GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Când am intrat în portul Zante, am simțit o undă de caldură în interior. Visul meu avea să se împlinească, simțeam că sunt pe calea cea bună și că, am facut alegerea perfectă. Nu știam ce voi găsi, dar știam că o parte din visele mele se vor realiza. Iar astrele s-au aliniat încă o dată pentru mine. Tulburătorul Zakynthos a fost descoperit de către Zakynthos, fiul lui Dardanos, regele Troiei. Se spune chiar, că a fost stăpânită de Ulysse, regele Itaccai și că ar fi fost insula preferată de zeița Artemis și zeul Apollo. Am văzut locuri și peisaje care ne-au uimit. Am înțeles imediat de ce insula a fost numită, FLOAREA LEVANTULUI ,,. Aici plajele sunt lungi, cu nisip fin, vegetația luxuriantă, bogată în plantații de măslini, citrice și păduri de pini. Zakynthosul este format din munți în partea de nord, dealuri și câmpii în sud.
Insula grecească este o îmbinare perfectă între vechi și nou. Păstrează încă, urmele cuceritorilor venețieni, turci și englezi. Deși orașul a fost distrus de un cutremur urmat de un incendiu devastator, localnicii au avut grijă să păstreze amprenta medievală, dar i-au oferit toate facilitățile unui oraș modern. Aici nu vezi clădiri înalte, împletiri megalomanice din sticlă și aluminiu, construcții începute oriunde și oricum în culori țipătoare concepute special să atragă atenția cu orice preț. Singurele zorzoane cu care sunt împodobite casele și insula în general, sunt florile.
Citeam undeva, înainte de vacantă, că de ajungi pe insula asta riști ca ochii să îți devină albaștrii de la culoarea apei care îi îmbrățișează plajele. Niciodată nu am putut distinge atâtea nuanțe de turcoaz ca aici. Plaje de tot felul, cu apă limpede în Kalamaki sau valuri înspumate la Banana Beach, cu apa de un turcoaz incredibil cu degrade-uri începând de la bleu deschis pâna la albastru royal la Navagio Beach, cu bolovani sau nisip fin, cu bancuri de pești, sezlonguri, taverne, iahturi, hidrobiciclete, broscuțe Caretta-Carreta, un spectacol nemaipomenit, un mix perfect, pe care nu te mai saturi să îl privești, rugându-te să ți se întipărească pe retină pentru totdeauna. Un spectacol lejer îl oferă și portul Zante de la tavernele înșirate de -a lungul falezei. Aici acostează vasele de croazieră care debarcă turiștii fericiți după plimbările efectuate prin insula vecină KEFALONIA, minunea turcoaz Navagio, Blue Caves, turul insulei și alte obiective, în general aceleași.
Majoritatea plajelor și stațiunilor de pe insulă se află pe coastele de sud și est. Nordul și vestul insulei sunt formate din stânci abrupte ce se nasc din mare. Pe insulă există și trei waterparkuri. În Kalamaki, în Tsilivi și Laganas. Am să încerc să vă povestesc câte ceva despre fiecare oraș și plajă vazute de mine în Zakynthos.
Capitala ZANTE
Un oraș romantic și colorat, inima insulei, ce își are punctul de sprijin în port. E cunoscut ca unul dintre cele mai însorite locuri din Grecia, orașul ce are cele mai puține zile de vară ploioase. Se află în partea de est a insulei. Piețele centrale ale insulei sunt Solomos și Saint Mark care sunt înconjurate de cafenele, taverne, magazine cu suveniruri, agenții. Tot în port se ridică semeață și biserica Saint Dionysios, protectoarea insulei, cea care a rămas în picioare în urma cutremurului ce a devastat insula. Este un important vestigiu venețian, clopotul său fiind făurit la Veneția. În oraș există muzee unde poți afla istoria locului. Acestea sunt Muzeul de Artă Bizantină, unde se găsesc picturi, sculpturi, icoane, Muzeul Solomos unde poți vedea manuscrisele lui Dionysis Solomos, poetul ce a scris imnul național al Greciei și Centrul Cultural din Zakynthos unde poți găsi o bibliotecă impresionantă. Zona Bochali nu trebuie ratată, m-a încântat cu grădinile frumos împodobite cu bougainvillea și iasomie, cu străduțele liniștite și înguste. Dealul Bochali oferă o panoramă incredibilă asupra orașului și Mării Ionice, iar spre vârful dealului poți admira Castelul Venețian.
