ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 26.08.2014
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 20-30 ani
DIN: Bistriţa
ÎNSCRIS: 26.07.10
STATUS: PREMIUM
DATE SEJUR
JAN-2014
DURATA: 2 zile
cuplu fara copii

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
95.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 13 MIN

Londra la pas in doua trasee

TIPĂREȘTE

La sfarsit de Ianuarie am avut parte alaturi de sotul meu de o vacanta gen citybreak. Am reusit sa vizitam doua capitale frumoase din Marea Britanie: Londra si Edinburgh. Am ales sa zburam de pe Cluj pana in Londra, iar la Edinburgh am ajuns cu trenul din Londra. Intoarcerea spre casa am facut-o tot cu trenul spre Londra, si apoi cu avion catre Cluj. Din pacate din Romania nu ai foarte multe variante ca sa ajungi in capitala Scotiei.

Dupa ce ne-am achizitionat biletele de avion am inceput sa adunam cat mai multe informatii despre Londra. Am gasit un site foarte dragut care iti descrie cateva trasee pentru “walking tours” (walklondon.com), altul care ne-a oferit informatii despre obiective (visitlondon.com) si am descarcat aplicatia tripadvisor de android pe tableta. Dupa ce am citit tot ce se putea citi ne-am facut propriile noastre trasee, in numar de doua tinand cont ca am avut doar doua zile la dispozitie sa vizitam Londra, dar care combinau mai multe trasee sugerate de site-ul si aplicatia mentionate mai sus. Am sa va atasez pozele cu traseele noastre cine stie poate va inspiram. De asemenea am pornit foarte hotarati ca la sosirea in Londra sa ne achizitionam Oyster Visitor Card sau Oyster Card. Acest card iti asigura reduceri la biletele tuturor mijloacelor de transport din Londra. Cel mai ieftin este sa calatoresti cu autobuzul, asta incluzand si celebrele doubledecker-uri. Gasiti mai multe informatii despre acest card aici visitorshop.tfl.gov.uk. Se poate verifica si alimenta soldul cardului in orce statie de metrou. Noi le-am achizitionat din Aeroportul Luton, de unde ne-am si luat in mod gratuit o harta cu Londra, unde gaseai zona centrului si hartile mijloacelor de transport. Oricum sunt foarte multe aplicatii si pentru telefon sau tableta, care va pot ajuta, iar la impas googlemaps e de mare ajutor.

Nu va putem oferi detalii despre cazare in Londra deoarece noi am dormit in Reading, la prieteni, iar de acolo dimineata ne luam bilete de tren dus-intors Reading-Londra. Englezii au doua planuri tarifare la biletele de tren: peak – adica in orele de varf si off peak – in afara orelor de varf. In aceste perioade poti sa pleci si sa te intorci cu orice tren vrei tu respectand anumite intervale orare. Noi am ales varianta off peak with return (cel mai bun pret la bilete il aveai asa) - puteai sa pleci cu orice tren pana la 8.30 – 9.00 si sa te intorci dupa 17.30 oricand. Din Reading erau trenuri spre Londra din 10 in 10 minute. Trenul te lasa in London Paddington Station, de unde puteai sa iei spre centru metroul sau autobuzul. In Paddington gasesti hartile liniilor de autobuze si a metroului. Noi am avut temele bine facute de acasa si am stiut ce numar de autobuz si ce linie de metrou circula spre centru. Am ales autobuzul 159 pentru a ne putea bucura de privelistea orasului si pentru a ne orienta mai bine.

-

Ziua 1 – Traseul 1

In Prima zi am ales un traseu ce a continut obiective istorice, dar si unele de pe malul Tamisei care sunt incluse in The Queen's Walk (traseu ce a fost facut la jubileul reginei). Am luat dupa cum am zis si mai sus autobuzul 159 dupa o ora de cautari. Dupa cum scototeliile de acasa nu se potrivesc cu cele din targ, ajunsi in fata statiei de autobuz eram anuntati printr-un afis ca ruta autobuzului este deviata din cauza unor lucrari de modernizare si ne erau sugerate alte doua statii in apropiere. Pentru noi gasirea acestor statii a fost putin mai grea, dar nu am regretat fiindca mersul cu autobuzul, un doubledecker a fost foarte frumos. Pana la prima noastra oprire Horse Guards Parade autobuzul a aluat-o prin zone importante ale Londrei cum ar fi celebra Oxford Street, Piccadilly Circus si Trafalgar Square. Asa ca asezati comod la etajul autobuzului am putut admira si simtit vibratia Londrei.

