GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Kefalonia este cea mai mare insula ionica si poate cea mai putin calcata de romani. Foarte putini conationali se gandesc la un sejur aici, din cauza inaccesibilitatii insulei, a preturilor mai mari si a publicitatii mult mai reduse fata de surorile mai mici.
In sejurul nostru in Lefkada, am dedicat o zi Kefaloniei, acest lucru era foarte clar in mintea mea, fetele au aflat in timpul sejurului acest fapt. Chiar alegerea cazarii in Vasiliki a fost facuta dupa faptul ca de aici pleaca ferryboatul capitanului Aristidis spre Fiskardo. Am plecat bine instruiti sa vedem cateva atractii si nu ne-a parut rau, chiar daca traversarea cu ferry a parut cam scumpa = 33 euro masina si 7, 5 euro/pers. pe sens, la intoarcere eram asa de satisfacuti de reusita zilei, ca pur si simplu putea sa coste dublu si tot ar fi meritat. Am folosit traseul cel mai usor de ajuns in insula, adica din Vasiliki am luat ferryboatul, fiind singurul ce locuieste in portul Vasiliki, spre Fiskardo. Ferry isi continua dupa Fiskardo traseul spre Ithaca si apoi se intoarce pe acelasi traseu.
Am debarcat in Fiskardo, un port colorat vizitat si cu 2 zile in urma in croaziera: click aici, dragut de la prima privire, cu magazine multe, taverne, cafenele cu terase superbe, casute colorate, studiouri si hotelase, biserici, si sute de yahturi ancorate, am oprit aici numai pentru a cumpara o harta a Kefaloniei. Ne-am luat masina si la drum cu noi. Ne-am indreptat spre Agia Efimia, un orasel port micut si foarte dragut, destinatia favorita a romanilor din cauza preturilor mai moderate la cazare si masa, pentru a studia si noi posibilitatea unui eventual viitor sejur in insula. Pot sa va spun ca merita, Agia Efimia merita sa luam o cazare aici, e dragut, are port, taverne magazine, terase si de toate Aici am oprit pe faleza portului si am gasit o cafeteria, de fapt un bar foarte aratos unde am servit cafele (expreso- cel mai gustos si aromat din cate am gustat) si renumitul fel traditional: iaurt cu miere, si el delicios, ma ling si acum pe degete cand imi aduc aminte. Am studiat un pic orasul si faleza sa, portul si am gasit si o plaja mica dar pietroasa. Exista cateva studiouri si hoteluri, mai multe taverne si terase pe malul marii, toate foarte civilizate, imbinand traditionalul cu modernul.
Din Agia Efimia am luat curs spre Sami poate cel mai important din punct de vedere turistic orasel din insula. De ce? Pentru ca in suburbiile sale se gasesc doua din atractiile mult mediatizate: Lacul Melisani si Pestera Drogarati.
Lacul Melissani, este un lac aflat intr-o pestera destul de mare cu tavanul descoperit, de fapt cazut cu mult timp in urma, foarte frumos si interesant. Se coboara in subteran exact ca la metrou si dupa ce platesti intrarea 7 euro/persoana, mergi printr-un tunel ingust, in panta, sapat de mana omului pana la inceputul lacului cam 50m, unde te ia in primire barcagiul sef, al nostru era un tanar inalt cu voce groasa, calm si amabil. Ne-a poftit pe toti in barca, ne-a aranjat in asa fel incat sa nu avem balans, ne-a facut la toti poze cu propriul aparat, ne-a spus o istorioara in engleza, ne anunta adancimea apei si vaslea pe lacul neclintit de un albastru minunat, in care se oglindea verdele padurii de deasupra si porumbeii albi care ne priveau curiosi in zborul lor de colo colo …. foarte frumoasa imagine; apoi am intrat un pic in adancimea pesterii, unde era intuneric si ne-a intors, cam prea rapid dupa parerea noastra, la ponton; ne-a mai facut un rand de poze si ne-a dat jos; avea o cutiuta in care primea “atentii”, a primit si de la noi.
