ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 06.09.2013
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 20-30 ani
DIN: Galati
ÎNSCRIS: 03.09.13
STATUS: GOLD
DATE SEJUR
AUG-2013
DURATA: 7 zile
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
98.75%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 13 MIN

Despre statiunea Nydri din Lefkada

TIPĂREȘTE URM de aici

Salutare tuturor! Anul acesta, in concediul nostru de vara, am reusit sa ajungem in Lefkada, in statiunea Nydri. Am fost cazati la vila Sunny Garden, despre care am scris deja. Am ajuns in Nydri avand cursa charter Otopeni - Preveza si din Preveza am avut transfer cu autocarul pana in statiunea noastra.

Nydri este o statiune cocheta de pe partea de est a insulei Lefkada. Spre deosebire de partea de vest a insulei care este binecuvantata cu niste plaje superbe, partea de est a fost binecuvantata cu o mare calma, lipsita de valuri, ideala pentru cei care vor doar relaxare. Despre cat de frumoase sunt plajele de pe partea de vest am scris deja un mic review (include doar plajele pe care am reusit sa le vizitam noi) asa ca nu voi mai reveni asupra lor.

Ceea ce mi-a atras atentia din primul moment de cand am coborat din autocar a fost multitudinea de magazine cu suveniruri, taverne, centre de inchirieri si terase/cafenele existente pe strada principala. Este o senzatie extraordinara atunci cand vezi atata miscare in jurul tau si te simti ca intr-un furnicar. Paralela cu strada principala este faleza statiunii. Aceste doua strazi drepte si paralele sunt practic cele mai importante din Nydri si pe ele sunt concentrate toate spatiile comerciale de toate felurile.

Strada Principala

Pe strada principala sunt preponderent magazinele cu suveniruri, centrele de inchirieri, supermarket-urile si diverse cofetarii, patiserii si gelaterii. Sunt destul de putine intrari in taverne de pe strada principala, iar cele care exista va vor conduce spre corpul principal al tavernei care este situat intotdeauna pe partea cu faleza. Este bine de stiut ca strada principala, in centrul statiunii, este inchisa circulatiei auto/moto intre orele 19:00-02:00. Sunt practic niste panouri care se pun pe mijlocul drumului, dar care pot fi ocolite de cei care au masini sau scutere inchiriate. Acestea au de obicei in torpedou autorizatia care le permite accesul pe aceasta portiune chiar si in orele mai sus amintite.

Noi am inchiriat un Fiat Panda si cel de la centrul de inchirieri ne-a aratat aceasta autorizatie, care se gasea in torpedoul masinii si ne-a explicat ca daca vom fi opriti de politie pe aceasta portiune in intervalul respectiv trebuie sa le prezentam hartia respectiva pentru a nu avea probleme. Din fericire nu a fost nevoie, dar tin sa precizez ca masinile de politie trec destul de des prin statiune, mai ales la ceas de seara. Pe langa asta, intreg centrul statiunii misuna de oameni in acel interval si trebuie sa ai foarte mare rabdare si atentie. Pentru cei care nu detin o astfel de autorizatie, in special cei veniti cu masinile proprii, in dreptul barierelor de la ambele capete ale statiunii sunt niste stradute secundare, foarte inghesuite si aglomerate pe care trebuie sa vireze pentru a putea ajunge la vilele care sunt in dreptul centrului statiunii. Din acest punct de vedere ma bucur ca nu am fost cu masina noastra.

Pe strada principala veti gasi si cateva supermarketuri. Noi am mers la Proton si la Zeus. Proton este mai mare si cu marfa mai diversificata si este situat in centrul statiunii, pe partea dreapta cum te duci spre Vassiliki. Are o firma ros-albastra destul de mare si foarte vizibila mai ales seara, deoarece se afla deasupra solului la vreo 4-5 metri. Baxul cu sase sticle de apa plata Zagori la 1.5l este 1.7e, Cola, Fanta, Pepsi costa 1.6e sticla de 1.5l, iaurtul la 450ml este 1.7e. Tot acolo gasiti si paine, cascaval si sunca gata feliate, adica va puteti aproviziona pentru un mic dejun rapid. Proton este deschis noaptea pana la 00:00-00:15. Intr-o seara am ajuns la 00:20 si desi nu era inchis inca, nu ne-a mai fost permis accesul si de aceea ne-am indreptat spre supermarketul Zeus, care este situat mai inapoi cu 50-100 de metri fata de Proton, pe partea stanga a strazii cum vii dinspre Vassiliki. Are o copertina verde foarte mare pe care este imprimat chipul desenat al lui Zeus. Veti gasi mai putine produse la Zeus decat la Proton, dar avantajul este ca acesta este deschis pana mai tarziu. Iaurt, suc, apa, fructe si multe altele se gasesc si aici, la preturi aproximativ egale cu cele de la Proton. Am observat ca unele produse erau un pic mai scumpe la Zeus decat la Proton si invers. Deci oricum ar fi, la final platiti tot cam aceeasi bani.

