Salutar tuturor! În această vară, la recomandarea unor prieteni, am dorit să ne petrecem un sejur de câteva zile în Krapets-Bulgaria. Pentru a verifica ce putem face prin zonă, am decis să mergem câteva ore în zona Krapets, in data de 5 aprilie 2025.
Am ajuns relativ repede prin vama Negru Vodă. Drumul principal este ok, în schimb drumul secundar spre Krapets și ulterior spre plajă (2 km spre stânga din localitate) este plin de gropi. În zona campingului există o parcare unde vă puteți lăsa mașina. De acolo spre plajă trebuie să mergeți pe jos. Din câte am citit pe site, accesul cu auto în zona plajei este interzis. În caz contrar amenda este de 500 euro.
Am ajuns la plajă, în zona barăcilor/ruletelor și am continuat pe nisip, pana la mare, zona poate fi identificata in pozele atasate. Nu am observat nimic deosebit la suprafata nisipului.
Am continuat să ne plimbăm pe o zonă de câțiva metri și am decis să plecam. După 10-15 m am constatat ca nisipul a căzut de pe încălțăminte și au rămas depuneri negre si vâscoase pe talpa si rama incaltamintei. Presupunerea inițială, din păcate s-a confirmat când am ajuns la mașină. Erau depuneri de petrol/păcură. Ne-am chinuit jumătate de oră cu șervețele umede să le îndepărtăm, dar rezultatul fiind unul parțial. O pereche de pantofi au rămas pătați, indiferent cu ce i-am curățat. Experiența a fost una dezamăgitoare. Personal nu voi reveni curând acolo.
Plaja are o lungime considerabila si nu putem aprecia daca situatia se repeta. Cum s-a întâmplat poluare? Ce întindere are? Poate autoritățile bulgare ar trebui să verifice această zonă.
Pentru cei ce doresc să meargă în continuare în Krapets recomand să fie atenți la aspectele semnalate aici. Vă doresc mult noroc!
Trimis de toby98 in 06.04.25 17:59:23
- A fost prima sa vizită/vacanță în BULGARIA
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (toby98); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Bun revenit pe site, cu impresii, după o lungăăă pauză...
Mutat în rubrica "Descoperă Krapets, SHABLA" (nou-creată pe sait)
Mult mai draguta, cu intrare mai prietenoasa in apa si cum sa zic... mai domesticita este plaja Lunara, tot din Shabla. Cativa km mai la sud