ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 12.08.2016
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: > 60 ani
DIN: Târgu Mureș
ÎNSCRIS: 28.03.10
STATUS: AUGUSTUS
DATE SEJUR
JUN-2016
DURATA: 7 zile
single
1 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 11 MIN

Hai-hui prin Paros

TIPĂREȘTE URM de aici

Motto
“Pentru a duce o viata sanatoasa, fa miscare zilnic, evita toxicele, bea doi litri de lichide pe zi si nu sari niciodata peste concediul de odiha anual”

Despre mine si ai mei

Eu ma feresc sa dau sfaturi de calatorie. V-am mai zis ca nu-i recomnd nimanui cateva lucruri importante. Si anume : ce partener de viata sa-si aleaga, ce masina, ce chirurg sau in ce tara sa plece in concediu. Fiecare e liber sa-si aleaga tot ceea ce doreste. Ma rezum in a-mi povestii primblarile mele prin tara sau prin lume si daca ele ajuta pe cineva cu ceva, e OK. Daca nu, macar pot uneori sa mi le recitesc, lucru care-mi face placere.

Nici sa fii prea curajos nu e bine. Fiica-mea s-a intors dintr-un tur al Frantei, trecand si prin sud, si-am auzit-o spunand ca e ultima data cand va mai pune piciorul in aceasta tara. In primul rand ca e departe, cazarea si deplasarile acolo costa, dar in acest an, acolo, nu te simteai prea bine. Pe la toate colturile vedeai jandarmi sau gardieni inarmati, ceea ce-ti da un sentiment de nesigurana si stres (subconstientul nostru, oricat ti-ai impune tu ca sa-l tii in frau prin “forta constientului”, functioneza in mod independent si vei vedea ca la sfarsitul unui sejur dintr-o tara cu probleme, in loc sa te intorci relaxat, cu imagini placute si pozitive, te-ntorci mai obosit decat ai plecat sau decat daca ti-ai face concediul in tara. Destinatia ei viitoare va fi Grecia. Ura!

Din Turcia, dupa unele estimari au fost returnate un milion de bilete de sejur.

Baiatul meu cel mic din Cluj, a fost cu prietenii intr-un city-break la Bari, in Italia De ce? Pentru ca era “cu gasca” lui de prieteni de-o viata, in care mereu te simti bine, pentru ca a rupt ritmul uneori infernal al muncii la patron cu ceva placut, pentru ca Wizzair-ul, l-a dus din Cluj cu 200 de lei (dus-intors), pentru ca acolo in oraselele mici italiene cazarea costa 12-15 euro/noapte.

De la profesorii mei, am invatat niste principii generale. Mai intai, sa nu sar peste nici un concediu. In Occident, marile intreprinderi se inchid timp de-o luna si toata lumea pleaca in vacanta. Mai ramane doar portarul. De ce? Pai daca nu-i dau si tu ca patron angajatului tau o perioada de relaxare totala (la care el viseaza un an intreg), daca nu-i permiti sa-si umple bateriile cu soare, cu mare sau cu aer proaspat de munte, el va lucra tot restul anului fara chef, cu randament redus si frustrat, pentru ca amicul lui care vine din concediu, va povesti tuturor ce bine a fost in Bali sau in Grecia. Iar el tace si asculta. Si asa are de castigat fiecare. Angajatul, care se intoarce dupa o vreme, relaxat si dornic de munca si patronul, care are angajati plini de energie. Unii care, odata ce si-au terminat vacanta, viseaza déjà la cea de anul urmator.

Am si eu unele principii de concediu. Nu toate sunt grozave dar asa m-am obisnuit. “Hai sa nu mai stau atata in casa, sa pornesc la drum si pe parcurs, voi vedea eu ce voi face, ma voi descurca cumva, traim doar intr-o Europa civilizata, libera si posibilitaea de a alege o destinatie turistica e mare”. Nu ma prea las influentat de nimeni, uneori doar de prieteni buni dar si mai bine e sa te lasi condus de mana si mintea ta. Important e sa-mi asigur aproape zilnic conditia fizica, pentru ca intr-un concediu mai anevoios, nu stii cand vei avea nevoie de ea, nu beau alcool “forte”, nu fumez, nu folosesc droguri si mereu iau cu mine, la drum lung, o mini-farmacie, din care nu lipseste Calciul si Magneziul, care sunt necesare in cazul in care mergi mult pe jos. Si-apoi, incerc sa nu-i uit pe cei 4 B… bani, buletin, bilet si bafta.

