Am mers la Pamukkale in vara lui 2008, in prima noastra vacanta in Turcia.
Drumul cu autocarul a fost in cel mai bun caz anevoios, unele momente aducandu-mi aminte de peisajele dezolante din Algeria din filmul Babel (saracie absoluta, case care chiar stateau sa cada, etc). Dupa mai bine de trei ore, am ajuns in... cel mai bizar loc pe care l-am vazut vreodata.
Imaginati-va un munte de calcar cu aspectul unui pisc acoperit de zapada, in mijlocul unei zone in care nu exista altceva decat praf si caldura excesiva.
Long story short - Pamukkale-ul este ceva ce trebuie sa vezi cu ochii tai - ca idee, aici s-a filmat si un episod din Star Trek (atat de "out of this world" este locul).
Atractia principala, dincolo de zecile de statui/monumente/etc (in vizitarea carora cel mai mare dusman va fi caldura), este Piscina Cleopatrei.
Aceasta ar putea cu usurinta sa reprezinte definitia cuvantului "oaza" - umbra, verdeata si o piscina cu apa calduta, in mijlocul pustietatii - absolut fabulos.
Conform legendei, aceasta piscina a fost unul dintre cadourile facute de Cezar Cleopatrei. Frumos gest, nu? :)
Intrarea la piscina a fost 10E/2ore, daca nu ma inseala memoria. Recomand, chiar daca drumul e lung si greu pana acolo.
Trimis de C05T1N in 26.05.10 15:48:32
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (C05T1N); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Informatii utile. Ai un vot din partea mea. Cu toate ca vreau, s-ar putea sa pot ajunge anul acesta acolo.
Frumoasa zona, tocmai ce am "invatat" la Muzeul de Geologie de formarea de astfel de calcare!
Intr-adevar Pamukalle este un loc unic in lume...Privind din departare formatiunile de calcar dau impresia unor giganti inghetati pe cascadele cu suprafete ondulate,toate acestea creand minunata lume de alb-alun.
Am vizitat Pamukalle in luna aprilie a acestui an(in cursul unei vacante de Paste in Turcia) si pot spune ca inca nu am intalnit inca loc care sa ma fascineze mai mult.
Un vot mare si de la mine.Felicitari!
din pacate ce se poate vedea astazi este o palida umbra a ceea ce a fost pana acum 10 ani, pacat!
Mereu mi-am dorit sa ajung la aceste minunatii. Alaturi de voi m-am bucurat si eu de frumusetea teraselor.
- Jun.2022 Vizitând Terasele de la Pamukkale — scris în 30.06.22 de ⭐ValentinB_88⭐ din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jun.2019 Ziua III – Side – Pamukkale - Side — scris în 17.07.19 de Bujie din PITESTI - RECOMANDĂ
- Oct.2018 O seara la Pamukkale! — scris în 09.12.18 de webSorin din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Sep.2018 [Antique pool] Dezamagitor — scris în 22.09.18 de nrs † din CRAIOVA - RECOMANDĂ
- Jun.2018 Pamukkale – Șok, tristețe maximă — scris în 11.04.19 de RossoNerro din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Aug.2017 Dupa 20 de ani! — scris în 17.09.17 de nrs † din CRAIOVA - RECOMANDĂ
- Jun.2016 Miracolul naturii — scris în 06.07.16 de eusiatat din RâMNICU SăRAT [BZ] - RECOMANDĂ