GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Arashiyama si Inari 2 locuri superbe aproape de Kyoto
Obiectivul nostru era sa mergem pe urmele lui Traian S, care spusese in jurnalul sau de Japonia ca vizitase 2 localitati langa Kyoto.
Avand in vedere ca pretul biletelor de shinkansen pana in Kyoto se ridica la aprox 7000 de yen pe un sens din zona Nagoya unde eram cazati, si noi mai aveam 2 stampile de Sheishun 18 disponibile (japan-guide.com/e/e2362.html) am calculat pe hyperdia.com o ruta din Kariya care sa ne duca in Kyoto intr-un timp rezonabil doar cu tren rapid.
Asta inseamna vreo 3 ore, Kariya-Maibara-Kyoto.
Asadar pe la 10 am ajuns in Kyoto Station.
De aici am cautat Sangu Line si am luat primul tren care duce spre Arashiyama, liniile 30-31-32.
Pe la 10.30 eram deja in gara Arashiyama, am luat o harta si ne-am pus pe vizitat japan-guide.com/e/e3912.html.
Dupa o scurta orientare am decis sa o luam spre Daikakuji temple pe o caldura sufocanta mai ales din cauza umiditatii.
Dupa vreo jumatate de ora am ajuns terminati la templu, am platit 500 yen intrare, ne-am descaltat frumos la intrare si am explorat toate cladirile altarele si pasajele.
Ok cam dupa o ora am decis sa o luam la vale spre gara si sa vedem ce mai intalnim pe drum, cu scopul de a vedea padurea de bambus, templul Zen si statuile cu multi Buddha.
Asadar am coborat pe o straduta care a devenit din ce in ce mai aglomerata cu tineri imbracati in yukata, un grup a insistat sa facem poze cu ei, cine stie pe ce siteuri din Japonia o sa mai aparem, au parut cam surprinsi sa auda ca suntem din Romania, nu cred ca stiau unde vine asta.
La un moment dat am vazut ca se deschide o intrare pe dreapta spre o padure de bambus si am intrat si noi cu restul lumii care curgea in acea directie.
Peisajul e foarte interesant, alei taiate prin padurea foarte umeda cu poteci care duc la diferite temple, altare si alte atractii.
Prin padure circula sarete ("carute" cu 2 roti) trase de baieti si fete doar muschi, dar nu am incercat acest mijloc de transport, ar fi fost cam dificil sa incapem 3 persoane.
Locul care mi-a placut mult este Jojakkoji Temple, 400 yen intrarea, practic este un parc extrem de frumos in care predomina muschii, practic fotul esye acoperit de muschi si atmosfera musteste de umezeala. Desi cladirea principala era inchisa, chiar si asa aveti ce vedea daca va plimbati pe cararile care duc la o cladire veche pe 2 nivele, un cimitir si alte constructii tipice.
Ok dupa acest templu eram deja destul de epuizati, asa ca am luat o pauza de hidratare langa statia trenului dragostei sau ceva de genul (linie separata) vezi aici.
Dupa asta am luat-o la pas prin padurea de bambus in cautarea urmatoarei atractii, am coborat pana am ajuns pe marginea lacului care practic inconjoara padurea.
Aici multe barci de agrement si un peisaj frumos.
Am mers pe marginea lacului, ne-am mai orientat pe harta si dupa ce am urcat un pic de pe marginea lacului am gasit si faimoasele statui cu zeci de Buddha. (vezi poze).
Ok inca o bifa.
Ramanea faimosul templu Zen.
Am luat-o spre gara si am iesit exact langa acesta.
Am intrat si din prima pot spune ca templele Zen imi plac.
Am platit si aici inca 600 yen intrare si am facut un tur foarte placut desculti pe langa cladiri, prin pasaje, am admirat aranjamentele de tot felul, lacul cu pesti koi etc etc
Cam asta a fost ultimul obiectiv asa ca am mers la gara si am luat primul tren spre Kyoto.
Din Kyoto am mers spre Nara line si am luat primul tren spre Inari, aproximativ 5 minute, ca sa vedem faimosul templu cu mii de porti Tori.
Intrarea in templu este vizavi de iesirea din gara.
Cladirile sunt rosii, foarte frumoase, iar portile incep de-asupra cladirilor si merg pana in varful muntelui.