Lacul a fost descoperit dupa ce a cazut tavanul pesterii, si ulterior in anii nostrii a fost transformat in atractie turistica, s-au bagat barci mari de 10 persoane (barcile se introduc pe sus prin tavanul surpat cu ajutorul unor scripeti) prin intermediul carora se fac plimbari destul de scurte dar foarte frumoase prin pestera. Apa este deosebit de clara si de albastra, fundul apei se vede peste tot chiar si acolo unde adancimea depaseste 15m. Pestera este formata din doua incaperi, una este cea descoperita cu tavanul cazut si mai este inca o incapere poate la fel de mare unde tavanul e la locul lui, acolo sunt reflectoare pentru a putea vedea ceva in bezna existenta. In partea intunecoasa exista stalagmite si stalactite si chiar si lilieci si alte plante sau animale de pestera.
Locul unde se afla lacul e bine semnalizat, se ajunge usor si are o parcare mare, larga, o toaleta fara bani si un mic magazin cu ceva de mancare si suveniruri. Nu cumva sa credeti ca puteti merge sa vedeti lacul de sus, sub nici o forma, ca nu sunt prosti, locul e incercuit cu gard mare si foarte solid.
Mai departe am mers sa vizitam pestera Drogarati, aflata la cativa km de Sami in interiorul insulei. Am ajuns dupa o travesare a orasului Sami si apoi pe niste stradute prin marginimile orasului. Pestera Drogarati draguta si ea, plina de formatiuni specifice pesterilor stalagmite si stalactite, parca era toata o broderie. Se viziteaza usor si repede contra a 5 euro de persoana, se coboara o scara in subteran, cam 5 etaje parca si apoi se merge pe o alee de beton usor accesibila si bine luminata. Se ajunge imediat intr-o sala mare de 45/60m frumos aranjata si puternic luminata. Nu te poti pierde, nu ai unde. Una peste alta o pestera mai mare ca Petralona dar mult mai putin importanta, destul de frumoasa dar si destul de mica, foarte mediatizata si laudata parerea mea. Afara te asteapta nelispsitele taverne din care una cu piscina gratuita pentru clientii ei si magazinele de suveniruri.
Stai si te intrebi, ce o fii asa de greu sa ne mediatizam si noi propriile locuri frumoase: vestigii, traditii, peisaje naturale, munti, pesteri, , defileul Dunarii, Delta??? faci o reclama, niste postere, niste fituici colorate, faci un drum si cateva localuri tematice si apoi astepti banul de la turisti!!! Greu!!!
Dar a venit timpul pentru o baie, ca ne-am incins de tot, si dupa ce am vizitat putin Sami si plaja hotelului Melisani, avand acelasi nume, mica, ingusta si cu pietre, am pornit spre cea mai tare plaja din insula, Myrthos. Dar plaja asta Doamne, este senzationala!!! Este ireal de frumoasa, colorata incredibil!!! albastrul deja electric este brazdat de fasii ca de neon aprins vopsit in bleu metalizat, sclipitoare, iti ia ochii si la propriu si la figurat, pentru ca albul pietrelor in forma de ou de pe plaja se combina cu lumina soarelui pana te orbeste, trebuie sa probati pentru ca de fapt cuvintele, oricat de pompos incerc sa le aleg, tot nu redau adevarul, iar aparatele foto sunt prea slabe pentru a copia fidel culoarea apei, senzationala.
Dar, sa revenim cu picioarele pe pamant, am coborat serpentinele de rigoare spre plaja, am parcat masina sub stanca amenintatoare care pazea plaja si ne-am bucurat de aceasta adevarata minune. In capatul plajei exista o mica pestera ce comunica pe partea cealalta a muntelui cu marea, de fapt e ca un tunel pe sub stanca, iar “ouale” de pe plaja iti mangaiau talpile.
Cu inima deschisa pot spune cu litere mari ca “MYRTOS” este in acest moment cel mai frumos loc din Grecia unde am ajuns si cea mai frumoasa plaja vazuta de mine pana acum si doar veneam de pe Lefkada unde vazusem celelalte minunatii ale marii Ionice, plajele vestice Katsiki, Egremni, Megali Petra si Mylos. Desi plaja e cu pietricele si cu nisip din loc in loc, iar intrarea in apa e destul de abrupta, totusi nu e asa de abrupta ca la Katsiki sau Egremni. Plaja e lunga si lata si are o terasa bine dotata cu ingheatata, bere si alte bauturi reci si cate ceva de mancare. Pe plaja este extrem de cald si trebuie sa iei masuri de protectie impotriva soarelui altfel e jale mare cu insolatia. Nu am vazut nici o vedeta sau ceva in genul asta, erau multi turisti, majoritatea straini din diverse tari, cei mai multi englezi sadea.
