GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Până acum am vorbit despre cum este viața pentru un turist printre localnici. A venit momentul să povestesc și despre cum este o vacanță într-un resort de lux, ce ocupă o întregă insulă, așa cum am văzut cu toții la televizor.
Eram cazați în Maafushi. Eu la fiecare sejur într-o țară exotică, în afară de plajă și mare doresc să rezerv două, trei zile unor excursii.
La hotelul unde eram cazați se organizau diverse excursii. Erau afișate destinațiile și prețul aferent. Pe o tablă din aceea mai modernă, pe care se scrie cu markerul, erau trecute în dreptul fiecarei camere, data și obiectivul vizat de fiecare. Asta deoarece cu cât se strângeau mai mulți doritori pentru o anume destinație, cu atât scădea pretul. În afară de clienții hotelului mai veneau și din afară doritori, de câte o excursie.
Varietatea nu era așa de mare. Una dintre variante era o excursie la pescuit noaptea. Din păcate asta nu e pasiunea mea, cu toate ca mănânc pește, nu m-ar lasa inima să îi văd prinși în cârlig, pe aceia cei admir ziua pe sub apă.
O altă excursie era un sejur de o zi pe o insulă pustie. Pentru asta au insistat fetele mele. Sincer eu nu eram așa de convins.
Iar a treia variantă, care de altfel avea și cele mai multe opțiuni era o excursie, pe o insulă resort de lux. Cine n-a visat măcar o dată în viață să-și petreacă un concediu acolo?
Aici erau mai multe opțiuni. Plecau de la Anantara un resort de lux, preferatul vedetelor , așa cum ni-l prezentau cei de la hotel. Era și cel mai aproape de noi, se poate vedea și în poze și era și cel mai luxos și cel mai scump. Ca să ne convingă să alegem această variantă ne-au spus (nu știu dacă e adevarat sau nu) că aici vin în mod constant vedete de talie internațională, dintre care mi i-a menționat pe Cristiano Ronaldo cu fosta lui iubită Irina Shayk, Pique cu soția lui Shaqira sau Pitbull. Nu Atodiresei, ci americanu’! ; -) Era tentant să mergem, să vedem pe unde-și fac veacul vedetele, dar și foarte scump.
Pentru a vizita un hotel, pentru că până la urmă despre asta e vorba, trebuia să plătim transportul până acolo, plus o taxă de intrare la resort. E adevărat, că plătind această taxă erai asimilat clienților hotelului, dar doar pentru o zi. Aveai acces la toate facilitațile, piscină, sauna etc. Și deasemenea beneficiai de mese și bautură, în sistem all inclusive. Doar acces în camere nu aveai!
Dar și pretul era pe măsură. De exemplu la acest resort, format din trei hoteluri situate pe trei insulițe, legătura dintre ele facându-se prin apă, plăteai 150 de dolari de persoană. Adică tot atât cât plăteam în trei, patru zile de stat pe insula noastră, cu cazare cu tot. Mult prea mult.
Eu din prima zi am început să tatonez terenul pentru excursii. Fiind foarte scumpe și pentru că nu-mi place să arunc așa cu banii, am început negocierile. În primul rând am scos definitiv din calcul resortul Anantara. Erau mai multe oferte la alte resorturi, de la 120 USD, 100 USD, 85 USD, până la 70 USD. Ei bine către ăsta din urmă, ne-am îndreptat atenția.
În primul rând i-am întrebat cum e cu taxele, dacă sunt incluse sau nu. Pentru că acolo , cum am mai spus, taxele guvernamentale așa cum le spun ei, un fel de TVA de la noi, nu sunt incluse de regulă și ai multe surprize neplăcute. Primul pas era făcut, erau incluse. Of, of! Am aflat în schimb ca prețul de 70 de dolari de persoană, pe care trebuia să-l platim la resort era fix, nenegociabil. Ce puteam negocia era doar costul transportului. Acesta pleca de la 60 de dolari/persoană și ajungea la 35 de dolari/persoană dacă se strângeau măcar 6 în barcă. Scump, foarte scump.
