ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 06.09.2012
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 20-30 ani
DIN: Timisoara
ÎNSCRIS: 18.06.11
STATUS: SENATOR
DATE SEJUR
SEP-2012
DURATA: 1 zile
cuplu fara copii

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 7 MIN

Poezia culorilor

TIPĂREȘTE

Noi am avut cazare in Agios Gordios, dar ne-am rupt din programul nostru o zi special pentru vestita locatie, alegand transportul cu autobuzul local. Acesta merge pana in Kerkira, capitala insulei, de acolo urmand sa iei un alt autobuz catre Paleokastritsa. Toate autobuzele locale (green buses) merg si vin catre capitala. Bilete se dau si in autobuz. Se face aproximativ 40 min pana in capitala din Agios Gordios si de acolo inca 40 catre Paleokastritsa. Distantele sunt mici, aproximativ 15 km, insa drumuri ca in Corfu rar ti-e dat sa vezi in viata. Sosele sunt foarte inguste, si serpetinele te obosesc foarte tare, nu mai pun la socoteala faptul ca ai impresia mereu ca vei cadea in prapastie, ca nu ai vizibilitate deloc, ca insula e doar munte si stanca. Dar soferii autobuzelor conduc cu o lejeritate nemaintalnita, se mai uita si pe geam, sau tin o mana afara, si tu stai mic de tot pe scaun rugandu-te sa ajungi odata :)

Am ajuns acolo la ora 12 si aveam autobuz inapoi catre capitala la 18 45 deci trebuia repede sa ne decidem ce facem, unde mergem si cat stam.

Paleokastritsa m-a cucerit inca de cand cautam informatii despre ea, pe acest site bineinteles, din poze, insa cand am ajuns acolo, si am vazut cu ochii mei toata frumusetea ei, pot spune ca am avut impresia ca timpul sta in loc.

Primul obiectiv a fost MANASTIREA MAICII DOMNULUI pentru ca stiam ca va fi inchisa la orele pranzului. Din statia de autobuz am urcat spre manastire sus pe munte, soseaua este ingusta, bineinteles ca urcau si masini, si scootere, si oameni pe acolo, de ce nu? Noi am fost pe jos, si a fost o placere, chiar daca am ajuns putin obositi pentru ca deja era cald afara. La intratre fetele primeau de acolo fuste si niste esarfe de pus pe umeri, asa ca dupa ce m-am imbracat am mers mai departe. Inca de cand am intrat m-a cuprins o stare de liniste, erau foarte multi turisti dar parca nu le mai simteam prezenta. Flori, maslini, verdeata, oameni care stateau jos si pur si simplu pictau curtea manastirii, o fantana in care puteai arunca banuti pentru a ti se indeplini dorinte, toate lucrurile astea trebuie vazute pentru a fi intelese. Manastirea e mica, dar frumoasa, la fel si curtea si in interior se gasesc un muzeu si un magazin cu iconite, si multe altele. Manastirea ne-a mai oferit si o panorama superba asupra unui golf, dar deja lumea se inghesuia pentru poze. Am stat destul de mult acolo, nu ne venea sa mai plecam dar ne presa timpul, pentru ca erau multe de vazut.

Cand intri in Paleokastritsa, pe partea stanga veti vedea La Grotta Bay, se coboara niste trepte in jos, si de acolo incepe nebunia. Practic nu este o plaja amenajata, este doar o terasa, unde se poate servi ceva si admira peisajul, sau se poate cobora mai jos de terasa, pentru balaceala. Nisip deloc, stanci peste tot. Prosoapele le-am lasat pe stanca, ca toata lumea pentru ca nu ai unde sa le lasi. Doar inotatorii se pot bucura de apa cristalina, pentru ca se adanceste brusc, si decat sa te lovesti de stanci mai bine sari direct. Doritorii de senzatii tari, se catara care mai de care sus pe o franghie pe stanca unde pot sa faca sarituri spectaculoase. Exista si un centru de inchirieri barci pentru cine doreste. Marea Ionica are acolo mai multe nuante de turcoaz verzui, apa e putin mai rece bineinteles, dar senzatia e unica si trebuie sa te scoata cineva cu forta de acolo. Cel mai mult acolo mi-a placut, e doar maretia naturii si nimic altceva, nimic artificial, nimic atins.