Dupa ce ne-am incarcat bateriile, am facut baie de mai multe ori in acea apa fantastica, ne-am odihnit arzandu-ne la soare, am pornit spre Assos, o mica localitate extrem de cocheta, cu locatii de cazare superbe, de o curatenie exemplara, zugravite imaculat in culori deschise, cu abundenta de flori, cu port si strajuita de o fortareata aflata pe un mic deal situat pe o mica peninsula.
Timpul, dusmanul principal, ne-a gonit insa spre ferry si nu am putut gusta mai mult din aceasta asezare pitoreasca, dar am facut multe poze la care ne uitam cu placere, cand ziua pare grea si grijile ne apasa pe umeri.
Insula Kefalonia imi pare acum dupa un timp poate mai frumoasa decat Lefkada, este muntoasa dar nu la fel de dramatica ca aceasta, insa toate localitatile vazute sau locatiile de cazare mi s-au parut mai frumoase mai curate, mai ingrijite, mai stilate, construite cu bani mai multi, adica in general o grija mai mare acordata frumosului. Soselele sunt mai largi decat in Lefkada sau Corfu, se poate merge cu viteza mai mare, pe alocuri nu sunt parapeti, dar nu simteam nevoia, dupa soselele din Lefkada sau Corfu nimic nu mi se mai pare periculos.
Concluzia: insula e foarte frumoasa, merita un sejur sau cel putin o excursie de o zi, dar nu e atat de interesanta ca si Corfu care mi se pare mie ofera mai multe obiective turistice si istorice si nu are atatea plaje superbe ca Lefkada. Insa frumusetea deosebita a plajei Myrtos, poate cea mai frumosa plaja din mediterana (aici astept alte candidate si sa ma combateti, fireste) atrage foarte multi turisti si face toti banii. Insula e mai ascunsa, se ajunge mai greu si mai scump pe ea decat pe oricare alta insula ionica, insa e si mai pitoreasca, oferind cazari foarte bune dar la preturi mai piperate.
Trimis de ionescunic in 21.06.10 07:10:00
17 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (ionescunic); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
17 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Eu am avut multe bucurii in insula Kefalonia. Mi-a placut in special soseaua paralela cu marea! Dar cele mai mari emotii m-au incercat in Pestera de pe Lacul Melisani! M-as intoarce acolo pentru un sejur, oricand!
Da,noi chiar avem o mare compatibilitate turistica,uneori si ceea ce scrii tu sub pozele pe care le-am vazut si eu,cu alta ocazie....parca ar fi scrise de mine randurile!
Felicitari!
@chelie_d = mersi mult pentru aprecieri!
@georgiana tu intre timp ai devenit turcoaica de culoare, iar eu inca sunt grec, asa ca mai negociem compatibilitatea turistica.
Mai, voi doi, Georgiana si Nicu, ma inebuniti iarasi cu Grecia. Un vot de la mine.
"Stai si te intrebi, ce o fi asa de greu sa ne mediatizam si noi propriile locuri frumoase: vestigii, traditii, peisaje naturale, munti, pesteri, defileul Dunarii, Delta??? faci o reclama, niste postere, niste fituici colorate, faci un drum si cateva localuri tematice si apoi astepti banul de la turisti!!! Greu!!!"
Cine sa faca asta? UDREA???
pai oricare dintre cei care au avut sau au in putere, prin functia lor de ministru, dar stiu ca nu se poate nici intr- o mie de ani.
Multumesc celor ce au avut rabdare sa citeasca!
Daca se poate atasa urmatoarea melodie fara legatura cu aceasta destinatie, doar ca reprezinta pentru mine insula cu plaja numarul "one" in acest moment, multumesc frumos.
http: //www. trilulilu. ro/ionescunic/ceadcbb5df68e5
Atunci aceasta melodie sa ascultam maestre si sa ne plimbam cu gandul pe drumurile deja batute de tine!
Felicitari pentru toata activitatea depusa pe site, Jos palaria!
Doar ce m-am intors din concediu si-mi fac sange rau! Credeam ca nu ma voi gandi atat de repede la concediile viitoare, dar, intotdeauna, calatoriile sunt atat de frumoase, iar locurile atat de pitoresti, incat nu pot sa nu visez putin la ele!
Superbe locuri! intr-adevar plaja de la Myrtos e de vis. Lacul si pestera Melissani... de asemenea m-as intoarce oricand, cu toate ca drumul e foarte obositor!
