Efes. Splendoare greco-romana. Consacrare crestina. Dezvaluire turceasca
Orasul Efes este locul unde a infiintat Templul Artemisei, una din cele sapte minuni ale lumii antice, orasul celor care, Apostolul Pavel le-a scris celebra "Scrisoare catre efeseni", loc in care Apostolul Ioan ar fi scris Evanghielia, si dupa unele cercetari, locul Casei Fecioarei. Un oras al tuturor religiilor euro-asiatice.
Capitala a Provinciei romane Asia Minor, Efesul a fost un oras-centru, peren, al multor Imperii: Grec, Alexandrin, Roman, Bizantin, Otoman.
Spre cinstea lor, turcii de azi, demni urmasi ai celui pe care, ei-turcii l-au numit Ataturk, au stiut sa dezvaluie si sa puna in valoare o comoara a Omenirii: EFES.
Dupa ce a-ti vizitat Orasul antic, in apropiere este Selcuc, oras ce detine importante vestigii antice, bizantine si otomane. Muzeul arheologic de acolo, reprezinta o completare obligatorie a Efes-ului, pt indragostitii de istorie si frumos; sincer, nu cred ca, statuile greco-romane de acolo, au fost egalate, ca valoare artistica, vreodata.
Inchei invitandu-va sa vedeti fotografiile luate acolo in Efes. O sa incep cu simbolul Efes-ului antic, Biblioteca lui Celsus, marturie a faptului ca nivelul civilizatiei romane, nu a fost niciodata atins.
Trimis de costin1968 in 11.05.10 20:36:53
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în TURCIA. A mai fost în/la: Kusadasi, Hotel Grand Blue Sky, Istanbul, Troia.
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (costin1968); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Corecteaza te rog la informatii; nu cred ca excursia asta care banuiesc ca a fost optionala , a costat 2000 Eur. ( si cred ca a durat doar o zi ) .
Informatii utile. Pozele sunt foarte frumoase. Un vot si de la mine.
Draga Diaura,
Intregul sejur in Turcia a facut 2000 E, pt familia mea doar (2 adulti si un copil). Am pus durata 12 zile, exact cat a fost, trei zile in Istanbul, Pamukkale si Herapolis, Kusadasi la Hotel Grand Blue Sky, Efes si Casa Fecioarei Maria, Troia si acasa; in acest cost intra si transport auto propriu (in 2008 pretul benzinei era mai mare la turci decat la noi, cu 150%).
Pe de alta parte si tu ai dreptate, si atunci mentionez aici ca am platit la intrare in Efes, 4 Lire de persoana, adica fiind 4 persoane (din care 2 copii-in Turcia - pe unde am fost - la Muzee si obiective turistice, altele decat complexe Hoteliere,nu am vazut sa aiba copii reducere, cu exceptia Casei Fecioarei Maria), deci: 16 Lire; la fel la Muzeul Arheologic din Selcuc, tot 4 Lire de pers. era biletul.
corectat pretul sejur ("4 lire/pers") si durata ("1 zi") -- aceste informatii se refera de regula la obiectivul descris (si nu la toata excursia - decat atumci cand impresiile descriu intreg circuitul).
- Sep.2018 O vizita neprevazuta! — scris în 23.09.18 de nrs † din CRAIOVA - RECOMANDĂ
- Jun.2018 Orașul antic Efes — scris în 15.07.19 de zlatna din RâMNICU VâLCEA - RECOMANDĂ
- Jun.2017 Ephesus – cetatea, ruinele, soaptele — scris în 18.07.17 de danyo din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2016 Efes, o civilizatie redescoperita (II) — scris în 03.03.17 de ovidiuyepi din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Aug.2016 Efes, o civilizatie redescoperita (I) — scris în 24.02.17 de ovidiuyepi din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Oct.2015 Efes, o civilizaţie dispărută (II) — scris în 10.02.16 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Oct.2015 Efes, o civilizaţie dispărută (I) — scris în 09.02.16 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