GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Utima zi din vacanta la Miami am petrecut-o la Miami Beach, mai exact, South Beach. Este o zona destul de extinsa, se continua cu Holywood si Fort Lauderdale si nu a fi putut sa o acoperim in intregime, asa ca ne-am multumit cu zona de sud si bine am facut! Cladiri construite in stilul Art Deco, plaja mare, intinsa si frumos amenajata, baruri si magazine din plin, toate acestea le veti gasi acolo!
Ne-am dus cu masina si am platit parcare 4 dolari/ ora, dar cea de la intersectia 13 cu Collins ofera locuri cu 1 dolar pe ora. Ne-am decis ca la ora pranzului sa returnam masina (cu o zi mai devreme decat planuisem), astfel incat sa facem economie si sa putem savura linistiti niste pahare. Biletele de autobuz catre Miami Beach din zona Downtown costa 2.5 USD si se ajunge in maxim 20 de minute, asa ca va sfatuim sa folositi mijloacele de transport in comun. De asemena, in zona sunt autobuze care fac transport intre Miami Sud si Miami Nord si sunt gratis.
Am ajuns pe plaja in jur de orele 10:00 si nu prea era lume, tocmai se scoteau chez-long-urile, se afana nisipul, dar mai vedeam din loc in loc si cate un prosop, deci nu este nevoie sa inchiriati un scaun de la ei. Nu am intrebat cat costa pe zi, pentru ca urma sa ajungem la plaja in Mexic :). Destul de cald, in jur de 28 de grade si am fost norocosi ca era putin inorat, astfl incat nu ne-a batut prea tare soarele.
Erau amenajate spatii de joaca pentru copii, fiecare buncata de plaja din dreptul hotelurilor avea cel putin un chiosc de unde puteai cumpara inghetata si bauturi si era curatenie luna peste tot! Mi-a facut impresia ca ma plimbam pe la Mamaia (pe care o stiam la inceputul anilor 2000 :)), numai ca distanta de la hotel pana la plaja era mult mai mae, iar plaja mult mai lata.
Dupa ce am parcus cam un kilometru pe plaja, am trecut pe Ocean’s Drive si ne-am oprit la Finnegan’s Way pentru a lua micul dejun. Un bar “aproape Irlandez si spun aproape pentru ca au ratat un “N” din Guinness, dar in afara de asta, il recomandam cu placere, mancarea si bauturile au fost foarte bune. Micul dejun al campionilor a costat 12 USD de fiecare si inca 8 USD pentru o bere de 750 de ml, iar o Mimosa a fost 10.
Intre Ocen’s Drive si plaja este o zona cu verdeata si multi palmieri, foarte bine intretinuta si ingrijita si sunt multe banci unde va puteti odihni.
Soarele a inceput sa bata puternic si ne-am continuat plimbarea catre stiudioul de tatuaje Love Hate, prezentat pe Discovery in emisiunea Miami Ink. Pretul de pornire pentru un tatuaj este 250 de dolari, indiferent de marime, iar pentru unele mai mari si mai complexe, trebuie programare.
Indiferent in ce anotim veti ajunge acolo, sa aveti imbracaminte si incaltaminte comoda, pentru ca va fi mult de mers…
Cladirile Art Deco sunt foarte frumoase, viu colorate, construite in stilul anilor 1920 - 1930, multe motive florale si ferestre inalte si inguste. Asta este descrierea unui IT-st, sper ca pozele sa o completeze suficient.
Apoi dupa ce ne-am intos la hotel (Yve Miami Downtown) si am returnat masina, am luat un autobuz catre Miami Beach, si tot procesul nu a durat mai mult de o ora si jumatate. Cu o seara inainte am intrat in vorba cu niste localnici care ne-au recomandat unde sa mancam si la ce baruri sa mergem, unul din ele fiind Taqueria Bodega si Finnegan’s way, acel bar Irlandez “sub acoperire” (in afara de whiskey Jameson si niste leduri verzi, nu era nimic irlandez in locul in care Guinness era scris cu un “N” si era turnat exact ca un Bud lihgt in pahar).