Din pacate lumina incepuse deja sa scada de pe la 5, asa ca am facut un tur rapid pe prima bucla cu porti, am mancat ceva la magazinul vizavi de templu (crenvustii prajiti sunt bestiali) si ptr ca incepuse sa si ploua am luat trenul inapoi spre Kyoto si de acolo Rapidul spre Kariya.
Acum ca m-am uitat pe japan-guide dupa linkuri, vad ca am ratat o gramada de alte obiective superbe si de cealalta parte a podului, turul cu trenul, etc dar poate la urmatoare vizita, zona chiar merita vizitata de foarte multe ori!
Trimis de bbogdanmircea in 08.09.14 01:34:37
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în JAPONIA.
5 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (bbogdanmircea); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
5 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@bbogdanmircea: bun-venit în comunitatea AmFostAcolo.ro cu un review de început mai exotic.
Mulţumim pentru impresii, te aşteptăm şi cu alte recomandări din vacanţele ori excursiile tale trecute sau viitoare.
@bbogdanmircea: Bine ai venit!... si din partea mea.
Asta da articol de debut pe AFA!
--
Am fost amandoi in aceeasi zona - ma refer la Arashiyama, dar cred ca ne-am intersectat doar in doua locuri (exceptand gara).
Adica la Templul Tenryuji si padurea de bambus.
Eu la Daikakuji temple nu am ajuns, iar pe la Jojakkoji Temple, e posibil numai sa fi trecut prin fata lui. Nici pe malurile lacului/raului nu am ajuns.
Daca ati mers intr-adevar pana la Otagi Nenbutsuji Temple -- asta e ala cu statuile de Buddha; atunci a fost o zi maraton. Pe mine era sa ma ia nevasta la bataie pana am ajuns acolo; iar la intoarcere am luat un taxi. Probabil ala a fost salvarea mea.
Eu am fost in Februarie si era racoare. Imi imaginez (privind P03) prin ce ati trecut voi.
Si mie mi-ar place sa mai dau o tura prin zona aia.
Sper sa incarci mai multe poze... si astept cat mai multe reviewuri din aceasta vacanta.
Sa auzim de bine.
@TraianS: Multumesc.
Nu se putea sa ajunga doar un bucovinean in Japonia la Arashiyama, a ajuns si al doilea!
Multumim pentru reviewurile din Japonia, ne-au fost de mare folos si ne-au calauzit pasii pe unde ne-am plimbat.
@bbogdanmircea: Bucovinean, bucovinean, da' stii vorba aia:
-"Di pi cari parău? "
Ma bucur daca reviewurile mele au fost de folos si cu atat mai mult ma bucur ca au fost de folos cuiva de prin locurile natale.
Astept sa continui povestea/jurnalul cu Japonia, cand ai sa ai timp si desigur sa incarci mai mult decat 8 poze.
Vacante faine.
”" Obiectivul nostru era sa mergem pe urmele lui Traian S "
Asta mi-a placut maxim, suna intr-un mare fel
Felicitari pentru posibilitati si buna lor fructificare!
La mai multe!
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jun.2024 Uji, taramul ceaiului verde și al paradisului budist Byodo-in — scris în 26.10.24 de geani anto din GALAţI - RECOMANDĂ
- Jun.2024 Fushimi Inari Shrine, altarul celor 10000 porti torii — scris în 22.09.24 de geani anto din GALAţI - RECOMANDĂ
- Jun.2024 Palatul Imperial din Kyoto — scris în 20.09.24 de geani anto din GALAţI - RECOMANDĂ
- Jun.2024 Palatul Imperial Sento si Palatul Imperial Kyoto Omiya — scris în 14.09.24 de geani anto din GALAţI - RECOMANDĂ
- Jun.2024 Ginkaku-ji, Pavilionul de Argint din Kyoto — scris în 09.09.24 de geani anto din GALAţI - RECOMANDĂ
- Jun.2024 Ninnaji – templul imperial din Kyoto — scris în 07.09.24 de geani anto din GALAţI - RECOMANDĂ
- Jun.2024 Budismul zen si gradina de piatra a templului Ryoan-ji — scris în 01.09.24 de geani anto din GALAţI - RECOMANDĂ