De mentionat e faptul ca toate plajele sunt pe partea stanga a soselei cum intri in Paleokastritsa, si la cateva trebuiesc coborate trepte pentru a ajunge la ele.

Urmatoarea plaja vizitata a fost Agia Triada. Prima data am dat de cateva taverne cu meniurile expuse afara, ca peste tot in Corfu de altfel, de turisti fericiti la terase cu berea locala in mana si tot inaintand am ajuns si la plaja, mica, frumoasa, cocheta. Plaja e cu pietris, e ingusta dar destul de intinsa, are doar sezlonguri ca pe pietris nu se risca nimeni sa stea cu prosopul :) Am intrat putin in apa, fara a face baie insa, era calda, transparenta si te imbia la mai mult, dar nu puteam sa ne oprim chiar la fiecare pentru baie. Am facut cateva poze, e o portiune in dreapta plajei cu cateva stanci frumoase, de care se izbeau valurile cu putere. Nu am stat mult, dar am plecat cu capul intors spre plaja pentru ca parea rupta din poveste.

De sus am vazut o plaja care recunosc ca nu m-a impresionat asa mult incat sa cobor la ea, Platakia se numeste, e mica, ingusta, cu pietris si aproape pustie.

Inaintand am zarit pitorescul port Alipa, de care m-am indragostit. Am vazut destule porturi insa acesta mi-a placut cel mai mult. Are si o plaja cu apa cristalina in partea stanga, cu intrarea lina in mare. Multe barcute albe se leganau in voia valurilor, pareau atat de usoare ca iti dadeau impresia ca sunt de carton. Erau cateva agentii care organizau excursii pe mare, deja devenisera obositori cu ofertele lor cu tot pentru ca nu scapai de unul, dadeai de altul.

Se facuse ora 14 si am decis sa luam pranzul undeva. Proasta insipratie am avut in acel moment, nu prea ne-a placut restaurantul pe care l-am ales. Astakos se numeste si are vedere la plaja Agios Spyridon. Am comandat Chicken with Wine souce si sotul meu Pork Souvlaki. Eu l-am intrebat daca la felul meu e piept de pui, mi-a zis ca da, si dupa aproximativ 20-25 minute cand a venit cu comanda, sa ma trezesc ca imi aduce pulpa de pui, pe care o mananc doar daca mi-e foame rau. Si imi era. Am crezut ca nu m-am facut eu inteleasa si nu am mai zis nimic. Portiile mici fata de celelalte taverne, cu ganitura de cartofi prajiti ambele portii, dar ii numarai pe degete cartofii pai. Mancarea a fost ok, frigaruile erau cam nefacute, dar comestibile. Noi am calculat si totalul era de 18 euro cu tot cu apa, si ne-a cerut 20 :) oricum ii lasam 20 de euro, dar mi-a parut nepoliticos gestul lor asa ca le-am dat exact cat mi-au cerut. A fost singura taverna in Grecia de care nu am fost multumiti. E alegerea dumneavoastra totusi unde alegeti sa mancati.

