Korakonisi un loc mai putin vizitat, dar deosebit!
Pe coasta de vest, plecand dinspre Kiliomeno, la sud de Limnionas, am descoperit un loc deosebit de frumos, Korakonisi. Am fost indrumati spre acel loc, de un roman stabilit in Alykanas.
Mergem pe un drum ametitor, ce imbratiseaza muntele, la poalele caruia se zareste din cand in cand marea sclipind in soare.
In afara de faptul ca e plin de curbe, drumul este destul de bun.
Suntem curiosi si mai ales nerabdatori sa descoperim minunea.
Asfaltul se termina, gasim un locsor si lasam masina. Dupa aspectul drumului, e clar, trebuie sa mergi pe jos.
Afara-i tare cald, cred ca sunt aproape 40 de grade, dar mi-am tras sapca pe frunte si am pornit la drum.
Peisajul este tare interesant, stanca, vegetatie pitica, dar extrem de rigida la pipait (parca era de plastic). In stanca omniprezenta, au fost taiate un fel de trepte, inadecvate incaltarilor de plaja. Se coboara pe un drum destul de abrupt, cu pietricele. Pe marginea “scarii” exista un fel de gard de protectie si mai ales de sprijin.
Privesc naucita marea care mi se descopera treptat treptat. Nu ma pot abtine si filmez si ma impiedic de toate pietricelele.
Langa malul stancos al insulei Zakynthos, la o mica distanta, cat o saritura atletica, despartita de o mare verde, pe de o parte si albastra in partea cealalta, se afla micuta insula Korakonisi.
Insulita este de fapt o stanca “grasana” ce rasare din mare, stanca golasa dar cu mot de verdeata.
Undeva in partea stanga, sus, se deschide o “poarta” prin stanca, ce parca te invita…
N-am curajul!
La picioarele mele marea bolboroseste de zor. Din cand in cand valuri mari si inspumate se reped peste stanci, apropiidu-se vertiginos de mine. E pustiu, soare si mare involburata, mare verde, mare albastra.
In timp ce coboram pe drumul cel pietros, in linistea molesita din jur a aparut un ATV zgomotos, cu o pereche. N-am mai fost singurii exploratori. Si culmea, mai tarziu i-am auzit vorbind, erau tot romani. Sa mai zica cineva ca suntem un popor mic, suntem peste tot, chiar si in cele mai pustii locuri.
Dar sa revenim la minunea pentru care stam si ne topim in soare.
Partea continentala, daca pot sa o numesc asa, impreuna cu mica insulita Korakonisi formeaza un fiord de o frumusete deosebita. Aici marea este perfect verde si foarte transparenta.
E un loc tare frumos, pustiu, unde cei amatori de natura se pot bucura in voie. In zona nu exista nimic amenajat, deci trebuie sa va aprovizionati cu ceva de baut…sau ce v-ar mai fi necesar.
Cautand pe internet am gasit ceva comentarii ca s-ar putea face scufundari in zona, ca ar exista o pestera si fauna marina interesanta.
Personal nu stiu, eu fac doar “scufundari” vizuale in marea de lumina si culoare, de care am avut parte din belsug in aceasta vacanta minunata.
Pe langa poze, am facut si un filmulet care poate fi vazut aici http://www.youtube.com/watch? v=7jr4kdCRo28 sau poate fi atasat ca fond muzical.
Vacante frumoase si daca aveti drum prin zona, merita sa va opriti o clipa pentru inca o frumusete a naturii!
Trimis de nicoletass in 15.06.11 15:28:38
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (nicoletass); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
@nicoletass acum doua saptamani am ajuns si eu la Korakonisi, sfatuita de acelasi om (banuiesc) care v-a indrumat si pe voi.
Noi am avut noroc ca nu a fost asa de cald, erau doar vreo 30 de grade, iar jos pe stanci, intre insule, am avut surpriza sa gasim doua persoane care faceau plaja.
Oricum este un loc superb pe care l-ai descris excelent. Felicitari.
@pacurarcris,
multumesc pentru aprecieri. Mie mi-a placut foarte mult acel loc si nu am putut sa-l las nepovestit si ma bucur ca si tie ti-a placut.
Chiar ieri am fost acolo, e un loc singuratic, linistit dar minunat!
@dyali: ne-am bucura să putem citi impresiile tale de acolo scrise ca articol (review) nou.
Procedând astfel, ai avea ocazia ca prin notele şi evaluările proprii să contribui la o medie mai reprezentativă a acestei destinaţii.
Poţi folosi linkul "ADAUGĂ IMPRESII NOI"
Buna, am si eu o intrebare:
Noi am vrea sa mergem la inceputul lunii iunie in Zakynthos, dar imi este putin teama sa nu fie racoare. Cam cum era vremea cand ati fost voi?
Mersi
@diana89:
Chiar si in acest review am mentionat ca era foarte cald, la jumatatea lunii iunie.
Luna iunie mi se pare perfecta pentru a vizita insula. Si apa si vremea sunt la temperatura potrivita, poti vizita in voie insula fara a te molesi caldura.
Vacanta placuta!
Mutat în rubrica "Zakynthos - locuri ,,must see", ZAKYNTHOS" (nou-creată pe sait)
@nicoletass - Suberbe locuri! Multumim ca ni le-ati semnalat!
- Sep.2020 Zakinthos (floarea levantului), o superba destinatie pentru toti — scris în 22.09.20 de aurora56 din TULCEA - RECOMANDĂ
- Jul.2020 Mama, mama, sunt in Zakynthos! — scris în 24.08.20 de valimi din SLOBOZIA - RECOMANDĂ
- Sep.2019 Cu Hayabusa prin Zakynthos — scris în 21.10.19 de webSorin din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Sep.2019 Prima noastra vacanta in Zakynthos — scris în 08.10.19 de danielcristea din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2019 Impresii din Zakynthos — scris în 14.08.19 de Marius92 din IAşI - RECOMANDĂ
- Jul.2019 Concediu minunat in Zakynthos — scris în 16.08.19 de Andreeutzzaa din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Sep.2018 Vacanta in Zakynthos No Name Apartmant — scris în 13.09.18 de mariuscbn din BUCURESTI - RECOMANDĂ