ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 04.04.2018
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 20-30 ani
DIN: Bucureşti
ÎNSCRIS: 22.12.17
STATUS: SENIOR
DATE SEJUR
MAR-2018
DURATA: 1 zile
single
1 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 3 MIN

Japonia la superlativ - Kamakura

TIPĂREȘTE URM de aici

După câteva zile bine umblate prin cartierele din Tokyo am plecat departe de această metropolă supra-aglomerată: destinație Kamakura. Se ajunge relativ rapid, într-o oră pornind din Shinjuku sau Shibuya.

Am început călătoria la pas, trecând printr-o străduță plină cu comercianți și înghețată cu matcha. În 10 minute am ajuns la primul obiectiv turistic: Tsurugaoka Hachimangu, templu construit în secolul al XII-lea de Minamoto Yoritomo, primul shogun al perioadei în care Japonia era condusă de facto de shoguni. Primii trei shoguni au aparținut familiei Minamoto și au avut reședința la Kamakura. Acesta a fost începutul regimului militar.

Există două iazuri în care peștii koi înoată nederanjați de flashurile turiștilor, numeroase plăcute de lemn numite ema pe care credincioșii își scriu dorințele și încăperi ceremonioase. Am avut norocul de a vedea și o nuntă tradițională - mirii și părinții, alături de câțiva călugări. Nimic somptous.

De la ieșire am luat-o spre stația de autobuz. Atenție, sunt scrise numai în japoneză și oarecum greu de nimerit fără să întrebi. Următoarea destinație a fost Hokokuji sau templul dintre bambuși. Nu sunt indicatoare în engleză, se urmează turma un pic înapoi și apoi se urcă prima la stânga. Pentru o modică taxă de 500 de yeni ai acces și în grădina de bambuși. Deși mai mică, mi-a placut mai mult decât celebra Arashiyama din Kyoto, unde totul este foarte turistic și împânzit de oameni. Mult mai autentică și bine întreținută. La Arashiyama m-a surprins să vad cum după ce terminai traseul prestabilit dădeai nas în nas cu niște muncitori ce tăiau din bambuși fără nicio jenă. Și credeam că noi nu ne protejăm pădurile.

Am luat autobuzul care te lua fix de lângă ieșirea templului (vine rar și nu ai cum să nu vezi coada pentru el) înapoi spre gară. Am schimbat pe linia Enoden și am luat un tren vintage, ultimele vagoane având un aspect mai deosebit. Coborât la stația Hasedera pentru ultimele două obiective: Marele Buddha și templul Hasedera.

Templul Kotoku in găzduiește Daibutsu sau Marele Buddha și este simbolul orașului. Intrarea este 200 de yeni și, pentru alți 20 de yeni, puteți intra în interiorul lui. Nu este ceva spectaculos, dar la banii ăștia merită intrat. Statuia este imensă, nu la fel de mare ca Daibutsu din Todaiji, însă impresionează în primul rând prin culoarea frumoasă.

La Hasedera intrarea este 300 de yeni și, pentru mine cel puțin, a reprezentat highlightul călătoriei. Pe lângă numeroasele statuete Jizo (rog citiți impresiile de la Koyasan) și cea cu zeița Kannon (mai multe despre ea într-un viitor articol despre Sanjusangendo din Kyoto), templul oferă o priveliște de sus asupra mării. Mai există și un muzeu închinat lui Kannon. Peștii koi se fotografiază cel mai bine dintre zecile de sakure înflorite deja la mijlocul lui martie. Aș aloca măcar o oră pentru acest templu. Te pierzi printre altare, statui și bețișoare parfumate.

## end review sc
Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de Tesaria in 04.04.18 09:56:47
Validat / Publicat: 04.04.18 11:17:58

VIZUALIZĂRI: 2075 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Tesaria); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P09 Koi la Hasedera
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 12600 PMA (din 14 voturi)

ECOURI la acest articol

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  • Niciun abonat la acest review, încă...
  • Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Kamakura:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.23620891571045 sec
    ecranul dvs: 1 x 1