Stațiunea ARGASSI
Stațiunea se află la baza muntelui Skopos. Este stațiunea cea mai apropiată de port la aproximativ 15 minute, foarte frumoasă, plină de viață, cu multe taverne, magazine cu suveniruri, un hipermarket, centre de închiriat mașini, atv, scutere, toate aflate pe șoseaua principală. Plaja este foarte îngustă. Cluburile de noapte animă puțin stațiunea după lăsarea întunericului. Această stațiune poate satisface cerințele multor categorii de turiști, tinerilor ce caută o viață de noapte zbuciumată, cuplurilor ce caută aventura și romantismul, familiilor ce caută liniștea și relaxarea.
Vassilikos
Peninsula ce ne-a plăcut în mod deosebit, datorită plajelor acoperite cu nisip fin, tavernelor, pădurilor de pini care te însoțesc tot drumul spre plajă, apelor cristaline dar și datorită facilităților existente și confortului. Aici este destinația ideală pentru cei care iubesc vacanțele liniștite. Se află la 17 km de capitală, în sudul insulei departe de agitația celorlalte orașe. Plajele Vasilikosului sunt Banana Beach, Gerakas, Agios Nikolaos, Dafni, Porto Zoro, Porto Kaminio.
LAGANAS
Este orașul distracției. Se află în partea de sud și este faimoasă pentru viața de noapte, pentru cluburile, discotecile și tavernele ce oferă posibilitați de distracție non-stop. Mie personal mi s-a părut o stațiune foarte înghesuită poate datorită aglomerației la orice oră din zi dar și din noapte. În Laganas, la Taverna Tasos Greek, am mâncat cel mai bun lamb kleftiko (bucățele de miel și brînză cu legume în folie de aluminiu, flambate).
TSILIVI este o stațiune orientată pe turismul de familie dar din păcate nu am avut timp sa o vizităm.
ALYKES și ALKANAS sunt situate in golful Alykes. Sunt stațiuni gemene ce se pretează familiilor cu copii sau cuplurilor ce caută liniște. Alykes este o statiune mică cu multe taverne, magazine, baruri. Alykanas este mai maricica decat vecina ei și se intinde printre plantatii de maslini.
KALAMAKI se află în sud-estul insulei, langă aeroport, foarte aproape de vecina ei Laganas. Se află amândouă în același golf. În contradicție cu Laganasul, Kalamaki este o zona liniștită destinată odihnei. Aici găsești vile de lux, hoteluri cu vegetație luxuriantă, mini-marketuri, bazaruri și taverne. În centrul stațiunii există un club de golf, pentru cei interesați de acest sport, el se află în apropierea hotelului Onion Blue. Dacă vă plac caii, în Kalamaki există un centru de călărie Nana's Horse Riding.
Plajele la care am putut ajunge în cele șapte zile (prea puține) petrecute pe insulă, am să încerc să vi le prezint în câteva cuvinte.
NAVAGIO
Simbolul Zakynthosului, un loc unic, de o frumusețe tulburătoare. Croaziera spre Navagio am plătit-o la o agenție din port cu 2 zile înainte și a costat 25 euro de persoană. Nu am negociat deloc prețul și am avut surpriza să constat, că în port s-au făcut îmbarcări în dimineața plecării pentru 10 euro persoană. Chiar dacă croaziera a fost mai scumpă, feelingul nu se compară cu nimic. În mod cert croaziera și -a meritat toți banii, până la ultimul cent. Plecarea a avut loc la ora noua din portul Zante cu speedboat Voutrakos, o ambarcațiune de 40-50 de persoane, noua, moderna cu un bar bine aprovizionat, de unde îți puteai cumpăra băuturi răcoritoare, frappe, inghețată și sandwichuri ambalate.
