Minicroazieră pe Marea Egee cu Corabia Black Pearl

Cand ne-am făcut planuri de a ajunge la Bodrum, am început să caut și ceva obiective turistice și activități pe care le-am putea face în zonă. Am găsit cateva, dar nu ma vedeam plimbându-mă la 41 de grade pe coclauri sau la Castel. Am observat că portul din Bodrum era destul de aproape de cazarea noastră, Google maps arăta că e la 15 minute de mers pe jos și am luat în calcul posibilitatea unei plimbări cu barca, fără să știu oferta.
Cand ne-am cazat la Mandarin Hotel&SPA, am primit cateva materiale de prezentare, și printre ofertele de excursii suplimentare care aveau și asistență turistică în limba română, cu o persoană desemnată, cu date contact etc, am vazut și posibilitatea plimbărilor cu ambarcațiuni. Unele erau către Kos, altele către Datca și așa mai departe. Ghidul ne-a făcut invitație să mergem în insula Kos, împreună cu alți turiști români, dar timpul de asteptare pentru formalitățile vamale, cu copiii după noi, ne-au dezarmat și am renunțat.
La terasa Penguen am aflat că se fac minicroaziere, cu corabii, plecări din port, zilnic, la ora 11:15. Gașca toată voia croazieră. Ne-am decis pe loc și am plecat direct de pe plajă. Ajunși în port, ne-au întâmpinat corabiile piraților din Caraibe, iar noi am ales să mergem cu Black Pearl.
Prețul plătit pentru minicroazieră era de 60 de euro pentru 2 adulți și 2 copii mari și nu a fost negociabil. Pentru adulți era 20 euro, iar pentru copiii era 10 euro. În prețul plătit era cuprinsă plimbarea cu 5 opriri de-a lungul coastei, in puncte știute de ei- Aquarius Bay, Black Island hot springs (băi termale) - o masă de prânz, care cuprindea friptură, salată și paste, ancorarea vasului pentru inotat în Mare Egee.
Ne-am plătit biletele, ne-am ocupat locuri pe puntea inferioară, toată gașca a ocupat 3 mese care aveau bănci pe o parte și pe cealaltă. La o masă, la momentul pranzului, ei încercau să bage 10 persoane, pentru ca și cei de pe puntea superioară să poată mânca, dar nu au fost foarte mulți, așa că noi am stat 8 la o masa, 4 adulți si 4 copii.
A început plimbarea, prima senzație a fost cea de legănare, deloc plăcută, dar asta doar până în momentul în care am ajuns în larg, apoi a devenit foarte plăcut. Stăteam spre „geam” , de la viteza cu care mergeam se crea un curent plăcut, având în vedere ca deja era ora 11 si soarele ardea.
Prima oprire au făcut-o pentru a înota, ne-au echipat cu veste de salvare și țuști în apă! SENZAȚIE!!! Era prima experiență de genul acesta pe care o aveam. Știu să înot, cat pentru a ma bălăci fără stress și a mă salva pe mine dintr-un val care mă prinde pe nepregătite, dar îmi place să șiu și să simt fundul apei sub picioare. Aici era altceva, m-am lăsat în grija vestei de salvare și am plutit, fără efort, intr-o apă bleumarin, nemaivăzută. Cei care erau prea spreriați de o asemenea aventură și n-au îndrăznit să iasă în larg, au stat cuminți pe vas și ne-au pozat. Preț de vreo 30 de minute, dacă nu, mai bine am stat în apă, apoi ne-am dezechipat și am pornit elicele. În boxe se auzea o muzică plăcută, peisajele erau superbe, cu un contrast perfect între albastrul închis al mării, verdele puternic al vegetației și nuanțele uscatului, pe lângă noi trecuse si Jack Sparrow și vibe-ul era super.
Am mai făcut o oprire, apoi s-a făcut 1 și ceva și a venit vremea să mâncăm. Cum v-am zis, au incercat să ne îngrămădească puțin, însă n-a mai fost necesar și au început să aducă mâncarea. Aici și o chestie hazlie, eu am crezut ca va fi la alegere, friptură cu salată sau paste cu sos. Ghiciți ce! Erau toate laolaltă, pe o singură farfurie :)). Cand te gandești la asemenea asociere, nu prea înțelegi legătura, dar stiți ce a mers, dopă atâta bălăceală?!! :)) Băuturile nu au fost incluse în preț, vaporașul avea câte un bar pe fiecare punte si puteai să cumperi sucuri, bere, apă, cafea, chipsuri, înghețată. Plata noi am făcut-o cu cardul.
