ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 02.07.2026

La pas prin Wulingyuan - Feerie, muzică, culoare și munți spectaculoși

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE URM de aici

Salutare, dragii mei!

Astăzi vă invit la o plimbare prin Wulingyuan, o mică stațiune turistică situată în nord-vestul provinciei Hunan, în apropierea orașului Zhangjiajie. Localitatea este cunoscută în întreaga lume deoarece reprezintă principala poartă de acces către Parcul Național Zhangjiajie și spectaculoasa zonă peisagistică Wulingyuan, inclusă în Patrimoniul Mondial UNESCO încă din anul 1992.

Wulingyuan are o populație de aproximativ 60.000 de locuitori, iar economia sa se bazează aproape în întregime pe turism. Clima este subtropicală umedă, cu veri calde și ierni blânde, temperatura medie anuală fiind de aproximativ 16 °C. De-a lungul ultimelor decenii, localitatea s-a dezvoltat rapid pentru a primi milioanele de turiști care vin aici în fiecare an să admire celebrele coloane de gresie, pădurile și peisajele care au inspirat filmul "Avatar".

Pentru că am ales un hotel situat foarte aproape de centrul stațiunii, am avut ocazia să străbatem Wulingyuan la pas într-o dimineață, în două după-amiezi și, pentru scurt timp, chiar și în ultima zi, înainte de plecarea spre aeroport.

Wulingyuan s-a dezvoltat de-a lungul râului Suoxi, care împarte stațiunea în două zone unite prin mai multe poduri. Pe ambele maluri se pot observa hoteluri, restaurante, magazine și alei de promenadă, însă cea mai mare parte a zonelor comerciale și turistice este concentrată în apropierea Porții de Est (East Gate) a Parcului Național Zhangjiajie.

Ne-a plăcut ca, în plimbările noastre, să descoperim frumoasele case și complexe comerciale construite în stilul arhitecturii tradiționale locale, viu colorate, dar și parcurile în care oameni de toate vârstele, și mai ales cei de vârsta a treia, se întâlneau pentru a face mișcare, gimnastică sau pentru a dansa împreună.

La doar câteva minute de mers pe jos de hotelul la care am stat, am descoperit celebrul Charming Xiangxi Grand Theatre, unde în fiecare seară au loc spectacole inspirate din tradițiile și folclorul minorităților etnice din regiunea Xiangxi. Din păcate, timpul nu ne-a permis să asistăm la unul dintre aceste spectacole, dar cred că merită luat în considerare de cei care petrec mai multe zile în Wulingyuan.

Pe lângă numeroasele hoteluri, restaurante și magazine, Wulingyuan dispune de o autogară modernă, un centru de informare turistică și o rețea de autobuze care asigură legătura atât cu principalele obiective turistice din zonă, cât și cu orașul Zhangjiajie. Am remarcat faptul că oriunde ajungi stațiunea este foarte bine organizată pentru turiști, toate serviciile fiind concentrate în apropierea Porții de Est a Parcului Național Zhangjiajie. Wulingyuan se află la aproximativ 35 km de orașul Zhangjiajie, iar între cele două localități există legături foarte bune cu autobuzele locale. De asemenea, traseul poate fi parcurs rapid și cu taxiul sau prin aplicația Didi, pe care noi am folosit-o de mai multe ori și care s-a dovedit foarte comodă.

Atmosfera generală a stațiunii este una deosebit de plăcută, însă ceea ce m-a impresionat cel mai mult, nu doar aici, ci în toate locurile pe care le-am vizitat în China, a fost feeria multicoloră de lumini care învăluie orașul după lăsarea întunericului! Chinezii par să aibă un adevărat cult pentru punerea în valoare a clădirilor prin iluminatul arhitectural, iar rezultatul este un spectacol vizual deosebit!

Dacă mai adaugi și crestele maiestuoase ale munților din împrejurimi, orașul pare desprins dintr-un loc de poveste!

În plimbările noastre am observat că, în prima parte a zilei, pe străzile din Wulingyuan erau relativ puțini turiști. Cel mai probabil, majoritatea se aflau deja la obiectivele turistice din împrejurimi, motiv pentru care orașul ni s-a părut mai liniștit și mai puțin aglomerat decât ne-am fi așteptat.

CONCLUZIE

Wulingyuan ne-a fermecat prin frumusețea sa, prin arhitectura tradițională, peisajele spectaculoase și atmosfera sa aparte și va ocupa întotdeauna un loc special în arhiva celor mai frumoase amintiri de călătorie!

• Utilizatoriii LOGAȚI văd o versiune cu mai puține reclame
  • Ai dori o versiune COMPLET fără reclame? — devino membru afaFanClub -- citește mai mult

Trimis de elenaadina in 02.07.26 10:56:16
Validat / Publicat: 02.07.26 18:56:50
INFO ADIȚIONALE
  • Alte destinații turistice prin care a fost: Europa, Asia, Africa, America de Sud, Oceanul Indian

VIZUALIZĂRI: 37 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
Adn. FAVORIT

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (elenaadina); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
P01 La pas prin Wulingyuan
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 9000 PMA (din 10 voturi)

3 ecouri scrise, până acum

webmaster13
[02.07.26 12:57:20]

iata propunerea pentru fondul sonor

elenaadinaPHONEAUTOR REVIEW
[02.07.26 18:14:02]

@webmaster13:

Oare ce spune domnișoara? 😅

webmasterX
[02.07.26 18:56:30]

Mutat în rubrica "Descoperă Wulingyuan, ZHANGJIAJIE" (nou-creată pe sait)

[Rubrica inițială: BUFFER CĂLĂTORIE]

• Niciun abonat la acest review, încă...

• SOCIALs

[C] Copyright 2008-2026 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
  • LOGAT? = DA (IntC=1)
  • pagină generată în 0.049463033676147 sec