Varna - un city break reusit, mai ales in extra sezon!
In luna Aprilie am mers la Varna, pentru 2 nopti si 3 zile.
Am stat la un hotel de familie (Palitra Family Hotel) care a fost ieftin, nepretentios, curat, comod si accesibil (la distanta de mers pe jos de centrul orasului).
Am mers la Acvariul din Varna, fara rezervare, si in ciuda cladirii vechi, comuniste, spectacolul cu delfini ne-a placut mult. Recomand cu caldura o cafea la cafeneaua Delfinariului, deoarece unul dintre peretii cafenelei este peretele de sticla al bazinului in care se relaxeaza delfinii. In luna aprilie biletul a costat 20 leva/ adult dar am vazut pe site-ul lor (Dolphinarium Festa BG) ca in sezon estival biletul este mai scump. Pentru 200 leva poti avea si o sesiune privata de inot cu delfinii (cu 2 dintre ei) - cca. 45 de minute, cu cateva figuri: impins de talpi, inot tinandu-te de aripioarele delfinilor, pupici cu delfinii, etc.
In rest, am vizitat parcul Primorski, care este imens, verde si frumos amenajat si am incercat si restaurantele de langa gradina zoo (care se afla tot in parcul Primorski). O experienta culinara foarte buna, acolo am gasit niste creveti proaspeti la gratar, deliciosi.
Am incercat sushi, la "Happy Bar & Grill" si paste autentice, la "La Pastaria" (ambele excelente!).
Trimis de Raluca H in 08.06.17 00:42:47
- A fost prima sa vizită/vacanță în BULGARIA
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Raluca H); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Câteva fotografii realizate de voi acolo ar fi mai mult decât binevenite — atât ca ilustraţie a textului, cât şi ca informaţie utilă, ele fiind căutate, apreciate (şi solicitate) de cititorii interesaţi în această destinaţie... Poţi folosi linkul amfostacolo.ro/pic_addnew ... 65&ridAnt=78085
”Am stat la un hotel de familie (Palitra Family Hotel)
Ne-am bucura să putem citi impresiile tale de acolo scrise ca articol (review) nou.
Procedând astfel, ai avea ocazia ca prin notele şi evaluările proprii să contribui la o medie mai reprezentativă a acestei destinaţii.
În plus, dacă vreodată vei solicita informaţii aici, pe sait, cei care îţi vor răspunde o vor putea face cât mai adecvat "profilului" tău turistic (funcţie de locurile în care ai fost, unde ţi-a plăcut şi unde nu, din ce motive etc)
Poţi folosi linkul SCRIE IMPRESII (se deschide într-o fereastră nouă)
@Raluca H: Mulțumiri pentru amabilitatea cu care ai dat curs solicitării de a încărca fotografii.
@Raluca H: Am in plan o vizita de 2-3 zile la Varna de ceva timp, mai ales pt Muzeul de Arheologie, care am citit ca detine o colectie impresionanta de artefacte din aur si argint descoperite in siturile din zona.
@crismis: Buna! Din pacate noi nu l-am vizitat, pentru ca nu am avut suficient timp la dispozitie. Dar am gasit review-uri bune (cum ca ar expune cel mai vechi aur descoperit in Europa?).
Am inteles ca in apropiere (distanta de ~1h, cu masina) exista si o "Padure de Piatra" (Pobiti Kamani) dar nici acolo nu am ajuns. Din pozele de pe internet pare un fel de Stonehenge balcanic:-).
Concediu placut!
@Raluca H: Da, despre "padurea de piatra" au scris multi useri AFA, cel mai recent a facut-o (excelent) @irinad. Exista si un muzeu care expune ruinele unei vechi vile romane, cu mozaicuri de exceptie. Zona de litoral a Bulgariei este foarte ofertanta din punct de vedere turistic, ca dealtfel intreaga tara vecina de la sudul Dunarii (al carui mod de a se "vinde" turistic il admir din suflet!).
Vacante minunate si tie!
- Oct.2020 City-break de toamnă în Varna și împrejurimi — scris în 22.02.21 de crismis din GALAțI - RECOMANDĂ
- Oct.2020 Plimbare de o zi prin Varna — scris în 22.02.21 de mprofeanu din PITEşTI - RECOMANDĂ
- Oct.2020 Varna octombrie 2020 — scris în 05.11.20 de pacala_pm din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- May.2018 Varna, un oraș minunat — scris în 30.05.18 de black_mamba din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Mar.2018 La pas prin Varna — scris în 31.03.18 de iulianic din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jun.2017 O plimbare de jumătate de zi prin Varna — scris în 10.08.17 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jun.2016 Cine se scoala de dimineata la castel ajunge - Castelul Euxinograd — scris în 11.07.16 de mishu din BUCURESTI - RECOMANDĂ