ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 11.01.2025
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 29.12.11
STATUS: TITAN
DATE SEJUR
OCT-2024
DURATA: 2 zile
Prieteni

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 7 MIN

Cu trenul prin India

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE URM de aici

Citatele zilei sunt firește ale lui Mahatma Gandhi-

Omul bun este prietenul a tot ce trăiește; Fii tu însuți schimbarea pe care vrei să o vezi în lume; Nimeni nu mă poate răni, fără permisiunea mea.  

Cu trenul prin India o experiență autentică de călătorie.

La început am fost doar patru inși pentru această excursie. Încet, încet s-au mai adunat încă  doi, apoi încă doi pentru ca la final să fim în total nouă călători. Din acest motiv rezervările la hoteluri și biletele la tren, au fost luate separate. Am găsit eu ceva inadvertențe, care s-au remediat rapid de agentul din India.

Dar de ce vă spun toate astea? Ei bine  seara în Agra m-a abordat o doamnă din grup care mi-a spus că este o greșeală la biletele de tren, greșeală pe care nici io nu am remarcat-o. Noi din Agra trebuia să mergem direct spre Varanasi, iar biletele de tren erau din New Delhi spre Varanasi. Am întrebat șoferul care era cu noi, dacă știa că trebuie să mergem înapoi în New Delhi și mi-a confirmat că nu știa de acest lucru. Aici în Agra trebuia să ne lase seara la gară și să ne despărțim. Ei bine, vrând, nevrând a trebuit să găsim o soluție. Am vorbit cu agentul din India și mi-a spus că nu mai găsise bilete de tren din Agra și de aceea le-a luat din New Delhi. Vrăjeală din punctul meu de vedere, deoarece nici io, nici șoferul nu fusesem informați de acest lucru. Acu ce să mai zic? Era și greșeala mea că nu am verificat mai bine de-acasă biletele de tren. În fine bine că s-a rezolvat, chiar dacă am pierdut jumătate de zi de Agra.

După vizitele la Taj Mahal și la Fortul Agra despre care am scris anterior, tot am mai avut timp să ne ducă ghidul la un atelier de marmură să ne vândă tot felul de minunății. Le-am spus partenerilor de călătorie să nu cumpere de-acolo pentru că în oraș găsesc mult mai ieftin. Nu m-au ascultat și au luat o măsuță de marmură cu lumini  pe care au dat câteva sute de euro, pe care apoi am găsit-o în New Delhi la mai puțin de jumătate din bani. Atenție mari la ghizi, chiar dacă se dau prietenoși și spun că ne duc în locuri sigure ca să nu fim păcăliți de fapt este exact contrariul. I-a mai dus ghidul de mână pe câțiva să schimbe dolari și au schimbat la un curs mai prost cu 5% decât cel obținut de mine singur. Decât să vă lăsați pe mâna ghizilor mai bine vă descurcați singuri. Părerea mea.

După toate acestea ne-am luat rămas bun și am plecat spre New Delhi. Distanța nu era foarte mare, doar câteva sute de kilometri, drumurile erau destul de bune, doar că urma să ajungem la orele după amiezii în oraș și atunci este un trafic absolut infernal.

Noi aveam bilete la ora opt și jumătate seara, dar trebuia să ajungem în gară cu cel puțin o oră înainte, ca să ne orientăm. După o călătorie de câteva ore cu microbuzul am ajuns cu bine la gară. Ne-am luat la revedere de la Gwri, șoferul nostru super simpatic, singurul om care nu a încercat vreo clipă să ne păcălească. L-am omenit și pe el cu suma de 3 usd/zi de persoană, pentru toate zilele în care a stat cu noi, așa cum se procedează prin zonă. Apoi ne-am luat bagajele și ne-am dus la gară.

