ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 31.08.2011
  • *) Email NEFUNCȚIONAL
  • --- F ---
    GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
    DIN: Mannheim Germania
    ÎNSCRIS: 23.10.09
    STATUS: SENATOR
    DATE SEJUR
    JUN-2011
    DURATA: 3 zile
    cuplu fara copii
    2 ADULȚI

    GRAD SATISFACȚIE
    SERVICII:
    95.00%
    Mulțumit, aproape încântat
    CADRUL NATURAL:
    100.00%
    Încântat, fără reproș

    NOTARE MEDIE REZULTATĂ
    97.50%

    AUTORUL ar RECOMANDA
    această destinaţie unui prieten sau cunoscut
    TIMP CITIRE: 3 MIN

    Prambanan - cand dragostea devine obsesie

    TIPĂREȘTE

    Ce ar fi acest complex de temple daca nu ar exista legenda despre el? Un morman de pietre suprapuse una peste alta spalate de ploi si crapate de cutremure? Un morman de pietre extraordinar de frumos sculptate dar fara viata? Ce anume le da magia?

    Complexul de temple Prambanan construit între secolul al IX-lea si X-lea, se află la circa 17 kilometri de centrul oraşului Jogyakarta si este cel mai mare complex de Temple Hindu de pe Insula Java.

    Sase temple principale situate in curtea principala plus mai mult de 250 de temple mai mici care inconjoara aceasta curte sunt rasfirate pe o suprafata de cateva hectare. Si dintre aceste 6, sunt trei altare de o importanta deosebita situate in asanumitul “Trisakti” ("trei locuri sacre") si sunt dedicate celor mai importanti trei zei ale religiei Hinduse: Shiva - distrugatorul, Vishnu - păzitorul şi Brahma – creatorul. Tipic pentru un templu hindus sunt clădirile înalte ce se îngustează spre varf si care datorita fatadelor bogat decorate, par din departare maiestuoase si fragile.

    Cel mai inalt templu a lui Shiva are o inaltime de 47 metri si baza de 34 metri latime. Din pacate in urma unui cutremur puternic in mai 2006, complexul de temple Prambanan, a fost distrus partial. De atunci tot complexul se afla in restaurare si multe dintre temple se pot vizita doar din exterior.

    Norocul nostru ca templul dedicat lui Shiva era deschis si astfel am putut sa-l vizitam si din apropiere si in interior. Fiecare templu este acoperit in totalitate cu basoreliefuri care redau povestea “Ramayana” epopeea antică a religiei hinduse, o carte ce conține 24.000 de versuri. Pentru a urmări povestea, vizitatorii trebuie să urce scarile incepand in partea de est şi sa inconjoare templul in sensul acelor de ceasornic pana ajung sus unde se afla intrarea in templu. In interiorul templului se aflau patru camere mici si intunecoase fara ferestre in mijlocul carora era amplasata o statuie de circa 2 metrii inaltime. Camera principala conţine statuia lui Shiva, iar celelalte trei - statuia lui Durga (soţia lui Shiva), Agastya (profesorul lui Shiva) şi Ganesha (fiul lui Shiva). Am incercat sa-mi imaginez cum au aratat aceste temple in trecut, probabil au fost foarte colorate, cum mai sunt si astazi templele hinduse din India.

    Va sfatuiesc sa vizitati templul seara cand caldura de peste zi nu mai este asa de neplacuta si cand dupa apusul soarelui acest templu luminat de multe ori doar de o luna plina imensa, se transforma intr-o culisa sureala pentru cele mai pasionante dansuri “Ramayana” ce povestesc zi de zi despre legenda printesei Roro Jonggrang si a printului Bandung Bondowoso.

    Legenda spune ca printul Bandung Bondowoso se indragostise nebuneste de fata regelui din Java de printesa Roro Jonggrang insa ea refuzase definitiv sa devina sotia lui. Nevazand alta alternativa printul Bandung cucereste intreaga Insula Java invingandul in lupta pe tatăl ei regele Boko, crezand ca astfel printesa Roro va fi nevoita să se căsătorească cu el. Printesa Roro accepta in cele din urma punand doar o singura conditie: Si anume este de acord sa devina sotia lui numai în cazul în care el construieste un templu cu 1000 de statui înainte de răsăritul soarelui. Ea fiind sigura ca nu ii va reusii. Dar Bandung roaga spiritele noptii sa-l ajute. Si cu ajutorul spiritelor Bandung reuseste sa construiasca 999 de statui cand printesa Roro aprinde un foc in partea de est a templului pentru a sugera rasaritul de soare. Spiritele se lasa păcălite crezand ca intradevar este lumina zorilor şi dispar. Furios pe ea ca a alungat spiritele prinţul Bandung o transforma în piatră, care si acum mai poate fi admirata - fiind ultima şi cea mai frumoasă dintre cele 1000 de statui.


    [fb]
    ---
    Trimis de Pami* in 31.08.11 10:45:47
    Validat / Publicat: 31.08.11 12:24:58
    NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

    VIZUALIZĂRI: 2138 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
    SESIZEAZĂ
    conținut, limbaj

    1 ecouri scrise, până acum, la acest articol

    NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Pami*); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
    Poze atașate (se deschid în pg nouă)
    P01 Din departare complexul de temple Prambanan pare misterios si fragil
    EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
    Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
    Puteți VOTA acest articol:
    PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 14600 PMA (din 14 voturi)
    NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

    ECOURI la acest articol

    1 ecouri scrise, până acum

    Pami*AUTOR REVIEW
    [31.08.11 11:12:16]
    »

    In religia hindusa casnicia si-a pastrat pana in zilele noastre un statut „deosebit“. Ritualul arderii pe rug a vaduvelor impreuna cu cadavrul sotului mai este practicata si acum in nordul Indiei.

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    1 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    Pami*
    Alte impresii din această RUBRICĂDescopera Prambanan:

      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.034922122955322 sec
    ecranul dvs: 1 x 1