Croaziera a cuprins Blue Caves, Cap Skinnari, staționare pentru o oră la mirifică Navagio, apoi oprire pentru baie la Blue Caves. La Cap Schinari poți vedea ruinele unui far vechi distrus de cutremur. De aici, se poate vedea insula Kefalonia pe care din păcate nu am vizitat-o. În zona capului Skinari se găsesc Peșterile Albastre, niște arcuri pietroase semețe în interiorul cărora relexia luminii dă mării nuanțe diferite de albastru. Urmează Navagio sau Shipwreck Beach.
Nici o fotografie din lume nu te poate pregăti pentru ceea ce vezi și ceea ce simți. Se spune că o fotografie face cât o mie de cuvinte. Aici nu se aplică regula. Nici o mie de cuvinte, nici chiar o mie de fotografii nu pot reda magia acestei insule. După părerea mea simbolul Greciei alături de Santorini. Drumul spre plajă este impresionant. Apa își schimbă culoarea pe măsură ce înaintăm, apar stâncile uriașe, albe, sălbatice iar în mijlocul lor plaja pe care se află epava vasului Panagiotis și căruia recunosc nu i-am acordat o importantă prea mare deoarece sufletul meu vibra la fiecare atingere a mării de o culoare incredibilă. Am preferat să-mi petrec timpul privind și simțind marea, valurile, pietricele. Nicăieri, altundeva nu am trecut așa de brusc de la realitate la vis sau poate invers. Stomacul meu era atins de mii de fluturași, sufletul meu era plin de atâta bucurie în timp ce ochii mei nu se puteau sătura de-atâta frumusețe. Când am pășit pe plajă, am simțit o bucurie imensă. Simțeam că aparțin acelui loc, că mă așteaptă de o veșnicie. A fost, clar, cea mai buna alegere a vacantei! Cea mai ,,wow" destinație pe care am ajuns să o văd până acum! Locul în care pâna și soțul meu a rămas fără cuvinte. Atâta frumusețe ni se așternea în fața ochilor. Mi-aș fi dorit să petrec doar câteva minute singură, să mă întind pe plaja albă, sălbatică cu pietre mici și mari de un alb ireal, să mă las mângâiată de soarele ce parcă, aici, își pierduse puterea, lasându-se dominat de culoarea minunat de albastra a cerului, să mă las cuprinsă de valurile bleu și spuma lor imaculată. Când am plecat de acolo lacrimile m-au năpadit, în primul rând pentru că timpul a fost prea scurt și în al doilea rând pentru că nu-mi venea să cred că eu am fost acolo, că ochii mei au putut cuprinde atâta frumusețe. Nimic din ce am văzut pâna acum nu se compară cu acest loc. Plaja Navagio a fost apogeul vacanței, motivul pentru care am bătut atâta drum. Am ajuns înapoi în port cu zâmbetul pe buze și fericiți că a fost cea mai reușită zi din cele petrecute pe insulă.
Banana Beach
Este preferata soțului meu. Cea mai modernă plajă de pe insulă. Am fost nevoită să petrec aici doua din cele șapte zile de vacanță, deoarece soțul meu s-a lipit pur si simplu de ea. Eu m-aș fi lipsit cu plăcere pentru a cunoaște și alte locuri. Nu aveam decât șapte zile la dispoziție și erau atâtea locuri frumoase de descoperit! Din păcate, nu l-am putut convinge. Și cum să plece când a găsit aici tot ce își dorea? O plajă impresionantă, cu nisip fin, valuri (cine se poate sătura de ele?), o mare limpede de puteai vedea peștișorii innotând, intrarea în apă extrem de lină, șezlonguri (3 euro pers), angajați ai plajei la care puteai comanda orice de la terasa din apropiere, mâncare excepțional de bună și ieftină, parcări spațioase străjuite de pini umbroși. Am mâncat aici cel mai bun souvlaki de porc (7,50 euro portia). Un cocktail costă 9 euro, o apă 1,50 euro și o cola 2 euro. Mi-a placut și mie, trebuie să recunosc, acestă plajă. Cea mai bună în opinia noastră, de pe insulă.
