ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 24.06.2025

DISTRACŢ. / RELAXARE:
Mulțumit, aproape încântat

Salou, o vacanță frumoasă

TIPĂREȘTE

Am ajuns in Salou pe 19 august, dupa un zbor Bucuresti Otopeni- Barcelona- El Prat, fara peripetii, care a durat aproximativ 3 ore si 15 minute. Oferta agentiei a inclus si transferul aeroport- Salou hotel Las Vegas si invers, un drum placut de aproximativ o ora si jumatate, in conditii foarte bune.

Am ales aceasta destinatie la recomandarea unei prietene, care iubeste Spania in general si imi povesteste constant despre marea ei dorinta ca dupa pensionare sa se mute in Spania. M-am gandit la Salou pentru plajele frumoase si pentru apropierea de Portaventura, intrucat plecam impreuna cu copiii si atat ei cat si sotul meu sunt pasionati de genul acesta de aventura, dar si dornici de soare si leneveala pe o plaja frumoasa plus inot-iar aici ma incadram si eu. Nu aveam cum sa prevad la data achizitionarii sejurului (luna noiembrie 2023) ce va urma si ce eveniment trist va preceda cu doar o saptamana aceasta vacanta-si totusi dupa ce totul a fost dus crestineste la bun sfarsit, am plecat, franta si amortita. Nu am vrut sa renunt, sa dezamagesc copiii, si pana la urma pot spune ca un pic mi-a prins bine Salou, cu plaja, marea si efervescenta lui. Am vazut aici un mod al varstnicilor de a se bucura de viata, oameni care dansau, radeau, gustau din plin serile de august cu o bucurie molipsitoare si mi-am promis instantaneu sa imi traiesc asa zilele la batranete, sa incerc cel putin...

Revenind, adaug cateva informatii generale despre Salou, unele preluate de pe net, completate cu ce am reusit sa facem/ vedem noi in cele 7 zile petrecute acolo.

Salou, Spania este un oraș de coastă situat în provincia Tarragona, în comunitatea autonomă Catalonia, pe malul Mării Mediterane, în partea de nord-est a Spaniei. Se află la aproximativ 10 km sud-vest de Tarragona și la circa 110 km sud-vest de Barcelona. Datorită poziției sale privilegiate, Salou este o destinație turistică de top, cunoscută pentru plajele sale, clima blândă și infrastructura turistică modernă.

Plaje: Playa de Levante (Llevant Beach) – cea mai mare și populară plajă din Salou, cu nisip fin, ape limpezi și o promenadă spectaculoasă, plină de restaurante și magazine. Playa de Poniente (Ponent Beach) – mai liniștită, ideală pentru familii. Cala Llenguadets și Cala Penya Tallada – golfulețe mai mici și mai intime, perfecte pentru relaxare și snorkeling. Capellans Beach – situată între plaje mai mari, dar apreciată pentru atmosfera mai calmă.

Atracții turistice: PortAventura World – unul dintre cele mai mari parcuri de distracții din Europa, cu roller coastere spectaculoase, spectacole și un parc acvatic. Ferrari Land – un parc tematic dedicat brandului Ferrari, aflat în cadrul PortAventura. Bulevardul Jaume I – un loc ideal pentru plimbări, cu fântâni arteziene iluminate seara, statui, palmieri și vederi spre mare.

Natură și peisaje: Camí de Ronda – un traseu pietonal care urmărește linia coastei, oferind priveliști spectaculoase asupra Mediteranei, Cap Salou – o zonă mai sălbatică, cu stânci, vegetație mediteraneană și puncte excelente pentru fotografii și apusuri. Alte obiective: Torre Vella – un turn medieval din secolul al XVI-lea, restaurat, care găzduiește expoziții de artă, Fântânile dansatoare – spectacole de apă, lumină și muzică, desfășurate în zona centrală a promenad