Asadar ne-am inceput circuitul nostru din prima zi cu Horse Guards Parade situata pe Whitehall Street, unde in fiecare zi la ora 11 a. m se schimba garzile reginei, eveniment ce se petrece pe un teren imens in curtea interioara a cladirii. Ne-am numarat si noi printre norocosii care au vazut aceasta ceremonie si am putut admira calutii ce strajuiau intrarea in cladire. De asemenea aici se afla si un muzeu ce gazduieste o colectie a trasurilor regale si alte accesorii ce tineau de cavaleria regala. Vizavi de Horse Guards Parade se afla Banqueting Hall, singura cladire ce a ramas din celebru Palace of Whitehall.

Ne-am continuat drumul coborand pe Whitehall street spre Westmister Abbey, intre timp ne-am vazut nevoiti sa ne deschidem umbrele fiindca incepuse ploaia. Din pacate nu am intrat in catedrala fiindca era coada mare si ne doream sa vedem cat mai mult din Londra si din traseul deja stabilit pentru acea zi. Pe noi nu prea ne-a impresionat asa tare catedrala fiindca era foarte inghesuita si foarte multa aglomeratie in jurul ei, ca sa nu mai mentionam santierul din fata. In schimb am intrat in Bisericuta de langa catedrala, St Margaret's Church, care este o biserica anglicana construita in secolul XII, dedicata Maragaretei de Antiohia. Am intrat asadar in aceasta biserica sa ne adapostim de ploaie si sa ne incalzim pentru a ne putea continua drumul. Aici ne-am putut bucura de liniste fara sa fim complesiti de agitatia turistilor.

Vizavi de Westmister Abbey se afla House of Parliament, ce poate fi admirat doar din departare deoarece accesul in curtea cladirii este restrictionat. Am traversat Tamisa pe Westmister Bridge si de acolo poti sa admiri Palatul Parlamentului in toata maretia sa si celebrul Big Ben ce este lipit de palat. De asemenea tot de pe acest pod poti admira London Eye-ul, o roata gigantica din care poti admira de la inaltime Londra. Traversand podul ajungi in zona centrala a Londrei pe langa Tamisa denumita South Bank. Primul obiectiv in aceasta zona e Sea Life Aquarium, ce contine una dintre cele mari colectii marine din Europa. La trei pasi de acvariu se afla London Eye. De obicei cozile sunt foarte mari, dar in acea zi ploioasa si friguroasa era foarte putina lume.

Dornici de a vizita cat mai multe obiective turistice am traversat Jubilee Garden's, am mers pe faleza Tamisei si am ajuns la Waterloo Bridge. Numele Waterloo este dedicat victoriei bataliei de la Waterloo in fata lui Napoleon si este considerata zona in care poti vedea cel mai bine zona de centru a Londrei.

Ne-am continuat plimbarea pe marginea Tamsei pe langa National Theatre si Oxo Tower, ce reprezinta un centru comercial cu diferite magazine si restaurante. Am ajuns la urmatorul pod ce travereaza Tamisa, Blackfriars Brdige, un pod incarcat de istorie. A fost un pod vechi, foarte important al Londrei construit prin anii 1760. Datorita eroziunii si deteriorarii s-a luat decezia construirii unui nou pod langa el pentru a face fata traficului din ce in ce mai aglomerat al capitalei. In anul 1869 a fost inaugurat de catre Regina Victoria. Este cel mai aglomerat pod al Londrei fiind traversat zilnic de peste 50.000 de masini, fara restrictie de greutate.

