Situata la aprox 15-20 min (in conditii de trafic normal) de Saint Tropez, micuta asezare Port Grimaud nu trebuie ratata, daca sunteti in zona
Oraselul-port a fost creat in anii ’60 de arhitectul Francois Spoerry, modificand cursul unui rau si configuratia unui golf, fiind conceput dupa modelul lacustru venetian. Inainte de a fi modificata, intreaga zona era o mlastina
Fiind in graba, nu am avut timp sa-l exploram asa cum ar fi meritat; am facut doar o plimbare cu barca, de aprox 20 min (6 euro) si am admirat toate casutele vesel colorate, dar si barcile (iahturile) parcate in fata fiecarei case
Casele nu sunt foarte mari, sunt lipite una de alta si au in fata cate un ponton. Unele au si o gradina micuta. Stilul este cel provensal, dar cu influente mediteraneene. Sunt vopsite in nuante de teracota, crem sau culori slab pastelate.
Conform unor anunturi postate in vitrina unei agentii imobiliare pe langa care am trecut, pretul pentru o asemenea casa era in jur de 2 milioane de euro :D
Sunt aprox 2400 de case, peste 7 km de canale, peste 2000 de ambarcatiuni si aproximativ 12 km de chei; in mare parte, oraselul este pietonal, accesul masinilor fiind interzis
Sunt magazine, restaurante si locuri de unde poti inchiria ambarcatiuni
In Port Grimaud exista si un dress code: nu ai voie sa intri in magazine, restaurante sau sa te plimbi pe strada la bustul gol; cand am fost noi era toamna, dar am inteles ca politia locala e foarte stricta in ceea ce priveste decenta imbracamintii turistilor si a persoanelor rezidente
Ca sa evitati vreo confuzie, va spun ca exista si satul medieval Grimaud (e langa Port Grimaud, dar mai sus, nu are iesire la apa)
Locul este extraordinar de frumos si linistit, nu-l ocoliti daca sunteti pe Coasta de Azur!
Trimis de Chloe in 23.03.23 16:40:26
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în FRANȚA.
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Chloe); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
@Chloe: Ce port pitoresc! Un loc de care nu am știut până acum.
Felicitări pentru descoperire!
Review-ul a primit „Punctaj Adițional Actualizare RUBRICĂ”
— (1) la momentul publicării, în rubrica curentă nu existau impresii din anul curent sau anul trecut ;
— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii.
- Aug.2023 Două zile pe Coasta de Azur — scris în 22.08.23 de Silens din TIMIșOARA - RECOMANDĂ
- Sep.2022 Saint Paul de Vence - satul medieval de poveste — scris în 23.03.23 de Chloe din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Sep.2021 O saptamana pe Coasta de Azur — scris în 04.10.21 de frumusika din CONSTANţA - RECOMANDĂ
- Aug.2020 Coasta de Azur august 2020 - note de calatorie cu aer de pandemie — scris în 09.09.20 de Dimosu din SIBIU - RECOMANDĂ
- Sep.2019 Coasta de Azur - lumini si... umbre — scris în 03.10.19 de Luci1970 din IAşI - RECOMANDĂ
- Aug.2018 La pas, descoperind frumoasa Coasta de Azur — scris în 06.08.18 de iulia lucaci din FRANţA - PARIS [EU] - RECOMANDĂ
- Jun.2017 Coasta de Azur — încercați și nu veți regreta — scris în 04.08.17 de machetrei din BRAILA - RECOMANDĂ