ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 22.04.2019
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Craiova
ÎNSCRIS: 19.04.17
STATUS: PREMIUM
DATE SEJUR
DEC-2011
DURATA: 7 zile
prieteni
5 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 4 MIN

Lanzarote,o magie ce trebuie traita

TIPĂREȘTE

Pentru mine, calatoriile sunt acel Katharsis de care avem nevoie sa ne purificam.

Ador sa descopar locuri noi, traditii diferite, oameni noi. Una dintre cele mai frumoase calatorii de pana acum a fost cea din Lanzarote. Am fost impreuna cu un grup de 4 prieteni, avand sansa sa fim invitati de cineva acolo. Arhipelagul insulelor Canare este format din format din 7 insule, de origine vulcanica, situate in mijlocul Oceanului Atlantic, mai mici sau mai mari, locuite sau nelocuite: Lanzarote, Fuerteventura, Gran Canaria, Tenerife, Il Hiero, La Palma, La Gomera.

Lanzarote, o rezervaţie a biosferei UNESCO, geologia extraordinară este constituită din 300 de conuri vulcanice, de aici şi peisajele unice de o frumuseţe aparte, este cel mai estic punct al Insulelor Canare şi este favorita multor turisti.

Perioada aleasa a fost de Revelion asa ca nu pot da detalii despre plaja si atractii estivale.

Casuta in care am fost invitati sa stam era situata in Masdache, un satuc aflat la 12 km de fosta capitala Teguise. Imaginile selenare, cactusii imensi cam cat corcodusii de la bunicci, albul frpant si imaculat al caselor au transformat acest loc in casuta perfecta. Interiorul era din piatra, inclusiv patul, simplu dar cu gust.

Am inchiriat masina si am porit la descoperit insula.

Prima oprire: Parcul Naţional Timanfaya. Acesta este consituit din peisaje de neuitat, care s-au schimbat ffoarte puţin în urma erupţiilor vulcanice masive ce au avut loc pe parcursul anului 1730 si acoperă un sfert din suprafața insulei. Totul e negru, pe alocuri se vad valuri de lava vascoasa care pare acum iesita din vulcan nu in urma cu 300 de ani. Tot peisajul de aici te duce cu gandul istantaneu la Mordor unde isi facea Sauron armata. Din 1730 pana in 1736 au erupt incontinuu vulcanii distrugand un sfert din insula in totalitate (11 sate, 420 de case). Daca nu ar fi cerul cu al sau albastru deasupra ta ai zice clar ca esti pe luna sau Marte in multimea covarsitoare de bolovani negri.

Spre dupa –amiaza ne-am retras catre Hervideros, un loc la fel de rascolitor. Niste stanci, formate de lava, erodate spectaculos de valurile oceanului Atlantic. Tot extratereste par si aceste imagini cu apele care iti dau senzatia ca fierb.

Un alt loc de poveste, intr-adevar nu din aceeasi poveste din spatiu, este Jameos del Agua. Dupa micul iad din Timafaya aici zici ca ai poposit in rai, mai lipseste ingerul sa cante la harpa. Nu as mai fi plecat de aici. Los Jameos Del Agua este o peștera vulcanica sub nivelul apei oceanului. Peștera se parcurge ușor, aici fiind amenajate un bar, o sala de concerte, o piscină și un restaurant, și o grădină superbă completată de un lac de culoarea safirului unde își face veacul o specie endemică de crabi... Nimeni n-a înțeles niciodată mai bine decât César Manrique cât de fragilă este frumusețea din Lanzarote și câtă nevoie de conservare are. A fost pe rând un arhitect recunoscut, un sculptor asemenea și un ecologist care a văzut în insula natală una dintre cele mai frumoase locuri de pe planetă. Și s-a dat peste cap ca să se-asigure că rămâne multă vreme așa cum este. Jameos del Agua este una dintre creatiile sale.