Și așa am început negocierile, încă din prima zi. În fiecare dimineață și seară îi mai bateam un pic la cap. Așa a trecut luna august, s-a terminat și vara și eu tot nu luasem nicio excursie. Într-o seară m-am dus hotarât la Mohamed și i-am spus să-mi facă o ofertă de nerefuzat. A zis 50 de dolari pentru toți trei și am bătut palma.
Dimineața la 9 aveam plecarea spre resortul mult visat. Mohamed ne-a condus personal la o mică șalupă rapidă, cu 8 locuri și ne-a predat pe semnatură căpitanului. Cu noi în barcă a mai urcat un cuplu de nordici și un chinez așa mai șui. El mă gândeam că e genul ăla, de nu-i plac femeile. Treaba lui.
După maxim 20 de minute am ajuns la destinație. Am pășit pentru prima oara în viață, pe pontonul ăla lung, ce dă bine în poze, de la un resort de lux în Maldive. Sper ca nu si pentru ultima oară! ; -)
Acu e momentul să dau Cezarului, ce-i al Cezarului. Nu o să spun că strugurii sunt acrii, pentru că nu ajung eu la ei. Aici este cu totul altceva. Totul este aranjat, totul e la linie, oamenii extrem de amabili, și cadrul natural e de vis!
Să revenim! Am intrat într-o recepție mare, acoperită, dar tot în aer liber, cu nisip pe jos. Am completat niste formulare unde trebuia să menționăm câți suntem și de unde venim.
Uitam să spun ce-i mai important. Am fost întâmpinați de băieții în fuste (feblețea lui buterfly). Ne-au dat un șervet umed încălzit, genul cum se dau în avion și ne-au servit cu un ceai cu gheață.
Apoi cu fișa completată am fost poftiți undeva în spatele recepției, unde era o armată de funcționari la calculatoare. Am avut așa un mic șoc, pentru că nu se prea încadrau cu zona. Dar cineva trebuie să și muncească. Am aflat că spre norocul buzunarului nostru, copilul trebuie să plătească doar jumate. Așa că accesul pentru o zi ne-a costat pe toți trei 175 USD. Oricum foarte scump pentru standadele mele. Ne-au pus câte o brățară la mână, de o culoare diferită față de ceilalți oaspeți și liber la distracție!
Prima vizită am făcut-o firește, barului de pe plajă. De pe apă mai exact, pentru că este construit pe un ponton. Eram de-o săptămână la mare și nu băusem nicio bere. Am ras pe nerăsuflate două sau poate trei beri.
După ce ne-am ostoit setea, dar mai ales pofta am zis să dăm o raită pe insulă. Centrul insulei este acoperit de vegetație, pentru a asigura umbra atât de necesară. În mijlocul insulei sunt situate vile cu un etaj unde te poti caza în camerele simple. Acestea sunt destul de mici și au un mobilier clasic din lemn. Nu e nimic extravagant. În față au o terasă unde absolut toți își lăsau papucii la intrare. Care aveau. Că oricum aici peste tot este numai nisip pe jos. Doar pe ponton și la restaurant dai de lemn.
Am observat că au și doctor pe insulă. În spatele acestor vile era un gard și era accesul interzis. Cred ca acolo e zona, unde dorm salariații.
Am văzut și unde era centrul spa. Niște fete drăguțe ne îmbiau cu un zâmbet cu toată gura, să le călcăm pragul și să ne lăsăm pe mâna lor. Suna foarte tentant, dar de data asta am zis pas.
Am dat și de celebrele water vila sau bungalow-uri așa cum mai sunt denumite, căsuțele de lemn cu stuf deasupra, situate pe mare, inspirate din zona Vietnamului, unde vine apa mare foarte des. Lux prin simplitate. Vorba aia dai o caruță de bani, zbori o grămadă, pierzi o grămadă de timp cu transferurile, ca să stai desculț într-o cabană rustică! Foarte, foarte tare din punctul meu de vedere. Ieși din cameră și te arunci direct în apa aia minunată. Ce să-ți mai dorești ceva mai frumos pe acest pământ?
Am înghițit în sec, am făcut o mulțime de poze și i-am mulțumit celui de sus, că am avut ocazia să ajungem pe aceste meleaguri superbe. Și normal am facut o mulțime de poze. Pe-asta parcă am mai zis-o odată!