Urmatorul nostru obiectiv de pe lista a fost Tate Modern, cladire ce apartine Muzeului Nationa al Marii Britanii, unde poti admira colectii de arta moderna si contemporana a unor artisti reunumiti ca Cézanne, Matisse, Picasso, Dalí, Pollock, Warhol etc. Accesul este gratuit ca si in cazul tutror muzeelor nationale. Ne-a placut foarte tare faptul ca aveau panouri interactive de unde puteai afla informatii suplimentare despre colectiile si expozitiile din muzeu. Era foarte mare, pe mai multe etaje si cu multi turisti dornici de cultura. Langa Tate Modern se afla Shakespeare Globe Theatre. Acestaeste o replica a salii de teatru din perioada elisabetana si care vrea sa aduca lumii teatrul din vremea lui Shakespeare. Tot aici se gaseste o expozitie de costume, handmade, din acea perioada.

In fata acestor cladiri se afla renumitul Pod Miilenium Bridge, singurul pod dedicat exlusiv pietonilor, inaugurat in 2000, care traverseaza Tamisa si leaga partea de Sud a Londrei cu Nordul. La celalalt capat al podului gasesti mareata St Paul's Cathedral. Si aici am fost putin dezamagiti de amplasarea catedralei ca si in cazul celei de la Westmister. Ni s-a parut ca e inghesuita printre cladiri si drumuri. Desi aici ne-am fi dorit sa intram se facuse tarziu si accesul nu mai era permis. Asa ca ne-am rezumat la admirarea ei din exterior. Ne-a impresionat un felinar foarte mare si coloanele imense de la intrare. Vizavi de St Paul's Cathedral este un Info Point mare pentru turistii.

Dornici sa ajungem cat mai repede la Tower of London am luat un autobuz din fata Catedralei, dar nefiind obisnuiti cu distantele mari din Londra si incurcand statiile ne-am dat jos mai repede fiind nevoiti sa o luam pe jos. In drum spre Tower of London, desi aveam o harta in mana, am incurcat putin drumurile ratacind prin zona Bancii Nationale a Anglie si a blocurilor turn cam o ora. Se facuse tarziu si am decis sa abandonam vizita la Tower London si traversand London Bridge am ajuns iar pe faleza Tamisei plimbandu-ne asa pana la celebrul Tower Bridge. In toata ratacirea si supararea noastra am avut parte de un peisaj superb deoarece am prins podul luminat si toata acea zona in toata maretia sa noaptea. Ajungand tarziu nu am putut urca si vizita expozitia ce se afla inauntru.

De aici am luat autobuzul RV1 pana in Covent Garden. O piata plina de viata si culoare unde lumea petrecea la terase in aer liber. Un loc minunat, unde poti sa iti petreci serile daca te cazezi in Londra. Am traversat zona Covent Garden pana in Trafalgar Square (zona aflata in renovare) de unde am luat tot autobuzul 159 pana in Paddington Station. Astfel obositi am luat trenul spre Reading asteptand cu nerabdare de o noua zi in Londra.

-

Ziua 2 – Traseul 2

Din Paddigton am ales tot mersul cu autobuzul pana la Horse Guards salutand din nou calutii de la intrare si traversand curtea interioara a cladiriii am ajuns la intrarea in fata parcului St James. Pentru noi acest parc a fost ca o oaza de fericire, unde am putut admira si hrani diferite specii de pasari (lebede, pelicani, mai multe specii de rate) ce pluteau nestigherite pe lac. Ne-am jucat de asemenea cu veveritele, ce erau foarte prietenoase, jucause si pofticioase. Noi le-am dat sticksuri si la desert ciocolata. Unele au fost mai curajoase si s-au catarat pe noi. De asemenea porumbeii erau foarte prietenosi, tupeisti venind sa iti ia mancarea din palma. Tot plimbandu-ne noi prin parc am auzit fanfara ce conduce garzile reginei de la Buckingham Palace la St James's Palace, locul unde acestea stau. Asadar am luat-o pe urmele lor si am mers si noi sa vedem St. James's Palace. Langa se afla Clarence House care este resedinta printului de Wales si a Ducesei de Cornwall. Vara se fac tururi gratuite la parterul cladiri, dar noi fiind niste turisti atipici de ianuarie nu ne-am putut bucura de privelistile interiorului.