Ajunsi la Taqueria Bodega, am ramas impresionati de cat de buni erau tacos, acest local fiind direct competitor celor de la Coyo taco din Wynwood Walls si etalau cu mandrie un trofeu in care chefi din ambele localuri s-au luat la intrecere care face cel mai bun Taco. In 2016 castigase cel de la Coyo Tacos. Am incercat berea Modelo, o varianta mai apoasa a berii Corona, nu o recomand, chiar daca ambele sunt facute la aceeasi fabrica, mergeti pe Corona.
Ne-am continuat plimbarea pe Lincoln Road, o zona pietonala plina de magazine si de terase, listata pe toate siturile ca fiind una din atractiile principale din Miami Beach. Din nou, cladiri frumoase, multa lume, iar berea la terase cam 8 - 9 USD. Evident, bacsis de 18 -20% adaugat din oficiu pe nota de plata.
Se facuse seara deja, asa ca ne-am continuat plimbarea putin pe plaja, apoi am ajuns din nou la Flannagan’s Way, unde am baut beri craft facute de beraria locala Concrete. Daca ajungeti in acest oras, beti cu incredere berile lor, sunt foarte bune!
Dupa ce am plecat de la acest bar, am vazut in drum spre statia de autobuz “World Erotic Art Museum” si am spus ca trebuie sa vedem ce-i acolo :), mai ales incurajati de un alt cuplu care tocmai iesise si ne-a spus ca se merita din plin. Zis si facut, 30 de usd de persoana, dar am ramas cu impresia ca nu se merita, pueti vedea pe net ceea ce este prezentat acolo (weam.com). De la tablouri cu Adam si Eva, pana la statuete din diferite civilizatii si timpuri, zone pentru gay/ bi, arta, asa ca nu ma pot pronunta… Este de apreciat ca a fost cineva care s-a gandit sa faca o colectie de arta erotica si am inteles ca este cea mai mare din SUA.
Dupa cateva partide bune de ras dupa ce am iesit de la muzeu, am luat autobuzul si ne-am îndreptat catre hotel.
Alton Rd, Washington Ave, Collins Ave si Ocen's Drive sunt cele mai importante artere rutiere si de promenada de la Sud spre Nord, iar Lincoln Rd si 5th Street sunt de la Vest la Est. Acestea creaza un trapez dreptunghic si delimiteaza cele mai importante repere din South Miami Beach.
Concluzii:
Nu puteti ajunge la Miami si sa nu vedeti Miami Beach!
Rezervati cel putin o zi de plimbat pe acolo, aveti ce vedea!
Sa aveti imbracaminte si incaltaminte comoda.
Folositi mijloacele de transport in comun, costa doar 5 USD dus-intors catre centru, iar autobuzele circula pana tarziu in noapte, la intervale de maxim 30 de minute, asa ca nu va faceti griji ca veti ramane pe acolo sau ca trebuie sa terminati mai repede petrecerea.
Este sigura zona, nu ne-am simtit deloc in pericol sau in nesiguranta, cum era descrisa odata in Miami Vice :).
Trimis de ascarlat in 21.05.17 22:01:38
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în AMERICA DE NORD.
2 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (ascarlat); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
2 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@ascarlat: O zona interesanta asa ca am parcurs articolul si pozele cu placere. Felicitari, votat cu mare drag.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Feb.2020 Scump, dar bun — scris în 27.03.20 de robert din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- May.2017 Miami, oraşul spectacol — scris în 28.06.17 de câinele roşu din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Apr.2017 Wynwood Walls Miami — scris în 19.05.17 de ascarlat din DUBLIN - RECOMANDĂ
- Oct.2016 Haideţi la Miami - #11.3. Sfaturi pentru şoferii care conduc maşina prin Miami - Part 3. — scris în 07.04.17 de Utube din ARAD - RECOMANDĂ
- Oct.2016 Haideţi la Miami - #11.2. Sfaturi pentru şoferii care conduc maşina prin Miami - Part 2. — scris în 05.04.17 de Utube din ARAD - RECOMANDĂ
- Oct.2016 Haideţi la Miami - #11.1. Sfaturi pentru şoferii care conduc maşina prin Miami - Part 1. — scris în 03.04.17 de Utube din ARAD - RECOMANDĂ
- Oct.2016 Haideţi la Miami - #6. Maşina. — scris în 17.12.16 de Utube din ARAD - RECOMANDĂ