Insula e micuță. N-a durat 20-25 de minute să-i dăm roată, cu poze cu tot. În centru mai este un restaurant mare în aer liber și o scenă de teatru asemenea. Am mai vazut un mic părculeț amenajat pentru copii. Și pe zona de water vila am mai observat un mic băruleț.
După ce am terminat de inspectat insula ne-am așezat la plajă. Au o plajă foarte intinsă, unde sunt amplasate șezlonguri suficiente și ce-i mai important pentru mine, așezate la distanță destul de mare. Pe plajă foarte puțină lume. În apă asemenea. Ce erau ceva mai mulți, erau la bar.
Pe plajă mai erau amenajate un teren de voley si unul de fotbal. Acestea erau pustii. Că zise nevasta barbatului: doar n-am venit în luna de miere, ca să joci tu fotbal?
Acu dupa ce-am văzut ce-i la suprafață, a venit timpul să inspectez și viața subacvatică. Aici e diferit de Maafushi. După 6-7 metri de mers prin apă mică, se naște un hău. Direct începe apa foarte mare, foarte adâncă. Aici sunt o multitudine de corali, unde-și fac viața minunățiile de pești. Absolut superb. Nu o să mai insist pe aceasta temă!
Printre două ture de snorkeling, mai dădeam și câte una pe la bar. Că vorba aia, am plătit o căruță de bani, măcar să știm pentru ce! Dacă am ajuns la bar, să spun că aveau toate tipurile de băuturi. Dar, aici există un mare dar, incluse în acest sistem all inclusive nu erau decât băuturile locale. Mi-am comandat un rom, pe care l-am scuipat instantaneu, groaznic. În rest am băut whiskey de o calitate inferioară. Din punctul meu absolut jenant să vii cu așa ceva aici. Dar n-ai alte opțiuni și profită și ei cum pot. Să mai spun că aveau sucuri îmbuteliate cola, fanta etc. Dar cele naturale erau pe bani! Sâc! Mai aveau produse de patiserie, mini sandvișuri, cafea sau ceai.
Ziua trece repede. Oamenii nu știu unde sunt! Mă gândesc eu, poate n-au clienți! Greșit. Total greșit! Pentru că a venit și ora mesei. Restaurantul rustic normal, doar lemn și stuf. O grămadă de mese, dar și o mulțime de mușterii. Iată că au apărut și clienții. Pesemne foamea i-a scos din camere. Stau eu așa strâmb și judec drept: ăștia ce au dat o grămadă de bani , să ajungă aicea, își petrec ziua în cameră? Bine majoritatea poate, repet poate, or fi în luna de miere. Dar au veni până aici doar să-și consume dragostea în cameră? Ciudat, tare ciudat.
Sa revenim la potol. Ospătarii cum ne-au văzut, au sărit pe noi și ne-au condus la masă. Ne-au servit cu câte ceva de băut, iar pentru mâncare a trebuit să folosim principiul de la auto servire. Pentru că exact așa era. Era o coadă mare si treceai prin fața tuturor delicateselor existente. Îți puneai după gust și după foame, tot ce-ți poftea inimioara. Mâncare foarte, foarte bună. Pește, fructe de mare, vită și miel delicios. Surpriză pentru fii-mea, nu aveau pui absolut deloc! Garnituri diverse, pentru toate gusturile, salate, supe etc. Și la capitolul desert stăteau foarte bine, aveau prăjituri delicioase, înghețată și fructe nenumărate. Ce să mai, un adevarat festin gastronomic.
După ce-am făcut burta mare, ne-am pus la plajă și apoi la snorkeling pentru a ne arde multele calorii achiziționate în această zi.
Am avut noroc de o zi superbă. Nu ne-a plouat deloc. Când te simți bine timpul trece repede. S-a făcut foarte repede ora 17, ora când trebuia să ne luăm adio de la o viață dulce. Am ajuns cu chiu cu vai pe vas, mai cu binețe, mai împinși de la spate. ; -) După ce-au venit toți a apărut și un bodyguard cu o foarfecă, să ne taie brățările. Să nu care cumva să venim și mâine! Frumos, foarte frumos. Ba nu, a fost superbă această zi.
