GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Si iata ca am ajuns si in Kalamata!
Anul trecut, prin luna iulie s-a intamplat aventura. Am fost de mai multe ori in oras, intrucat se afla la o mica distanta de locul in care stateam si, mai ales pentru ca pentru viata de noapte nu prea erau alte variante.
Kalamata este al doilea cel mai mare oras din Peloponez, sudul minunatei Grecii.
Este capitala si portul prefecturii Messinia. Este taramul in care s-a nascut dansul popular Kalamatianos, mentionat de Homer in Iliada. Se afla la 238 de kilometri distanta de Atena si 750 de Thessaloniki.
Poti face cam de toate aici: plaja, cumparaturi, vizite la muzeu, biserici sau castel.
Te poti bucura si de munte si de mare - si acesta este unul dintre lucurile pe care le iubesc la Grecia. Poti savura un souvlaki de la mama lui de acasa de la tavernele de langa faleza, sau sa incerci felurile de mancare specifice acestei regiuni. Seara, terasele abunda de turisti care dau savoare vietii de noapte. Plimbarile pe faleza mi-au placut foarte mult. Nu ratati deserturile. Aici am mancat cel mai bun sufleu de ciocolata. Apa marii este ok, insa nu la fel de limpede ca in alte locuri, datorita si portului. Sau poate am devenit eu pretentioasa dupa Lefkada. De asemenea, nu sunt valuri. Mi-au placut in mod deosebit cele doua biserici, cea de langa plaja, si Biserica Metropolitana din centru, aflata in apropiere de castel.
Cu castelul am fost socata de doua ori. Prima data pentru ca eu vazusem o poza pe internet, dar a castelului Methoni (printre alte optiuni de vizitare, atunci cand faceam planul de calatorie) si am crezut ca asta urmeaza sa vad in Kalamata. Si totusi vedeam ca masina urca si urca si imi tot ziceam unde e marea din poze? :)) Intr-un final in buimaceala mea turistica cand mi s-a spus ca este alt castel, nu cel pe care-l doream am zis ok, asta e, o fi ceva de vazut si aici.
Mi-ati fi dat toate punctele pentru fata dezamagita care o aveam cand am vazut intrarea in fabuloasele RUINE. Ba chiar am si afirmat ca ar trebui ca grecii sa vina in Romania ca sa vada ce sunt acelea castele. Un lucru bun totusi, intrarea era libera. Normal, ca daca mi se mai cerea sa si platesc ca sa le vizitez bufneam in ras sau plans, depinde. Insa va recomand sa mergeti, si nu pentru ca vreau sa va torturez, ci pentru ca acele ruine au totusi si ceva ce merita vizitat: privelistea de dincolo de ele: Kalamata in toata splendoarea. Un unghi de 360 de grade iti dezvaluie tot. Pentru asta as fi platit.
Castelul a fost de-a lungul timpului ocupat de bizantini, francezi, venetieni, turci ba chiar si de albanezi, acesta atragand atentia datorita pozitiei cu o importanta strategica. Cam atat cu castelul. Biserica Metropolitana Ypapanti tou Sotiros te lumineaza si la propriu si la figurat. Culorile folosite pentru pictura bisericii o fac sa se remarce cu mare usurinta. Biserica este importanta si pentru icoana facatoare de minuni.
Pentru cei care nu au masina se poate ajunge din Atena la Kalamata cu autobuzele KTEL, iar pretul unui bilet dus este in jur de 20 de euro. Transportul intre orase nu este ieftin in Grecia.
In ceea ce priveste preturile din Kalamata, acel sufleu a costat 6 euro, si a avut si cateva cupe de inghetata. Pe plaja nu se platea sezlongul, plateai doar consumatia. Ca preturi: mezedakia adica varianta greceasca de aperitiv, servita cu ce altceva decat cu ouzo costa 4 euro, iar racoritoarele de la 2 euro in sus.
Ca incheiere va recomand sa vizitati Kalamata, dar nu sa va alocati un intreg sejur acestui oras, si cu asta inchei povestea AM FOST ACOLO de azi.
Pe data viitoare!