Lângă Banana Beach se află plaja AGIOS NIKOLAOS unde, nu am făcut decât un mic popas de 10 minute, timp în care am admirat capela SF. NICOLAE situată pe un deal lângă plajă. Plaja este una cu nisip fin, mai îngustă decât Banana Beach, dispune de șezlonguri și umbreluțe, are acces la o terasă modernă. Din păcate, este foarte aglomerată în luna iulie.
DAFNI
Drumul spre plaja Dafni este foarte prost, plin de gropi și de praf, de aceea am preferat să ne întoarcem din drum, făra a ne putea bucura de priveliștea oferită de această plajă.
LAGANAS
Este cea mai lungă plajă de pe insulă, aproximativ nouă km. Face parte din Parcul Național Marin care este casa broaștelor țestoase Carreta, Carretta. Aici se pot practica sporturi nautice. Plaja este înconjurată de impresionante formațiuni stâncoase ce oferă o priveliște deosebită asupra insulelor Agios Sostis, Marathonisi și Peleuzo. Pe plajă se găsesc numeroase baruri și taverne, nisipul este fin, șezlongurile și umbreluțele sunt peste tot, plaja este murdară, foarte murdară și extrem de aglomerată.
Alykes
Se află la 18 km vest de Zante. Numele său este dat de carierele de sare ce aprovizionează întreaga insulă. Este renumită pentru sporturile nautice practicate aici. Faleza nu există, plaja este cu nisip, intrarea în apă este lină din această cauză erau foarte mulți copii. Am petrecut aici câteva ore și ne-a plăcut foarte mult la Paporo Beach Bar.
ALIKANAS
Se află în prelungirea plajei din Alykes. Este o plajă pentru familii, o plajă cu nisip fin, îngustă, apa foarte limpede, se pot practica sporturi nautice. De -a lungul plajelor Alykes și Alykanas se află multe baruri și restaurante. Amândouă stațiunile sunt foarte liniștite.
KALAMAKI BEACH
A doua pe lista preferințelor noastre, este și ea o plajă ce face parte din Parcul Național Marin, fiind preferata broaștelor țestoase pentru a-și depune ouăle. Este situată la capătul estic al golfului Laganas, la aproape șapte km de capitală. Plaja este întinsă, o prelungire a plajei Laganas cu nisip fin, apă limpede, intrarea în mare lină. Aici am înnotat printre pești și am văzut mulți turiști făcând snorkeling. La capătul estic al plajei, ascunsă în spatele unor stânci se află o plajă pentru nudiști. Parcarea este spațioasă, există dușuri, taverna de pe plajă oferă băuturi și mâncare traditională, se pot închiria hidrobiciclete și canoe, sunt șezlonguri și umbreluțe, dar numai la un capăt al plajei. Angajati ai parcului iți oferă informații despre broscuțe. Accesul pe plajă este interzis între orele șapte seara și șapte dimineața. Noi am trecut de zona cu șezlonguri și ne-am întins prosoapele pe nisipul fierbinte și fin. Am petrecut o după amiază liniștită, liniște întreruptă doar de avioanele ce aterizau pe aeroportul din apropiere.
Din păcate, socoteala din târg nu se prea potrivește cu cea de acasă, în cele șapte zile petrecute în Zakynthos nu am văzut insula Agios Sostis, nu am fost pe Gerakas Beach și nu am reușit să găsesc balconașul cu punctul de belvedere pentru Navagio. Toate în viață asta se întâmplă cu un scop. Poate totul face parte dintr-un plan perfect în care eu trebuie să revin în paradis. Am apreciat fiecare moment petrecut pe această insulă și îmi doresc din tot sufletul să cunosc cât mai mult din paradisul grecesc. În Grecia, nimeni și nimic nu poate distruge minunile create de natură. Aici fiecare zi trece într-un ritm lent. Nimeni nu se grăbește. Plajele lungi ascunse între stânci uriașe, scăldate de razele soarelui, golfulețele cu apă cristalină, muzica, tradițiile și oamenii minunați te fac să te îndrăgostești iremediabil de ea. Grecia, Zakynthos au primit un loc cald într-un colțișor ascuns al inimii mele. Mă bucur atât de mult că am putut respira aerul binecuvântat al acestei insule, mă bucur atat de mult că sufletul mi-a fost atins de dragoste pentru Grecia.
