ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 26.10.2012
GR. VÂRSTĂ: 20-30 ani
DIN: Braila
ÎNSCRIS: 27.01.09
STATUS: PREMIUM
DATE SEJUR
SEP-2012
DURATA: 5 zile
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
98.75%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 15 MIN

Experienta Barcelona

TIPĂREȘTE

Stiti acel moment, la vreo 3-4 saptamani dupa ce te-ai intors din vacanta, cand te trezesti cu gandul ca trebuie, TREBUIE sa te reintorci acolo? Ei, acela e momentul cand ma apuc eu sa scriu pe Amfostacolo despre vacanta trecuta. :)

Acum o luna, intre 22-26 septembrie am vizitat si noi Barcelona mult-asteptata. Foarte, foarte mult asteptanta, daca ne gandim ca biletele de avion le cumparasem cu aproape un an in urma.

De fapt, asta a fost reteta:

1. Barcelona ne-am dorit dintotdeauna sa o vizitam, era orasul care ne atragea cel mai mult, fara un motiv concret, dar din multe motive mici.

2. Prin octombrie anul trecut Blue Air a lansat orarul pt primavera si toama si a avut si o reducere de 14,99%. Asa ca am cumparat biletele de avion, putin riscant, ca orice plan pe termen lung, dar pretul chiar provoca spontaneitate! 60 euro/persoana dus-intors e grozav!

3. Hotelul l-am rezervat chiar de atunci, dar cu option date foarte aproape de data plecarii. Practic l-am platit cu 1 saptamana inainte de plecare.

Simplu, nu? :)

A fost prima data cand mi-am planuit vacanta cu atat de mult timp inainte. Un an este foarte mult! Am avut timp sa trec prin toate starile: emotia de la inceput, o avalansa de informatii venita imediat, apoi o perioada de calm, apoi o documentare frenetica inceputa minutios cu vreo 3 luni inainte de plecare, apoi sentimentul ca stiu tot despre acest oras inca inainte de a-l vizita, apoi, cu 2 zile inainte sentimentul ca nu stiu nimic... :)

Este intr-adevar o experienta aparte acest early-early-booking, dar mie una mi se potriveste.

Am avut timp sa ma documentez, pe amfostacolo si nu numai, am avut timp sa vad filme, sa ascult muzica care sa ma introduca in stare, mi-am reamintit limba, lucru care mi-a fost de mare ajutor. Si tot acest sentiment de aticipatie, delicios si dureros in acelasi timp, este foarte pe gustul meu. Presimt ca voi repeta experienta! :)

Dar sa revenim la Barcelona.

Niciodata n-am plecat la drum cu mai multe asteptari de la o destinatie. Asteptari generate si motivate de tot ce am citit pe acest site, pe alte siteuri, de povestile prietenilor care vizitasera orasul, de dragostea mea instinctiva pentru Spania, de tot ceea ce avea orasul de oferit. Binenteles, exista o mica teama ca nu se va ridica la inaltimea inchipurilor noastre. Din fericire, n-a fost cazul. Barcelona a fost un vis frumos, cel mai frumos de pana acum! Confirm si eu parerea unanima!

Asadar, intr-o sambata dimineata ploioasa si friguroasa am pornit spre o Barcelona care, daca wunderground avea dreptate, ne astepta cu 5 zile de 29 de grade! Am mers cu trenul pana la Bucuresti, apoi din Gara de Nord am luat autobuzul 780 care ne-a dus la Aeroport Otopeni (biletul a costat cca 4 ron/persoana) – detalii la cerere :)

Aveam checkin-ul facut online la Blue Air, asa ca ne-am dus la ghiseul de checkin doar pentru a afla poarta de imbarcare. Aveam doar bagaj de mana pe care il cantarisem acasa sa se incadreze in 7 kg (acum limita e de 10 kg la Blue Air), in aeroport doar am verificat dimensiunile in sizer-ul existent la ghiseu. Si cei de la Blue Air si cei de la celelalte companii erau foarte stricti in legatura cu greutatea si dimensiunea bagajelor, asa ca nu riscati!

