Plimbare prin Finikoudes și la Catedrala Sf. Lazăr
Din nou in Cipru de Paști! În zori am plecat din Oradea catre Debretin, ca sa prindem avionul catre Larnaca, care pornea la 6 (ora Ungariei). La 9.15 am ajuns in Cipru. Am călătorit de data asta cu niste prieteni buni din Oradea si cu o familie de rude îndepărtate din Șimleu Silvaniei. Prietenii noștri, o mare familie, s-au îndreptat catre Agia Napa, iar noi, împreună cu rudele din Sălaj am luat o minilimuzină (TAXI) de la aeroport până la hoteluri.
Noi am dormit la Palm Sea Apartments, amplasată la 300 m de plajă si 350 m de frumoasa si albastra Mare Mediterană. Plaja se numește Finikoudes, si împreună cu Makenzi este cea mai faină si frumoasă plajă din Larnaca si din partea grecească a insulei.
Seara am iesit la plimbare, si am vizitat plaja si splaiul Finikoudes. Pe splai sunt amplasate o multime de restaurante, pentru toate gusturile:fast-food:KFC, MC'Donalds, Pizza Hut, Burger King, tradițional:Souvlaki. gr, Panos Steakhouse, Hobos Steakhouse, Alexander (grecesc), Maqam Al-Sultan (libanez), TGI Fridays (englezesc), Ocean Basket (pește), Starbucks, Coffee Island, Gloria Jean's Coffee, Papafilipou, Frozen Yogurt (cafenele și gelaterii). Apoi ne-am îndreptat către un mic doc turistic, sub care isi croia drum prin nisip un mic canal care făcea meandre si lacuri interesante, apoi se vărsa printr-o microdeltă in mare.
Am vrut sa intrăm apoi in Marea Moschee din Larnaca, însă din minaretul cel înalt se auzea chemarea pentru rugăciune, interpretată de către imamul lacasului de cult, așa ca am amânat vizita. Si cum nu am putut intra la musulmani, am decis sa intrăm la ai noștri ortodocși, la vestita Catedrală "Sfântul Lazăr" din Cipru. Eu, care nu prea ma duc la biserici, am fost impresionat de farmecul bisericii, mai ales de peretele plin cu icoane in ramă de aur. Am intrat si in pivnița sau grota de sub catedrală, să vedem lumînările si pietrele funerare ale sfinților. Am fost impresionat.
Ultima oprire înainte de cină a fost o construcție islamică, numită Bekir Pașa... (indicatorul era ruginit, astfel nu am putut descifra enigma). Nu cred ca a fost o moschee, deoarece a lipsit semiluna din vârful cupolei. Lăcașul de cult a fost închis. Eu cred ca este o türbe, adica un mormânt islamic destinat unor personalități religioase importante, precum acest Bekir Pașa.
Vă mai scriu daca mai vizitez altceva!
Trimis de Marcumandru in 22.04.19 16:29:33
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în CIPRU.
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Marcumandru); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
@Marcumandru:
”Noi am dormit la Palm Sea Apartments,
Ne-am bucura să putem citi impresiile tale de acolo scrise ca articol (review) nou.
Procedând astfel, ai avea ocazia ca prin notele şi evaluările proprii să contribui la o medie mai reprezentativă a acestei destinaţii.
În plus, dacă vreodată vei solicita informaţii aici, pe sait, cei care îţi vor răspunde o vor putea face cât mai adecvat "profilului" tău turistic (funcţie de locurile în care ai fost, unde ţi-a plăcut şi unde nu, din ce motive etc)
Poţi folosi linkul SCRIE IMPRESII (se deschide într-o fereastră nouă)
- Oct.2023 Cu drag prin împrejurimile Larnacăi — scris în 09.12.23 de Carmen Ion din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Oct.2023 „Vechituri” din Larnaca — scris în 05.12.23 de Carmen Ion din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Oct.2023 O surpriză plăcută: Larnaca — scris în 03.12.23 de Carmen Ion din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jun.2019 Dupa 3 ani — scris în 18.06.19 de valileau din FUNDULEA - RECOMANDĂ
- Apr.2019 Hala Sultan Tekke și Lacul Sărat Larnaca — scris în 25.04.19 de Marcumandru din ORADEA - RECOMANDĂ
- Apr.2018 Dupa cinci luni in Cipru — scris în 24.04.18 de viorelgeorgescu din BUZAU - RECOMANDĂ
- Apr.2018 Larnaca - dezvoltare turistica ampla intr-o localitate simpla — scris în 06.04.18 de Marcumandru din ORADEA - RECOMANDĂ