OK! Am terminat povestea, acu să trecem la calcule! Informațiile pe care le-am avut despre Maldive, au fost foarte succinte, majoritatea luate de pe AFA și cam vechi. De aceea încerc să prezint lucrurile cât mai detailat. Poate mai vine cineva dupa noi și închină un pahar în sănătatea noastră, așa cum am închinat și eu pentru predecesorii de pe AFA.
Am făcut o simulare pe booking pentru cele trei hoteluri menționate, la o dată aleatorie în luna noiembrie, pentru trei persoane, o săptamână. Iată și rezultatele:
Adaaran Club Ranalhi **** -20.343 lei în vilă și 26.003 lei în bungalow. All inclusive.
Anantara Dhigu Resort ***** Hotelul vedetelor -29.536 lei vilă cu piscină cu MD, 44.371 lei cu DP și 47.064 pensiune completă.
La primele două resorturi mai trebuie adăugat și transferul, care obligatoriu se face doar cu șalupele hotelului, la un preț fix și ridicat!
Sun Tan Beach Maafushi *** – 2.373 lei cu MD.
Concluziile vă las să le trageți singuri. Vacanțe frumoase tuturor!
Trimis de robert in 24.09.15 11:20:13
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în MALDIVES.
21 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (robert); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
21 ecouri scrise, până acum, la acest articol
rog: https://www.youtube.com/watch?v=FJpS9c134Ok
Mulțumesc!
@robert. c - Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).
@robert. c - Superbă vacanță! Ai norocul să ajungi în niște destinații superbe și profiți la maxim, adică exact așa cum trebuie. Să-ți povestesc cum mă uit cu jind la culoarea aia ireală a apei? Sau la water vilas care mi se par un vis îndepărtat?
Felicitări pentru tot, pentru că reușiți să ajungeți pe tărâmuri mai... ne la mâna muritorilor, și pentru felul cum ne împărtășești și nouă acest lucru.
@robert. c - Excelentă întreaga serie Maldive, plină de informaţii utile şi totodată de impresii personale extrem de interesante. Iar fotografiile, ce să mai spun?!! Te invidiez (colegial) şi te felicit pentru felul cum ţi-ai organizat vacanţa.
Dau din greu din coate sa-mi fac loc la felicitari si la a te invidia pentru destinatia superba! La cat mai multe si mai indepartate zari! ???? ????
@alinaro - Mulțumesc frumos pentru cuvintele frumoase.
Eu sunt pasionat de călătorii și da recunosc, sunt și norocos că am ajuns în destinații deosebite.
Din cauza asta și scriu atât de detailat. Poate prind și alți curaj!
Vacanțe frumoase și toate bune! :-)
@robert. c - Ce să mai zic? Am stat cele peste 8 minute să văd videoclipul, pe urmă am luat fiecare poză în parte... cele mai tari sunt de la 40 încolo ...
E o destinație pe care trebuie să o vezi măcar o dată în viață... însă există riscul ca atunci cînd te întorci să intri în depresie .
Minunate locuri, într-adevăr, există și paradisul pe pâmânt!
O întrebare : sub acele water villa, apa era bună de înnot? (mă refer la adîncime, pentru că din poze pare că ar avea o jumătate de metru)
@Carmen Ion - Chiar mă gândeam la dumneavoastră și la faptul că n-am primit niciun ecou, de bine sau de mai puțin bine! ; -)
Multumesc frumos pentru cuvintele frumoase!
Invidia colegială cred că-i benefică, ne ajută să progresăm!
Călătorii frumoase!
@puiutea - Un om cu un umor ca al dumneavostră, ce cu fiecare ecou mă face să zâmbesc e o comoară la casa omului.
Pardon la casa AFA. :-)
Mulțumesc pentru aprecieri!
@johnnyredlabel - Vă spun cu mâna pe inimă, că pozele nu reflectă realitatea. E de vis acolo. Sunt culori ale apei ireale.
Da e apa mică lângă bungalow-uri, dar și foarte limpede. Fiind atât de clară, pare mai mică decât în realitate. Se poate înota, apa fiind până la brâu și foarte sărată te ține la suprafață!
După câțiva metri începe apa foarte adâncă.
Multumesc!
@robert. c: Graba de a vota m-a facut sa sar videoclipul! Vazandu-l, pun o intrebare cam tampita, recunosc : de ce te-ai mai intors? ????
