Insula Sao Miguel - raiul pe pamant, pacat ca e locuit

Insulele Azore le pot descrie foarte usor in 3 cuvinte: raiul pe pamant. Daca vreti sa va convingeti, va trebui sa le vedeti cu ochii vostri intrucat pozele nu pot surprinde farmecul, zidurile inalte de 5 m de hortensii si toata verdeata care te inconjoara. Este de departe destinatia cu cele mai frumoase peisaje, o minunatie a naturii care nu a ajuns din fericire sa fie alterata sau stricata de mana omului.
Ca un alt bonus al calatoriei mele (care a fost de 10 zile) a fost locul in care am fost cazata, impreuna cu mama mea, la hotel Canadiano din Ponta Delgada pe care il recomand cu drag pentru curatenia impecabila, micul dejun variat care sa multumeasca pe toata lumea si personalul mereu dispus sa te ajute cu absolut orice. Acestea fiind zise, urmeaza sa punctez aspectele negative ale vacantei, care tin sa va anunt, nu au fost putine si le-as putea numi de-a dreptul socante.
In primul rand si cel mai puternic soc l-a repeezentat mancarea si gastronomia, mai specific lipsa ei. Te gandesti ca ai ajuns in mijlocul Oceanului Atlantic unde teoretic ar trebui sa gasesti peste din abundenta la orice colt de strada sau restaurant. Nimic mai neadevarat. Timp de 10 zile am cautat in disperare un restaurant care sa serveasca peste la un pret decent, singurul peste pe care l-am mancat a fost la o terasa in Ponta Delgada, captura zilei, care a costat 40 €, ceea ce mi se pare ridicol avand in vedere ca pestii se zbat literlmente pe uscat, ii poti prinde cu mana.
Tot ce mananca acesti oameni, (care in marea lor majoritatsunt obezi) este fast food:burgeri, hot dog si cartofi congelati si apoi prajiti in baie de ulei. Au fost o dezamagire uriasa la acest capitol, cred ca cea mai rea mancare pe care am mancat-o de mult timp, a fost pr aceasta insula; am o singura recomandare pozitiva si anume Queijaria Furnense din zona Furnas, unde servesc carne proaspata de vita la preturi accesibile. In rest, mancarea este scumpa, nesanatoasa si sincer prost gatita.
O a doua mare dezamagire a fost lipsa totala de ospitalitate a localnicilor; cu exceptia celor de la hotel si cei de la care am inchiriat masina (cu care am luat legatura tot prin intermendiul personalului de la Canadiano), restul oamenilor sunt parca scarbiti de turisti. Cand intri intr-un restaurant nu te astepta sa fii intampinat sau macar salutat, lumea se plimba in jurul tau de parca nici nu esti acolo in jur de 10-15 minute pana sa te bage in seama, nu zambesc, sunt total sictiriti de turisti si pare ca de viata in general, lucru pe care personal nu il pot intelege avand in vedere ca au cel mai lejer si ne-stresant mod de viata pe care l-am vazur in Europa. Oamenii nu lucreaza, sau mai bine zis lucreaza 5 ore pe zi, cam 3-4 zile pe saptamana.
Majoritatea restaurantelor se deschid la ora 12 si inchid la ora 3, luand o bine-meritata pauza de 4 ore pana la ora 7 seara, cand deschid din nou pentru inca 2-3ore. Lumea nu lucreaza, iar ce lucreaza se asigura sa aiba un adaos comercial extrem de mare (un magnet costa cam 8€), ca sa nu mai vorbesc de inchiriatul masinii care este de 100-125€/zi. Eu am reusit sa inchiriez totusi o masina cu 60 €/zi + asigurarea inca 15/zi de la ramalhense pe care vi recomand.
Cat despre timpul pe care l recomand a fi petrecut, eu spun ca intr-o saptamana puteti vedea marea majoritate a insulei si ca nu merita sa stati mai mult, dar fiecare decide pentru el si fiecare are ritmul si tabieturile lui in vacanta.
Ca si o concluzie, insula Sao Miguel va ramane o minune pentru mine pentru ce au vazut ochii mei ca si peisaje si natura, dar o dezamagire in ceea ce priveste toate celelalte domenii.

- Utilizatoriii LOGAȚI văd o versiune cu mai puține reclame
Trimis de ux127085 in 16.09.25 14:32:29
- A fost prima sa vizită/vacanță în PORTUGALIA
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (ux127085); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Bun revenit pe site cu impresii
Mutat, la reorganizare, în rubrica "Descopera insula Sao Miguel, SAO MIGUEL / LAGOA" (deja existentă pe sait)
”locul in care am fost cazata, impreuna cu mama mea, la hotel Canadiano din Ponta Delgada pe care il recomand cu drag pentru curatenia impecabila, micul dejun variat care sa multumeasca pe toata lumea si personalul mereu dispus sa te ajute cu absolut orice
Ne-am bucura să putem citi impresiile tale de acolo scrise ca articol (review) nou.
Procedând astfel, ai avea ocazia ca prin notele şi evaluările proprii să contribui la o medie mai reprezentativă a acestei destinaţii.
Daca doreşti, copiază textul de mai sus şi reincarcă-l - cu eventuale ajustări, completări etc - folosind linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Aug.2019 Azore — paradisul fotografilor si nu numai — scris în 20.08.19 de Milka1000 din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Jun.2018 Tur Insula Sao Miguel partea de vest și nord – ziua a doua — scris în 30.09.18 de mprofeanu din PITEşTI - RECOMANDĂ
- Jun.2018 Tur Insula Sao Miguel partea de est și nord - ziua întâi — scris în 27.09.18 de mprofeanu din PITEşTI - RECOMANDĂ
- Jul.2012 O alta lume, atat de aproape de a noastra... si totusi cu totul altfel! (1) — scris în 28.07.12 de SKC din ORADEA - RECOMANDĂ