Mergand pe langa Parcul St James ajungi in fata Buckingham Palace. Ca si in cazul Parlamentului nici aici din motive de securitate nu puteai patrunde in curte, iar celebrele garzi ce strajuiesc portile palatului le puteai vedea doar de dupa gard. In schimb se putea contra cost vizita Muzeul de langa palat. Era o zona foarte aglomerata, iar majoritatea lumii statea in preajma fantanii din fata palatului dedicata reginei Victoria. Era o fantana impunatoare, iar de laga ea puteai sa vezi celebrul bulevard Constitution Hill, denumire data de catre Charles II. Acest bulevard leaga Buckingham Palace de Hyde Park, iar in capatul lui se gaseste Wellington Arch, un mini arc de triumf. In fata lui se gaseste Resedinta Ducelui de Wellington. Plimbandu-ne agale pe Constitution Hill am remarcat ca ne aflam pe un traseu memorial Printesei Diana. Acest Memorial Walk cum mai este denumit incepe din St James's Park pana la Kensington Palace si Kensigton Gardens.

Asadar am urmat pasii acestui traseu, cum stabilisem de altfel in mare si de acasa intrand in Hyde Park printr-o poarta impunatoare ce comemoreaza eroii celor doua razboaie mondiale. Din pacate nu ne-am putut bucura de verdeata parcului deoarece ne-a prins din nou ploaia. Nu am bagat-o in seama, doar am injurat-o putin in gand si ne-am continuat drumul prin gradinile parcului, dand din nou ciocolata la veverite. Am ajuns la lacul imens din mijlocul parcului The Serpentine Lake, unde si aici pluteau nestingherite lebedele si alte pasari de balta. Am mers mai departe pe marginea lacului ajungand la o fantan mare in forma circulara fiind un memorial adus Printesei Diana. Ne-am uitat de doua-trei ori la ea, am facut doua trei poze si goniti de ploaie ne-am indreptat repede spre Serptine's Gallery, o galaerie de arta contemporana ce are intrarea gratuita. Aici ne-am adapostit de ploaie si am admirat o expozitie de papusi miniaturale ce infatisau oameni, obiceiuri, animale din Orientul Mijlociu. Ne-am uitat si la un mini documentar intr-o camera ce avea un proiectorsi cateva bancute.

Desi ploua in continuare tare afara dorinta de a vizita cat mai mult ne-a facut sa iesim si sa ne indreptam spre Albert Memorial, o statuie impunatoare in memoria Printului Albert, care vegheaza asupra salii de concerte Royal Albert Hall. Aici se pot face vizite programate si tururile aferente salii. Nu am intrat deoarece am dorit sa putem vizita si muzeele din apropiere. Astfel am coborat pe Exhibition Road, o strada pietonala ce gazduieste trei muzee celebre din Londra: The Science Museum, Natural History Museum si Victoria and Albert Museum. Noi am ales Natural History Museum si Victoria and Albert Museum si nu am regretat decat faptul ca nu ne-am putut bucura pe deplin de tot ce se afla inauntrul lor din cauza timpului. Recomandam ca atunci cand va faceti timp sa vizitati Londra sa va alocati macar o zi pentru aceste muzee. Nu voi intra in foarte multe detalii despre aceste doua muzee fiind foarte multe de spus, insa le voi prezenta sumar si va voi pune la dispozitie site-uri oficiale ale lor pentru mai multe informatii.

Natural History Museum este un muzeu imens cu doua intrari de pe doua strazi diferite si care gazduia mai multe expozitii fiind strucurat pe mai multe planuri, etaje si galerii. Zonele erau structurate pe culori: Albstru cu dinozauri, diferite mamifere mari (balene), reptile, amfibieni, pesti si alte specii marine; Verde – dedicata pamantului si ecologiei cu numeroase specii de pasari, gandaci, copaci, minerale; Rosu – care reprezenta evolutia pamantului, explica fenomenele seismologice, vulcanice, marine si alte fenomene naturale ale pamantului, alturi de o bogata colectie de roci si minerale; Portocaliu – o zona experimentala ce prezenta evolutia diferitelor specii de animale si a omului. Toate aceste galerii erau pline de ecrane interactive, jocuri, simulatoare ale fenomenelor naturale si sute de informatii interesante care sa iti deschida interesul pentru mediu si istoria pamantului. Cea mai aglomerata zona era cea a dinozaurilor, unde copiii erau foarte fascinati. Pentru mai multe informatii puteti vizita site-ul oficial al muzeului accesand linkul acesta nhm.ac.uk/index.html.