Nu întrebarea e tâmpită, ci eu că m-am întors! ; -)
Dar partea cea mai frumoasă am lăsat-o la sfârșit - insula pustie.
De acolo nu mă mai lăsam dus!
Hahahah, hai ca mi-ai inseninat ziua! Baietii cu fuste sunt "cool", vesnica lor pomenire! Nu stiam ca se pot vizita insulele astea scumpe! Sper ca ai reusit sa bei de toti banii macar ca sa merite efortul dar si pentru ca burta de bere te tine la suprafata la snorkeling! Insula pustieeeeee... ! Abia astept
Referitor la ce spunea @puiutea, eu ma bucur ca te-ai intors pentru ca asa poti pleca din nou, in alta parte si pentru ca oricum nu cred ca iti sta bine in fusta SAC!
@buterfly: Dar cine a spus ceva de fuste?!?! Daca tot e pustiu locul... ???? Nu recomand insa ???? (ceva, ceva decenta tot trebuie ????
@puiutea - asa se imbraca insularii, in fuste, daca ar fi ramas ma gandesc ca ar fi trebuit sa adopte moda locala... naaaaa, sigur nu-i sta bine!
@buterfly - Ocupam o insulă pustie pe acolo, luam o barcuta și vă asteptam cu drag sa veniti sa ma vizitati!
Fustă, n-am încercat, dar ar fi o idee. Aș fi mai aerisit! Cu patrafirul pe fața nevestei cred că ar fi mai greu! ; -)
@robert. c - WOW!!! Invatam inca de mici ca unii se pot intoarce dupa moarte, iar cand crestem ne dam seama ca e totusi putin posibil, dar asta "din cauza" unor oameni minunati, medicii.
Dar sa ajung la aproape 40 de ani ca sa aflu ca cineva s-a intors din Rai si asta voia lui... nu ma gandeam niciodata! Deh, invatam toata viata
Multi te invidiaza pentru locurile vazute. Eu recunosc faptul ca visez la asa o destinatie inca de cand am aflat ca exista asa ceva aici, pe Terra. Dar nu te invidiez, ci ma bucur. Cand cineva ajunge in asemenea destinatii si apoi scrie in asa fel un adevarat serial, cu asa poze, nu pot decat sa ma bucur. Ma inclin!
PS: Sa nu faca nimeni poze la ecoul meu, chiar e scris de mine si e megagigasincer!
PPS: E pacat ca asemenea articole sa dispara de pe prima pagina in maxim o zi!!! La fel cum e pacat ca un serial superb sa aiba atat de putine voturi...
@papone - Sincer m-ai lăsat fără cuvinte! Mă simt copleșit!
Nu pot să-ți spun, decât un simplu mulțumesc!
@11simy - Daca te referi la resortul Anantara Dhigu intră pe booking.com si vezi acolo prețurile!
@robert - Am dat o cautare pe Eturia, cea mai ieftina excursie este 1500 e/persoana si da, duce si la 4000e.
Sincer de banii astia mai bine as face o excursie de 2 sapt prin State, foarte bine organizata, si vezi o multitudine de ob turistice. Nu sa stau in stuf, pe o insula cat o palma, si sa vad pestii din acvariu''...
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jun.2016 Vacanta in Maldives - Un adevarat paradis... — scris în 05.07.18 de minda din TIMIşOARA - RECOMANDĂ
- Jun.2016 Maldive - Dhiffushi Island — scris în 21.04.17 de dianaalina din IAşI - RECOMANDĂ
- Sep.2015 Four Seasons Explorer Maldives (north cruise) - în drum spre Landaa Giraavaru — scris în 06.02.16 de barbu minel din ILFOV - RECOMANDĂ
- Sep.2015 Maldive. Un șirag de mărgele verzi pe o mare turcoaz — scris în 28.09.15 de robert din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2015 Maldive. Pregătirea excursiei și drumul — scris în 21.09.15 de robert din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Nov.2014 Luna de miere în Maldive ... ce vis! — scris în 15.01.16 de AleCristian din SIBIU - RECOMANDĂ
- Mar.2014 Un altfel de MALDIVE!!! — scris în 24.02.16 de mihai- din BUCURESTI - RECOMANDĂ