Situat pe lacul cu acelasi nume, Lucerna a fost candva un sat de pescari.
Dupa parerea mea, acesta este cel mai frumos oras al Elvetiei...
Am fost in luna august, atunci cand in Lucerna era festivalul international de muzica traditionala si nu mare ne-a fost mirarea cand, intr-una din piete, am vazut cum elvetienii dansau de mama focului pe acordurile tarafului lui Craciun (o parte din taraful "zece prajini") din Romania. De departe, ai nostri au avut cel mai mare succes din oras si ne-am simtit bine ca suntem romani... : P
Orasul nu este foarte mare (ca mai toate orasele Elvetiei) asa incat, se poate strabate lejer la pas.
De vizitat ar fi Podul Capelei, care este un pod de lemn in diagonala peste raul Reiss si are pe interior picturi ilustrand istoria elvetiana. A fost numit astfel dupa capela Sf Petru care se afla in apropiere.
Muzeul Richarg Wagner (pentru pasionati)
Colectia Picasso care se afla intr-una din cele mai frumoase case din oras: Am Rhyn
Hofkirche-principala catedrala a orasului
Monumentul leului care alaturi de Podul Capelei, reprezinta un simbol al orasului
Gradina ghetarilor si Labirintul oglinzilor
Tot din Lucerna, pentru amatorii de munte, se poate urca cu trenul montan (primul din Europa) pe muntele Rigi sau cu cel mai abrupt tren cu cremaliera pe varful Pilatus, ori pe varful Titlis cu "rotair", telecabina care se roteste in timpul urcarii.
Cazarea am avut-o la hotelul Alpha, un hotel fara prea mari pretentii, dar foarte curat, si destul de aproape de centrul orasului.
Mancarea nu este foarte scumpa, dar nici foarte ieftina. Ofertele cele mai bune erau la restaurantele mai mici care ofereau la pranz meniuri la preturi acceptabile.
Trimis de buburuzica in 09.12.09 13:44:54
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (buburuzica); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- Jul.2023 Lucerna luată la pas — scris în 25.07.23 de Marius 72 din MEDIAş [SB] - RECOMANDĂ
- Dec.2018 Masivul Pilatus care domina Lucerna — scris în 12.09.19 de bubica din BRAşOV - RECOMANDĂ
- Oct.2018 Luzern – un burg elvețian — scris în 27.11.18 de Mitica49 din BRăILA - RECOMANDĂ
- Jun.2018 Circuit cu masina prin Europa (5): Elvetia o tara de poveste — scris în 28.07.18 de lenti din PITEșTI - RECOMANDĂ
- Jul.2017 Lacul și orașul cu același nume — Lucerna — scris în 10.02.18 de BOGDAN DSN din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Sep.2014 Prin Elvetia - Luzern (partea a III-a) - recomandari de vizitat — scris în 31.03.15 de Sindrom din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Sep.2014 Prin Elvetia - Luzern (partea a II-a) - Orasul - relaxare si placere — scris în 27.03.15 de Sindrom din BUCURESTI - RECOMANDĂ