Ma bucur mult cand reusesc sa dau ciubuc unui tanar chelner sau femei de serviciu care m-a servit impecabil, prefer sa caut imagini cat mai placute si mereu noi, mai bine fac economii la capitolul cazare si mancare, caci amintirile din timpul noptii dintr-un hotel de 4 stele sunt aceleasi cu cele dintr-un studiou, si senzatia de placere a mancarii si bauturii, trece repede, dar amintirile unor locuri minunate, iti raman adanc infipte in memorie, o viata intreaga.

Folosind aceste principii, riscurile neplacerilor nu apar prea des, chiar daca ele exista si concediul poate sa-ti poarte pasii spre destinatii necunoscute, pe care nici nu le visezi. Asa s-a intamplat si in acesta an in insula Paros, care pentru mine, inainte de a o vizita, era doar “o alta insula cicladica ce se termina in “os”. Iar acum, daca as alege una pe care as dori s-o revad, aceasta n-ar fi nici Zakynthos, nici Lefkada, nici Santorini, nici Thassos, nici Skiathos, ci Paros, cu surioara ei mai mica, Antiparos.

Paros

Insula Paros reprezinta un centru nodal al navigatiei in Ciclade. Paros-ul este o halta obligatorie, prin pozitia sa, spre multe alte insule din zona. Singura conditie ca sa vizitezi cat mai multe insule, avand “baza” in Paros, este, ca sa ai mult timp la dispozitie (o luna intreaga, sa zicem), si cat mai multi bani in buzunar, bine-nteles.

Ocazii de-a pleca in Ciclade gasesti, cu conditia sa treci cat mai des prin fata agentiilor turistice sau sa stai cat mai mult pe ofertele de pe Internet. Nu demult, vedeam o oferta pentru 16 septembrie, de o saptamana in Mykonos, transport cu avionul si cazare (fara msa), la 135 euro de persoana.

Cazarea ti-o poti pregati in amanunt si de-acasa, prin booking sau alte modalitati si-atunci, la destinatie, numele tau, scris cu litere mari, va fi inaltat ca pe un catarg si agitat tot timpul de gazda ta viitoare, a carui interes e ca tu sa te simti bine si al lui, sa-ti ia bnii de cazare si poate si de masa.

Eu am ales varianta mea preferata, numita “hai-hui”, pornirea in necunoscut, respectand doar cateva linii generale, adica prcurgand unele obiective turistice in mod obligatoriu, stiut fiind ca merita. Iar in rest, ce-o da Dumnezeu. Ba o plaja si-o baie in mare, ba o ocazie care se iveste “ad-hoc” dar in nici un caz statul in camera la televizor toata ziua.

Ma opresc aici ca iar am inceput sa dau prea multe sfaturi.

Paros e-o insula care mi-a placut la nebunie. O insula care mi-a oferit pe o suprafata mica, tot ceea ce aveam nevoie. Sunt 200 de metri pana la plaja, tot atata pana la mini-market, autogara si portul de ferry erau aproape, cetatea venetiana era aproape si superba, rent-a-car-urile sau scuterele aveau preturi rezonabile (vis-a-vis de preturi, intreThassos si Paros, nu e aproape nici o diferenta, doar ca Paros mi-a aparut ca un fel de insula Thassos ceva mai de lux).

In Paros am umblat mult, cu autobuzul si mai ales pe jos, distantele dintre localitatile sale nordice, (mai ales) sau cele din Antiparos, nu sunt grozav de mari, iar autobuzele in Ciclade (Santorini, Paros), circula cu o frecventa mult mai mare decat in Thassos sau in alte insule grecesti.

Hai-hui prin Paros

Frumusetea orsului Paros (Parikia), m-a impiedicat sa imi petrec timpul in mult mai multe alte parti, pe unde am dorit initial, sa trec. Zona cetatii venetiene, cu strzile sale inguste, unele comerciale, cu case transformate in ateliere de artizanat, cu vegetatia sa aproape tot atat de bogata ca si cea din Naoussa, cu terase mici si cochete ce-si duc veacul pe sub batranii platani, cu oameni linistiti si amabili, ca toti grecii din insule de altfel, te acapareaza si te incanta.

