GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
După 10 zile pe vas, 3 zile drumul până acasă, 14 zile autoizolare voluntară la domiciliu, ieșit din autoizolare voluntară intrat direct în izolare impusă, cât mai pot rezista? Am tot timpul din lume, dar nu știu ce resorturi interioare nu-mi permit să-mi deschid gândurile. Nu mă pot aduna deloc. Parcă-s un zombie.
Azi mi-am strâns toate fărâmele de energie fizică și psihică rămase și am zis că trebuie musai să mă apuc de scris. Altfel probabil o iau razna. Dacă nu ne omoară corona cu siguranță o vor face alte boli. Dar nu mă luați în seamă, doar am vrut să mă descarc un pic.
Azi aș dori să vă vorbesc despre un oraș care mie personal mi-a plăcut extrem de mult și anume Miami. Dacă despre NYC spuneam că e orașul unde se fac banii, ei bine despre Miami pot spune că este orașul unde se cheltuie banii, eventual făcuți cu multă trudă în New York.
Dacă vă povesteam despre ritmul infernal al vieții din NYC, Ei bine Miami este exact opusul. Aici toată lumea e relaxată este un ritm de dolce farniente. Au acea relaxare pe care numai banul gros din buzunare ți-o poate da. E o lume superbă unde e ideal să-ți petreci restul vieții cu o singură condiție esențială, să fii plin de bani.
Dar să începem povestea! Duminică dimineața am predat camera la hotelul din NYC, am chemat un Uber, care ne-a dus rapid la aeroportul La Guardia. Fiind duminică dimineața traficul a fost destul de lejer. Am trecut de toate controalele de securitate și am ajuns în sala de așteptare. Pentru prima dată de când am ajuns în America am dat numai de americani. Dacă până acum prin toate locurile prin care am umblat prin NYC era plin de turiști aici am dat de americanul de rând. Nu pot spune că are o anumită tipologie, vorba aia sunt rase diferite, culturi diferite care se numesc toți americani, dar parcă au un alt aer ca noi europenii. Nu mai relaxat, ci mai degrabă mai pragmatic.
Era 9 dimineața și am zis noi că ar merge o bere. Ne-am așezat noi frumos la un restaurant. Fiecare aveam în față câte o tabletă unde era afișat meniul și de unde puteam foarte lesne comanda. Căutăm noi ce căutăm, dar nu găsim partea din meniu cu băuturi. Chemăm o ospătăriță să ne lumineze un pic. Asta destul de țâfnoasă ne-a spus: da ce voi nu știți că până la ora 10 dimineața nu se servesc băuturi alcoolice. Se pare că ăștia-s mai catolici decât papa. Vrem, nu vrem , cert e că ne-am pus pofta în cui.
Zborul spre Miami l-am făcut cu un avion al companiei Delta și a durat în jur de două ore jumătate. Ne-au servit cu niște covrigei și cu un pahar de suc. Berea era pe bani. Evident că am trecut peste acest mic inconvenient și ne-am satisfăcut pofta. Aveam și un ecran cu filme, care se puteau vedea contra unei taxe de 2 USD. Pentru asta am zis pas.
Am aterizat cu bine la aeroportul din Miami. Primul lucru pe care l-am făcut a fost să scăpăm de hainele groase de pe noi. Dacă în NYC erau doar vreo 2 grade Celsius, în Miami ne bucuram de o zi de vară cu vreo 25 de grade Celsius.
Am ieșit din aeroport și am mers în zona destinată mașinilor Uber. Aici aveau o altă procedură, dădeai comandă pe telefon punând evident destinația și apoi primeai un cod. Codul acela îl prezentai primului șofer de la coadă care ți-l verifica și apoi accepta cursa ori ba. Al nostru a acceptat-o așa că în maxim 20 de minute de la aterizare eram deja pe drum spre Miami Beach! Miami Beach este o zonă aparte de Miami și este o insulă. Se poate ajunge aici doar pe cele câteva poduri care fac legătura. Din acest motiv în majoritatea timpului drumul până acolo este destul de aglomerat. Asta până ajungi la destinație , pentru că în Miami beach este altceva. Trafic lejer, lume relaxată, mașini super tari, fete frumoase... dar și prețuri de prețuri.
Ne-am cazat la hotel și am ieșit la plajă. În prezentarea hotelului ni se spunea că sunt numai 15 minute de mers pe jos până la plajă, dar de mers susținut. Bine că zona pe unde mergeam era o zonă superbă. Terenuri de sport impecabile, case foarte chic, grădini super aranjate, parcuri îngrijite. Totul e la superlativ. Nu prea vezi lume să meargă pe jos pe trotuar, majoritatea sunt motorizați.