Tot pe strada principala, pe partea stanga cum mergeti spre Vassiliki, dupa ce treceti de supermarketul Proton, veti gasi si o patiserie foarte buna. Sper sa nu gresesc cand spun ca se numea Kominatos. Este deschisa de obicei pana la 00:30 si puteti cumpara cu incredere orice produs, pentru ca totul este foarte proaspat. Noua ne-au placut in mod deosebit briosele cu ciocolata, care costau 0.8e bucata. Puteti cumpara insa si saleuri, gogosi, piscoturi si diferite alte specialitati, in functie de preferinta fiecaruia. Unele se vand la gramaj, altele la bucata, deci e cel mai bine sa intrebati mai intai, in cazul in care nu sunteti siguri de ceva.

In seara zilei cand am vizitat plajele Porto Katsiki si Egremni am decis sa mancam ceva mai usor pentru ca era destul de tarziu si eram si destul de obositi. Asa am ajuns sa ne oprim in dreptul lui Chill Box. De aici poti cumpara iaurt inghetat cu diferite arome, langa care iti poti pune tu orice doresti din cele aproximativ 15 tavi. In aceste tavi veti gasi dulceata de visine, de gutui, ciocolata alba, ciocolata calda, bomboane M&M, biscuiti pisati, biscuiti cu ciocolata, capsuni si multe altele. Unitatea este cu auto-servire, iar pretul este la gramaj. Dupa ce iti pregatesti iaurtul asa cum iti doresti, te duci la cantar unde vei afla exact cat ai de platit. Noi am platit pentru doua iaurturi absolut delicioase aproximativ 9e. In acea seara am inteles si de ce erau atat de multi copii in statiune care aveau cutii de Chill Box in mana :) Va recomand sa incercati macar o data, pentru ca este cu adevarat delicios. Chill Box este localizat in centrul statiunii Nydri, pe partea stanga a strazii principale cum te duci spre Vassiliki si este imposibil de ratat pentru ca este singurul spatiu roz bombon din intreaga statiune. Am sa atasez si o poza cu ceea ce ne-am luat noi, pentru a va face o idee mai buna despre ce vorbesc.

Tot aproape de jumatatea strazii principale si tot pe partea stanga cum mergi spre Vassiliki, dupa ce treceti de Proton si de intrarea la taverna Panorama veti putea gasi si un stand de "crepes". Prietena mea si-a cumparat intr-o seara si va pot garanta ca sunt fabuloase. Sunt facute in fata dumneavoastra si sunt umplute cu ceea ce doriti. Sunt foarte multe posibilitati din care puteti alege. Ea si-a cumparat un crepe cu Nutella si am platit 7.8e, daca imi aduc bine aminte. Sunt si alte posibilitati, unele mai scumpe, altele mai ieftine. Din nou depinde doar de gustul fiecaruia si bineinteles de buzunar.