Multi zic ca grecii sunt puturosi. Pai, asta nu e vina lor, cand ai o asemena tara, care iti ofera totul pe tava, care parca, te roaga sa nu mai muncesti ci doar s-o prezervezi, devii, fara sa vrei, un om pasiv, care cu rabdare mare, stai toata ziua in fata unui butic si incerci sa-ti vanzi marfa sau daca detii o pensiune, schmbi lenjeria de pat de doua ori pe saptamana. Pana si carnea de peste sau de calamar, la greci e aproape gratis. Seara pescarii si intind navoadele sau ulcelele cu momeala pe fundul marii si a doua zi, strang recolta. Marea, soarele si natura a fost darnica cu acest popor. Si cu al nostru a fost, n-am ce zice, poate ca noi am muncit mai mult decat ei. Dar am “muncit” si ca sa distrugem o mare parte din bogatiile sale naturale.

Naoussa - Kolimbithes - Santa Maria

Dupa Parikia, nordul insulei (Naoussa-Kolimbithes-Santa Maria), e pe departea, cea mai frumoasa si colorata zona a Greciei. Autobuzele te duc la Naoussa sau chiar pana la Santa Maria, destul de des. In fiecare dintre aceste trei locuri, pe langa frumtsetea lor, m-au impresionat culorile marii, mereu schimbatoare, salbaticia golfurilor si linistea. Naoussa este un oras important al insulei. Langa vechiul fort, marginit de doua diguri, poti admira un bastion prin ale care ferestre ovale poti asculta mugetul valurilor. Nu departe de vechiul port si bastion, gaseti inca un port, cu scop mai ales comercial, aici se afla o multime de taverne, care ziua sunt inchise dar seara se anima si sunt feeric luminate. Din acest loc, incepi sa urci pe o colina unde se afla cea mai frumoasa parte a orasului. Acest oras (vechiul Kastro), ale carei strazi inguste sunt pigmentate cu flori de mai multe soiuri si culori, le gasesti peste prin Paros, dar mai ales prin Naoussa. Ele bat recordul la vanzarea cartilor postale, alaturi de Caldera santorineza.

Acolo, la Noussa, mi-am dat sama ca grecii nu folosesc mersul pe jos. Pe ei, o distanta de 5-6 sau10 Km, ii sperie, li se pare imposibil de parcurs fara un mijloc de locomotie. Abia iesit din Naoussa, am intrebat un baiat de la o benzinarie, incotro e Santa Maria, mi-a aratat directia dar s-a strambat un pic si mi-a zi sceptic. “Pe jos n-o s-jungeti acolo niciodata”, sunt 10 Km. Acelasi raspuns l-am primit si de la un batranel ce statea pe un scaun in fata unui mini-market. Odata, demult, eram in tara noastra, la vanatoare de ape minerale, la 15 Km de statiunea Bala din judetul Mehedinti si-am intalnit un localnic care mergea pe jos, in ritm alert, pe sosea. L-am intrebat incotro merge. “Spre Bala”, mi-a raspuns. L-am luat cu mine. Pe drum mi-a explicat ca pentru ei, a parcurge 15 sau 20 de km pe jos, nu e o problema. Asa ca baiatul de la benzinaria greceasca, a ramas uimit, cand spre seara, m-am intors si i-am povestit cum a fost prin peninsula, golfurile si plaja de la Santa Maria.

Penisula Santa Maria e grozava, o interminabila insiruire de vile de lux, curti largi, toate ornate cu o bogata si colorata vegetatie mediteraneeana. Ficusi, leandri, lamaite, maslini, palmieri, cactusi. Marea e si ea aproape. Multe yahturi si ski-jet-uri zac prin curti. Vilele au in general cam aceeasi forma si culoare ca si apartamentele din Santorini. Cubice si albe. Unele sunt de vanzare. Majoritatea erau inchise. Cred ca stapanii lor, le folosesc doar in sezon, in iulie-august sau la pensie. Plaja de la Santa Maria nu e mare. E inconjurata de dune de nisip, strapunse pe ici-colo de smocuri de iarba. Cateva umbrelute si sezlonguri deservesc putinii clienti din zona in schimb, in golfurile sale sunt multe yahturi pe care acestia le folosesc in peregrinari prin alte golfuri. Peninsula Santa Maria iti da o senzatie permanenta de confort. Nu trebuie ratata, mai ales ca nu e deloc departe de Naoussa. Cu masina proprie, faci 10 minute.

De la Naoussa, nici Kolimbihtes, “tara de piatra”, nu e departe. Vreo 4 Km. E pacat sa nu-i parcurgi pe jos. Natura e salbatica. Aici omul n-a intervenit cu nimic. Valurile marii se sparg pe plajele cu nisip fin pe care poti face echitatie. O trupa de turisti-calareti se plimba cu caii aflati in apa pana la genunchi. Un singur lucru strica peisajul pe-aici si asta e valabil petru toata Grecia. Acele schelete de beton de case (sau vile) neterminate. Stim noi de ce. Cand Grecia a intrat in UE, a cerut imprumuturi masive pentru dezvoltarea turismului. Mai toti au inceput sa-si construiasca cate ceva dar cladirile au ramas neterminate. O clauza a contractului de imprumut a fost ca “daca constructiile nu sunt acoperite, nu trebuie returnata decat o mica parte din suma”. Si asa au ramas, neacoperite. Cred ca stiti povestea.

