![](/images/printer_off_32.png)
Una din dorintele mele mai vechi a fost sa vizitez Cartagina, dorinta pe care am tinut sa mi-o indeplinesc imediat ce am ajuns in Tunisia. Asa ca nu am stat pe ganduri si din pachetul de excursii optionale am ales-o pe aceasta imediat, mai ca nici nu ma mai interesa pretul.
Drumul cu autocarul a fost lung si obositor, pe parcurs luand si alti turisti, cazati la alte hoteluri. Ajunsi aici insa nu am mai avut nici un regret, chiar am uitat si de oboseala, caci Cartagina se dezvaluie inca de la sosire in toata splendoarea ei, lasandu-te mut in fata maretiei ei, senzatie traita de mine doar in fata Acropolelor.
Ca sa-l vizitam in intregime am avut nevoie de aproape jumatate de zi si totusi putin probabil sa nu ne fi scapat ceva. Site-ul arheologic e imens, foarte bine intretinut, iar locurile emana secole de istorie, de remarcat grija pentru conservarea acestui loc "pagan" de catre o natiune de cultura araba.
Din pacate, asa cum am vazut si in Atena pe Acropole, inghesuiala mare de turisti, care trec pasivi pe langa vestigii, rezumandu-se a face poze poate din obisnuinta, fara pic de consideratie pentru ceea ce a insemnat orasul stat pentru istorie.
Un "must see" obligatoriu pentru cei ajunsi in Tunisia.
Trimis de danoradea in 15.12.09 21:46:21
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (danoradea); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
danoradea: Ei, mi-am incercat si eu norocul sa prind Tunisia, a fost mai sprintena ileanaxperta, dar eu, oricum, am facut-o cu jumatate de gura, una ca mi-e teama de avion, alta ca la optiuni am trecut-o penultima, fiindca nevasta-mea este in pregatirea pentru bacalaureat si nu poate lipsi in mai. Ma bucur pentru ca ai ales Corfu, este o insula splendida, cu plaje bune si mult soare. Am vazut-o cand veneam din Italia, dar tot voi sta odata o saptamana acolo. Dar cel mai mult ma bucur pentru imaginile pe care le-ai adus din Cartagina. Antichitatea ramane pentru mine cel mai frumos lucru, mai ales ca mijloacele tehnice nu erau dintre cele mai bune. A mai realizat si omenirea lucruri bune !
- Jun.2021 Am ajuns in locul de unde a plecat Hanibal sa cucereasca Roma — scris în 22.06.21 de viorelgeorgescu din BUZAU - RECOMANDĂ
- Dec.2013 Situl arheologic Cartagina martor a două civilizaţii antice — scris în 14.08.20 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Nov.2009 Qart-Hadasht (Orasul Nou) — scris în 16.12.09 de ancamariagadea* din CONSTANTA - RECOMANDĂ
- Jul.2009 Carthago Non delenda est! — scris în 30.06.11 de ileana45 din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2007 Cartagina - lectie de istorie — scris în 15.12.09 de Diaura* din BUCURESTI - RECOMANDĂ