De azi 15.03.2011 insula Kefalonia nu mai este atat de scumpa si exclusivista, azi au aparut oferte cu autocarul la preturi chiar decente , doar drumul pana acolo e ucigator , se traverseaza tot pe la Kyllini.
buna seara!
stiu ca ati petrecut multe vacante si in corfu as dori, va rog, daca se poate sa imi spuneti idaca merita sa aleg o vacanta in kefalonia, tinand cont de faptul ca sunt adepta plajelor wilde (neamenajate si a barurilor tip karaoke). am mers timp de 7 ani in corfu, si aici, slava domnului la fiecare capat de carare e o plaja neamenajata si in fiecare statiune un bar tip karaoke. anul acesta vreau sa fac o schimbare, dar ma tem ca in kefalonia sa nu ma plictisesc. imi place sa vizitez in fiecare zi altceva (alt loc, alta plaja). va rog, daca se poate sa imi oferiti cateva informatii vis a vis de aceasta insula. nu stiu mare lucru despre ea, decat ca este cea mai mare insula ionica, ca predomina peisajul muntos, ca are cascade foarte multule, dar pe mine ma intereseaza in special plajele, daca exista si cate plaje neamenajate sunt. va multumesc!
Am fost in Corfu in doua randuri, dar karaoke nu e pe lista mea de placeri, mie chiar foarte indiferent, deci aici nu pot sa te ajut.
In Kefalonia am fost tot in doua randuri dar insumat numai 10 ore, insula e frumoasa dar nu e comerciala ca si Corfu, mie imi place mult mai mult Kefalonia dar nu pentru barurile de karaoke ci pentru munti, mare, plaje si culorile turcoaz ale apei, care in Corfu nu exista...
Sincer nu, pentru ca cele doua insule sunt total diferite, mie imi plac amandoua dar trebuie sa intelegi ca in Kefalonia posibilitatile sunt mult mai reduse, posibilitatile turistice, sunt mult mai putine magazine iar insula e foarte mare, distantele chiar mari si obiectivele sunt mai mult de genul plaje.
Raspunsul asta trebuie sa ti-l dai tu singura, citind despre Kefalonia tot ce s-a scris, daca cauti distractie in Kefalonia, sa stii ca nu se ridica la nivelul din Corfu.
e o surpriza pentru ca eu, din ecourile dvs. eram oarecum convinsa ca raspunsul la intrebarea mea"unde v-ati intoarce fara sa stati pe ganduri in kefalonia sau corfu? ", va fi corfu. e o surpriza placuta raspunsul dvs. mie imi place corfu datorita plajelor si peisajelor salbatice de acolo, dar seara, cand nu aveam cum sa ne distram, mergeam la karaoke in sidari, desi nu pentru asta m-am intors cu aceasi placere in fiecare an in corfu. mi-era dor de insula, de frumusetea locurilor, nu a tavernelor, cu toate ca am facut turul insulei de foarte multe ori, si nu stiu daca ar mai fi ceva de, descoperit, pe insula. din acest motiv, incerc sa caut o alta insula ionica la fel de mare, sau mai mare decat corfu, in care sa pot vizita mai multe locuri. va multumesc! si orice informatii despre kefalonia (vreme, atractii turistice, plaje) mi-ar fi de mare folos
Felicitări pentru review, știu că a trecut ceva timp dar am simțit nevoia să-l apreciez și printr-un vot maxim! Poza nr. 8 pare ireală, m-aș duce acolo cu ochii larg deschiși...ador combinația de munte și mare!
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Sep.2022 Vacanta in Kefalonia — scris în 01.02.23 de Mika din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Sep.2021 Kefalonia - la mare (țărmul sudic) și la munte — scris în 11.12.21 de crismis din GALAțI - RECOMANDĂ
- Sep.2021 Kefalonia de la nord la... est — scris în 05.11.21 de crismis din GALAțI - RECOMANDĂ
- Aug.2021 Kefalonia de la est la... sud-est — scris în 23.11.21 de crismis din GALAțI - RECOMANDĂ
- Aug.2021 Kefalonia vestică (de la Assos la Paliki) — scris în 07.11.21 de crismis din GALAțI - RECOMANDĂ
- Jul.2021 Melissani, acasă la Pan — scris în 17.01.22 de krisstinna din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Aug.2019 Plimbăreți prin Kefalonia — scris în 12.11.19 de pretorian_29 din BUCUREşTI - RECOMANDĂ