Tot pe strada principala veti gasi si cele mai multe firme de inchirieri. Nu vreau sa fac reclama nici uneia, dar singurul lucru pe care vi-l pot spune este ca ar trebui sa evitati AVIS. Este adevarat ca parcul lor este cel mai mare si are masini, scutere si atv-uri foarte noi, foarte curate si foarte bine intretinute si cred ca este si singurul centru de unde puteti inchiria masini decapotabile gen Citroen C3 Pluriel, Nissan Micra si Smart, dar in acelasi timp sunt si cei mai scumpi din statiune. O sa va dau si un exemplu ca sa va faceti o idee, pentru ca si noi am avut nevoie sa inchiriem o masina si am umblat ceva vreme pana cand sa gasim ceva care sa ne convina. Un Fiat Panda pe benzina, cu motor de 1.2l, 70CP si dotat cu AC costa 100 de euro pentru trei zile, cu asigurare inclusa. Asta la centrul de unde l-am inchiriat noi si unde am platit 70 de euro pentru ca l-am luat doar pentru doua zile. Un Smart pe benzina, cu motor de 0.6l si 50CP, mult mai putin incapator decat Fiat-ul nostru, costa la AVIS pentru trei zile 165 de euro, cu asigurare inclusa. Cu asta cred ca am spus tot. Cu exceptia celor de la AVIS, majoritatea centrelor de inchirieri auto/moto din Nydri practica aproximativ aceleasi tarife ca cel de la care am inchiriat si noi Fiat-ul. Un Suzuki Jimny 4x4, semi-decapotabil costa 95 de euro pentru doua zile, iar un ATV costa 60 de euro tot pentru doua zile. Cele mai ieftine sunt, evident, scuterele. Eu m-am impacat insa foarte bine cu micutul nostru Fiat Panda si nu am intampinat nici o problema, nici macar pe urcarile foarte dificile. Sunt destule centre de inchirieri auto/moto in Nydri, asa ca aveti de unde alege o oferta care sa va multumeasca, dar va recomand sa va rezervati inca din prima zi a sejurului mijlocul de transport dorit, pentru ca in statiune sunt foarte multi turisti si deci si cererea este foarte mare si se merge pe principiul cine plateste primul, acela inchiriaza. Noi am lasat un avans de 20 de euro pentru a fi siguri ca rezervarea se va mentine, deci daca nu doriti sa lasati intreaga suma odata si asta ar putea fi o solutie.

Faleza

Pe faleza statiunii, care reprezinta cea de-a doua strada ca importanta din Nydri si care este, cum spuneam mai sus, paralela cu strada principala, se gasesc toate tavernele. Practic, faleza este dintr-un capat in altul un lung sir continuu de taverne, cafenele, baruri si chiar si vreo doua cluburi mai mici. Plimbarea pe faleza din Nydri este un adevarat spectacol vizual, mai ales la orele serii. Spun asta pentru ca dupa ora 20:00 absolut toate tavernele isi aprind luminile, pornesc muzica greceasca si personalul incepe sa roiasca in dreptul intrarii pentru a ademeni clientii cu oferte speciale. Asta in timp ce peste drum sunt parcate toate feriboturile mici si mari ce fac turul insulei sau al insulelor invecinate, care au si ele toate luminile aprinse, puntile lucesc de curatenie si echipajul te pofteste la bord pentru a vedea conditiile oferite daca alegi o croaziera pe nava respectiva. Dupa cum spuneam, este un spectacol de lumini si viata, un spectacol unic.

La jumatatea falezei troneaza o statuie a lui Aristotle Onassis, poate cel mai iubit om din istoria Lefkadei. Nu o sa intru in detaliile acestei afirmatii si va las placerea de a descoperi acest lucru in cadrul croazierei cu Odysseia, despre care o sa vorbesc in cele ce urmeaza.

Excursii si puncte de interes

Sunt multe atractii in Nydri si asta deoarece inainte sa devina o statiune, Nydri a fost un port. Din aceasta cauza aici veti gasi barci de inchiriat, feriboturi ce va stau la dispozitie cu excursii optionale, dar si un centru de sporturi acvatice unde puteti face paraglinding, plimbare pe o saltea imensa trasa de o barca de viteza si multe altele.

Noi am facut paraglinding pentru ca nu facusem niciodata si eram curiosi sa vedem cum este sa zbori atat de sus. Pretul pentru o persoana este de 40e si pentru doua de 50e. Evident am ales cea de-a doua varianta, care este perfecta pentru cupluri. Pentru salteaua trasa de barca se plateau 20e de persoana. Sper sa nu gresesc si sa imi aduc aminte bine pretul. Cea mai mare coada la saltea o faceau in fiecare zi copiii, dupa cum era si de asteptat.