Aici mare nebunie ca la Gara de Nord. Biletele de tren fuseseră luate din timp. Am înțeles că se dau ca pâinea caldă, sigur din cauză de mulți călători. Opt dintre noi am prins bilete la cușete de dormit la clasa întâi, iar ultimul care s-a înscris a prins bilet tot la cușetă de dormit, dar la clasa a doua.  

Dar care era diferența!? Ei bine noi stăteam câte patru într-o cușetă, iar el avea paturi și pe stânga și pe dreapta, iar printre paturi se plimbau în voie alți călători.

Am găsit rapid peronul și ne-am pus pe așteptat. Ne-am pus toate bagajele în centru și am stat cu ochii pe ele ca pe butelie. Dar nu am avut niciun incident. Mai erau ceva turiști, dar foarte puțini. Majoritatea dintre cei care călătoreu cu trenul erau băștinași.

Trenul era tras la peron, dar ușile s-au deschis abia cu un sfert de oră înainte de plecarea trenului. Aveam scris pe bilete și vagoanle și cușeta și locurile așa că a fost foarte ușor să ne găsim fiecare locul.

Sincer am avut ceva emoții cu această călătorie. Nu mai mersesem la cușetă de dormit nici acasă, dar tocmai aici în India. Toate îngrijorările mele s-au dovedit nefondate. Cușeta noastrî conținea două rânduri de paturi suprapuse li era foaret curate. Aveam și pernă și așternuturi și pătură.  Noi ne luasem de-acasă niște așternuturi în formă de sac de dormit de la Dedeman special pentru acest lucru. Eu nu am apucat să-l folosesc din pricina că nu intram în el. Așa că am folosit așternuturile lor și a fost foarte bine.

Bonus am primit fiecare și câte o sticlă de apă îmbuteliată. Ne-am făcut rapid paturile și ne-am băgat la nani. Nu aveam toți  loc în cușetă pe culoar din pricina spațiului insuficient și a bagajelor noastre, asta cu toate că patul de sus era rabatabil.

Chiar pe bilete scria că locurile sunt la cușetă cu aer condiționat. Era foarte bine asta, ca să nu transpirăm. Dar acest aer condiționat era setat la o temperatură incredibil de scăzută, de a trebuit să ne învelim cu păturile și să ne punem fesurile pe cap. Așa ceva! Nu știu de ce le place prin țările astea să facă o așa mare diferență de temperatură față de cea de afară!

Cam ăsta a fost singurul inconvenient al călătoriei cu trenul. În rest a fost destul de silențios, chiar am dormit bine, mai ales că nu am avut parte de comercianți care să încerce să ne vândă câte ceva. Chiar a fost liniște. Doar la început au venit unii care se ofereau să ne facă patul, dar am refuzat. Așa că în afară de nașul, nu ne-a mai deranjat nimeni.

Cei aproape 700 de kilometri dintre New Delhi și Varanasi i-am parcurs în vreo doisprezece ore. Trebuia să facem zece ore, dar vreo două ore ne-a ținut pe șine înainte de Varanasi.

Aici în Varanasi am mai avut un incident. Cum am văzut că scrie Varanasi am coborât din tren. Aici trebuia să ne aștepte o mașină de la hotel, ca să ne asigure transferal. Ieșim noi din gară și nimic. M căutat un nene cu o pancartă și nu era nimeni care să ne aștepte. Înghesuială ca-n India, știți cum e! Netl nu-mi mergea, așa că apelez la un prieten cu net, să-mi dea telefonul să-l sun pe șofer. Aveam un număr de contact al acestuia. După ce cu greu răspunde îi spun că-l așteptăm la ieșirea din gară. Ei îmi spune senin că nu are cum pentru că trenul nu a ajuns încă. Bă ești prost, băi ești nebun? Cum să nu ajungă dacă noi suntem în afara gării? El o ținea pe-a lui, noi pe-a noastră, asta până mi-a venit idea să-I fac o poză cu gara. De abia atunci s-a lămurit că eram cu ostașie înainte. Varanasi are două gări, dar nu știam, nici nu ne-a spus nimeni de asta, nici nu am citit nicăieri.  

