Turgutreis - orasul apusurilor fabuloase
Am promis ca voi incerca sa spun cateva cuvinte si despre acest cochet oras pe care l-am vizitat cu ocazia sejurului petrecut anul trecut in Turcia in hotelul La Blanche vezi impresii, avand in vederea ca hotelul se afla amplasat oarecum in mijlocolu orasului, ar fi fost oarecum imposibil sa nu fi luat la pas faleza si stradutele acestui orasel. Din hotel, in dreapta, pe faleza, se poate admira cateva hoteluri, iar in partea stanga, dupa un drum la pas de aproximativ 10-15 min, se ajunge in centrul orasului, unde se pot fi vazute cateva obiective ce merita a fi vizitate: bazarul, portul, moscheea din centrul orasului, alea teraselor, parcul, cochetul si micutul mall de lamga port.
Orasul Turgutreis (pana in anul 1972 s-a numit Karatopark, a fost redenumit in onoarea marinarului turc Turgut Reis, nascut in aceasta localitate in anul 1485) se afla cam la 20 km fata de Bodrum, si la 45km fata de aeroportul International Milas Bodrum, la aproximativ o ora de mers cu masina. Ca marime, e al doilea din peninsula Bodrum, facand parte din districtul Mugla, este o cautata destinatie de vacanta, in special pentru cele aproximativ 5 km de plaje de nisip, pentru restaurantele si terasele aflate pe malul marii, si nu numai. Acesta este principalul centru comercial din partea de vest a peninsulei si e cunoscut mai ales pentru doua caracteristici : fabuloasele apusuri, mai ales daca sunt insotite de un pahar rece de bere Efes si, nu in lutimul rand, posibilitatilor de shopping: piata saptamanala, care are loc in fiecare sambata, la care, din pacate, nu am reusit sa ajung, si nu in cele din urma, micile magazine, bazarul si micutul mall aflat langa port. Se spune ca in preajma orasului si in jurul insulelor din apropiere, in mare, se gasesc nenumarate epave, lucru de inteles, daca avem in vedere vechimea ca si port a acestei localitati, lucru cautat mai ales de catre amatorii de scufundari.
Pentru noi, fiind cazati in partea vestica a localitatii, sa spun asa, am luat la pas mai mult zona de faleza, atat in dreapta hotelului, dar mai ales in stanga, catre bazaar, parc, mall si zona portului. In timpul zile e destul de cald iar activitatea destul de restransa dar o data cu lasarea serii se animeaza atat zona bazarului, dar mai ales zona de restaurantelor si teraselor, asa ca o plimbare reconfortanta face sa simti pulsul si farmecul acestei localitati. In bazar traiesti cam aceiasi experienta ca de fiecare data cand ajungi intr-un bazar din Turcia, o multitudine de produse de firma sau nu, originale sau falsuri, negocieri, ceai, cafea, glume, pisici, o lume pestrita dar de un farmec aparte. Las fotografiile sa va spuna mai multe, cu toate ca nu poate fi redat in cuvinte si nici in imagini senzatiile pe care le traiesti la fata locului…
Alegeri intelepte si vacante placute tuturor!
Trimis de kelyboy in 06.01.15 11:44:08
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în TURCIA.
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (kelyboy); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Mutat în rubrica "Descoperă Turgutreis - orașul amiralului, BODRUM" (nou-creată pe sait)
- Jul.2010 Orasul amiralului — scris în 11.03.11 de Marian Preda din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jun.2010 Turgutreis - orasul amiralului. — scris în 26.09.10 de presario din ORADEA - RECOMANDĂ