
Recomand sa petreceti macar o zi in orasul-capitala si sa va imaginati cum ar fi sa traiti acolo inconjurati de marea albastra!
Trimis de just_me in 14.03.13 22:53:18
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în GRECIA. A mai fost în/la: Thassos: Golden Beach, Limenas, Limenaria, Potos
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (just_me); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- Sep.2022 Un muzeu inedit: Casa Parlante — scris în 06.12.22 de Rodel din SIBIU - RECOMANDĂ
- Sep.2022 La pas prin Corfu Town, centrul istoric — scris în 30.11.22 de Rodel din SIBIU - RECOMANDĂ
- Aug.2021 Kerkyra Town, capitală a insulei Corfu – musai de văzut! // Partea a II-a — scris în 18.02.22 de maryka din GHIMBAV [BV] - RECOMANDĂ
- Aug.2021 Kerkyra Town, capitală a insulei Corfu — musai de văzut! // Partea I — scris în 15.02.22 de maryka din GHIMBAV [BV] - RECOMANDĂ
- Apr.2017 Cor fu, în Corfu (II) — scris în 22.04.17 de puiutea din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- May.2016 Kastropolis Kerkira (II) — scris în 26.10.16 de elviramvio din JUD. ILFOV - RECOMANDĂ
- May.2016 Kastropolis Kerkira (I) — scris în 24.10.16 de elviramvio din JUD. ILFOV - RECOMANDĂ