Una dintre opririle din intinerariul vasului de croaziera MSC ORCHESTRA in care ne aflam, a fost Funchal Madeira. A fost si una dintre motivele pt care am rezervat croaziera, in special pt Casablanca, Tenerife si Madeira restul oraselor le vazusem de mai multe ori, (Barcelona, Genoa, Marsilia. Malaga, Roma...).
Vizionasem multe filmulete pe youtube despre insula si posibilitatile de atractie. Insa nu puteam rata tocmai muzeul CR7 (muzeul Cristiano Ronaldo) mai ales ca sunt un mare microbist, insa si pt ca este unul dintre jucatorii apreciati de mine dintre cei din Europa.
Vaporul a acostat la o aruncatura de bat de muzeu asa ca a fost foarte usor de ajuns. Am inteles ca a fost inaugurat la sfarsitul lui2103 iar Ronaldo a vrut special sa fie in Funchal fiind orasul unde sa nascut si unde a inceput fotbalul.
Dupa vizita in Funchal la intoarcere pe vapor am oprit la muzeu... Era in jur de ora 15.00 iar in muzeu gol. Intrarea este 5 euro si merita din plin pt ca sincer ramai cu gura cascata de cate premii, trofee si alte distictii a putut primii_castiga un jucator de fotbal pana la 30 ani. Sant expuse baloanele de aur, ghete, cupe, tricouri de la toate cublurile unde a activat, poti face poze langa stauia lui de afara sau din muzeu sau poti cumpara suveniruri gen, sepci, trcouri pixuri, ,,etc.
Vizitarea muzeului nu dureaza mai mult de 30 minute insa parerea mea este ca merita mai ales ca Madeira este o destinati mai greu accesibila datorita distantei.
Prin nenumaratele, lucruri misto din Funchal (teleferic, coborarea cu sania de lemn pe asfalt, gradina botanica...) trebuie bifata si vizita la muzeu.
Pozele sant mai concludente si sper sa va bucure privirea.
Trimis de bogdan 75 in 23.04.18 11:30:06
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în PORTUGALIA.
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (bogdan 75); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- Aug.2024 Madeira - experienta turistica 360 de grade! — scris în 19.09.24 de Chloe din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Feb.2024 Madeira noastră — scris în 04.08.24 de crismis din GALAțI - RECOMANDĂ
- Feb.2024 Orașul alb Funchal — scris în 20.07.24 de crismis din GALAțI - RECOMANDĂ
- Feb.2024 Grădinile tropicale ale Madeirei — scris în 19.07.24 de crismis din GALAțI - RECOMANDĂ
- Sep.2023 Pico do Areiro, un masiv muntos enigmatic, cu peisaje spectaculoase, care mi-a amintit de Machu Picchu din Peru — scris în 26.10.24 de elenaadina din GURA HUMORULUI [SV] - RECOMANDĂ
- Sep.2023 Madeira - gradina Raiului — scris în 11.11.23 de lottee7 din TIMIşOARA - RECOMANDĂ
- Jul.2022 MUZEUL MONTE din Madeira, printre altele, un loc al cristalelor uriase , care m-a fascinat! — scris în 23.10.24 de elenaadina din GURA HUMORULUI [SV] - RECOMANDĂ