ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 10.05.2019
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Brăila
ÎNSCRIS: 16.06.15
STATUS: PARTENER
DATE SEJUR
APR-2019
DURATA: 14 zile
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 3 MIN

Japonia florilor de mai II

TIPĂREȘTE URM de aici

Excursia noastra in Japonia continua cu o vizita la Kamakura la aproximativ o ora de mers de Tokyo cu transportul in comun. Aici am vizitat sanctuarul shintoist Tsurugaoka Haghimangu important pentru acest oras care ii este dedicat zeului razboiului. Acesta a ars de doua ori, actuala structura datand din anul 1828. Apoi am fost la Kamakura Daitbusu unde este cea mai mare statuie a lui Buddha in aer liber. Aceasta are o inaltime de 11 metri si initial a fost gazduit intr-o sala de lemn care a fost distrusa de un val imens in anul 1495. La intoarcere ne-am plimbat pe Komachi-dori o strada cu multe magazine. A doua zi am plecat cu trenul express pre Kyoto, trenul a venit la secunda, conditiile din tren de clasa I si am ajuns la gara din Kyoto cu aspect futurist. Dupa cazarea la hotelul din Kyoto hotel Mystays unde am gasit si bagajele mari venite cu curierul, am mers in oras. Am facut o plimbare in Gion, vechiul cartier al gheiselor unde am reusit cu greu sa si fotografiez o gheisa. Cartierul consta dintr-o alee cu cladiri scunde din lemn cu felinare de hartie rosii gazduind baruri si restaurante. Inapoi la hotel am venit pe un boulevard plin de magazine, seara am ajuns obositi la hotel dar incantati de tot ce am vazut.

In urmatoarea zi am plecat cu trenul pana la Uji centru cultural faimos si unde se gaseste si cel mai bun ceai din Japonia. Aici am vizitat templul Byodo-in patrimoniu UNESCO exemplu de arhitectura budista Jodo care are niste gradini foarte frumoase unde bineinteles ca predomina florile de glicina. La toamna voi cumpara neaparat o glicina! Am colindat magazinele cu ceai verde si tot felul de preparate din ceai si am mancat o inghetata verde. De la Uji am plecat cu trenul la Nara. Aici am vizitat templul Todaiji patrimoniu UNESCO cea mai mare cladire de lemn din lume care adaposteste cea mai mai mare statuie a lui Buddaha de bronz din Japonia, Daibutsu. Acesta a fost turnat acum 1200 de ani si este innalt de 16 metri. Colosul de bronz afost deteriorat de mai multe incendii si si-a pierdut de doua ori capul dar a fost restaurat. Vizita la Nara a continuat cu parcul unde se gasesc caprioare domesticite pe care le-am hranit cu biscuit speciali de orez. Cand nu mai ai sa le dai de mancare ridici mainile si ele sunt intelegatoare si pleaca. Orasul Kyoto are 17 obiective inscrise in patrimoniu UNESCO. Ultima zi la Kyoto am petrecut-o vazitand alte 4 obiective. Am vizitat sanctuarul shintoist Fushimi Inari taisha vestit pentru cele 1000 de porti Torii portocali. Acest templu este dedicat zeitei orezului Inari si am vazut o multime de statui vulpe care sunt considerate mesageri ai zeitatii. Cu autocarul am plecat mai departe la palatul Nijo-jo patrimoniu Unesco fosta resedinta a shogunului Tokugawa Ieyasu si a urmasilor sai pe care l-am vizitat dupa ce ne-am descaltat. Foarte interesante erau podelele care erau in asa fel facute incat sa scoata anumite sunete cand calcai pentru a fi auzit in caz ca veneau dusmanii.

De aici am plecat mai departe si am vazut templul pavilionului de aur Kinkaku-ji care arata superb si actualmente este temple zen. Ultimul temple vizitat a fost Ryoan-ji sau templul Dragonului pasnic, cunoscut pentru gradina zen uscata cu 15 pietre. Dupa aceasta ultima vizita la Kyoto ne-am urcat in autocar si am plecat la Osaka unde ne-am cazatla hotelul OSAKA View. Seara am plecat in cartierul Dotonbori unde am luat si cina. Osaka este diferit de Tokyo este putin mai latin. Zona de plimbare era arhiplina reclamele erau peste tot, o harmalaie de nedescris. Magazine, restaurante fara numar, reclame care de care mai haioase. Dupa atatea temple a fost binevenita aceasta schimbare si masa la restaurant a fost deosebita.

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de mariana07 in 10.05.19 10:59:39
Validat / Publicat: 10.05.19 12:56:22
INFO ADIȚIONALE
  • A fost prima sa vizită/vacanță în JAPONIA

VIZUALIZĂRI: 2714 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

2 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (mariana07); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P13 Inari-taisha
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 20450 PMA (din 21 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

2 ecouri scrise, până acum

mprofeanu
[11.05.19 10:59:41]
»

Citind reviewul tău și văzând și pozele mi-am readus aminte de excursia din sfârșit de vară și început de toamnă a anului 2015! Cum trece timpul, dar frumusețile rămân!

Frumoasă este Japonia primăvara! P08 este de vis!

mariana07AUTOR REVIEW
[11.05.19 11:29:29]
»

@mprofeanu: Multumesc, si toamna este frumoasa Japonia dar primăvara parca este si mai frumoasa!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
mariana07, mprofeanu
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Kyoto și împrejurimile:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.063210010528564 sec
    ecranul dvs: 1 x 1