Kolimbithes

De indata ce te apropii de acest loc, peisajul se transforma. Vegetatia dispare, facand loc stancilor. Dar nu sunt deloc stanci precum cele de la Red Beach din Santorini. Cele de-aici au formele rotunjite de intemperii. De sute de ani, ele sunt batute de valuri, ploaie si vant. Unele au luat forme ciudate. Altele rasar direct din mare. Unele ascund intre ele, mici plaje cu nisip, frumos amenajate.

Exista locuri in Grecia, care te teleporteaza, doar dupa cativa pasi, pe o alta planeta. Asa e cariera de marmura de la Aliki (Thassos), Red Beach din Santorini, unde te simti ca pe planeta rosie (Marte) sau Kolimbithes de langa Naoussa, unde te simti… blocat. Nici nu mai stii pe ce lume extraterestra te afli. Poti sa te plimbi sute de metri, de-a lungul unui golf si vei vedea mereu si mereu acel peisaj stancos, ciudat dar straniu care are un farmec aparte. Dar turistilor nu prea le pasa de el. Eu au venit aici ca sa faca plaja si ca sa se balaceasca printre stanci. Nu departe de plaja, gasesti si o taverna unde te poti regala cu toata binecunoscuta oferta culinara elena. De la Naoussa si pana in ”tara de piatra” de la Kolimbithes, cu masina nu faceti mai mult de 4-5 minute, pe sosea.

Am fost si-n sudul insulei, zona mai putin populata, acolo am vizitat o plaja frumoasa, Goden Beach. V-am pus si o poze cu o plaja din Antiparos.

 

Final

Cu acest review am incheiat descrierea concediul din acest an din Santorini-Paros si Thassos. Oare ce va mai urma? Deocamdata 3 zile libere!

Va doresc tuturor vacante minunate!

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de dorgo in 12.08.16 07:46:49
Validat / Publicat: 12.08.16 08:31:56
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în GRECIA. A mai fost în/la: Zakynthos, Santorini, Thassos, Lefkada, Skiathos

VIZUALIZĂRI: 7637 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

12 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (dorgo); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P13 O piateta din Naoussa, in care se gaseste chiar si o mica taverna
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 46550 PMA (din 51 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

12 ecouri scrise, până acum

dorgoAUTOR REVIEW
[12.08.16 07:53:38]
»

@Web, pozele cred ca n-am timp sa le pun decat dupa 3 zile cand revin din mini-concediu. Lasa deocamdata numai textul. Mersi!

calatorul
[12.08.16 09:03:20]
»

@dorgo: prefer sa caut imagini cat mai placute si mereu noi, mai bine fac economii la cazare si mancare, caci amintirile din timpul noptii dintr-un hotel de 4 stele sunt aceleasi cu cele dintr-un studiou, si senzatia de placere a mancarii si bauturii trece repede, dar amintirile unor locuri minunate iti raman in memorie o viata intreaga

- Frumoasa atitudine, modesta si de bun simt, pe care si eu mi-o asum si in care cred cu sinceritate. Si intelepte sfaturi, ale unui turist veteran si experimentat, care ar merita auzite si insusite de cat mai multi dintre noi * (o sa trimit linkul asta mai multor excursionisti). Din pacate oamenii de azi sunt grabiti, preocupati si lacomi sa obtina totul imediat, sa aiba acum si aici oricat de mult si de bine.

Poate ca au in spate niste ani de frustrare, sau o lipsa de echilibru si maturitate, ori influenta personajelor de proasta calitate promovate azi de presa de scandal. Una peste alta oamenii din jur au devenit grabiti, indiferenti, obraznici, needucati, intr/o masura tot mai mare, si asta se vede zi de zi pe strada, la televizor, oriunde. Tocmai de aceea ma bucur ca am ocazia sa intalnesc aici oameni intelepti, echilibrati, care stiu sa aleaga bobul de neghina si sa vada partea frumoasa a lumii si a lucrurilor.

