ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 08.06.2023
DE AZE
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Sibiu
ÎNSCRIS: 02.07.12
STATUS: TITAN
DATE SEJUR
MAY-2023
DURATA: 1 zile

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
97.50%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 7 MIN

Sea Life — Melbourne

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE URM de aici

Unul din atracțiile Melbourneului pentru oameni mici și oameni mari este acvariul. Sea Life se numește și se află pe malul râului Yarra strategic amplasat să atragă cât mai mulți vizitatori.

Dotările și varietatea de viețuitoare acestui acvariu chiar dacă nu sînt cele mai bogate au fost totuși superioare față de toate cele văzute de mine până acum.

Localizare Sea Life

Așa cum am precizat mai sus clădirea acvariului se vede dinspre promenada de pe malul râului Yarra cartierul Southbank. Intrarea se află dinspre strada Flindersteet în apropierea podului Queensbridge și strada Clarendonstreet. Ieșirea se află tot pe strada Flinderstreet în apropierea intrării.

Orar și tarife

Orarul de vizitare este :zilnic între orele 10.00-17.00 în weekend și vacanțe 9.30-17.00.

iar tarifele de plătit sînt 37 aud/adult (111 lei), biletele combinate și abonamentele ar fi următoarele: bilet combinat cu Legoland Australia 57 aud (separat ar fi 84), bilet combinat cu vizitarea laboratorului de meduze, creearea propriei meduze în cadrul laboratorului 62 aud, abonament anual 120 aud.

Pentru acest tarif (37 aud) se poate vizita acvariul cu durata vizitei nespecificată, se pot folosi facilitățile clădirii care ar fi bufet pentru o gustare sau băutură, cinema, cinema 3D, alte facilități media interactive, toalete, WIFI, magazin, cameră mama și copilul, cameră pentru persoane cu dizabilități. Accesul între nivele se face pe scări, scări rulante, lifturi.

La intrare se află un hol mai mare, și aici se află locuri de odihnă, toalete și aici se află birourile unde se plătește taxa de intrare. Am plătit cu cardul.

După intrare se fac 2 poze fiecărui vizitator. Aceste poze se pot accesa ulterior pe siteul magicmemories.com și se văd în formă de video în fundal decorul specific maritim mișcându-se. Acestea se pot salva ulterior pe un dispozitiv personal.

Vizitatorul poate face in timpul vizitei la acvariu fără costuri suplimentare câte poze dorește dar fără blitz.

Cu extra plată sînt fotografii realizate în decor specific de către personalul acvariului altele decît cele de la intrare, alimentele de la bufet și cafenea, sau automate, souvenirurile din magazin.

Despre Sea Life

Sea Life Melbourne a fost înființat în anii 50 secolul trecut. Acvariile au fost găzduite de clădirea Royal Exhibition Building (am povestit data trecută despre clădirea de lângă Melbourne Museum) Acvariul a fost amenajat într-o anexă din clădirea respectivă. În 1953 anexa a ars iar Melbourne a rămas fără acvariu.

Clădirea acvariului din prezent a fost construită între anii 1998-2000 după desenele arhitectului Peter Thorp. Din păcate în istoria recentă a acvariului au avut loc și evenimente nedorite în aprilie 2000 4 persoane au murit și 125 s-au infectat cu boala legionarilor (Legionella un fel de pneumonie mai gravă)

Structura acvariului

Atracțiile acvariului sînt împărțite pe 4 nivele, acestea ar fi parter, etaj și două nivele subterane, una din acestea chiar aflându-se sub nivelul apei din râul Yarra.

Parter

La parter se află holul de la intrare, după care se va intra în mai multe încăperi cu acvarii. Modul de aranjare este diferit față de tot ce am văzut până acum la acvarii publice. Unele din acestea sînt deschise în sensul că se pot observa viețuitoarele de sus dar se pot urmări și lateral prin pereții de sticlă. Alte acvarii sînt clasice și iluminate corespunzător așa cum le vedem în majoritatea cazurilor. Toate speciile de viețuitoare sînt descrise și se folosesc foarte mult ecranele interactive unde butonând putem afla informații suplimentare.

