In periplul nostru turistic prin Cehia nu puteam sa nu facem un Stopover in Karlovy Vary, mai ales ca noi ne tragem din Transilvania, zona puternic imbalsamata de ape termale care mai de care mai curative.
In plus de asta, zona ne atragea ca un magnet din cauza Festivalului de film de peste 3 sapt. Mai auzisem de Hotel Pupp (ciudat nume!) si de nume sonore gen Mozart, Puskin, Listz, Bach, etc care au poposit acolo...
Am ajuns la mijlocul zilei acolo si am luat masa la un restaurant-hotel din statiune, care nu prea s-a laudat cu produse ok. Ca fapt divers, nu aveau paine proaspata, doar congelata, asadar am servit masa mai greut... :)))
Ne-am plimbat apoi pe promenada din centrul statiunii, savurand aerul boem dat de cladiri minunate de sec 19, ale caror nume ma infiorau pt ca faceau referire la nume sonore ale muzicii/literaturii clasice mondiale.
Opera unde s-a auzit pentru prima data o arie celebra de Mozart... fabrica Moser de sticla si cristale pe care am vizitat-o inainte de Karlovy Vary, podurile deja celebre ale statiunii si arhitectura clasica, suava si neschimbata de atata timp... toate astea m-au facut sa iubesc statiunea. Imi imaginam pe Goethe si Chopin plimbandu-se brat la brat prin statiune, la fel cum azi actori/actrite celebre targuind bijuteriile somptuoase si extrem de scumpe prin magazinele rusesti (Ghida ne spunea ca cehii nu mai sunt demult majoritari acolo, doar rusii). Trecutul si prezentul, oarecum ingemanate, niciodata despartite.
Seara am descins un dans romanesc la un restaurant local, in ritmurile unui taraf minunat si acompaniati de minunata, si ea curativa Becherova, bautura lor clasica...
Te salut, frumoasa Karlovy Vary!
Trimis de peggy123 in 19.06.13 20:38:50
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în CEHIA. A mai fost în/la: Praga
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (peggy123); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- Dec.2023 Minivacanta de Craciun la Karlovy Vary — scris în 09.01.24 de cristian sava din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jun.2016 Karlovy Vary — scris în 25.06.16 de zlatna din RâMNICU VâLCEA - RECOMANDĂ
- Jun.2015 Karlovy Vary — după aproape 30 de ani — scris în 11.03.17 de ioan marinescu din CLUJ-NAPOCA - RECOMANDĂ
- Jun.2014 Prin KARLOVY VARY o jumatate de zi! — scris în 30.09.14 de melena din BRăILA - RECOMANDĂ
- Jun.2013 Incantati peste masura — scris în 15.09.13 de marius gaudi* din CONSTANțA - RECOMANDĂ
- Jul.2012 Jumatate de zi in Karlovy Vary — scris în 11.09.12 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2011 Da... frumos — scris în 14.05.12 de anidance din CLUJ - RECOMANDĂ