Londra e orasul meu de suflet.
L-am vizitat de 4 ori, prima oara in 2014 pentru 7 zile ca mai apoi sa ma intalnesc cu el de alte 3 ori, cu sedere de cate 3 zile.
Sunt atatea de facut in orasul asta incat 7 zile nu sunt deajuns!
Londra a fost dragoste la prima vedere, un oras imens cu cladiri istorice superbe si o sumedenie de locuri si localuri de vizitat. Zilnic pedalam pana imi ieseau besici la picioare si tot nu ma saturam de el.
Apoi m-am reintors cu ocazia zilei mele in 2020 (pandemia nu m-a lasat sa ies din UK).
L-am mai vizitat de 2 ori in 2021 o data in Iulie, apoi de ziua mea (am un fetish cu city-breakurile cand vine vorba de sarbatorit). :))
LOCAȚIE și ÎMPREJURIMI
Prefer zona Tower Bridge deoarece gasesti cazari decente. Noi am fost cu masina, 3h de unde locuim si am gasit parcare prin aplicatia Just Park---o data langa Westminster bridge-la 2 min de mers de hotelul Park Plaza £40 pt 3 zile-mai ceva ca VIP-urile (si bineinteles congestion charge-ul de £12.50/zi) iar de 2 ori am gasit cu £53 pt 3 zile langa Tower bridge, la 1 minut de mers pe jos, la o cladire de apartamente cu parcare subterana pe baza de cod-fara congestion charge! Chilipir dom' ne! S-a dus naibii si congestion charge-ul asta ca a acaparat toata zona din pacate :(
Oxford Street, Picadilly Circus sunt de luat la pas, pline de magazine.
Buckingham Palace l-am vizitat in 2014 si recomand tuturor.
National Gallery e gratis si merita vazut.
Sea Life si London Dungeons
Sky Garden
Malurile Tamisei, Tate Modern, London Eye (mai ales noaptea cand se vede orasul luminat).
despre DISTRACȚIE & RELAXARE
Doar un search pe Tiktok sa dai si esti inundat de recomandari! cum am spus, Londra e mare si are detoate, de la Spa-uri Romane, Life size Monopoly, Winter Wonderland (daca vizitati orasul in sezonul de iarna), gradini si parcuri, zone gen Mayfair, tururi cu ghizi, dumnezeule ca nici nu mai stiu ce imi scapa, cu siguranta jumate din ce e de facut si vizitat :))
De neratat sunt Victoria & Albert museum, Natural History Museum, Science Museum si British Museum-le ador si primele 3 sunt gratis si unele langa altele. Alta problema de-a mea sunt muzeele, imi plac la nebunie!!!
Am mers intr-o zi cu Uber Boat-ul de la Towe bridge in Canary Wharf, o activitate placuta si ieftina. Cu siguranta am facut mai multe dar nu imi aduc aminte pe moment, cand zic Londra imi apare rotita de "loading" pe frunte si imi iau "freeze" vreo 2 minute.
Trimis de HelloAlex in 26.12.22 23:36:38
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în MAREA BRITANIE.
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (HelloAlex); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Mutat, la reorganizare, în rubrica "Descoperă Londra, LONDRA" (deja existentă pe sait)
@HelloAlex:
”Londra e orasul meu de suflet.
nu am ajuns inca acolo desi imi doresc, insa am auzit de multe ori aici acelai lucru spus, asa incat sunt convinsa ca asa este.
”L-am mai vizitat de 2 ori in 2021 o data in Iulie, apoi de ziua mea (am un fetish cu city-breakurile cand vine vorba de sarbatorit).
cred ca este foarte frumos asa, imi place si mie insa nu imi iese mereu .
Frumoasa destinatie, frumoase si locurile vizitate, mie mi-au placut mai ales pozele P12 si P13, felicitari, votat cu mare drag.
@mishu: Articolul era dublu ca marime unde am detaliat restaurantele (la gastronomie), hotelurile (la cazare) -asa cum mi s-a recomandat, insa a iesit doar partea asta sa fie publicata. Am draci
Londra e next level, nu exista ceva ce sa nu gasesti aici, si cel mai fain lucru e ca e pt toate buzunarele! Doar vremea sa tina cu tine! Recomand sa il vizitezi din Iunie-Septembrie.
Si sa nu te aventurezi inafara zonelor centrale, din motive de siguranta. Trust me
@HelloAlex:
”Articolul era dublu ca marime unde am detaliat restaurantele (la gastronomie), hotelurile (la cazare) -asa cum mi s-a recomandat, insa a iesit doar partea asta sa fie publicata. Am draci
Acum, nu stiu ce sa-ti spun, despre cazare ca si despre restaurante eu as povesti in articole separate. Daca tu spui ca ai incercat sa le pui in acelasi articol insa nu a aparut tot se mai poate ca in articol sa apara o eroare asa incat iti recomand ca dupa ce l-ai postat (cat este inca in perioada de verificare) sa verifici daca s-a tiparit in intregime si spun asta pentru ca eu am patit-o si asta a fost din cauza unui semn folosit si pe care sistemul il interpreta intr-un anume fel.
Important este ca ne bucuram de tot ce ne povestesti si mai asteptam si alte povesti.
@HelloAlex: Buna, imi poti spune care a fost hotelul cu 53£/3 nopti. Poate nu o ma fi tot atât, dar cam pe acolo. Sau zona in care sa caut. Multumesc
- Aug.2023 Londra pentru prima oara — scris în 23.08.23 de Ddanagh din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Mar.2022 Londra altfel. Partea I — scris în 28.04.22 de robert din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Mar.2022 Londra mea — scris în 30.03.22 de robert din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jun.2019 Londra, in iunie, pe ploaie — scris în 24.10.19 de Adela3107 din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jun.2019 Londra in 5 zile — scris în 11.07.19 de mariana07 din BRăILA - RECOMANDĂ
- May.2019 Londra 7 zile — scris în 16.06.19 de scoty din RO - RECOMANDĂ
- May.2019 Londra, orașul plin de viață ❤️ — scris în 14.05.19 de Simona12345 din BISTRIţA - RECOMANDĂ