Avand in vedere ca ne-am propus de la bun inceput sa vizitam "Castelul de bumbac", la intoarcere am reusit acest lucru si pot spune fara nici o urma de regret ca merita fiecare ban dat.
Intrarea pe unde poti merge la pas este la 50-100 de metri de pensiunea unde am stat. In centrul localitatii este un parc foarte frumos amenajat, unde nu se plateste taxa de intrare, accesul la piscine facandu-se contra-cost. Taxa de intrare la travertine este de 20 TL de persoana iar de la bun inceput esti avertizat ca trebuie sa mergi descult pentru a se evita orice fel de accident.
Peisajul care vi se ofera este unul extraordinar, carbonatul de calciu si apa formand o structura unica in lume care isi merita pe deplin locul in patrimoniul UNESCO. Travertinele facute de mama natura si bazinele amenajate de catre om se impletesc intr-un cadru natural de exceptie, cuvintele si imaginile neputand descrie fidel frumusetea locului.
Sus este amenajat un parc foarte frumos si foarte bine ingrijit, cu o vedere panoramica atat asupra travertinelor unde accesul este interzis publicului cat si asupra localitatii Pamukkale. Ruinele cetatii Hierapolis sunt dispuse peste tot, pe o lungime de cativa kilometrii, iar Baia Cleopatrei si muzeul de istorie reprezinta alte locuri care merita vizitate (accesul la ultimele doua presupune plata altei taxe de intrare).
Nu pot spune la sfarsit decat ca este unul dintre locurile care m-au impresionat in mod deosebit si traiesc cu speranta ca omul va avea un dram de inteligenta sa nu distruga si acest loc, avand in vedere ca in ultimii ani a avut loc decaderea constanta datorita unui turism excesiv si prost inteles de catre unii.
Trimis de cristisch2003 in 15.08.11 14:31:37
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în TURCIA.
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (cristisch2003); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Ai niste poze extraordinare de la Pamukkale. Inserarea, panorama parcului si "Castelul de Bumbac" din anumite unghiuri, sunt de toata lauda. Felicitari!
@iulianic: Va multumesc frumos, din locurile vizitate anul acesta mi-au ramas cateva in suflet de aici, iar Hierapolis este pentru mine peste Efes, cel putin asa simt eu.
Intentionam sa vizitam Pamukkale la intoarcerea din Alanya si m-ar interesa un sfat: credeti ca pot merge fara o rezervare prealabila si sa gasesc cazare la fata locului?
Prin agentie e cam mult ce mi s-a oferit si cu booking nu cooperez (antecedente nefericite).
Orice sugestie e binevenita...
Multumesc mult.
@adinasilvia: Imi pare rau sa aflu ca s-au intamplat lucruri neplacute cu booking.com, noi am facut rezervari, inclusiv la Pamukkale, prin el, si totul a fost OK.
Va pot recomanda Pensiunea Ozbay care este foarte aproape de intrarea la travertine, am scris si pe site despre ea, servicii foarte bune la preturi excelente, cred ca au si site pe net, luati legatura direct cu ei si sigur va vor raspunde. Oricum, pensiunea este mare si aproape sigur puteti gasi locuri libere.
- Jun.2022 Vizitând Terasele de la Pamukkale — scris în 30.06.22 de ⭐ValentinB_88⭐ din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jun.2019 Ziua III – Side – Pamukkale - Side — scris în 17.07.19 de Bujie din PITESTI - RECOMANDĂ
- Oct.2018 O seara la Pamukkale! — scris în 09.12.18 de webSorin din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Sep.2018 [Antique pool] Dezamagitor — scris în 22.09.18 de nrs † din CRAIOVA - RECOMANDĂ
- Jun.2018 Pamukkale – Șok, tristețe maximă — scris în 11.04.19 de RossoNerro din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Aug.2017 Dupa 20 de ani! — scris în 17.09.17 de nrs † din CRAIOVA - RECOMANDĂ
- Jun.2016 Miracolul naturii — scris în 06.07.16 de eusiatat din RâMNICU SăRAT [BZ] - RECOMANDĂ