South Beach sau Miami Beach așa cum este la noi cunoscut este cel mai celebru cartier din Miami. Este locul preferat al celebrităților care aleg să trăiască și să se distreze aici. Multe case sunt construite în stilul Art Deco și sunt protejate prin lege.
Cazarea în această zonă este recomandată în special pentru plajă și pentru cei care vor să petreacă toată noapte. Dealtfel si dimineața mai vedeai pe stradă petrecareti! Este o zonă foarte scumpă. Cum spuneam noi am plecat rapid spre plajă. Faleza este foarte frumos aranjată, pe malul mării sunt o mulțime de hoteluri și apartamente de super lux, dar plaja în sine nu e ceva wow.
Evident sar în ochi vestitele turnuri de observație ale salvamarilor, colorate foarte vesel și atât de cunoscute din filme. În rest plaja este normală șunt și șezlonguri, dar se stă și pe păturică la nivelul nisipului. Oricum nu e așa mare nebunie cu șezlong lângă șezlong ca la noi în țară. lumea e destul de normală fără fițele de la noi, dar si fără țărănismele noastre. No offence, dar ăsta-i purul adevăr. Apa este curată și destul de caldă, iar când am fost noi erau și un pic de valuri. Am petrecut câteva ore la plajă, ca să scoatem frigul din NYC din noi apoi ne-am oprit la un restaurant brazilian să mâncăm la o churrascaria. Scump și destul de prost. Nicio o legătură cu cele originale din Brazilia. Am admirat o mulțime de mașini superbe conduse de băieți ieșiți la agățat. Nu aveau nicio grabă, mergeau alene cum era pe vremuri pe la noi pe la Neptun. Evident păstrând proporția.
Apoi am luat-o agale spre hotel. Am făcut un duș, ne-am schimbat și am ieșit la plimbarea de seară în oraș. Destinația era Lincoln Road locul lor preferat de întâlnire unde sunt o mulțime de magazine și de restaurante. După ce am potolit pofta fetelor pentru cumpărături am zis să ne punem si noi burta la cale la una dintre mulțimea de terase arhipline. Scorurile erau la maximul posibil. Am cules până am ales, un restaurant italienesc unde o pizza era „doar” 27 USD.
Ne-a îmbrobodit un italian foarte simpatic. Am ales o pizza mare, un tiramisu, două beri și un suc de portocale. Toată distracția a costat nici mai mult nici mai puțin decât 80 USD. Exorbitant de-a dreptul. Ce eram eu pe vremuri suparat că am dat pe o halbă de bere 10 euro în Veneția sau la poalele Turnului Eiffel, ei bine aici a întrecut orice închipuire, 17 USD. Măcar ne-am lecuit să mâncăm în oraș.
A doua zi dimineața am plecat la plajă să facem câteva poze. De la hotel ne dădea afară la ora 11 așa că am zis să mai profităm un pic de timpul pe care îl mai avem. După sesiunea de fotografii ne-am întors la hotel hămesiți să merem la micul dejun. Țeapă acesta nu era inclus în costul camerei. Mea culpa.
Am ieșit pe stradă și am descoperit în apropierea hotelului un supermarket unde aveai tot felul de semipreparate. Aici era full de oameni semn că nu toată lumea mănâncă la restaurant. Ne-am luat doua sandvis-uri uriașe, dar și cafele și suc și toate distracția a costat 27 USD. Nu era ieftin, dar măcar ne-am pus burta la cale și era un pic mai suportabil pentru buzunarul nostru.
După ce am consumat micul dejun am urcat pe terasa hotelului unde am profitat din plin de piscina aferentă. Timpul a trecut rapid, iar la ora 11 am predat camera. Am lăsat bagajele într-o cameră destinată și am plecat la un loc de întâlnire de pe Lincoln Road.
Aaaa nu v-am spus până acum. De-acasă am achiziționat prin intermediul platformei getyourguide bilete pentru o plimbare prin Miami. Acestea includeau o plimbare de jumătate de zi cu Big Bus-ul prin Miami, apoi o plimbare cu un vas pe mare pentru a admira casele vedetelor. Trei bilete au costat 90 USD. Vroiam să fac o plimbare și în parcul Everglades să vedem crocodilii și să mergem cu vasele alea specifice cu o elice mare în spate, dar am renunțat din cauza timpului limitat. În această seară trebuia să ne îmbarcăm pe vas la ora limită 20 dintr-un port situat într-un oraș alăturat numit Fort Lauderdale. Și bine am făcut că și așa din cauza traficului am ajuns la limită.