Cea mai aglomerata plaja este Agios Spyridon, singura cu nisip din Paleokastritsa. Peisajul e de vis, asa ca am ales sa stam vreo 2 ore la plaja aici. La intrare in apa e pietris, urmand dupa vreo 3 m bolovani, la care trebuie atentie mare sa nu va loviti de n ori asa cum am facut eu. Adevarul e ca se adanceste brusc apa, si fiind atat de limpede ai impresia ca e foarte mica, insa incepe cu 1.5 m si tot mai mult cu fiecare pas. Se pot observa pestisori, multi turisti faceau snorkeling, se pot inchiria barcute pentru a merge la pesteri sau la Paradise Beach. Noi mai aveam de vizitat 2 plaje care erau foarte aproape si cand am terminat cu ele am realizat ca nu mai era timp de mers cu barca. Dar vom reveni cu siguranta in Paleokastritsa pentru ca nu e frumos sa lasi lucrurile neterminate :) Revenind la Agios Spyridon, am intalnit pe plaja multi romani, nemti, italieni, englezi, care de care mai fascinati de apa, de culoarea ei. Plaja e intinsa insa ingusta ca mai toate plajele Paleokastritsei, insa iti ofera un peisaj superb, albastrul ei intens intre stanci.

Agios Petros e o plaja mai mica, dar fascinanta, alti au ales sa se bronzeze aici, bucurandu-se de locul acesta mai virgin, mai salbatic. Pietris intradevar, pentru ca e prea stancoasa sa se gaseasca nisip, marginita de vegetatie abundenta, astfel formand un tablou natural perfect.

Langa Agios Petros mai se afla o plaja mai micuta dar nu stiu cum se numeste, la fel de frumoasa, la fel de impresionanta prin combinatia culorilor specifice Paleokastritsei.

Acum cateva cuvinte despre statiune... Se gasesc suveniruri de toate formele si felurile, nu am avut timp sa batem magazinele dar era imposibil sa nu le observi pentru ca erau expuse afara. Centre de inchirieri barci se gasesc in port si la Agios Spyridon, sau excursii organizate de ei, taxi boat la fel. Restaurante si taverne, baruri, destul de multe, cateva restaurante sunt la intrarea in Paleokastritsa dar si in preajma plajei Agios Spyridon daca nu ma insel cred ca sunt vreo 5, preturi aproximativ la fel, un fel principal intre 7-9 euro, fructele de mare ceva mai scumpe, bauturi de la 2 euro in sus.

Paleokastritsa iti ofera exact ce astepti, adica diversitate. Nu degeaba e atat de renumita statiunea. Ai totusi 6 plaje, sa fim seriosi :) Si toate 6, in 6 golfuri superbe. Privesti in gol si te crezi pe taramul zeilor, in leaganul lor, atat e de maret sentimentul...


[fb]
---
Trimis de noi doi in 06.09.12 01:53:27
Validat / Publicat: 06.09.12 07:58:37
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în GRECIA.
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 8061 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

25 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (noi doi); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P14 Turcoazul Marii Ionice la Agios Spyridon
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 15950 PMA (din 17 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

25 ecouri scrise, până acum

webmaster
[06.09.12 07:57:37]
»

Chiar si in lipsa fotografiilor ilustrative (pe care le primim, poate, mai tarziu) articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru aceasta destinatie, fiind primul care trateaza in acest mod aceasta destinatie.

noi doiAUTOR REVIEW
[06.09.12 23:27:01]
»

@webmaster: Da, voi adauga si fotografii, doar ca eu ma aflu inca in Corfu si am wi-fi la hotel, insa se incarca pozele foarte greu

ionescunic CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA
[07.09.12 07:30:57]
»

In completarea frumosului review de mai sus as spune ca imaginea statiunii este completata de o vizita la Lakones, satul de deasupra de unde ai niste panorame incredibile si la Angelokastro, imaginile de sus sunt incredibile!

noi doiAUTOR REVIEW
[07.09.12 22:30:52]
»

@ionescunic: Va cred pe cuvant, nu am ajuns acolo, am punctat doar locurile unde am fost noi!

adyv76
[19.01.13 18:30:25]
»

buna ziua

imi puteti spune la ce pret se inchiriaza barcile pentru excursii individuale?

noi doiAUTOR REVIEW
[14.02.13 21:10:13]
»

@adyv76: Buna! Noi nu am inchiriat barcuta, nu am mai avut timp in ziua aceea, dar din cate imi amintesc intre 30-50 euro era o barca pt toata ziua.