Imbarcarea a decurs fara probleme, doar cu ceva inghesuiala si dat din coata – nu imi dau seama daca din cauza organizari sau din cauza obiceiurilor ‘romanesti’, dar totusi nu a fost un disconfort prea mare. Zborul a fost si el fara emotii (desi pentru noi a fost o experienta intensa, pentru ca zburam pentru prima data). Doua vorbe si despre Blue Air, dar va rog sa tineti seama ca nu am termen de comparatie: aeronava se vedea ca trecuse prin multe, scaunele pe alocuri jupuite, masutele nu toate stateau fixate, un aspect destuld e uzat in general. Masurile de siguranta au parut insa respectate cu strictete. Stewardezele de o politete rece si cam plictisite. Cateringul, evident, contra cost: o sticla de Nestea 3 euro, o mini-briosa 1 euro, o cutie cu 2 sandwishuri 4 euro. Partea cea mai frumoasa, la dus, a fost ca am avut parte de un cer absolut senin, am vazut munti, lacuri, orase, Mediterana, tot. Un spectacol!

In fine, dupa un zbor de aproape 3 ore am aterizat pe El Prat, la ora locala 18:10. Am trecut de control pasapoarte si ne-am invartit putin prin terminal pana am vazut indicatoarele catre gara. Am trecut prin pasarela de sticla care face legatura intre aeroport si gara si am ajuns in zona de unde puteam cumpara bilete de tren.

Ne hotarasem sa folosim pentru cele 5 zile cat aveam sa petrecem in Barcelona cartelele T10. Calculasem de acasa ca ne vor trebui in jur de 26-28 calatorii pentru amundoi. Aceasta decizie, de a folosi T10 in detrimentul Busului turistic am fost nevoita sa mi-o justific de mai multe ori :), asa ca o voi face si aici:

Busul turistic: Minusuri: este mai scump decat T10 si nu apuci sa vezi cu adevarat orasul. Plusuri: are statie la toate obiectivele turistice, economisesti timp. Hotelul nostru a fost aproape de Camp Nou, asa ca ne-ar fi si dus/adus ‘acasa’

T10: Minusuri: e ceva mai complicat, nu faci economie de timp, mergi si destul de multe pe jos. Plusuri: Calatoresti cu mijloacele de transport in comun, alaturi de localnici, simti pulsul orasului, ajungi sa il cunosti, este o adevarata aventura, trebuie sa te gandesti ce conexiuni poti sa faci, iti pune mintea la treaba, nu te simti ‘doar turist’. Mi s-a spus deja ca sunt o snoaba, dar eu sunt adepta: Be a traveler, not a tourist, asa ca... Pentru mine conteaza mai mult sa am o harta a orasului intr-o mana si o harta a metroului in cealalta mana, sa caut legaturi avantajoase, sa merg pe jos mult, sa descopar locuri care nu apar in ghidurile turiste, sa simt ca descopar eu insami orasul, decat sa hop-on-hop-off din obiectiv in obiectiv. In plus, sa vezi si mai ales sa auzi barcelonezi in elementul lor este un obiectiv in sine! :)

Asa ca, in gara, am cumparat pt inceput 2 cartele T10 de la automatele existente (cand am ajuns noi, ghiseele erau inchise). Automatele sunt usrod e folosit, logice, doar apesi pe T10, zona 1 si bagi banii. Aici am avut putine batai de cap, pentru ca banii trebuie impinsi mai hotarat in fanta respectiva, lucru pe care ni l-a aratat un domn dragut si rabdator, care nu stia insa deloc engleza.

Din gara am luat trenul R2 Nord care pleaca din 30 in 30 de minute inspre centrul Barcelonei si am coborat la statia Sants Estacio, de unde am luat metroul L5 albastru inspre Collblanc, unde era hotelul nostru. Sants Estacio este o statie destul de mare, dar odata coborati din tren, aveam indicatoare spre metrou. Pentru ca nu am parasit statia, nu am mai consumat alte calatorii suplimentare. Cartela trebuie sa o bagi in dispozitiv de fiecare data, dar nu te taxeaza suplimentar. Este valabil si pt autobuze, daca te incadrezi in 75 de minute.

Statiile de metrou sunt toate foarte bine organizate, practic nu ai cum sa te ratacesti. E adevarat, eu eram deja familiarizata cu ele datorita review-urilor atat de folositorare de pe amfostacolo, pentru care nu pot sa multumesc indeajuns! :)

