Shtaim - Atelier de bijuterii în Karmiel
Dorind să avem verighete realizate de noi, personalizate, am cautat in Romania un atelier cu acest specific. Negasind ceva sa corespunda asteptarilor, am hotarat sa apelam la un atelier din Israel, avand in plan o noua vacanta in aceasta tara.
Calatorind prin Israel sigur vei intalni diverse targuri si magazine ce comercializeaza bijuterii hand-made, din argin, aur sau alte materiale, care sunt facute in ateliere deschise publicului.
Am ales un atelier micuț din orașul Karmiel vis-a-vis de targ, oraș apropiat de Nazaret si Haifa. Proprietara atelierului, care ne-a fost si profesoara pe perioada lucrului, vorbește engleză și romana, asa ca a fost usor sa ne transmită o parte din cunoștințele sale și să ne îndrume în alegerea materialelor si a modelelor.
Am decis sa lasam imaginația să își facă de cap si am creat modelul în timp ce lucram. Lucrarea a fost facuta intai in ceara, asa ca nu era mare pierderea daca nu ne placea ce iesea. Dupa realizarea modelului din ceara, profesoara l-a dus la o turnatorie în Haifa unde au fost realizate practic verighetele noastre. De la turnatorie am primit forma brută a verighetelor, pe care le-am finisat tot în atelier sub îndrumarea profesoarei.
A fost o experiență care ne-a făcut să revenim in aceeasi locație, de data aceasta alegând să facem inele din argint inscripționate cu numele fiului nostru, lucrare ce a durat doar 2 zile.
Trimis de Sdj in 16.12.18 14:02:59
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în ORIENTUL MIJLOCIU.
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Sdj); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Mutat, la reorganizare, în rubrica "Descoperă Nazaret și împrejurimile, NAZARETH" (deja existentă pe sait)
Foarte interesant. O chestie inedită. O zi faină vă dorim!
@ungureanica Multumim pentru apreciere! O seară frumoasă vă dorim!
@Sdj: Foarte frumos si deosebit. Felicitari, votat cu mare drag.
WOW, ce interesant... minunat sa ai asa o veregheta.
Felicitari!
@roth: Multumim! Sunt cu amprentele noastre pe o parte, dar nu am putut pune poza. Pe verighete mea e amprenta soțului și invers.
- May.2023 Biserica Ortodoxa Greaca a Bunei Vestiri din Nazaret — scris în 17.08.23 de geani anto din GALAţI - RECOMANDĂ
- Feb.2018 Israel la început de februarie – Nazareth, Oraşul Sfintei Familii — scris în 12.03.18 de mprofeanu din PITEşTI - RECOMANDĂ
- Mar.2016 Almona Gardens - zona Yarcka (sat druz) — scris în 17.12.18 de Sdj din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Apr.2013 Puțini pași pe urmele Maicii Domnului. Partea I: bisericile din Nazaret — scris în 07.08.17 de mariana.olaru din PITEşTI - RECOMANDĂ