Desi istoviti dupa kilometrii facuti in acest muzeu, am traversat strada si am patruns in celalalt muzeu, Victoria and Albert Museum, care din pacate l-am parcurs destul de repede, dar am ramas totusi cu numeroase informatii despre istoria Angliei si pe care ne-amdori sa il revizitam impreuna cu cel anterior la urmatoarea vizita in Londra. In acest muzeu sunt adapostite secole intregi de istorie a Angliei incepand de la imbracaminte, unelte, seturi de ceai, tapiterii, tablouri si alte piese de mobilier aranjate frumos in diferite camere pe perioade. Si aici ca si in celalalt muzeu aveai de toate la indemana pentru a te informa in plus despre ceea ce se afla inauntru avand posibilitatea sa descoperi toate generatile de regi si regine ale Marii Britanii. Puteai sa asculti la unele receptoare muzica din diferite perioade: Ars Nova, Renastere, Baroc si Clasicism. La subsol era o colectie impresionanta de covoare persane si de imbracaminte de origina islamica. De asemenea la parter se afla si o galerie dedicata sculpturii cu diferite statui ale sculptorilor renumiti. Va las aici un link de unde puteti extrage mai multe detalii vam.ac.uk. Ambele muzee aveau intrarea gratuita si fascinau prin multitudinea de lucruri pe care le puteai vedea si invata.

Fiindca se facuse tarziu si ploia de afara nu dadea semne de oprire nu am mai putut sa ajungem la Kensington Palace si am fost nevoiti sa luam metroul din apropiere. Aici am luat Circle Line pana la Paddigton Station.

Astfel s-a incheiat si cea de a doua zi obositoare dar plina de lucruri si informatii noi.

A doua zi ne astepta trenul spre Edinburgh si alte locuri frumoase despre care va voi vorbi in alt review.

Tin sa mentionez ca aceste doua trasee le recomandam persoanelor cu picioare bune si care prefera sa manance sandwichurile si sa bea apa de la pachet. Daca sunteti persoane care doresc sa vada multe intr-o zi si cu pofta de a cunoastea cat mai multe lucruri noi va recomandam aceste doua trasee de preferat fara umbrela, ploaie si vant. Cu siguranta, intr-o alta vizita in Londra vom aborda tot aceste trasee, dar ne vom face mai mult timp pentru locurile frumoase pe care le-am vazut.

Oare puteti sa inserati pozele cu cele doua trasee in text? Eu oricum le voi pune in galeria foto. Daca cumva am amintit ceva site-uri nepotrivite imi cer scuze. Multumesc

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de Rusalka in 26.08.14 09:48:03
Validat / Publicat: 26.08.14 11:05:42
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în MAREA BRITANIE.

VIZUALIZĂRI: 11077 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

14 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Rusalka); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P25 St James's Park
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 25400 PMA (din 27 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

14 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[26.08.14 11:05:25]
»

Oare puteti sa inserati pozele cu cele doua trasee in text?

Din pacate, nu. Ele sunt totusi vizibile, imediat in dreapta articolului.

Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

RusalkaAUTOR REVIEW
[26.08.14 11:06:34]
»

@webmasterX: Multumesc frumos pentru aprecierea articolului si pentru selectarea lui ca mini ghid.

Admin
[26.08.14 11:09:14]
»

@Rusalka: şi ca excepţie cele două poze - cu traseele - vor fi inserate totuşi în text, avem o baghetă magică de unică folosinţă (doar az')

Unde ai prefera să fie inserate, pliz?

RusalkaAUTOR REVIEW
[26.08.14 11:31:38]
»

@Admin: Traseul unu inainte de Ziua 1, iar Traseul 2 inainte de Ziua 2. Am specificat in dreptul pozelor numele traseului. Sper ca nu va dau prea mari batai de cap, salutari zanei

Admin
[26.08.14 11:41:12]
»

@Rusalka: s-a făcut

Şi zânul îţi întoarce salutările...

le_maitre CONS. ONORIFIC AFA / MAREA BRITANIE
[26.08.14 12:34:35]
»

@Rusalka: Foarte bun review, garnisit cu detalii profi, nu mai vorbesc de exemplificarea print-screen a traseului!

