ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 26.05.2012
GR. VÂRSTĂ: 20-30 ani
DIN: Dubai, U.A.E
ÎNSCRIS: 03.05.12
STATUS: SENIOR
DATE SEJUR
JUL-2011
DURATA: 5 zile
prieteni

GRAD SATISFACȚIE
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CADRUL NATURAL:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
96.67%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 3 MIN

Sejur pe Insula Afroditei- Finikoudes Beach

Ilustrație video-muzicală
glykeria - gia hari sou


TIPĂREȘTE

Daca te tenteaza un sejur in Larnaca, pe coasta de sud-est a Ciprului, ideal ar fi sa alegi un hotel situat in apropiere de plaja principala Finikoudes.

In limba greaca, finikoudes inseamna palmier, faleza fiind imprejmuita de palmieri foarte inalti, plantati aici inca din 1922, conferind acestei locatii un farmec aparte.

Tavernele traditionale, restaurantele cu specific pescaresc local dar si specialitati ale bucatariei internationale se gasesc la tot pasul, alaturi de un mix de cafenele si cluburi care atrag o multime de turisti, cu precadere englezi, insula fiind colonie britanica pana in 1960, cand si-a proclamat independenta.

Ciprul a fost in stapanirea a numeroase natiuni de-a lungul timpurilor: Regatul Unit, Grecia, Turcia, Armenia, Siria, Liban, Franta si Italia, fiecare punandu-si amprenta asupra stilului de viata si preocuparilor locale, dar si asupra artei culinare.

Intr-unul din restaurantele de pe faleza Finikoudes poti incerca faimoasa branza traditionala halloumi, facuta de secole din lapte de oaie, preparata fie pe gratar, fie simplu in salate sau ca umplutura in ravioli.

Spanakopita, un foietaj cu feta si spanac, faimoasele meze sau preparatele din fructe de mare si pestele prins zilnic in Mediterana merita si ele incercate ca delicatese locale. Pestele sabie, caracatita, sardine, calamari se regasesc in meniurile tavernelor de aici.

Finikoudes Beach se intinde pe 500 de metri, iar Larnaca Marina are o capacitate de 450 de yachturi si se gaseste chiar la capatul plajei, aici putand admira diverse ambarcatiuni de la yachturi de lux la modestele barci zodiac.

La doar 50 de metri de Finikoudes Beach se afla Scala, o zona incarcata de istorie unde se afla Piateia Ayios Lazarou, biserica ortodoxa construita in stil bizantin ce dateaza inca din secolulul al IX-lea.

Acest lacas sfant a fost construit chiar in jurul mormantului lui Lazar, considerat protectorul si patronul orasului Larnaca, biserica fiind restaurata in sec XVII.

Larnaca este de departe cel mai vechi oras din Cipru, descoperirile istorice relevand ca acest loc a fost o asezare umana inca de acum 6000 de ani.

Portul din Larnaca este al doilea cel mai important centru comercial de pe insula, fapt datorat in mare parte infloririi comertului din timpul stapanirii otomane. Intreaga zona este presarata din abundenta cu souvenir shops, boutique-uri cu inghetata si racoritoare, chiar si restaurant fast food, cum ar fi KFC.

In Finikoudes nu numai ca te afli doar la 10 minute distanta de aeroportul din Larnaca (taxiul de la /catre aeroport costand in medie 10 euro), dar poti alege intre o mare varietate de hoteluri si unitati de cazare, de la locatii de 4 stele la aparthoteluri.

Mi-a placut ca in general cazarea este accesibila indiferent de buget, in Larnaca existand un singur hotel clasificat ca 5 stele, Golden Bay Beach Hotel dar si numeroase apartamente de inchiriat, dupa posibilitati.

Dca vrei sa faci o excursie de o zi sau mai mult, exista mini-busuri care pleaca chiar de pe faleza, avand legaturi in toate orasele importante ale insulei. Ayia Napa este doar la 40 de minute distanta, Nicossia si Limassol sunt si ele accesibile. Cel mai indicat este sa iei un flyer cu orarul microbuzelor in functie de destinatie si sa decizi ora de intoarcere cea mai convenabila.

In Cipru se conduce pe partea dreapta, si la fel ca in UK, prizele sunt diferite de cele de la noi, fiind necesar un adaptor daca vrei sa folosesti laptopul personal de exemplu.

Larnaca este o destinatie populara de vacanta printre turistii din partea de vest a Europei iar majoritatea romanilor intalniti aici erau nu turisti, ci rezidenti :-).


[fb]
---
Trimis de roxana.tomina in 26.05.12 15:28:42
Validat / Publicat: 26.05.12 16:38:46
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în CIPRU.
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 5937 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

3 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (roxana.tomina); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 intrarea principala la Art Cafe aproape de faleza din Larnaca ,in culoarea mea preferata
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 13700 PMA (din 18 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

3 ecouri scrise, până acum

MCM
[26.05.12 16:43:42]
»

P13 si P14 sunt identice

webmaster13
[26.05.12 18:11:42]
»

De mult vreau sa spun acest lucru, ... imi place stilul tau @Roxana, scurt si la obiect, iar multitudinea destinatiilor pe care le prezinti ma face sa fiu invidios , bravo, felicitari!

Melodia postata se poate sterge/schimba!

roxana.tominaAUTOR REVIEW
[27.05.12 17:21:32]
»

@webmaster13: Melodia se potriveste perfect! Multumesc pentru aprecieri, incerc sa vizitez locuri noi cat de des, insa cel mai mult imi place sa fac fotografii in vacanta. : -)

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
MCM, roxana.tomina
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Larnaca:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.053412914276123 sec
    ecranul dvs: 1 x 1