Am avut norocul sa stau 6 zile in Londra si sa nu ploua. Am calatorit cu Taromul (biletele le-am achizitionat cu 7 luni inainte). Din aeroportul Heathrow am luat cardul Oyster zonele 1-6 / 7 zile/ pers. 50 lire. Zonele 1-6 inseamna toata Londra pana la aeroportul Heathrow inclusiv. Se poate achizitiona si doar un drum dus-intors aeroport-centru si abonament zonele 1-2 / 7 zile/ persoana 25 lire.
Am fost cazati la Premier Inn County Hall, langa podul Westminster si London Eye, vizavi de Big Ben, chiar in "inima" Londrei. Rezervarea la hotel am facut-o prin booking. com. Cazarea a fost OK, desi aerul conditionat nu functiona, dar camera era dotata cu 2 ventilatoare. Tanti de la Satu Mare care facea curat in camere s-a facut de rusine. Nu merita cele 2 ire/ camera cu care este platita, cel putin in cazul nostru. Inafara de faptul ca aspira, schimba prosoapele lasate pe jos si stergea oglinda, nu ne-a schimbat niciodata asternuturile, in ultima zi ramasesem fara hartie igienica, la dus lipsea samponul, iar gunoiul il lua o zi da o zi nu. In ceea ce priveste micul dejun, acesta era coplesitor. Gaseai cafea, lapte, ceai, iaurt, cereale, gem, unt, croasanti, fasole cu carnati, oua ochi si omleta, sunca, ciuperci, fructe proaspete, fructe confiate...
N-am reusit sa vizitam tot ce ne-am propus, dar am fost la Muzeul Figurilor de Ceara care mi-a placut foarte mult. In apropiere era parcul Regency cu Gradina Zoologica. Am mers cu vaporasul pe Tamisa, ne-am invartit in roata, am fost la slujba la Westminster Abbey. Ne-am plimbat in Hyde Park si St. James Park, am vazut schimbarea garzii la Buckingham Palace. Am prins o nunta la catedrala St. Paul. Am facut cumparaturi pe Oxford street, la Hamleys (magazin de jucarii cu 6 etaje) si Harolds. Apa, fructe, sandwichuri, dulciuri... la preturi rezonabile gasiti la minimarketurile TESCO (este langa Big Ben, Trafalgar Square).
Sunt multe de spus despre Londra, e impresionanta. Sper sa ma intorc curand sa vad si ceea ce nu am reusit la prima vizita.
Trimis de Albatros* in 10.08.10 15:16:26
- A fost prima sa vizită/vacanță în MAREA BRITANIE
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Albatros*); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Am ajuns sa invidiez pe oricine care ajunge sa-si faca vacanta la Londra... Ma bucur ca v-a placut. Si noi am apucat sa vedem prea putine din ce ne-am propus si am zis ca trebuie sa ne intoarcem
Cum trebuie sa te imbraci pentru luna septembrie ?
Cate lire ai nevoie pe zi pentru pranz si seara ?
Cum se cheama adaptorul pt. priza si unde il gasesti? Multumesc,
Noi am fost la sfarsitul lui iulie si erau 22-23 grade C. In septembrie cu siguranta o geaca cu gluga va va fi de mare ajutor, temperaturile nu depasesc 20 grade.
In ceea ce priveste masa cam 15 lire/pers/masa daca mancati la restaurant. Depinde de pretentii.
Adaptorul de priza pentru Marea Britanie se gaseste in magazinele de electrice si costa 3, 5 lei. Acolo il gasiti la 2 lire.
- Aug.2023 Londra pentru prima oara — scris în 23.08.23 de Ddanagh din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Mar.2022 Londra altfel. Partea I — scris în 28.04.22 de robert din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Mar.2022 Londra mea — scris în 30.03.22 de robert din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Sep.2021 Londra, Londra si iar Londra! — scris în 26.12.22 de HelloAlex din NORWICH - RECOMANDĂ
- Jun.2019 Londra, in iunie, pe ploaie — scris în 24.10.19 de Adela3107 din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jun.2019 Londra in 5 zile — scris în 11.07.19 de mariana07 din BRăILA - RECOMANDĂ
- May.2019 Londra 7 zile — scris în 16.06.19 de scoty din RO - RECOMANDĂ