ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 11.08.2024
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Galaţi
ÎNSCRIS: 27.08.17
STATUS: SENATOR
DATE SEJUR
JUN-2024
DURATA: 14 zile

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 2 MIN

Marele Budha de la templul Kotoku-in

TIPĂREȘTE URM de aici

De la Hase-dera am mers pe jos circa 500 metri pana la poarta Nio-mon a templului budist Kotoku-in, apartinand sectei budiste Jodo. Este deschis zilnic pana la ora 17,30 si intrarea costa 300 yeni. Poarta a fost mutata impreuna cu cele 2 statui de lemn viu colorate reprezentand zeii gardieni Nio, dintr-o alta locatie si reconstruita la inceputul secolului al XVIII-lea.

Acest templu este dedicat Marelui Budha Amida, statuia enorma de bronz cu inaltimea de 13,35 metri si cantarind 120 tone, fiind vizibila de la distanta.  

Daibutsu, numele in japoneza a Marelui Buddha, este a doua cea mai inalta statuie de bronz a lui Buddha din Japonia, depasita fiind doar de statuia lui Buddha din Nara de la Templul Todaiji.  

Dateaza din 1252, desi identitatea sculptorului original nu este cunoscuta. Se crede ca a fost turnata in bronz colectat din monede chinezesti topite si placata initial cu aur, dovada fiind urmele de foita de aur ramase pe obrazul drept al statuii.  

Initial statuia era amplasata in interiorul unui templu, insa taifunurile si tsunami au distrus de multe ori cladirea, astfel ca, de la sfarsitul secolului al XV-lea, Marele Budha al egalitatii de sanse a ramas in aer liber, fiind acolo pentru toata lumea, bogati si saraci, sfinti si pacatosi, bogati si saraci, tineri si batrani, ghidandu-i pe toti spre Taramul Pur.  

Se poate intra in interiorul statuii, pentru suma modica de 20 yeni.  

In dreapta lui Budha atarna o pereche de sandale warazori din paie lungi de 1,8 metri. Au fost tesute initial de copii in 1951, in speranta ca Budha ii va ajuta sa colinde Japonia in lung si lat, fiind reinnoite la fiecare trei ani de catre copiii din aceeasi asociatie.

In spatele lui Buddha se afla Kangetsudo Hall, care initial a apartinut palatului imperial din Seoul in secolul al XV-lea, a fost apoi adus la Tokyo si mutat ulterior in Kamakura.  

Nu am petrecut prea mult timp aici, insa ne-am atins obiectivul si daca ploaia„nu si-ar fi facut de cap” , poate ne plimbam printre pinii plantati de personalitatile lumii care l-au vizitat pe Marele Budha.  

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de geani anto in 11.08.24 14:59:50
Validat / Publicat: 11.08.24 15:41:10

VIZUALIZĂRI: 137 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (geani anto); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P04 Initial statuia era amplasata in interiorul unui templu, insa taifunurile si tsunami au distrus de multe ori cladirea, astfel ca, de la sfarsitul secolului al XV-lea, Marele Budha al egalitatii de sanse a ramas in aer liber, fiind acolo pentru toata lumea, bogati si saraci, sfinti si pacatosi, bogati si saraci, tineri si batrani, ghidandu-i pe toti spre Taramul Pur.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 8100 PMA (din 9 voturi)

ECOURI la acest articol

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  • Niciun abonat la acest review, încă...
  • Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Kamakura:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.045868158340454 sec
    ecranul dvs: 1 x 1