Noi am fost cazati la Hotel Las Vegas, un hotel frumos, confortabil, unde ne-am simtit minunat. Acesta este pozitionat ideal, la 250 m de plaja Llevant si aproximativ 400 m de plaja Capellans, la mai putin de un km de Bulevardul Jaume, aproape de Fantanile Dansatoare, la aproximativ 8 minute de plimbare de Cami de Ronda, unde am admirat pe seara niste peisaje foarte frumoase. Plaja am facut preponderent pe plaja Llevant, 25 e 2 paturi de plaja si o umbrela, asa inchiriam de obicei, baietii preferau sa stea la prosop. Nisipul extrem de fin, auriu, il simteai pe tine peste tot. Marea calda, intrare lina, nu foarte limpede de multe ori, valuri destul de mari dupa amiaza in special. Servire pe plaja la baruri care seara se transformau in cluburi pe plaja. O atmosfera perfecta de vacanta pentru orice categorie de varsta, am asistat la petreceri pentru seniori tinute in centru unde acestia dansau si cantau alaturi de dansatorii de pe scena. Preturile as spune ca erau decente, noi am avut demipensiune md plus cina, iar la pranz mergeam la una din terasele care se gasesc in numar mare de-a lungul plajei, cu preturi pentru toate buzunarele. Chiar mi s-a parut ca mancarea la multe dintre restaurante era de tip fast food, cu preturi mai mici, dar nu chiar pe gustul meu Oamenii de aici m-au impresionat, calzi si plini de viata!

Ce as recomanda insa ar fi vizitarea acestei statiuni in iunie sau septembrie - octombrie, intrucat in august era extrem, dar extrem de aglomerat. Chiar daca plaja este foarte mare, tot se simtea aglomeratia. Spre deosebire de Thasos si plaja din Prinos din iulie, aici mi-a lipsit atmosfera aceea pasnica... Insa pentru tinereii din familie a fost perfect, atat in timpul zilei cat si seara.

Portaventura se afla la aprox 5 km, am preferat sa folosim taxiul pentru asta, in jur de 15-20 e, nu imi amintesc exact. fiindca statia de taxi se afla foarte aproape de hotelul nostru, ca si statia de bus spre multe alte destinatii. Portaventura a insemnat o zi minunata, eu m-am bucurat enorm de bucuria lor. Preturile actualizate le gasiti cu siguranta pe net, nu a fost ieftin cu siguranta, mai ales ca noi am luat si fast pass la fata locului, pentru a nu astepta o multime de timp la cozile interminabile, Biletele pentru parc le-am achizitionat prin receptia hotelului. Pe langa Salou si Portaventura, am reusit sa ajungem tot cu un taxi in Cambrills, unde ne-am plimbat, am luat pranzul la o terasa frumoasa si am facut plaja.

Daca recomand Salou? Da, insa alegeti cu atentie perioada, in functie de preferintele dumneavoastra. Mie personal mi-ar fi placut sa nu fie atat de cald si atat de aglomerat. Cu siguranta insa pot spune ca prima mea intalnire cu Spania a fost minunata, in primul rand pentru ca aveam nevoie de o asemenea atmosfera spumoasa, ca de aer!

Trimis de MaraMura in 24.06.25 18:51:31
Validat / Publicat: 24.06.25 19:42:12
INFO ADIȚIONALE
  • A fost prima sa vizită/vacanță în SPANIA
  • Alte destinații turistice prin care a fost: Ungaria, Franța, Iugoslavia, Rusia, Germania, Croația, Italia

VIZUALIZĂRI: 120 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
Adn. FAVORIT

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (MaraMura); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
P01 Plaja Llevant, seara
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 15300 PMA (din 17 voturi)

10 ecouri scrise, până acum

webmaster26
[24.06.25 19:41:54]

@MaraMura:

Noi am fost cazati la Hotel Las Vegas, un hotel frumos,

Ne-am bucura să putem citi impresiile tale de acolo scrise ca articol (review) nou.

Procedând astfel, ai avea ocazia ca prin notele şi evaluările proprii să contribui la o medie mai reprezentativă a acestei destinaţii.

În plus, dacă vreodată vei solicita informaţii aici, pe sait, cei care îţi vor răspunde o vor putea face cât mai adecvat "profilului" tău turistic (funcţie de locurile în care ai fost, unde ţi-a plăcut şi unde nu, din ce motive etc)

Poţi folosi linkul SCRIE IMPRESII (se deschide într-o fereastră nouă)

[24.06.25 20:23:21]

@webmaster26: Multumesc! Cu siguranta voi scrie un review despre hotel, pentru ca merita! Seara frumoasa!