Urmand pasii marei creator Cesar Manrique ajungem la Mirador del Rio, un loc cunoscut pentru priveliştile sale uluitoare, panoramice ale Oceanului Atlantic. Fiind situat în fața insulei Famara Cliffs, Mirador del Rio este o clădire elegantă, luxoasă, are o zonă de restaurant şi alte atracţii care includ: o zona de terasă, un centru turistic, precum și o privelişte încîntătoare a insulei Graciosa, care se află în apropiere.

Alta zi am dedicat-o fostei capitale, Teguise, ne-am ales chiar duminica, fiind zi de targ. Un minunat prilej de a simti viata autentica, pulsul locuitorilor, freamatul comerciantilor si mangaierea blajina a unui soare de sfarsit de decembrie.

Dupa petrecerea de Anul Nou la ranchul prietenilor din Lanzarote, o petrecere inedita, cu obiceiuri noi si aer burghez, ne-am dorit ca prima zi a anului sa o petrecem odihnindu-ne pe nisipul cald, la ocean. Am vizitat Puerto del Carmen si ne-am oprit la plaja Mujeres savurand... Ce m-a mai impresionat in Lanzarote este Valea Geria, dovada vie ca nu este nimic imposibil. O insula stearpa, unde bat vanturi napraznice si unde nu ploua produce vinul Malvasía cunoscut drept „esența vulcanului”, obișnuit al premilor internaționale. Sunt sapate gropi pentru fiecare butuc, ridicate un fel de gardulete de protectie din pietre pentru a fi ferite de vant si praf si au acoperit solul cu cenusa vulcanica care e poros si conserveaza apa in pori, si nu se evapora repede cand e caldura.

Aceasta insula este un must, experienta traita acolo nu se poate transpune in cuvinte, se poate doar simti.

Va recomand cu toata inima!


[fb]
---
Trimis de corina1978 in 22.04.19 14:50:41
Validat / Publicat: 22.04.19 17:54:22
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în SPANIA. A mai fost în/la: valencia, barcelona, malaga, tenerife, madrid, mallorca
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 1501 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

5 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (corina1978); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P09 jameos del agua
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 26300 PMA (din 28 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

5 ecouri scrise, până acum

msnd
[22.04.19 21:32:18]
»

Mulțumesc mult pentru aducerile aminte. Am fost și eu în Lanzarote în urmă cu 5 ani, și am și scris câteva articole.

Înțeleg că aveți niște prieteni acolo. Dacă este așa, vă recomand să le mai faceți o vizită. Nu de alta, dar mai aveți câteva lucruri de văzut, dacă nu cumva au dispărut între timp. Între ele ar fi „Grădina de cactuși”, creație tot a lui César Manrique, sau „Cueva de los Verdes”, ce mi s-a părut mult mai interesantă decât sora ei „Los Jameos Del Agua”. Amândouă fac parte din același „tub vulcanic” ce pleacă de la vulcanului Corona și se continuă încă 1 km în ocean, sub numele „Tunelul Atlantida”.

Apoi, nu trebuie ratat un grătar la „Restaurantul El Diablo” de unde, gustul cărnii făcute la jarul vulcanului nu îl uit nici astăzi.

Felicitări pentru excursie și pentru articol!

cristina47*
[22.04.19 22:45:37]
»

Interesant articol! Frumoase fotografii! Cum ati ajuns in Lanzarote?

Pe mine ma tot invita un fost coleg, care a predat in Bucuresti. Si eu tot ii multumesc, si tot aman... Dar poate ajung si eu!

corina1978AUTOR REVIEW
[23.04.19 11:00:07]
»

@msnd: Multumesc pentru apreciere dar mai ales pentru sugestii!

Din pacate, nu mai avem prieteni acolo insa vreau sa mai ajungem, mai erau multe de vazut!

o zi minunata sa aveti si la cat mai multe calatorii!

corina1978AUTOR REVIEW
[23.04.19 11:15:42]
»

@cristina47: buna!

cu escala la Madrid.

Nu mai amana, Lanzarote e minunat!

cristina47*
[23.04.19 15:56:14]
»

@corina1978: Multumesc.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
corina1978, cristina47*, msnd
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Lanzarote:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.053944110870361 sec
    ecranul dvs: 1 x 1