Mai sunt agentii care organizeaza excursii scurte de aprox 2 ore, si parcurg un anumit traseu pe la toate grotele Paleokastritsei, ceva mai accesibil pretul. Dar nu vreau sa va induc in eroare, nu imi amintesc exact.

Cele mai multe oferte se gasesc in Portul Alipa.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
antonio777*
[08.05.13 14:38:00]
»

Sal. Spune mi te rog cam cat costa inchirierea unei masini pe zi?

noi doiAUTOR REVIEW
[27.05.13 22:40:44]
»

@antonio777: Salut! In jur de 35-40 euro pe zi e inchirierea unei masini pe zi, fara combustibil. Noi nu am inchiriat masina deci nu pot sa iti spun sigur, dar cam asa variau preturile. Sunt mai multe firme asa ca poti sa cauti pana gasesti o oferta care iti convine. Si se stie ca Paleokastritsa e cea mai scumpa statiune, in Sidari am vazut si cu 30 de euro masina/zi.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
monicutza
[24.06.13 13:04:06]
»

Buna! Daca stiti, va rog sa-mi spuneti daca se poate ajunge pe jos din Agios Georgios in Paleokastritsa si la Angelokastro. Pe harta vad ca sunt distante foarte mici, dar nu gasesc pe nicaieri care sunt aceste distante... ma pot aventura pe jos? Multumesc.

ionescunic CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA
[24.06.13 14:22:22]
»

Nu, sunt 18 km si trebuie sa urci un munte de 500m pe care apoi sa il cobori, cu masina se face o ora din cauza serpentinelor, pe jos iti ia poate 4-5-6 ore, esti in concediu de ce ai face asta?

Si cum ai cautat distantele de nu le-ai gasit?

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
monicutza
[24.06.13 14:40:50]
»

Am inteles, multumesc pentru raspuns. Ma interesa si distanta si amanunte despre traseu, pe care mi le-ai oferit.

antonio777*
[24.06.13 17:53:46]
»

@noi doi: Mersi mult.

antonio777*
[24.06.13 18:11:01]
»

Inteleg ca voi ati mers numai pe jos in paleokastritsa? in cazul asta ai timp sa vezi ceea ce este m ai important pe acolo? la ,,bella vista ,,poti ajunge pe jos?

antonio777*
[24.06.13 18:24:02]
»

@ionescunic: se poate vizita plaje si locurile din paleokastritsa si pe jos? la bella vista cum se poate ajunge?

johnnyredlabel † CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA
[24.06.13 18:36:13]
»

@antonio777: În Paleokastritsa poți merge pe jos, deși satul este destul de întins, însă la Bella Vista ajungi după ce treci de satul Lakones, care este sus, pe munte, la câțiva km de mers... Dacă nu esti amator de drumeții serioase pe munte îți recomand cu mare... căldură să închiriezi o mașină, sunt centre de închirieri în Paleokatritsa...

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
antonio777*
[24.06.13 18:48:00]
»

Ma gandesc sa inchiriez o masina ,,se ajunge usor la bella vista? ai idee cam cat costa sa inchiriez o masina? sau cat era anul trecut?

ionescunic CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA
[24.06.13 20:04:05]
»

@antonio777: in general in Grecia poti face cam orice vrei, daca voi vreti sa mergeti pe jos si vad ca e un curent in sensul asta, pai mergeti fratilor, normal ca se poate merge pe jos, oriunde, e panta, e destul de mult de mers, dar din Paleokastrita pana la Bella Vista nu cred sa faci mai mult de o ora, e deasupra orasului si sigur sunt carari pe care poti urca.

Cred ca mult mai interesante sunt privelistile de la manastire sau Angelokastro decat cele de la Belavista care e o taverna din Lakones, satul aflat deasupra orasului, sus pe munte. Adica ce vreau sa spun e ca sunt vreo 10 beleviste care nu au numele asta totusi.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
noi doiAUTOR REVIEW
[24.06.13 21:06:27]
»

Dupa parerea mea ce e mai important acolo am vazut. Nu a fost o prioritate pt noi Bella Vista. E doar un loc de unde poti vedea Paleokastritsa de sus. Crede-ma, sa o strabati pe jos, sa cobori la fiecare plaja, in fiecare golfulet de acolo, sa te balacesti in apa turcoaz a celor 6 plaje, aia e cel mai important si care merita vazut. Noi am mers pe jos, pentru ca am ajuns cu autobuzul local.