Până la urmă s-a rezolvat și ne-a recuperate din gară și ne-a dus la hotel. Despre hotelul din Varanasi o să vă povestesc cu altă ocazie.

La întoarcere a fost mai bine. Am luat trenul din gara corectă. Acesta nu a mai avut așa mare întârziere. Eram avizați și de condițiile din tren care au foat mai mult decât decente așa că nu am mai avut nico problem. În New Delhi ne aștepta cuminte șoferul nostrum cel simpatico, Gwri. Ne-am îmbrățișat de parca nu ne mai văzusem de nu știu când și trecuseră doar două zile.

Cam asta fost exepriența noastră prin India la cușetă de dormit cu aer condiționat la calasa întâi. Sunt și trenuri ca-n filme, unde se călătoerște claie peste grămadă, unde la ferestre în loc de ferestre sunt gratii, dar asta este o cu totul altă experiență!

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de robert in 11.01.25 10:59:39
Validat / Publicat: 11.01.25 13:15:36
INFO ADIȚIONALE
  • Alte destinații turistice prin care a fost: Algeria, Argentina, Bahamas, Benin, Brazilia, Camerun, Chile, China, Coasta de Fildeș, Cuba, Egipt, Emiratele Arabe Unite, Etiopia, Europa, Gambia, Ghana, Guineea Bissau, Honduras, Hong Kong, India, Indonezia, Insulele Cayman, Jamaica, Kenya, Macao, Maldive, Mexic, Pakistan, Republica Centrafricana, Republica Dominicană, Rusia, Senegal, Sheychelles, Sri Lanka, SUA, Tanzania, Thailanda, Togo, Tunisia.

VIZUALIZĂRI: 335 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

9 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (robert); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P20 gara secundară din Varanasi
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 22700 PMA (din 23 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

9 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[11.01.25 13:15:03]
»

Mutat în rubrica "Descoperă Varanasi, #Excursii INDIA" (nou-creată pe sait)

[Rubrica inițială: BUFFER CĂLĂTORIE]

mprofeanuPHONE
[11.01.25 13:48:19]
»

@robert: Sunt fană a mersului cu trenul, îmi place să experimentez așa ceva! Am văzut că arată bine cușeta la clasa I și că nu ați avut probleme cu dormitul. Mă întreb fără să fiu cârcotașă, nu îmi stă în fire, cum era toaleta!?

Am mers și eu anul trecut în Tunisia și în Maroc cu trenul și știu cum este. În Tunisia am fost pe distanță ca timp de maxim 4 ore și nu am folosit toaleta, nici nu se putea... În Maroc a fost bine în vagoane, la toaletă cât de cât acceptabil, oricum nici acolo nu am folosit-o.

Văd că și aici au mai multe gări, așa era și în Maroc, în Casablanca 3, în Rabat 2, în Meknes 2 doar în Fes și Marrakesh una...

Sunt datoare cu o explicație. Cât încă mai pot îmi place să merg pe cont propriu pentru că încerc să intru în pielea localnicilor, să văd ce îmi place și este încă mai ieftin, deși... În India nu aș avea curaj și de aceea am spus că nu mă tentează, poate cu agenție este altfel.

Bun și folositor articolul tău despre o experiență deosebită avută în marea Indie!

robertAUTOR REVIEW
[11.01.25 14:06:56]
»

@mprofeanu: era și la toaletă curat! Era unul care făcea des curățenie. Eu nu prea folosesc toalete publice decât la mare nevoie, dar aici chiar nu am avut ceva de reproșat!

Am crezut că nu vă tentează India din pricina poveștilor cu mizerie și altele de genu! Sorry!

Noi am fost cu agenție locală, dar cel puțin eu cu Laura am abandonat de multe ori ghidul și ne-am pierdut pe străduțe. Nu a părut periculos cu toate că am umblat și noaptea.