ANILUPHONE
[25.06.25 08:41:28]

@MaraMura: Ce vacanță plăcută ați avut! Felicitări pentru alegere și mai ales că nu ați renunțat, mai ales după ce ați trecut printr-o perioadă mai grea... acum deja vorbim despre evenimente trăite anul trecut!

Cred că a meritat și v-a plăcut, fiind și prima vacanță în Spania! Și spun asta, după ce și noi am fost pentru prima dată în Spania, mai exact în Andaluzia! Pentru noi a fost o vacanță activă, de cunoaștere, dar pentru o vacanță de relaxare aș alege zona Barselonei... dar mai spre toamnă... mai puțină aglomerație și se mai domolește căldura!

În rest numai de bine!

[25.06.25 08:52:40]

@MaraMura: Ma bucur ca v-a plăcut și v-ați simțit bine, am fost de doua ori și as reveni cu placere. Am stat la niște prieteni la 5 km. de Salou dar zilnic veneam la plajă.

[25.06.25 12:13:31]

@ANILU: A fost frumos, o alegere buna Salou pentru relaxare si plaja. Vecinul Cambrills este mai mic, mai linistit si mai pitoresc, ne-a placut foarte mult! Citesc articolele tale despre Andaluzia, felicitari pentru o vacanta activa intr-o destinatie absolut superba, marturisesc ca ma tenteaza si pe mine! Multumesc pentru apreciere si ecou! Vacante frumoase si numai bine!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
[25.06.25 12:32:25]

@celeste: Am citit acum articolul tau despre Salou si completarile din comentarii! Cred ca nu s-a schimbat mare lucru, este aceeasi destinatie frumoasa pentru relaxare si distractie, o masa de pranz la restaurant pe faleza in jur de 45-50 e pentru 4 oameni, dar se putea si mai putin in functie de ce tip de restaurant/terasa alegeai, iar daca ai o masina la dispozitie esti suficient de aproape de alte orase care merita cu siguranta o vizita! Inainte sa ma decid pentru Salou am cautat si cel mai recent review era de prin 2016, irelevant pentru preturi, dar descrierea in sine m-a convins. Spania este frumoasa cu siguranta si sanatosi sa fim sa putem vedea cat mai mult din ea! Multumesc pentru vizita si apreciere!

[25.06.25 13:14:43]

@MaraMura: Pe noi Spania ne-a fascinat foarte mult am avut noroc cu prietenii care stăteau acolo și am putut sa ne deplasam și știau limba, cu engleza era mai greu. Recomand din toată inima și nordul Spaniei, Gijon Bilbao, Santander, Oviedo cu coborâre către Portugalia. Partea de sud ne-a rămas de vizitat și Toledo, chiar dacă am fost la Madrid. Din păcate nu am mai scris de foarte mult timp am avut un soc când a murit tatăl meu și nu m-am putut regăsi după care ne-a venit nepotica.

[25.06.25 13:30:13]

@MaraMura: Nu ați fost și în Cambrils, în Tarragona? Tarragona a fost o surpriza plăcută pentru noi.

[25.06.25 14:18:51]

@celeste: Am fost pentru o zi in Cambrils! Noi am preferat sa ajungem acolo cu un taxi, in jur de 8 km, cam 16 minute. Se poate folosi si autobuzul, dar noua ni s-au parut aglomerate (putin mai jos de hotel era statia de autobuz). Ne-am plimbat prin oras, apoi am mancat de pranz la Restaurant Sotacel pe faleza si am mers peste drum sa vedem portul, foarte frumos dealtfel si sa facem plaja. Aici plaja era foarte libera, dar marea cu valuri mari, nu am putut intra in apa...

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
zlatna
[25.06.25 16:13:02]

O vacanță reușită într-o locație neașteptat de faină! Nici nu auzisem de Salou până să citesc articolul, dar m-a convins imediat. E atat de aproape de Barcelona.

Plaje largi, parc de distracții, fântâni arteziene spectaculoase, mâncare apetisantă și delicioasă – tot ce ai nevoie pentru relaxare și voie bună.

Toate cele bune și vacanțe plăcute!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]

3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
ANILU, celeste, zlatna
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Salou: