ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 25.06.2026
MAR-2026

DISTRACŢ. / RELAXARE:

Tango Porteno, un show deosebit

TIPĂREȘTE URM de aici

S-a tot scris că dacă te afli în Buenos Aires trebuie să încerci să iei parte la un show de tango. Zis și făcut am rezervat o seară pentru această activitate. Sincer nu mi-a părut rău, dimpotrivă mi-a plăcut mult.

Câteva cuvinte despre istoria tangoului

Tangoul este sufletul și identitatea orașului Buenos Aires. Tangoul s-a născut la sfârșitul secolului XIX în subrubiile sărace și în zonele portuare din Buenos Aires, La Boca, San Telmo.

Orașul era plin de imigranți din Europa, foști sclavi africani și gauchos argentinieni. Având în vedere amestecul de populație, s-a amestecat și muzica astfel tangoul este compus din ritmuri europene+habanera cubaneză+candombe african.

Având rețeta, produsul nu s-a putut dansa oriunde astfel primele tangouri s-au dansat pe stradă, bodegi și bordeluri la început fiind respins de societatea mai înaltă, adică lumea bună :)

Ulterior tangoul a cucerit America de Nord și Europa, devenind o mândrie națională a Argentinei.

Revenind la showul la care am fost spectator, aceste obiceiuri dedicate publicului larg și turiștilor au început pe la jumătatea secolului XX, în niște cafenele care acum au devenit istorice. În prezent tangoul de scenă a devenit o industrie de divertisment.

De obicei și aproape întotdeauna pe scenă urcă între 5-12 cupluri dansatori profesioniști, soliști vocali și o orchestră live. Mesajul transmis prin spectacol este de fapt istoria tangoului.

Rezervare, preț și condiții

La sosire în Hotelul Savoy vezi impresii am cerut foaia cu opționalele. Erau acolo multe posibilități de distracție de la tururi simple de oraș până la vizitarea deltei Tigre sau excursie în Colonia. La capitolul tango oferta era destul de largă de la 60 usd până la 250 usd. Mi s-a recomandat Tango Porteno un show aflat în ofertă în acel moment pentru clienții hotelului.

Prețul acestui show a fost de 85000 ARS (1 pesos argentinian=0.0032 ron) Astfel am avut de plată 272 lei pentru show, transfer, cină compusă din 3 feluri, vin, șampanie cu o durată totală de 4 ore (19.30-23.30)

Plata a avut loc în incinta localului înainte de acces, și am putut plăti cu telefonul.

Nu există un dress code atât de strict, mai exact nu trebuie să mergi neapărat la costum și cravată dar nici în pantaloni scurți :) O ținută lejeră tip casual este acceptată, astfel pentru mine era ok că doar n-am cărat din România costumul, cravatele și pantofii de gală :)

Adresa localului este : Cerrito 570,C1010 Cdad,Autonoma de Buenos Aires,Argentina

Seara de tango

Am fost preluat de la hotelul Savoy cu un microbuz. Pe drum șoferul a oprit la un alt hotel unde a urcat un grup de turiști, probabil locali cam de vârsta mea dar extrem de veseli. Nu știu ce prafuri au luat dar veselia mi s-a transmis și mie, la sfârșit chiar au încercat să ceară scuze dar când au observat că râd și eu în hohote și-au dat seama că știu de glumă :)

Am ajuns la clădirea Tango Porteno aflat lângă teatrul Colon. Clădirea observată ziua seara este complet schimbată cu iluminația cu becurile foarte luminoase. Multă lume se îndrepta spre intrare. S-a stabilit ora de plecare de către șofer și am fotografiat numărul de înmatriculare a microbuzului.

Holul este foarte elegant, pentru a ajunge în sala mare care are o acustică excelentă se va trece printr-un bar elegant. Aici a venit o tanti cu un aparat pos și dus-au fost cei 272 lei.

Am primit și biletul care avea și un număr înscris. Pe baza acelui număr un angajat m-a dirijat spre o anumită masă, nu era nici prea departe dar nici prea aproape de scenă, era numai ok.

Iluminația în sală în timpul cinei și în timpul spectacolului era slabă din motivul evident ca să-ți atragă atenție ceea ce se întâmplă pe scenă. Dar pe fiecare masă erau niște veoize potrivite care funcționau pe baterii. Asta ca să vezi ce bagi în gură și să nu verși din gereșală paharul de vin.

Mesele erau aranjate în multe feluri dar cele mai multe pentru 2 persoane. Am ajuns la o masă 2+2, la care stătea un tânăr italian, până i-a venit prietena argentiniancă am intrat în povești, era în vacanță și el pe acolo.

A ajuns și meniul, se putea alege din mai multe preparate pentru antreu, fel principal și desert, voi atașa la poze trebuia ales din 4 feluri de antreu, 4 feluri principale și 3 feluri de desert.

După studierea meniului am ales ca și antreu Palermo (bruschete cu prosciutto, salată caprese, roșii la grătar, brânză cu pastă filată tip mozarella și pesto de busuioc. Ca și fel principal am ales din nou carne de vită Parque Patricios (friptură de vită la grătar, bife chorizo servită cu cartofi afumați, ceapă verde, sosuri chimichurri și criolla. Desertul se chema Monserrat (mousse de ciocolată cu coniac, cremă de portocale, dulce de leche, și biscuit fraged cu cacao și portocale.

Ca și băuturi se putea cere vin Benjamin Nieto Malbec, apă, sucuri, ceai, cafea. La sfârșit s-a adus și un pahar cu șampanie.

S-a lăsat timp pentru masă, dar până la urmă a început și spectacolul. Nu era doar tango era mult mai mult. Era ca o piesă de teatru în care ai putut vedea viața de odinioară în suburbiile Buenos Airesului. Și bineînțeles că nu era așa cum știam eu.

În partea de jos a scenei erau dansatorii, actorii, soliștii. Partea de sus a scenei era rezervată instrumentiștilor. Instrumentele observate de mine au fost: pian, contrabas, vioară și bandoneon (este instrumentul tradițional de tango, un fel de acordeon mai mic) Erau 6 instrumentiști câte unul la pian și contrabas, 2 persoane cu vioară și două persoane cu bandoneon.

Decorul scenei se schimba în timpul spectacolului în funcție de partea de spectacol. Erau și ceva efecte speciale, fum, lumini, etc. La sfârșit dansatorii s-a retras printre mese în așa fel ca să îi putem vedea de aproape. Erau adevărați profesioniști. Mie mi-a plăcut.

Dar la sfârșit s-a cerut bacșiș, am dat dar cu cardul.

Pentru a vă face o idee, voi alege 5 clipuri din zecile pe care am filmat. Recomand experiența oricui se află în Buenos Aires

• Utilizatoriii LOGAȚI văd o versiune cu mai puține reclame
  • Ai dori o versiune COMPLET fără reclame? — devino membru afaFanClub -- citește mai mult

Trimis de AZE in 25.06.26 00:29:10
Validat / Publicat: 25.06.26 07:32:07
INFO ADIȚIONALE
  • Alte destinații turistice prin care a fost: Europa

VIZUALIZĂRI: 33 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
Adn. FAVORIT

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (AZE); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
P01 Tango Porteno Buenos Aires
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 7200 PMA (din 8 voturi)

• Niciun abonat la acest review, încă...
  • Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Buenos Aires:

SOCIALs

[C] Copyright 2008-2026 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
  • LOGAT? = DA (IntC=1)
  • pagină generată în 0.070811986923218 sec