Webmaster, vă rog, dacă se poate să atașați articolului următoarea melodie
http://www.youtube.com/watch?v=EelaRyGy_NM
Trimis de danamandache in 22.09.14 19:52:48
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în GRECIA.
36 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (danamandache); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
36 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu)
Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.
Un review EXCELENT, asa cum ar trebui sa fie toate, sa ne sfatuim, sa ne ajutam, sa ne indrumam unii pe altii, pentru că... totul costa bani!
@danamandache,
Pai daca spui ca:
”nu am reușit să găsesc balconașul cu punctul de belvedere pentru Navagio
atunci e musai sa mai mergi o data si sa iti faci un selfie pe buza prapastiei. Uite, de exemplu ca aici: youtube
Balconul este la vreo 10 m mai la dreapta, se vede in film.
Ai grija sa nu ametesti... cand te uiti la film.
Acolo, jos, printre oamenii aceia, care par ca niste furnici, ai putea sa fii chiar tu.
Cu o harta pe hartie ar fi trebuit sa nimeresti.
Sau ar fi trebuit sa ceri ajutor pe AFA, s-ar fi gasit imediat vreo cativa binevoitori gata sa te indrume spre... buza prapastiei.
Sora mea, un review senzational! Ma incanti cu randurile tale, am citit de trei ori textul... @motaneata, daca m-ar fi intrebat pe mine sa stii ca o ghidam fara sa o pun in pericol! In general cei de pe AFA se ajuta, nu-si sapa gropi...
In alta ordine Dana, protectorul insulei, sfantul Dyonissos este sarbatorit pe 24 august in fiecare an (ca si mine dealtfel! ), ocazie cu care credinciosii vin sa se inchine si sa-i sarute picioarele atunci cand este adus la biserica din port. Nu sunt moastele sale, este el perfect mumificat si conservat fara tehnici sau procedee. Acum doi ani am avut sansa sa-l vad si, desigur sa-i sarut cipicii! )
@danamandache: Foarte frumos, foarte util articol. Abia m-am întors din Grecia şi mi s-a făcut deja dor de ea. Bravo!
@danamandache -Musai trebuie să te reântorci măcar o dată în Zakinthos, măcar pentru două obiective: balconașul de care vorbești mai sus și Taverna lui Dimitri din portul Zante... Mergeți acolo, spuneți că sunteți români și cere-i lui Dimitri să vă servească cu frigania făcută de nevastă-sa! O să înțelegi de abia atunci de ce vizita la Dimitri este tot un obiectiv Info suplimentar - toți românii au discount de 20% la nota de plată la Dimitri!
@puiutea: multumesc! Am intalnit aici oameni deosebiti, care m-au ajutat, neconditionat, in planificarea vacantelor si s-au bucurat, sincer, ca am avut vacante minunate.
@motaneata: balconasul nu a fost gasit din cauza comoditatii sotului meu. Se astepta sa gaseasca aici, un resort pe plaja si un senzlong de care sa se lipeasca pana la plecare. De cate ori veneam cu propunerea sa mergem sa mai descoperim un loc deosebit, ma intreba, pana ma enerva, cati km sunt pana acolo. Daca nu a gasit balconasul din prima incercare nici ca a mai vrut sa urce pe drumul acela intortocheat si plin de curbe. M-a trimis la receptie sa imi comand un taxi, ca el a venit sa se odihneasca, sa stea tolanit pe nisip, sa simta marea, nu sa isi caute cuib in creierul muntilor ca nu-i vultur plesuv. Poftim romantism! Ma intreb si acum, vulturii plesuvi isi fac cuib?