Ca excursie optionala am ales una singura: croaziera pe Odysseia. Pretul a fost de 40e/persoana, dar consider ca a fost din plin justificat. Ne-a atras aceasta excursie deoarece ni s-a parut foarte asemanatoare cu excursia optionala Gratar la Plaja Paradisului pe care am facut-o in Corfu. Este o excursie care tine 8 ore: se pleaca la 09:30 dimineata din portul din Nydri si se revine la 17:30, timp in care se viziteaza pestera Papanikolis si cei care doresc pot face si o baie acolo deoarece se sta aproximativ 20 de minute, apoi se viziteaza satul Spartohori (satul spartanilor) de pe insula Meganissi si celebra fabrica de ulei de masline din acel loc, se pleaca spre o plaja izolata la care se poate ajunge doar cu vaporul, unde se va servi gratarul, iar de acolo spre o alta plaja de pe insula Skorpios si apoi se revine in Nydri. Organizarea este foarte buna, iar pe nava Odysseia atmosfera este una de vis. Capitanul Gerasimos stie de minune cum sa faca si sa intretina atmosfera prin diferitele momente vesele din care amintesc traditionalul dans sirtaki executat cu o maiestrie greu de egalat, servirea cu ouzo si masline a tuturor celor de la bord, precum si cu nenumaratele sale glume. Pe langa atmosfera foarte buna de pe nava, toti pasagerii vor gasi la bordul acesteia labe de inot, echipament de snorkeling si ochelari subacvatici. Toate sunt puse gratuit la dispozitia pasagerilor si va pot asigura ca sunt destule pentru toata lumea. Sotia capitanului este ghidul in aceasta excursie si noua ne-a placut extrem de mult modul in care ne-a prezentat toate informatiile. Veti afla de la ea foarte multe lucruri interesante si ar fi pacat sa ratati toate acele informatii suplimentare despre zona Lefkadei. Tin sa precizez ca ea prezinta informatiile in limba italiana si in limba engleza. Mi-a placut foarte mult faptul ca traseul intregii excurii este foarte bine gandit si dozat, astfel incat sa nu fii alergat fara sa ai timp sa vezi nimic. Pe plaja unde se acosteaza pentru a fi servita masa de pranz mi-a placut foarte mult faptul ca erau deja prezente caramizi cu suport pentru umbrelele de plaja ce erau puse gratuit la dispozitia tuturor celor de pe nava. Si acesta este un motiv pentru care nu trebuie sa scoti nici un ban suplimentar din buzunar in aceasta excursie. Pranzul consta in frigarui la gratar, sos tzatziki, salata, branza feta si bauturi la liber, atat sucuri, cat si vin. Mancarea a fost delicioasa si portiile mari. Pe aceasta plaja se sta aproape o ora si jumatate si apoi se pleaca catre singura plaja inca deschisa publicului de pe insula Skorpios. Aceasta este de altfel si singura plaja cu nisip pe care am intalnit-o in Lefkada. Secretul prezentei acelui nisip acolo il veti afla de la sotia capitanului :) La intoarcerea in portul din Nydri se trece pe langa insula Madouri si veti afla si istoria ei.

Nu stiu sa va spun despre celelalte excursii optionale, dar aceasta merita din plin. Contribuie din plin si faptul ca Odysseia este o afacere de familie, iar vasul are o capacitate de 80 de persoane, spre deosebire de feriboturile imense pe care le veti vedea in portul din Nydri si care par doar niste fabrici uriase de facut bani.

Alte excursii optionale sunt "Turul celor 7 insule", in care se viziteaza insulele mai mari si mai mici din jurul Lefkadei, dar si un oras-port din Kefalonia, "Vizita in Corfu", al carui nume cred ca este destul de explicit si inca vreo doua al caror nume din pacate nu mi-l mai aduc aminte. Sunt o gramada de agentii care vand aceste excursii in Nydri deci nu va grabiti sa cumparati din primul loc pe care-l vedeti, mai ales ca majoritatea excursiilor se fac zilnic, asa ca nu riscati sa pierdeti nimic. Puteti incerca sa faceti rezervare si seara, direct din port, de la membrii echipajelor care va asteapta si va pot face si un tur al vasului pe care-l reprezinta. Oferta este foarte variata si ar fi pacat sa regretati o alegere pripita.