Pentru mine personal un must a fost La Grotta si am dedicat cel mai mult timp pentru acel loc minunat. Depinde de fiecare persoana ce isi doreste.

Plajele se pot vizita pe jos,sunt toate de la intrarea in statiune,pe stanga,dealungul soselei si sunt trepte sa cobori la fiecare.E ceva de mers pe jos,dar merita la cat de fermecatoare sunt.

Noi le-am vazut pe toate.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
antonio777*
[24.06.13 22:11:07]
»

@noi doi: Plajele ma intereseaza si pe mine, vreau sa vad cat m ai multe. La Grotta ce e?

antonio777*
[24.06.13 22:14:12]
»

@antonio777: Sunt indicatoare care te indruma catre plaje? cum se numesc cele 6 plaje?

noi doiAUTOR REVIEW
[25.06.13 18:49:27]
»

@antonio777: La Grotta este un loc superb pe care ti-l recomand. E de fapt o terasa la care cobori niste trepte. Vei vedea un indicator din sosea pe partea stanga cum intri in Paleokastritsa. Mai jos de terasa, se coboara pentru balaceala. Tot ce se vede sunt doar stanci si apa in toate nuantele posibile de albastru si verde. Se poate face snorkeling, scufundari sau pur si simplu baie. Nu exista plaja amenajata, e doar stanca, acolo iti lasi prosopul, sau poti si face plaja dar e cam incomod, nu este nici o suprafata dreapta exista de asemenea si o franghie pe o stanca in partea dreapta pe care te poti catara si face sarituri. E periculos pentru copii, deoarece poti aluneca usor daca nu esti atent si apa se adanceste brusc. Sa te uiti neaparat la poze

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
noi doiAUTOR REVIEW
[25.06.13 19:01:51]
»

@antonio777: In ordinea localizarii lor, toate sunt pe partea stanga a soselei, sunt La Grotta Bay (care practic nu e o plaja dar se poate face baie), Agia Triada, Platakia, Portul Alipa cu a sa plaja, Agios Spyridon (singura plaja cu nisip din statiune si cea mai frumoasa), Agios Petros. Indicatoarele sunt in sosea, sunt vizibile, si fiind o statiune foarte ''lunga'', sunt aliniate una dupa alta. Si la toate se coboara din sosea in jos trepte pana la plaje. Distanta intre ele e aprox de 15 min de mers pe jos, la unele mai putin, depinde. Cand ajungi la Agyos Spiridon se poate observa si drumul care serpuieste sus pe munte la Manastire unde e foarte frumos, se poate merge pe jos pe sosea, faci cam 20 min.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
antonio777*
[25.06.13 21:29:21]
»

Mersi mult pt info.

noi doiAUTOR REVIEW
[26.06.13 12:12:26]
»

@antonio777: Cu placere!

AnaAnaAna
[13.06.14 18:32:11]
»

@monicutza: @antonio777: buna. Eu am fost la Lakones pe jos din Paleokastritsa. Am facut cam o ora mers lejer cu opriri, poze etc. Stiu ca am plecat pe la 4 de jos din Paleokastritsa si pe la 5,5.30 eram deja acolo.

Dar nu am urcat pe drumul asfaltat ci prin padure apoi pe poteca pe sub munte. Cand m-am intors am luat-o pe sosea sa vad cum este drumul si a fost mult mai lung si mai obositor. Toate cele bune.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
5 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
adyv76, AnaAnaAna, antonio777*, monicutza, noi doi
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Paleokastritsa:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.08407187461853 sec
    ecranul dvs: 1 x 1