Cat despre prietenii mei de pe Afa, nu cred ca ma "iubesc" atat de mult incat sa imi doreasca ce este mai rau! Cu o singura exceptie, dar mi- e frica sa o invoc, sa nu isi faca aparitia!!
@iulian68: multumesc, fratele meu!!! Daca alegeam sa petrecem ziua de nastere a sotului meu (24 August) in Zakynthos, m- as fi bucurat si eu de aceasta sarbatoare. Insa, am avut noroc de o petrecere pe cinste, in fata bisericii din satul Maries, cu ocazia sarbatorii Agia Maria. Petrecerea a tinut trei zile si am dat de ea intamplator, in timp ce cautam... balconasul buclucas!
@danamandache: Intai de toate... frumoasa vacanta ai avut, draga Danuta. Si ai un dar de a transmite ce simti... de parc-am fost si eu pe-acolo.
”M-a trimis la receptie sa imi comand un taxi, ca el a venit sa se odihneasca, sa stea tolanit pe nisip, sa simta marea, nu sa isi caute cuib in creierul muntilor ca nu-i vultur plesuv. Poftim romantism! Ma intreb si acum, vulturii plesuvi isi fac cuib?
Ei, si cu tine, cred si eu ca a facut asta ca sa aveti motiv de-ntors intr-o buna zi. Ia mai intreaba-l, sa vezi ca asa e!
@danamandache: Adica sotul tau e tot pe 24 august??? Nu-mi vine sa cred!!! Daca prindeam ziua aia pe insula, faceam "paranghelie" in biserica cu Dyonisos!!!
@iulian68: Paranghelie cu bere, ca ouzo nu-i place, zice ca miroase a carmol!!!
Blasfemie, blasfemie vor striga @motaneata si @JRL, dar domnii mei, gusturile nu se discuta!!!
@alinaro:ne vom intoarce cu siguranta, intr-o buna zi! A fost cucerit si el, desi nu recunoaste, de farmecul Zakynthosului!
@johnnyredlabel: am ratat si taverna, desi, mi-ati dat atatea indicii pentru ajunge la ea! De m-as intoarce acum, multe lucruri le-as face altfel, mi-as organiza mai bine timpul, as avea alte prioritati. Atunci parca eram ametita de atata frumusete, iar timpul a fost prea scurt pentru cate erau de vazut si de facut.
@danamandache: Alta asemanare! Nici eu nu beau ouzo, dar "ena bira megali " nu refuz!
@Carmen Ion: multumesc pentru aprecieri. Si mie imi e dor. Am sa imi potolesc dorul, scriind despre vacanta si uitandu-ma la fotografii.
@danamandache&@iulian :schimați ouzo cu tsipouro și toată lumea va fi mai veselă
@iulian68: O bere o bei de sete, a doua ca să-i simți gustul și cum nu e doi fără trei... Deci ena, dia, tria e mai corect
@johnnyredlabel: teseris cu tine! poate prindem o Grecie impreuna la anul... ca ne tot fotografiem pe acolo unul fara altul...
Foarte frumos scris! Am retrait concediul de anul trecut din Zakynthos citind randurile tale. A fost primul meu contact cu Grecia si a fost, practic, declansatorul concediului din acest an. Atat de mult mi-a placut incat la plecare, pe feribot, mi s-au umezit ochii privind spre turla bisericii Agios Dionysos, era ultimul lucru care se mai putea distinge in port pe masura ce ne indepartam.
@Camelia19:
”Am retrait concediul de anul trecut din Zakynthos citind randurile tale
ne-am bucura să putem citi impresiile tale de acolo scrise ca articol (review) nou.
Procedând astfel, ai avea ocazia ca prin notele şi evaluările proprii să contribui la o medie mai reprezentativă a acestei destinaţii.