Multumim pentru experienta impartasita, sfaturile intelepte si atitudinea optimista si pozitiva, maestre hai-hui in vacanta, caci asta e la urma urmei totul, o calatorie hai/hui prin lume. Alegeri inspirate si vacante frumoase!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][10 voturi]
mishu
[12.08.16 09:46:42]
»

Nu poti sa reiei seria? in mod sigur ai inca multe de spus iar eu una nu m-as plictisi niciodata.

In acest articol @nicole33 m-a motivat sa continui dandu-mi-te ca si exemplu.

Ce as putea spune decat ca exemplul dat este unul minunat si ma simt mai mult decat onorata sa-l urmez, chiar daca talentul este uitat la mine prin vreun sertar.

Si acest articol il consider a fi unul deosebit si fara a oferi recomandari asa cum spui, ofera sfaturi discret si daca le prinzi nu poti avea decat surprize placute.

Felicitari, votat cu mare placere.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
doricuta
[12.08.16 11:00:14]
»

@dorgo - Frumoasa Insula Paros, m-ar reantoarce chiar si pentru a patra oara.

Dana2008
[12.08.16 12:18:17]
»

Ce excursie frumoasă! Mulțumesc pentru povestirea ei! Felicitări!

mprofeanu
[12.08.16 13:06:36]
»

@dorgo - Deosebit ce ai scris! În multe lucruri așa gândesc și eu. Trecut la favorite!

De ținut minte această insulă pentru o perioadă viitoare când voi avea mai mult timp de stat în Grecia.

Vacanțe frumoase în continuare!

mogly
[12.08.16 20:50:28]
»

@dorgo - Mi-a placut tot ce am citit si pe deasupra am invatat ceva nou si anume despre cei 4B, insa am totusi o nelamurire: cum te asiguri ca al 4 -lea B este in bagaj? Pe noi in facultate ne invatau doar de cei 3I, pentru cine nu stie ei sunt: independenta, impartialitate si integritate, insa trebuie sa recunosc ca primi trei din cei 4B sunt extremi de practici si mai putini utopici , al patrulea insa e extrem de instabil si aleatoriu.

Vacanta frumoasa!

dorgoAUTOR REVIEW
[14.08.16 05:36:05]
»

@mprofeanu - Multumesc, si tie la fel! @all-multumesc tuturor pentru aprecierea serialului!

elviramvio
[14.08.16 15:05:50]
»

@dorgo -

Mi-au placut articolele tale de cand nu scriam pe aici, doar citeam, asa ca acum te urmaresc si nu ma grabesc sa citesc ce scrii pana nu am mintea pregatita. Imi plac recomandarile de aici, la varsta mea pot spune acum ca in anii cand n-am fost in concediu, am imbatranit mai repede si de aceea sfatul meu catre cei tineri este sa umble cat pot de mult la noi si in lume. In viata fiecaruia sunt momente nedorite de pauze de la placerile vacantelor si acelea se resimt in timp, apoi vrei sa recuperezi dar este mai greu. Nu pot spune intr-un ecou ce le-as recomanda sau ca cele mai frumoase concedii ale mele au fost la cort, doar pot spune mergeti, nu stati, anii nu se intorc.

Vacante placute sa ai!

irinuca*
[24.01.17 19:01:18]
»

Am avut si eu senzatia asta, de "alta planeta",

in mullte locuri în Grecia, dar cel mai mult la Balos, în Creta.

Mi-ai înfipt cutitul în rana!... Anul asta sper sa merg în cyclade!

dorgoAUTOR REVIEW
[11.02.17 09:35:23]
»

@irinuca:

Da, daca cineva isi rezerva suficient timp, in 2-3 concedii, ca sa parcurga intregul drum al "oaselor", adica insule cicladice ce se termina in "os", (cu exceptia a doua dintre ele, Santorini si Koufonisia), e-un om fericit! Acel om a vizitat unul dintre cele mai frumoase locuri de pe planeta. Exista si pe saitul nostru un uzer care le-a vazut pe toate. Sunt cele mai frumoase insule din Grecia. Restul insulelor vizitabile, ar fi: Paros, Sifnos, Mykonos, Milos, Folegandros, Naxos, Ios, Amorgos, Tinos, Syros, Andros, Kimolos, Serifos.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
doricuta
[11.02.17 20:58:19]
»

@dorgo: Am fost 3 ani la rand in ciclade, am vazut Paros, Naxos, Ios, Santorini. Sincer... anul asta sper sa merg tot in ciclade.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
8 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
calatorul, dorgo, doricuta, elviramvio, irinuca*, mishu, mogly, mprofeanu
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă insula Paros:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.0569908618927 sec
    ecranul dvs: 1 x 1