Aștept cu nerăbdare și impresiile scoțiene, prietenii știu de ce!

RusalkaAUTOR REVIEW
[26.08.14 13:06:57]
»

@le_maitre: Multumesc. Sper ca maine, daca nu poimaine cel tarziu sa pun si review-ul despre Edinburgh. Acolo l-am avut ghid pe fratele meu asa ca din pacate vor lipsi printscreenurile. Oricum am ce sa va povestesc.

ariciu
[26.08.14 16:22:57]
»

@Rusalka: Și eu aștept cu nerăbdare Edinburgh!!!

Până atunci studiez Londra. Tare bine o să ne prindă peste puțin timp!

Felicitări pentru expunere! Extraordinar de utilă, într-adevăr!

RusalkaAUTOR REVIEW
[26.08.14 16:43:40]
»

@ariciu: Multumesc frumos. Daca ai ceva intrebari raspund cu placere.

Vine in curand si review-ul cu Edinburgh.

ariciu
[26.08.14 18:50:20]
»

@Rusalka: Avem o zi jumate de pierdut prin Londra. Mai e până atunci, dar oricum... vreau să scot maxim. Nu ne-am hotărât încă de unde să apucăm orașul.

Mulțumesc pentru amabilitate. Revin cu întrebări dacă am ceva nelămuriri.

bessondm
[27.08.14 12:01:25]
»

@Rusalka: Cam pe aceleasi trasee m-am invartit si eu cand am vizitat Londra. Sincer, mi-ar mai trebui 5-6 vizite de cate-o saptamana sa pot vedea tot ce mi-am propus. De exemplu, vizita la Saint Paul am lasat-o pe-o zi de luni, dar era inchis, nu m-am gandit ca o biserica sau catedrala are program de lucru cu publicul ca un muzeu; in fine, a ramas pe data viitoare.

Pentru urmatoarea vizita, aveti restanta London Tower, trebuie vazut. Cand te-apropii de obiectiv, multimea de oameni ce stau la coada la intrare e terifianta. Insa, datorita unei organizari ireprosabile, nu am pierdut mai mult de 10 minute acolo. Am avut insa London Pass care ne-a permis accesul fara a sta la coada de bilete. Acolo da, esti pierdut, dureaza ore (sincer, daca nu aveam pass-ul nu as fi intrat, doar n-am venit sa-mi petrec timpul in Londra la cozi, nu conteaza natura lor). Odata cu pass-ul primesti si-un catalog al obiectivelor la care beneficiezi de intrare gratuita (ma rog, mai corect ar suna "intrare redusa", ca pass-ul a costat 35 lire/3 zile, acum 2 ani). Foarte util, a fost cartea noastra de capatai pe durata sederii in Londra.

Nu in ultimul rand, recomand si un tur ghidat la Royal Albert Hall. Aici, expus la loc de cinste in gala celebritatilor marcante care au sustinut concerte pe scena renumitei sali de spectacole, am gasit si-un tablou al Angelei Gheorghiu care m-a facut atat de mandru, incat nu m-am abtinut sa nu-i spun ghidului ca suntem compatriotii ei. Iar acesta, galant, a intrebat: "are you from Romania?"

RusalkaAUTOR REVIEW
[27.08.14 13:03:56]
»

@bessondm: mulţumesc pentru completări.

Am zis că ne mai trebuie cel puţin o vacanţă de 5 zile să putem să ne bucurăm de Londra şi de obiectivele rămase. În Budapesta am avut un astfel de card şi ne-a prins foarte bine.

Poate cine stie data viitoare ne luăm un pass şi pentru Londra

Yersinia Pestis
[09.10.14 19:08:23]
»

Ultra mișto articolul, dar, totuși, rămân cu o întrebare : de ce te-ai întors în România?!

RusalkaAUTOR REVIEW
[09.10.14 21:13:21]
»

@căpcă1 - ca in Romania locuiesc, desi sincer m-as muta de ieri in Edinburgh :-)

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
bessondm, Rusalka, Yersinia Pestis
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Londra:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.062885046005249 sec
    ecranul dvs: 1 x 1