Daca doreşti, copiază textul de mai sus şi reincarcă-l - cu eventuale ajustări, completări etc - folosind linkul "ADAUGĂ IMPRESII NOI"
@danamandache - cât nu suntem noi amatori de plaje greceşti sau din alte locuri, din primele rânduri articolul tău m-a captivat. Dacă începi să-l citeşti, nu te poţi opri. Bine că l-am descoperit. Felicitări!
@Michi: Va multumesc din suflet, mama Michi!!!
@Camelia19: multumesc, Camelia! Si eu am plans cand am parasit insula, privind acelasi turn!!!
Superb articol! Dintr-un balcon in Firostefani Santorini, intr-o noapte de septembrie, @zuftim va saluta cu mult drag. Chiar ca as da o fuga si pana in Zakinthos, daca nu m-ar astepta Caldera dis-de-dimineata. E o liniste sublima, pana si marea tace linistita, iar reviewul dvs umple-ochi un suflet deja prea-plin de frumusete. Minunat!
@zuftim: superb ecou! Incerc sa privesc prin ochii tai caldera, insa sunt sigur ca voi vedea tot cand iti voi citi viitorul review!
@zuftim: va multumesc din suflet pentru aprecieri! Articolele scrise de dvs, nu au egal. Nebun sa fii, sa nu iti doresti sa ajungi macar intr-unul din locurile descrise de dvs. Eu una stiu sigur ca trebuie neaparat sa ajung in Santorini, Mikonos si Kefalonia.
Vacanta de vis sa aveti!
@danamandache: in kefalonia sa prinzi ziua de 15 august! Va fi o experienta unica in viata sa vezi serpii aceia albi care apar in Markoupolo si Arginia si care, in timpul liturghiei intra in biserica si se urca pe icoana Maicii Domnului... Nimeni nu stie de unde vin si unde dispar... Este singura perioada din an cand pot fi vazuti... de mult visez sa ajung acolo si sa ma conving personal!
@iulian68: Daaaa? Foarte interesant. In motiv in plus pentru mine sa imi doresc sa ajung acolo cat mai repede!!!
@danamandache -
citeste ecoul meu din 26.09.2011 de aici: vezi impresii
in mijlocul iernii am descoperit acest minunat review si acum visez la a 3-a vizita in zakynthos. plus ca multe dintre pareri coincid
”nu-mi venea să cred că eu am fost acolo, că ochii mei au putut cuprinde atâta frumuseţe
iar eu scriam in 2012... Totul pare ireal si… nu am crezut vreodata ca pot sa indur atata frumusete.
in ceea ce priveste Ag.Nikolaos, sunt doua localitati cu acelasi nume , a doua fiind in partea de nord, portul de unde se pleaca spre Kefalonia sau pleaca micile ambarcatiuni spre Navagio
@papone: Multumesc pentru apreciere!!! Gandim la fel, simtim la fel!!! Navagio, Zakynthos sunt vinovate pentru asta!!!
In ceea ce priveste Ag. Nikolas aveti dreptate, doar ca localitatea situata in partea de nord nu am explorat-o. Se impune o alta vacanta in Zakynthos, nu-i asa?
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Sep.2020 Zakinthos (floarea levantului), o superba destinatie pentru toti — scris în 22.09.20 de aurora56 din TULCEA - RECOMANDĂ
- Jul.2020 Mama, mama, sunt in Zakynthos! — scris în 24.08.20 de valimi din SLOBOZIA - RECOMANDĂ
- Sep.2019 Cu Hayabusa prin Zakynthos — scris în 21.10.19 de webSorin din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Sep.2019 Prima noastra vacanta in Zakynthos — scris în 08.10.19 de danielcristea din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2019 Impresii din Zakynthos — scris în 14.08.19 de Marius92 din IAşI - RECOMANDĂ
- Jul.2019 Concediu minunat in Zakynthos — scris în 16.08.19 de Andreeutzzaa din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Sep.2018 Vacanta in Zakynthos No Name Apartmant — scris în 13.09.18 de mariuscbn din BUCURESTI - RECOMANDĂ