Nu mai spun de Goa că am fost 100% pe cont propriu și cu fata după noi!

Din aceste motive cred că se poate călători și pe cont propriu. Un mare avantaj, cel puțin față de China este că marea majoritate vorbesc engleza!

Mulțumesc frumos pentru vizită și comentariu și îmi pare tare rău că ratați întâlnirea din Bucovina!

adrianbogdan
[12.01.25 18:47:07]
»

Hai să trăiești!

Acuma să ști că nu te suspectez că ai făcut atâta drum până la Varanasi să te purifici cu mâncare vegetariană sau să înveți ceva mantre budiste, așa că aștept cu nerăbdare să ne povestești cum a fost cu ritualurile mortuare și cum ai perceput tu toată nebunia aia.

O întrebare

Ai atins Gangele?

k-lator
[12.01.25 20:43:08]
»

@robert: Trenul cu care ați călătorit voi arată chiar neașteptat de bine, cum nu mi-aș fi imaginat, având în vedere că vorbim despre India.

Deși am citit multe despre India, inclusiv cărți care m-au fascinat și intrigat în același timp, care m-au făcut să-mi dau seama că civilizația, cultura și exotismul acestei țări merită explorate, încă nu sunt pregătită să facă această încercare de a vizita India. Nu cred că aș putea să mă adaptez acelor locuri nici măcar pentru o scurtă vacanță... Cum spunea AZE la un moment dat, când a scris și el despre unele locuri, cred că trebuie să ai” stomac tare” pentru țara asta.

Felicitări pentru călătorie și articol!

robertAUTOR REVIEW
[13.01.25 07:37:48]
»

@adrianbogdan: da ce vroiai măi Roxana să mă bag în Gange să mă purific? Erau mulți care făceau baie pe-acolo, chiar este o tradiție locală, dar de data asta chiar am zis pas. O să afli mai multe când o să povestesc despre ceremoniile lor de înmormântare!

Da ce se întâmplă!? Nu te văd pe lista de Bucovina! Nu cred că vrei să ratezi așa ceva!

Mulțumesc frumos pentru vizită și comentariu!

robertAUTOR REVIEW
[13.01.25 07:43:42]
»

@k-lator: da am spus-o și o s-o mai spun, trebuie să fii pregătit bine din punct de vedere turistic pentru a vizita India. Adică nu o recomand ca prima ieșire din Europa într-o destinație exotică! Și eu am avut temerile mele, dar sincer a fost mult mai bine decât m-am așteptat. S-au mai schimbat și ei.

Referitor la stomac tare, asta e clar că trebuie așa ceva la Varanasi, unde trăiești o experiență unică în viață!

Mulțumesc frumos pentru vizită și comentariu!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
adrianbogdanPHONE
[13.01.25 09:03:54]
»

@robert: neața! Foarte tare experiența voastră așa in ansamblu din India.

Probabil ca și eu aș fi plecat de altfel ca și voi cu lecția învatata de acasă și ca și voi aș fi fructificat fiecare secundă pentru că probabil aș fi știut sigur că a doua oară nu aș mai fi călcat pe acolo... Cel puțin Agra și Varanasi, zic.

În privința întâlnirii de la Humor, numai de bine. Mi-ar fi plăcut să fiu prezentă dar nu mă pot opune timpului... Mă rog toate amestecate, job, intervenție chirurgicală, Bogdan nu își permite să piardă 3 zile de muncă și faptul că noi am tot fost în Bucovina în ani trecuti, vedem noi dacă se mai schimbă ceva (dar nu cred).

Ce să spun, distrati-va! Pup!

robertAUTOR REVIEW
[13.01.25 09:37:04]
»

@adrianbogdan: off multă sănătate!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
adrianbogdan, k-lator, mprofeanu
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Varanasi:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2025 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.051683902740479 sec
    ecranul dvs: 1 x 1