O alta excursie pe care noi am facut-o pe cont propriu si o consider a fi la indemana oricui este vizita la cascada Dimosari din Nydri. Distanta din statiune si pana la cascada este aproximativ 3-4 kilometri si noi am mers pe jos si am facut aproximativ o ora, mergand normal. Am vazut pe site diferite trasee care duc catre aceasta cascada, dar eu o sa va spun traseul pe care am mers noi. Ca reper principal trebuie sa aveti cofetaria Le Chocolat. Am scris despre ea intr-un review anterior, atasand si o poza cu mascota din fata ei. Mergand dinspre Nydri inspre Vassiliki, in dreptul cofetariei Le Chocolat faceti dreapta pe strada ce urca si trece prin lateralul cofetariei amintite anterior. Tineti aceasta strada drept, pana cand veti ajunge la centura ce ocoleste Nydri. Aveti grija cand o traversati deoarece se circula cu viteza si aveti in preajma si o intersectie de unde pot iesi in viteza alte masini. Tineti drumul drept inainte si veti incepe sa vedeti semne indicatoare catre cascada. Din acest punct de vedere, drumul spre cascada Dimosari este foarte bine semnalizat. Mergeti pana cand veti ajunge la un punct unde drumul pentru masini se opreste. De acolo se va merge pe drum de munte, accidentat, alunecos din cauza paraiaselor care il traverseaza pe alocuri si foarte abrupt. Este un drum destul de ingust, dar peisajul este foarte frumos si te simti mai mult ca la munte decat ca la mare. Am intalnit si oameni care facusera baie la cascada, dar noi am ajuns pe la 19:30 cand era deja destul de tarziu si apa era foarte rece. Oricum ar fi, nu trebuie sa ratati aceasta excursie. Ar fi si pacat daca sunteti in Nydri sa nu vedeti aceasta minune a naturii.

Am lasat pentru final singurul aspect mai putin placut al statiunii Nydri: plaja. Ea este situata in continuarea portului din Nydri si este sub forma unei fasii inguste de nisip amestecat cu pietre. La intrarea in apa este o "bariera" de pietre cu o latime de aproximativ un metru. Se poate intra si fara papucei speciali, pentru ca nu deranjeaza foarte tare, insa spre partea cu pontonul de sporturi acvatice sunt mai multe pietre la intrarea in apa si este recomandat sa aveti incaltari speciale. Marele avantaj al plajei din Nydri este faptul ca apa este foarte calma si foarte curata. Practic nu am vazut nici un val cat am stat acolo si este un loc foarte bun pentru cei care au copii mici. Se poate lenevi toata ziua pe o saltea pe apa, sau te poti relaxa pe un sezlong la malul apei. Orice varianta ai alege pe plaja din Nydri, relaxarea totala este garantata. Fiind o plaja destul de mica, m-am mirat de faptul ca in nici o zi nu a fost foarte aglomerata. Se poate face plaja si la liber daca nu vreti sa platiti 5e pentru doua sezlonguri si o umbrela. Poate ca plaja din Nydri nu are frumusetea plajelor din vest si nici nu sclipeste in fotografiile de album, dar in mod cert este mult mai linistita si mai potrivita pentru cei care vor un concediu in care sa se relaxeze si sa se odihneasca, cat si pentru cei care au copii mici. Noi ne-am simtit bine si atunci cand am ramas in statiune si ne-am bucurat de micuta plaja din Nydri.

Concluzie

Statiunea Nydri ne-a fascinat prin faptul ca este plina de viata si de culoare la orice ora din zi si din noapte. De asemenea ne-au placut foarte mult si tavernele din Nydri, iar despre cele la care am mancat noi am scris deja un review asa ca nu voi mai insista cu descrierea lor. Ne-au placut zecile de magazine de suveniruri, fiecare cu povestea lui si ne-au placut in mod special feriboturile parcate la ceas de seara in calmul port din Nydri. Daca Lefkada este o insula binecuvantata, noi credem ca si Nydri este unul dintre motivele care o fac sa fie asa.


[fb]
---
Trimis de alexvat in 06.09.13 00:54:54
Validat / Publicat: 06.09.13 16:28:48
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în GRECIA. A mai fost în/la: Riviera Olimpului - Olympic Beach Thassos - Skala Potamias Corfu - Agios Gordios
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 7166 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

4 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (alexvat); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Faleza statiunii Nydri vazuta din capatul plajei. Se pot observa pe partea stanga toate vaporasele parcate in port si pe partea dreapta sirul de taverne
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 19550 PMA (din 21 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

4 ecouri scrise, până acum

webmaster28
[06.09.13 06:08:40]
»

Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

webmasterX
[03.10.14 06:23:53]
»

Mutat, la reorganizare, în rubrica "Descoperă Nidri" (deja existentă pe sait)

Larissa
[01.06.15 11:48:31]
»

@alexvat - Bravo, pentru toate review-urile tale din Lefkada!

alexvatAUTOR REVIEW
[19.06.15 19:14:04]
»

@larissa2015 - Multumesc

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
1 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
alexvat
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Nidri și împrejurimile:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.052750110626221 sec
    ecranul dvs: 1 x 1