Deci la ora 11,30 am ajuns la locul de îmbarcare în Big Bus. Am căutat persoana responsabilă care să ne valideze tichetul iar la ora 12 am plecat la plimbare. Si am purces la drum din South Beach spre North Beach apoi spre centrul orașului. De la ghidul din autobuz am aflat că Miami este singurul oraș din lume unde in apă trăiesc aligatori. Se știe că orașul Miami a fost construit pe o mlaștină și probabil asta e una din reminiscențe.
Miami este un oraș imens construit preponderent pe orizontală. Acesta are ceva clădiri înalte doar prin centrul orasului denumit Downtown. Printre principalele cartiere ale orașului în afară de Miami Beach pot enumera exuberantul Little Havana, Coconut Grave, Coral Gables și Downtown. Ne-am plimbat cu autobuzul turistic prin toate aceste zone și am admirat orașul și am luat doar un pic pulsul acestuia pentru o întoarcere viitoare.
La un moment dat am ajuns în zona portuară. Aici au coborât toți cei care aveau achiziționată și opțiunea de plimbare cu vasul. Aici am dat de un port modern, de o zonă foarte animată cu multe restaurante și cu câteva magazine. Aici a trebuit să căutăm exact vasul nostru pentru că erau o mulțime de alte tururi. Aveam vreo 45 de minute de așteptat așa că ne-am pus la o terasă să savurăm o bere și să ne delectăm cu muzica unei formații live.
Vasul a plecat exact la ora fixată. Era un vas mare și modern, care pe prima punte avea si resturant. Noi ca și ceilalți turiști am ales puntea superioară care era în aer liber de unde se vedea mai bine. Și aici ne serveau contra cost cu diverse băuturi, dar și beneficiam de serviciile unei ghide foarte simpatice.
După vreo jumătate de oră de navigație am ajuns într-un golf de unde au apărut rând pe rând vilele vedetelor. Din poze chiar nu mai rețin a cărui casă era fiecare. Cert e că au acolo case cel puțin 50 de vedete de talie internațională, unele mai cunoscute altele mai puțin. Prima care a apărut a fost vila simpaticului actor Jackie Chan. A urmat cea a superbului Model Carmen Electra cu al ei vecin Rickie Martin.
Rând pe rând am văzut vilele producătorului Tommy Motola, ale lui Silvester Stalone, ale lui Will Smith, Rihanna, Beyonce, David Beckham, Jennifer Lopez, Julio Iglesias, Gloria Estefan, Shakira și mulți, mulți alții. Tot aici au avut case celebrul interlop Al Capone, dar și năbădăioasa actriță Liz Taylor. Asta-i America dacă nu au o istorie prea bogată se laudă foarte tare cu vedetele. Lumea pe vas era entuziasmată când auzea de un nume celebru. A fost o plimbare relaxantă de vreo 90 de minute. După ce am debarcat ne-am urcat iar în autobuz pentru restul traseului. Când am ajuns în dreptul falezei de la plajă unde fusesem anterior am coborât si am luat-o per pedes către hotel ca să ne recuperăm bagajele și să căută un Uber spre portul unde aveam îmbarcarea pe Costa Luminosa. A fost bine că ne-am grăbit pentru că la ieșirea din oraș am prins o aglomerație înfiorătoare și am făcut mai bine de o ora pentru o distanță de numai câteva zeci de kilometri. Asta cu toate că au șosele de câte șase benzi. Se merge foarte greu și de multe ori chiar se stă.
Oooo ce dor mi-e de aglomerația aia. Mă uitam acum la un live pe plajă în Miami și e pustiu! Ce era acum mai puțin de-o lună și ce e acum! Incredibil cât de repede s-a schimbat lumea pe care o știam într-un timp atât de scurt. Off! Să sperăm că o să trecem cu bine de această încercare la nivel global cât mai mulți dintre noi! Și poate învățăm ceva: planeta asta este unica noastră casă și trebuie să facem tot ce-i omenește posibil să o protejăm!
Apropo, cum, necum Miami a intrat la inima mea și dacă aș avea posibilități foarte mari financiare aici m-aș muta! Dar cum nu am, stau în Drumul Taberei, în izolare la domiciliu .
P.S. Mi-am dat seama de unde vine numele Miami. Când îți place o mâncare tare mult nu zici "miami"!? Ei bine așa mi-a plăcut și mie acest oraș: "Miami"! ;)
Trimis de robert in 27.03.20 14:14:17
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în AMERICA DE NORD.
14 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (robert); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
14 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Rog https://www.youtube.com/watch?v=IwBS6QGsH_4
mersi frumos!
Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).
Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut”
— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;
— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ necesar unei astfel de selecții.
Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.
(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)
Urmăresc cu plăcere sejurul vostru american! Frumos ai povestit, frumoase și pozele, ce amintiri de neuitat!
Mi-a plăcut comparația ta: la NYC se fac banii și se cheltuie la Miami și mi-am adus aminte de Brazilia: la Sao Paulo se fac banii și se cheltuie la Rio!