Acum, eu pregatisem in stufosul meu dosar si un plan pe zile destul de minutios. Dar pentru organizarea este buna, dar in doza prea mare rapeste din farmecul vacantei, am zis sa incepem cu ceva de genul: ‘mergem la noroc’. Am spus deja ca hotelul nostru era situat aproape de Camp Nou. Ei, initial aveam program sa facem turul stadionului in ultima noastra zi. Dar, pentru ca in seara in care ajungeam noi Barca juca acasa cu Granada, am zis ca incercam sa mergem la meci! Am facut checkin-ul la hotel al ora 8 seara, iar meciul incepea la 10. Am intrebat-o pe domnisoara de la receptie daca mai avem sanse sa gasim bilete si ne-a spus ca da, ba chiar s-a uitat pentru noi pe site-ul stadionului, dar nu a gasit locuri unul langa altul (cum nu gasisem nici noi cand verifcasem de acasa). Asa ca am hotarat sa mai facem o incercare: am fost la stadion si am avut noroc! Am gasit locuri la doar un scaun distanta, ceea ce binenteles ca nu a fost o problema, am schimbat locurile cu un engelz dragut si gata! Biletul a costat 46 euro/persoana, adica dublu fata de turul stadionului (23 euro/persoana) dar a meritat din plin!

Atmosfera era fantastica inca inainte de a intra in stadion! O mare de lume, turisti si localnici, toti cu fulare, steaguri, tricouri Barca! Am intrat in incinta, indrumati de un steward care ne-a intampinat cu ‘Senorita, Cabalero! ’ am facut fotografii cu minunatul Camp Nou pe care nu ne venea sa credem ca suntem cu adevarat! Am avut si locuri foarte bune, chiar pe centru si desi eram destul de sus, pe cuvant ca vedeam sireturile jucatorilor. Am avut iarasi noroc si de un meci foarte spectaculos, mai ales prin ratarile Barcei, care putea castiga usor cu vreo 7-0, dar pana la urma a fost 2-0, cu goluri pe final de partida. Acum, prietenul meu tine cu Barca si eu tin cu Real. :) Dar am cantat amundoi alaturi de galerie imnul Barcei si am scandat cu intregul stadion Meeessiii Meeeesiiii si Xaaaaviii Xaaaaviii. 65.000 intr-un singur glas! A fost o experienta incredibila, nu ne puteam dori un inceput mai frumos al vacantei noastre in Barcelona.

A doua zi, duminica am revenit la planul pus de mine pe hartie. :) Ne-am trezit cu entuziasm la 8 dimineata, am luat micul dejun la hotel si la ora 9 eram la metrou. Am luat L5 Albastru care ne-a dus direct de la Collblanc la Sagrada Familia. Am iesit de la metrou si pana sa vedem Sagrada, am vazut coada de la Sagrada. :) O coada mare, cred ca era pe 2 laturi ale catedralei, dar in 20 de minute am ajuns la ghiseu. Am cumparat bilete pt basilica + lift = 16 euro/persoana. Basilica este intr-adevar impresionanta si nu stii ce sa remarci mai intai: fatadele atat de diferite, cu atea detalii, interiori gradios, vitraliile, spatiul in care poti vedea cum s-a inspirat Gaudi din natura... Liftul merita si nu prea: merita doar daca vrei sa vezi Barcelona de sus, pentru ca alte detalii din turnuri nu poti vedea de aproape. Am urcat si am coborat cu liftul de pe Fatada Patimilor (Passio). Am impresia ca cel de pe Fatada Nasterii e mai spectaculos.

Audioghid nu am luat, pentru ca eu citisem mult despre Sagrada si am fost un fel de ghid la purtator, dar am descoperit un mic truc ca sa nu mai dat 4 euro si pe acesta: turistii individuali intra pe la fatada Patimilor, iar grupurile pe la fatada Nasterii. Puteti cand intrati sa traversati basilica, sa iesiti pe la fatada Nasterii si sa insotiti de acolo un grup cu ghid in engleaza sau in ce limba cunoasteti :)

Ce m-a impresionat pe mine cel mai mult? Macheta care arata cat s-a construit si cat mai este de construit si sculpturile de pe fatada Patimilor.

Vizita noastra a durat cca 2 ore jumatate, asa ca la ora 12 am pornit pe jos inspre Las Ramblas. Ne-am plimbat pe Avigunda Diagonal jumatate de ora, mergand cei 2 km dintre Sagrada si Casa Mila (La Pedrera). Pe drum am admirat Casa de les Punxes si alte cladiri cu arhitectura interesanta, dar si blocurile de locuinte care aratau toate foarte bine, cu balcoane pline de verdeata si cu steagul Cataloniei afisat cu mandrie.

