![](/images/printer_off_32.png)
Expierenta mea in Norvegia a fost cat se poate de placuta insa si destul de scumpa. Pentru inceput eu am ajuns intr-o dimineata de sambata in Oslo, prima impresie a fost cam neplacuta, dupa ce am vazut curatenia si disciplina din Suedia, la ora 4 dimineata cand o lumina placuta isi facea aparitia am incepu sa vad tineri dormind pe strazi dupa o seara de betie si foarte multe gunoaie. Insa dupa ce mam cazat la hotel si am iesit la o scurta plimbare Oslo avea o alta fata, era curat plin de oameni un soare bland de vara ceea ce mi-a facut o plimbare extrem de agreabila.
Ca turist pentru prima data in Norvegia esti tentat sa privesti in toate partile pentru ca intradevar ai ce vedea la fiecare colt de strada. Oslo are tot ce ii trebuie unui oras turistic, din pacate prea putin promovat din cauza preturilor destul de piperate, mare ii e la picioare, un albastru incredibil in care cerul se reflecta ca intr-o pictura celebra, muntele la cativa pasi, cladiri vechi imbinate cu cele noi intr-o armonie placuta si mai ales multa cultura si civilizatie. Oamenii sunt extrem de prietenosi si dornici de distractie, ceea ce denota si numarul mare de concerte din timpul verii, iar eticheta pusa nordicilor - de oameni reci - nu isi are rostul.
Dar cum nimic nu poate fi ideal vremea strica cam tot, o ploaie ce dureaza cateva minute sau ore poate sa apara din senin, asa ca atunci cand pregatesti bagajul pentru o excursie in nord, fie ea si vara, trebuie neaparat sa ai haine destul de groase dar si o umbrela sau daca nu vei fi nevoi sa aterizezi in primul magazin de suveniruri sau H&M.
Pe scurt cea mai buna impresie despre Norvegia in special despre Oslo ti-o poti face doar daca mergi acolo, deoarece fiecare individ are o alta experienta aparte.
Trimis de marmota13* in 31.01.10 21:32:55
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în ȚĂRILE SCANDINAVE. A mai fost în/la: Norvegia-Oslo; Suedia-Stockholm
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (marmota13*); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
O descriere frumoasa a acestei tari nordice, am auzit de la niste prieteni lucruri absolut senzationale despre ea. Nivelul de trai al norvegienilor este foarte ridicat, de aceea nici nu vor sa intre in Uniunea Europeana, fapt care sigur i-ar trage in jos. Ai de la mine un vot.
daca este sa dam crezare celui ce a postat aceasta melodie este vorba de 3 melodii populare norvegiene , care zic eu si-au gasit locul aici !
biancuta, multumesc mult pt apreciere, intradevar norvegia e superba si nu doar capitala ci intreaga tara in special nordul numai ca se ajunge extrem de greu in nord, in fine nu rata nici o ocazie de a vizita scandinavia daca vrei sa simti o experienta inedita
Multumesc de recomandare, am in viitor planul de a merge in tarile scandinavice, avand unele legaturi cu Suedia. Cu aceasta ocazie, voi vizita Danemarca si Norvegia.
am vizitat Norvegia de la nord la sud, pe partea fiordurilor pana la Trondheim...In saptamana aceea am avut parte numai de surprize placute. Mi-a placut totul in Norvegia (mai putin preturile). Am prieteni norvegieni care stau in sud si care mi-au zis ca si ei si-ar dori sa vada nordul dar e scump...
Recomand tuturor celor care pot sa viziteze Norvegia si sa stea macar o zi intr-un fiord...E superb .
Ziceai ca ai gasit mizerie in Oslo ? Eu n-am (prea) vazut mizerie in Norvegia, n-am vazut gunoaie absolut deloc in Finlanda, dar in Suedia am vazut destula mizerie prin orice localitate am trecut (inclusiv in Stockholm).
Oricum, felicitari - ai fost la Oslo - eu imi doresc sa ajung acolo. De fapt, as vrea sa vad acum partea de sud a Norvegiei, si neaparat Stavanger...Daca strang bani vreo 3 ani, poate reusesc...
in legatura cu mizeria da am gasit pt ca eu am ajuns in weekend mai exact intr-o sambata dimineata deci dupa o seara de bauta serioasa...acum iar abia am venit din norvegia am fost pt ziua nationala si iar 17 era ceva mizerie a doua zi nimic era foarte curat
si eu am fost anul acesta in norvegia, mai exact in oslo, in vizita la niste priteni. si am prins ziua lor nationala. eram surprinsa de de curatenie era pe strazi.
a fost foarte, foarte frumos, din pacate nu am apucat sa vad fiordurile, dar am promis ca anul viitor am sa merg iarasi.
parca esti in alta lume, si iarba parca are alta culoare
dar totusi este o tara destul de scumpa.
- Jul.2023 Experiențe norvegiene de top — scris în 13.07.24 de BOGDAN DSN din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jul.2023 Locuri și atracții turistice norvegiene — scris în 08.07.24 de BOGDAN DSN din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jul.2022 Și aceasta ar fi putut fi o zi foarte frumoasă — scris în 09.10.22 de msnd din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jul.2022 Cea mai frumoasă zi a circuitului — scris în 28.09.22 de msnd din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jul.2022 Azi ajungem în cel mai nordic punct al excursiei — scris în 06.09.22 de msnd din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Feb.2022 Odată-n viaţă. — scris în 15.02.22 de icata24 din RUGBY - RECOMANDĂ
- Aug.2021 Opss! I did it again, o Norvegie, plină de norvegieni! — scris în 16.03.22 de scoty din RO - RECOMANDĂ