Aștept impresiile următoare!
@mprofeanu: Mulțumesc frumos pentru aprecieri si pentru cuvintele frumoase!
Mi-aduc aminte de vorbele tale similare cu Sao Paulo si Rio! Nu am fost in Sao Paulo asa ca te cred pe cuvant! ; ????
Toate bune si sa ne auzim cu bine sanatosi. Momentan mai calatorim doar virtual!
”Dar cum nu am, stau în Drumul Taberei, în izolare la domiciliu .
lasa ca iti fac metrou in Drumul Taberei sa vezi ca atunci vor vrea vedetele sa se mute aici
”Ne-am luat doua sandvis-uri uriașe
sa inteleg ca tu erai la regim? ai mancat numai bere?
@nrs: nu ai inteles un lucru, noi cei din Drumul Taberei suntem feriti de corona pentru ca nu avem metrou!
Sandvis uriaș este doar pentru oameni uriasi.
Multumesc frumos pentru vizită si comentariu si multă sănătate!!!
Mi-a plăcut cum ai descris orașul cu plimbările voastre pe plajă... cu bus-ul... cu vaporul... dar am simțit că ti-a lipsit entuziasmul cu care ne-ai obișnuit când povestești despre un loc care ti-a plăcut...
Este de înțeles la ce vremuri trăim.
Hai fă-ți curaj și continuă...
Toate cele bune.
@ANILU: Mulțumesc frumos pentru vizita si comentariu! Curaj puiule că te tai, cam așa sunt și io acuma.
Lăsând gluma la o parte nu curajul îmi lipsește ci inspiratia sau mai bine cum ai remarcat și tu entuziasmul. O să mai scriu încet, încețișor între două ordonanțe militare!
Vom trece noi și de asta, cât mai repede să sperăm! Toate bune și multă sănătate!
@robert: mmm Miami, și mie mi-a plăcut ce am văzut in pozele tale și am citit in review-ul tău. Imi doresc să ajung pe acolo, poate imi voi indeplini dorința dacă se termină cu bine cu virusul ăsta. Acum, din ce am văzut in poze și din ce cunosc eu, prea mare diferență intre Drumul Taberei și Miami nu este. Poate doar că acolo este ocean și in Drumul Taberei nu este decât un lac, parcă . Felicitări, votat cu plăcere.
@Mika: Chiar și așa, nici Miami, nici Drumul Taberei nu au metrou! Plus că și la noi în cartier stau o mulțime de vedete!
Mulțumesc frumos pentru vizită și comentariu și-ți doresc să-ți indeplinești visul, de a ajunge acolo! Vom scăpa noi și de pandemia asta! Să sperăm cât mai repede. Apoi să vedem în ce măsură se vor mai deschide granițele!
Multă sănătate, că-i mai bună decât toate!!!
@robert: Intamplarea sau felul meu in care aleg sa ajung cu articolele la zi, face ca sa citesc in aceeasi zi articolul cu delfnii si acesta, si sa simt in acest articol ceva mai multa melancolie, o stare mai " albastra" data de realitatea zilei dar si de amintirile proaspat capatate.
Hai sa ne bucuram de ce este frumos si sa speram ca vom trece cu bine si peste asta.
Mi-a facut mare placere sa citesc articolul si sa vad toate aceste poze minunate, si cine stie... poate vei mai ajunge pe acolo.
Felicitari, votat cu mare drag.
@mishu: ce să faci, n-ai ce să faci! Zile diferite, stări diferite, articole diferite...
Mulțumesc frumos pentru aprecieri!
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- May.2017 Miami, oraşul spectacol — scris în 28.06.17 de câinele roşu din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Apr.2017 Miami Beach — scris în 21.05.17 de ascarlat din DUBLIN - RECOMANDĂ
- Apr.2017 Wynwood Walls Miami — scris în 19.05.17 de ascarlat din DUBLIN - RECOMANDĂ
- Oct.2016 Haideţi la Miami - #11.3. Sfaturi pentru şoferii care conduc maşina prin Miami - Part 3. — scris în 07.04.17 de Utube din ARAD - RECOMANDĂ
- Oct.2016 Haideţi la Miami - #11.2. Sfaturi pentru şoferii care conduc maşina prin Miami - Part 2. — scris în 05.04.17 de Utube din ARAD - RECOMANDĂ
- Oct.2016 Haideţi la Miami - #11.1. Sfaturi pentru şoferii care conduc maşina prin Miami - Part 1. — scris în 03.04.17 de Utube din ARAD - RECOMANDĂ
- Oct.2016 Haideţi la Miami - #6. Maşina. — scris în 17.12.16 de Utube din ARAD - RECOMANDĂ