ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 07.04.2025

DISTRACŢ. / RELAXARE:
Mulțumit, aproape încântat

Cu vaporul in Noua Zeelanda

TIPĂREȘTE URM de aici

Noua Zeelanda am vizitat-o cu vaporul. Imbarcarea s-a facut de la Sydney din frumosul port unde cladirea emblematica a operei ne ureaza drum bun. Pana in Noua Zeelanda au fost doua zile si doua nopti pe mare. Dar din cauza unui ciclon, capitanul vasului a facut un ocol si am fost anuntati ca nu opreste in Bay of Island, o zona de pe coasta de est din insula de Nord a Noii Zeelande. Cu parere de rau am mai navigat doua zile si dupa 4 zile de navigare am ajuns in Aukland. Aici am am luat un bus de la nava si am mers in oras. Ne-am plimbat pe artera principala Qeen Street plina de magazine si restaurante, am urcat in Sky Tower, am vizitat gradina botanica care gazduieste peste 8000 de specii de plante si a fost infiintata in 1982. Dupa cateva ore de vizitat am mers la statia de sutllebus si am mers inapoi la nava pentru ca pleca la ora 17.

In urmatoarea zi nava a acostat in Napier unde am avut iarasi un bus de la nava pana in centrul orasului. Napier este un oras din Noua Zeelanda care a fost distrus de cutremurul din 1931. Dupa acest cutremur orasul a fost reconstruit in stil Art deco, rezultatul fiind un ansamblu incredibil de arhitectura art Deco moderna care i-a conferit orasului titlul de capitala art deco a lumii. Strada pietonala este marginita de cladiri frumos colorate care adapostesc magazine si restaurante si cafenele De asemenea am vizitat frumosul parc al orasului si inainte de intoarcerea la nava am facut un popas pe faleza orasului.

Dupa inca o zi pe mare am oprit in Wellington capitala tarii. Aici am fost cu celebrul Cable car Biletul costa 12,5 dolari nz. Am ajuns sus cu celebrul tren rosu, am admirat privelistea orasului de sus si apoi ne-am plimbat prin gradina botanica. La final dupa cativa km parcursi am luat cable carul inapoi, ne-am mai plimbat prin oras si am mers inapoi la vapor.

Din pacate tot din cauza vremii, vaporul nu a oprit in Cristchurch, care era ultima acostare si am navigat inca trei zile pana in Sydney. Deci din 5 orase unde trebuia sa acosteze vasul, acesta a oprit doar in trei, cu vremea nu te poti pune.

Trimis de mariana07 in 07.04.25 18:48:44
Validat / Publicat: 07.04.25 19:20:50
  • A fost prima sa vizită/vacanță în AUSTRALIA & N.Z.
  • Alte destinații turistice prin care a fost: China, Cuba Tarile Nordice Coasta Amalfi Caraibe

VIZUALIZĂRI: 198 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
Adn. FAVORIT

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (mariana07); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
P15 Faleza din Napier
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 20450 PMA (din 22 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

• Niciun abonat la acest review, încă...
  • Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Noua Zeelendă:

• la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]