Limba folosită este engleza. La unele ecrane interactive se poate selecta și o altă limbă de circulație internațională cum ar fi germana sau franceza.

Tot la parter există un bufet mare încăpător cu multe mese și scaune, dar și aici există acvarii astfel în timp ce vizitatorul mănâncă poate observa viețuitoarele. Viețuitoarele maritime dar și din aceia care trăiesc în ape curgătoare/lacuri de apă dulce în marea majoritate trăiesc în Australia și în mările și oceanele din jurul continentului. Dar au fost expuse viețuitoare și din altă parte a lumii.

Tot la parter există o încăpere cu un acvariu destinat special căluților de mare. În apropierea acestuia se află o sală de cinema 4D și o sală mare destinată pinguinilor. Decorul unde se află pinguinii este specific, se folosește zăpada artificială produsă tot timpul și au la dispoziție și un bazin mare de înnot dar cu peretele de sticlă astfel vizitatorii îi pot observa atât în apă cât și deasupra.

În această direcție se află și ieșirea acolo unde se pot cumpăra diferite souveniruri cu tematica acvariu în magazinul specific.

La parter în cealaltă direcție găsim o încăpere cu spațiu amenajat cu recif de corali și o persoană care explică și arată vizitatorilor cum se formează.

Între parter și etajul unu ne este prezentat crocodilul de apă sărată. Există și un schelet de la acest animal. Este imens se află într-un decor specific dar este din plastic. Ca și vizitator nu îți dai seama că nu este viu ai impresia că stă nemișcat și pândește vreo pradă. Am întrebat un angajat de la acvariu că de ce nu pot expune animale vii iar răspunsul a fost că în clădirea respectivă este imposibil de ținut un crocodil de apă sărată ar trebui ceva mai mare.

Etaj

La etaj putem admira decorul specific cu crocodilul de sus, și putem vizita pădurea tropicală amenajată. Aici putem admira viețuitoare care trăiesc în apele curgătoare sau stătătoare din pădurile tropicale. Tot la etaj se află acvarii cu pești în miniatură, un laborator de conservare parțial de vizitat și o cafenea. Toalete există pe fiecare nivel.

Nivel 1 subteran

Alegem una din variantele să coborâm scări, lifturi sau scările rulante. Într-un decor specific (vas scufundat) sînt prezentate viețuitoarele prădătoare care trăiesc în oceane. Tot la acest nivel avem și o încăpere cu destinație documentare interactive.

Nivel 2 subteran

Se va coboră și mai jos și se va intra într-un labirint de tunele cu multe efecte vizuale și sonore plus trecerea sub un acvariu. Aici găsim alt cinema cu alte spectacole bineînțeles cu tematică maritimă.

Voi descrie puțin și din lista viețuitoarelor văzute aici:Dugongul este un mamifer maritim care consumă iarba de mare din zonele de coastă, poate cântări până la 400 kg și 3 m lungime nu și dugongul văzut de mine care era mult mai micuț. Căluții de mare mi-au plăcut mult și voi atașa poze. Seamănă puțin cu acești căluți o ciudățenie de pește Seadragon se numește. Castorul Australiei care se numește de fapt ornitorinc este un specimen interesant atât în aspect cât și comportament, voi atașa și un scurt video cu acest animal. Australia având o faună unică am văzut specii care trăiesc doar acolo. Câteva exemple: crapul de vest, cosul Murray, acul plat, bassul australian, Lungfish din Queensland, etc. Nu lipseau nici prădătorii mari cîteva specii de rechini de dimensiune mai mică am văzut pe acolo. Cele mai spectaculoase și colorate specii se află fie după intrare fie în sala de mese o fi strategie?? nu știu. Un loc interesant în clădire este Jellyfish Lab (laboratorul de meduze) unde poți să arunci o privire și contra cost poți face o vizită mai amănunțită cât și să-ți creezi propria meduză (pe care nu o duci acasă o lași acolo...)

Câteva prețuri observate de mine :

La bufet un sandviș costă între 10-20 aud, o apă sau un suc 4 aud. La cafenea o cafea sau un ceai costă 4 aud. În magazinul de souveniruri un animăluț maritim de pluș: de la 5 aud în sus.