Că tot am vorbit de puntea de sus, aceasta era plină de saltele, pentru cei care doreau să se bronzeze, să facă poze fistichii, să danseze, căci muzica de acolo era. Erau și bănci de jur împrejur și barul.
Următoarea oprire a fost la Izvoarele termale, nu ne-am scăldat în ele, dar am băut cate o granita, ca tare era arșiță!
Am mai făcut încă o oprire în care am inotat, iar echiparea, apoi dezechiparea și timpul a trecut ca nebunul. Trebuia să ajungem pe la 18 în port, dar am ajuns aproape la ora 19.
Toată lumea a fost extrem de fericită și mulțumită de experiența aceasta.
Ne-a dat pe spate un puști de 14 ani, care arata de 11, membru al echipajului și care de fiecare dată când ne opream, mergea înot până la mal, cu o funie făcută colac în jurul lui, să asigure barca de vreo stâncă. La final, i-am dat un bacșiș, fără să vadă altcineva și ne-a impresionat că s-a dus și i-a pus la cutia comună. Cred că este o afacere de familie sau au o înțelegere că orice ban se strange, se împarte.
Ca și recomandări pentru cei ce vor merge în minicroazieră, aveți nevoie de costumație de înotat, recomand cipici pentru când mergeți spre mal, e format din stanci ascuțite, să aveți prosop, cremă SPF, cardul și telefonul pentru poze.
Ajunși la hotel și căutând detalii despre traseu, căci pe vas nu am avut internet, am aflat că circuitul nostru a fost în jurul Insulei Negre, Kara Ada, în turcă și Black Island, în engleză.
A fost o experiență unică pentru noi, ne-am bucurat pentru fiecare moment. A MERITAT!!!

- Utilizatoriii LOGAȚI văd o versiune cu mai puține reclame
Trimis de raluca banu in 07.10.25 13:32:42
- A fost prima sa vizită/vacanță în TURCIA
- Alte destinații turistice prin care a fost: In Romania am mai fost in Brasov, Predeal, Sovata, Busteni, Eforie Nord/Sud, Costinești, Mamaia, Targu Ocna, Ieud, Jupiter, Maramures, Buzau, Sibiu, Prahova. In strainatate: Spania, Italia, UK.
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (raluca banu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Câteva fotografii realizate de voi acolo ar fi mai mult decât binevenite — atât ca ilustraţie a textului, cât şi ca informaţie utilă, ele fiind căutate, apreciate (şi solicitate) de cititorii interesaţi în această destinaţie... Poţi folosi linkul amfostacolo.ro/pic_add9.p ... 117666&hid=3030.
Sau... poate ceva video de pe acolo? Dacă ai filmat ceva, ar fi chiar util — link încărcare video.
@webmasterX:
Buna ziua! Le selectasem de pe telefon dar nu s-au mai incarcat. Imediat le selectez si le postez. Sunt prea frumoase peisajele.
@raluca banu: Mulțumiri pentru amabilitatea cu care ai dat curs solicitării de a încărca fotografii.
- Sep.2023 O scurtă vizită la Castelul din Bodrum — scris în 24.10.23 de msnd din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Aug.2018 Plajele din Bodrum si imprejurimi — scris în 19.09.18 de Dan&Ema din CLUJ-NAPOCA - RECOMANDĂ
- Aug.2018 Bodrum – obiective turistice — scris în 16.09.18 de Dan&Ema din CLUJ-NAPOCA - RECOMANDĂ
- Aug.2018 Templul (mausoleul) din Halikarnas – una din minunile lumii antice — scris în 14.09.18 de Dan&Ema din CLUJ-NAPOCA - RECOMANDĂ
- Aug.2017 Cu bune si cu rele — scris în 21.08.17 de rudy din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jun.2014 Bodrum – un oraș pitoresc — scris în 28.01.15 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jun.2014 Ruine de top 7 (Mausoleul din Halicarnas și Templul zeiței Artemis) — scris în 18.06.14 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