Ba nu, inchei cu o invitatie la dans, si Kalamatianos, videoclip ales special pentru acest oras !
http://www.youtube.com/watch?v=LGvmKuXPo-k&feature=related
Trimis de Ellada_sagapo in 10.01.11 20:25:44
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în GRECIA.
6 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Ellada_sagapo); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
6 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Din pacate codul de incorporare de la adresa specificata a fost dezactivat dar propun acest clip care ilustreaza de asemenea celebrul dans de care vorbea autoarea acestor impresii!
Nu mi-am dat seama ca nu poate fi atasat, dar sunt foarte multumita de alegerea facuta!
Multumesc, webmaster13!
Bag de seama am trecut prin Kalamata ca si gasca prin apa, eu am vazut doar un oras aglomerat, cu multa agitatie si un trafic intens, multa industrie, insa veneam din Nafplio si ma indreptam spre peninsula Mani asa ca am ceva scuze fiindca drumurile in Peloponez sunt dificile si solicitante insa regretul cel mare este ca nu am apucat sa vad ruinele vechii cetati Messene unul din cele mai importante site-uri arhiologice din toata Grecia ceva comparabil cu Olimpia si Delfi, insa la acea vreme habar nu aveam de existenta acestora, am aflat despre acestea cumparand un ghid al Peloponezului cand deja parasisem zona. Cu ingaduinta dumneavoastra am sa insir pe scurt obiectivele demne de vizitat enumerate in acest ghid tiparit de editura greaca Haitalis editia din 2006.
le voi enumera in ordinea in care apar in paginile acestui ghid turistic.
-Canalul Corint
-Korinthos-vechiul oras Corint
-Acrocorinth
-Stymphalia-Nemea
-Mycene
-Argos
-Tiryns
-Nafplio
-Lerna
-Epidaurus
-Patras
-Olimpia
-Tegea
-Bassae
-Sparta
-Mystras
-Monemvasia
-Peninsula Mani si pestera Diros
-Kalamata
-Vechea Messena
-Zona Pylos
-Methoni-Koroni
toate acestea sunt trecute ca must-see fiind orase, ruine de temple, site-uri arheologice definitorii pentru istoria Greciei, multe nu?
Nu am sa va spun ce si cum pentru fiecare, fiindca sunt sigur ca pasionati se vor interesa de toate acestea.
Nu-mi ramane decat sa sper ca o sa traim si o sa descoperim cat mai mult din frumusetile pe care le are de dezvaluit aceasta tara!
Daca veneai din Nafplio, chiar ai scuza. Superb oras!
Cat despre lista ta... ce sa zic?
Zic ca le-as bifa pe toate cu mana, cu piciorusele si cu sufletul, asa cum vizitez eu orice colt de Grecie, si nu numai!
Iti multumesc si in numele celorlalti care iti vor citi ecoul dar nu vor comenta.
Iti multumesc ca ne dai insomnii in sensul bun al cuvantului.
Eu ma bucur ca am fost deja in cateva din locurile de acolo, si uite ca promit sa scriu despre Corint, ca nu am facut-o pana acum! Si ce loc, CE LOC frumos!
Nu imi ajung cuvintele de lauda cand e vorba de Grecia, si asta nu se datoreaza lipsei mele de vocabular! HeHe
Cei care s-au bucurat de ea, stiu despre ce vorbesc!
Ceilalti: la DRUM, dragi prieteni!
in incercarea de a grupa review-urile cat mai sistematic si de nu avea prea mute rubrici mai mult sau mai putin inutile (care ar creste inutil gradul de complexitate al site-ului), l-am mutat si pe acesta la rubrica "Descopera Peloponezul" (deja existenta pe site); sters noua rubrica introdusa de autor
Mutat, la reorganizare, în rubrica «Descoperă Kalamata» (nou-creată, între timp, pe sait)
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Sep.2021 Despre măsline și nu numai: Kalamata — scris în 26.11.21 de Carmen Ion din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jul.2015 Kalamata (1) - drumul până acolo — scris în 27.01.16 de erene din BUCUREşTI - RECOMANDĂ