Palatul Şahului – Saadabad - Sa’adat Abad
În realitate acesta este un complex muzeistic întins pe 300 de hectare, intr-o padure. Este enorm.
Este situat în “nordul extrem” al Tehranului, la poalele munţilor şi pentru a ajunge acolo folosiţi taxiul, sau urmaţi indicaţiile de pe site… adică tot cu taxiul. Biletele se vănd în funcţie de obiectivele vizate.
Am vizitat Palatul alb – reşedinţa lui Mohammad Reza Pahlavi, ultimul şah al Iranului, Palatul Verde – fotografiatul interzis şi Muzeul de artă Kakh-e Siyah.
Ataşez o poză cu planul complexului.
Informaţii utile găsiţi aici: en.sadmu.ir
Recomand să rezervaţi peste 6 ore pentru vizită. “Casa” şahului si opulenta acestui loc il veti judeca fiecare in parte, iar într-o poză veţi găsi si un scurt istoric al acestui loc.
Camerele sunt protejate de pereţi de sticlă.
Găsiţi în interiorul complexului cafenea, toalete, apă.
In anumite locuri fotografiatul este interzis, dar Iranul este Iran si maine...va fi voie. O tara altfel.
Vizitaţi. Recomand … un loc frumos aproape de munte, dar destul de aglomerat.
Trimis de danyo in 25.07.17 21:30:04
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în ORIENTUL MIJLOCIU.
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (danyo); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
@danyo: Votat cu plăcere și acest review și cu aducere aminte tot cu păcere.
Pe unde l-ai abordat, prin Poarta de Sud sau prin poarta de Nord numită și poarta Darband?
Cel mai bine este abordarea dinspre Poarta de Nord așa cum am făcut și noi pentru că am coborât, a fost mai ușor.
Am fost acolo cu mijloace de trasport în comun. (metrou și van)
Sper să scriu și eu pentru cei ce vor să meargă acolo pe cont propriu. Oare când?
- Jul.2017 Palatul Golestan — scris în 25.07.17 de danyo din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jul.2017 Tehran – mic ghid — scris în 23.07.17 de danyo din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Apr.2017 Plimbare prin Teheran — scris în 29.10.18 de mprofeanu din PITEşTI - RECOMANDĂ
- Apr.2017 Saad Abad, reședință regală ieri, complex cultural-istoric în Teheranul de azi — scris în 12.06.18 de mprofeanu din PITEşTI - RECOMANDĂ
- Apr.2017 Palatul Golestan, cel mai vechi monument din Teheran — scris în 17.05.17 de mprofeanu din PITEşTI - RECOMANDĂ
- Jul.2016 Muzeul de război; Muzeul naţional de istorie; Muzeul de ceramică şi sticlă — scris în 28.07.17 de danyo din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jul.2016 Pol-e Tabia’at – Podul naturii; Borj-e Milad – Turnul Milad; Borj-e Azadi – Turnul Azadi — scris în 27.07.17 de danyo din BUCURESTI - RECOMANDĂ