Abia ne-am intors din Nea Vrasna. Traseul ales spre Nea Vrasna - Vila Giorgos a fost: Petrosani - Portile de Fier II - Negotin (Serbia) - Nis (Serbia) - Kumanovo (Macedonia) punct de trecere a frontierei dintre Serbia si Macedonia - Gergelya (Macedonia) - Evzoni (Grecia) / punct de trecere a frontierei Macedonia - Grecia - Salonic - Nea Vrasna
De stiut:
- trecerea frontierei pe la Portile de Fier II nu implica costuri, taxe;
- taxa pe autostrada de la Nis spre directia Skopie - 2 euro;
- taxa pe autostrada in Macedonia 50+50+60=110 dinari 1 euro=61,5 dinari
Schimbati euro la intrarea in Macedonia, astfel la punctele de taxare va accepta euro doar bacnota de hartie si va da restul in dinari;
De asemenea e bine sa aveti dinari si cand alimentati cu motorina
1 l motorina = 67,5 dinari foarte convenabil.
Noi primadata am platit in euro si ne-au inselat luindu-ne 1,3 euro pe litru de motorina.
- aveti neaparat nevoie de harta pentru ca GPS-ul va induce in eroare cel putin la mine asa a fost; Nu recunoaste trecerea de la Portile de fier II, nici cel de la Kumanovo tot timpul ne dadea trasee prin Bulgaria.
Petrosani-Nea Vrasna 835 km. Drumul a fost foarte liber si 70% a fost pe autostrada.
Statiunea este foarte linistita, chiar prea linistita. Cazarea a fost buna. Camere spatioase, apa calda.
Noi am fost la plaja la Olympiada un oras apropiat unde sunt niste plaje de vis - rupte parca din filme.
Trimis de mihaeladana23 in 16.06.13 10:27:41
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (mihaeladana23); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
@mihaeladana23: bun-venit pe sait şi în comunitatea AmFostAcolo.ro.
Mulţumim pentru impresii; din păcate ne-ai scris destul de puține despre Nea Vrasna (articolul ar fi fost poate mai potrivit în secțiunea "Drumul spre Grecia"...); poate reușești să competezi prin ecouri.
Câteva detalii despre cazare (unde ați avut-o, la ce vilă / studio / hotel?) ar fi deasemenea apreciate.
Te aşteptăm şi cu alte recomandări din vacanţele ori excursiile tale trecute sau viitoare
Legat de drumul prin Serbia si Macedonia vreau sa fac o precizare: la punctele de taxare se poate plati cu cardul, cel putin asa a fost anul trecut. La fel si la benzinarii. E mai simplu decat sa schimbi euro in moneda locala.
Numai bine tuturor si vacante grozave!
@webmasNea Vrasna este o statiune foarte linistita. Nu prea-i rost de shoping. Cumparaturile noi le-am facut la Stavros un orasel la vreo 4 km de Nea Vrasna. Exista si un Lidl la o distanta de cca 2 km pe directia catre Stavros unde sunt preturi bune. Ex: apa plata 6x1,5 l=1,2 euro la oferta; fructele ca la noi chiar mai ieftine; paine intre 0,5-2 euro in functie de sortiment; Coca Cola, 2,5 l 1,9 euro; Asprovalta este foarte aproape 15 minute de plimbare. De acolo noi am inchiriat bicicleta cu 4 locuri. Merita de mers la plaja la Olympiada care este situata imediat dupa Stavros.:
@mihaeladana23: Salut, imi poti spune cat faci din Vrasna pana in Olimpiada, atat ca timp cat si ca distanta.
Multumesc anticipat!
@mihai042212: sunt in jur de 17 km se parcurg cam in 15 minute cu masina. Concediu placut!
- Aug.2017 Sejur in Nea Vrasna, plaja in Stavros :) — scris în 23.08.17 de Biankita din BUCURESTI - nu recomandă
- Sep.2014 Mi-a placut si revin si anul acesta tot acolo — scris în 13.03.15 de profesor73 din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Jul.2013 Vacanta de vis in Nea Vrasna!! — scris în 04.08.13 de MadalinaBianca din GALATI - RECOMANDĂ
- Sep.2012 O vacanță de vis într-un orașel mic și nou (nerecomandat fitosilor ) — scris în 18.09.12 de valcat din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jun.2012 Sejur de neuitat in Nea Vrasna — scris în 12.07.12 de danakik din BUCURESTI - RECOMANDĂ