Pentru a face o idee cum arată acvariul din Melbourne și ce oferă vizitatorului voi atașa multe poze și filmulețe.

Vizite faine vă doresc. Rog WM să atașeze la început, ms.

https://www.youtube.com/watch?v=81tBdnFvN7Q&pp=ygUdc2VhIGxpZmUgbWVsYm91cm5lIGZyb20gZHJvbmU%3D

## end review sc
Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de AZE in 08.06.23 20:37:15
Validat / Publicat: 08.06.23 22:22:11
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în AUSTRALIA & N.Z..

VIZUALIZĂRI: 478 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

7 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (AZE); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P08 Sea Life Melbourne
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 28100 PMA (din 29 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

7 ecouri scrise, până acum

webmaster
[09.06.23 09:06:00]
»

Nu credc-am fost deloc inspirat să inițiez o discuție pe tema folosirii liniuței de unire / de despărțire aici, într-un articol turistic — motiv pentru care am mutat toată discuția pe aria „administrative” , aici

doinafil
[10.06.23 13:13:45]
»

Am citit și văzut pozele și flmulețele atașate cu mare interes!

Mi-a plăcut „Sea Life” , cred că este unul dintre cele mai mari în domeniu, despre care am citit și pe care l-am văzut vreodată - până acum - datorită articolului tău!

Sunt specii de pești din toată lumea (cred), iar amenajarea acestui muzeu a implicat muuuult bănet, gândire inginerească și forță de muncă calificată. Ca să menții în funcțiune un atfel de muzeu - temperatura apei din spatele geamurilor, lumină, etc. - implică o muncă uriașă! O „armată” întreagă îți trebuie numai ca să faci curat în acvariile imense! Ce să mai vorbim despre hrana peștilor, adecvată fiecărei specii? Cred că este ceva unic!

Felicitări pentru articol, filmulețe și poze! Aștept continuările!

AZEAUTOR REVIEW
[10.06.23 17:05:28]
»

@doinafil: Mulțumesc, mă bucur că v-a plăcut articolul.

Este un subiect interesant atât pentru copii cât și pentru adulți.

Lumea oceanului este mare, să ne gândim că ocupă 2/3 din suprafața pământului iar cel mai adânc punct din ocean (Șanțul Mariana) depășește în cifre cel mai înalt punct de pe uscat (Everest).

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
doinafil
[10.06.23 20:15:00]
»

@AZE: Chiar azi am vorbit cu niște prieteni care se ocupă cu domeniul aquaristic și le-am povestit despre ce ai scris tu despre „Sea Life” din Melbourne, despre pozele și acvariile văzute în pozele tale. Știau despre muzeu, dar nu au ajuns până acolo. În schimb au văzut acvariile din Barcelona, despre care - spun ei - ar fi unul dintre cele mai mari din Europa.

În Australia nu voi ajunge (poate în altă viață, cu mama Michi de mână ), dar s-ar putea să ajung la Barcelona și, cu siguranță, voi vizita și acvariul de acolo!

Cred că și în alte țări europene există acvarii mari, dar - cu siguranță - nu ca cel din Melbourne!

Încă odată, felicitări!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
mishu
[10.06.23 23:37:39]
»

@doinafil: Nici eu nu stiu daca voi ajunge la acvariul din Melbourne dar la cel din Barcelona am ajuns si chiar mi-a placut foarte mult, asa incat iti doresc sa ajungi acolo.

doinafil
[11.06.23 00:06:42]
»

@mishu: Mulțumesc de urare, Mihaela! Să dea Domnul să fie așa cum îmi (și îmi) doresc!

elenaadinaPHONE
[11.06.23 10:57:44]
»

Ce locuri frumoase ai văzut!

Nu știu câți dintre noi vom avea ocazia, dar eu îți mulțumesc în numele tuturor că împărtășești cu noi experientele tale și ne dai posibilitatea să ne bucurăm măcar de ce vedem în poze! ????

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
4 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
AZE, doinafil, elenaadina, mishu
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Melbourne:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.057449102401733 sec
    ecranul dvs: 1 x 1