Casa Mila, Casa Battlo, Casa Amatllero si Casa Lleo i Morera le-am admirat doar pe exterior, cum tot doar de afara am adimirat si magazinele de lux de pe bulevardul Passeig de Gracia. L-am strabatut si pe acesta pana in capat, adica pna in Placa Catalunya, unde am facut cateva fotografii si, dupa ce am baut din font de Canalets (pentru ca deja ne era clar ca vrem sa ne intoarcem in acest oras!), am intrat in tumultul care poarta numele de Las Ramblas.

Este si asta o experienta aparte: o mare de oameni, de toate nationalitatile, strabatand de la un capat la altul acest bulevard, marginit de hoteluri, restaurante, chioscuri cu suveniruri, flori, pasari, statui vii, si cam tot ce ti-ai putea inchipui. Cam 20 de minute dureaza o plimbare din Placa Catalunya pana in port. Noi, o data ajunsi pe la jumatatea distantei am intrat sa luam pranzul la un restaurant-bar micut numit Amatxu. Am comandat aici 1 meniul zilei (trei tapas + o paella + o crema catalana) + 1 meniu fast (un sfert de pui + salata + cartofi prajiti + o crema catalana) si 2 cervezas :) si am platit in total 35 euro (cu tot cu bacsis). Cam asta e pretul pt o masa consistenta in centrul Barcelonei. Mancarea a fost buna, portiile mari, berea la jumate’, asa ca ne-am declarat multumiti. M-a surprins si mi-a placut stilul relaxat al spaniolilor de a manca si de a servi masa. Fara formalitati, cam inghesuit, cam galagios – asa cum e intregul popor, nu?

Eu am vrut neaparat sa vad pisica lui Botero, asa ca am facut o mica plimbare pana pe Rambla del Raval, trecand si pe langa Palau Guell. Am mers apoi pana in port, am fotografiat statuia lui Columb si zona portului, cu Mall-ul si las Golondrinas si ne-am intors pana in Placa Reial. Aceasta este ‘poarta’ spre Barri Gotic, spre o alta lume, practic.

Barri Gotic, cartierul gotic cu stradutele lui inguste, cu cladirile inalte de piatra si cu atmosfera atat de boema a devenit instantaneu locul nostru preferat din Barcelona, ca dovada: am si revenit aici in fiecare zi. Are un farmec aparte acest labirint de stradute intunecoase, pe care te poti plimba, ratacindu-te intentionat, facand la stanga sau la dreapta in functie de ce iti atrage privirea, descoperind piatete care mai de care mai frumoase, mai deosebite. E o liniste umbroasa, valuroasa, melodioasa – pentru ca in fiecare piata gasesti muzicanti, jazzul curge parca din peretii caldirilor. Aici, in Placa de Sant Iu, chiar langa Catedrala Gotica, am ascultat un jazz fantastic, asezati pe trepte, privind trecatorii, a fost cu sigurnata highlight-ul sejurului.

Am mai admirat zona Bisericile Santa Maria del Pi si Santa Maria del Mar, am trecut si pe langa muzeul Picasso la care era o coada imensa, am vazut si muzeul de arta precolumbiana, dar din pacate era inchis si – sper sa nu ma insel – dar am avut impresia ca a fost inchis definitiv, am admirat pe la exterior dar si pe la interior Catedrala La Seu... si ne-am dat seama ca se facuse deja ora 19. Pentru ca inca mai aveam ceva conbustibil, am pornit pe jos pana in Placa Catalunya si apoi tot pe jos pana in Placa Espanya. Aici am facut un pit-stop de toaleta si reimprospatare la Mall Arenas, si apoi ne-am incumetat sa urcam si pana la MNAC.

Era duminica, dar Fantana Magica avea liber in cea seara. :) Asta pentru ca a doua zi, 24 Septembrie era ziua culminanta a festivalului La Merce si urma sa avem parte de un spectacol cu totul special: Piromusical: adica show obisnuit (muzica+lumini) + artificii.

Si cam atat am facut noi in prima zi! :) De fapt a fost ziua cea mai incarcata si cea mai obositoare, cand am ajuns acasa am calculat cat am mers pe jos si ne-am cam ingrozit: 15 km!

Din Placa Espanya am luat L1 Rosu pana in Placa de Sants unde am schimbat cu L5 Albastru pana la Collblanc, folosind doar cate 1 calatorie de pe T10. Seara am luat cina in cartier, aproape de hotelul nostru, voi spune cateva cuvinte despre restaurant la reviw-ul despre hotel.

Ziua a 3a, Luni era ziua Merce, o sarbatoare foarte importanta pt barcelonezi. Pentru noi n-a inceput tocmai bine: metroul a fost in greva toata ziua. Auzisem anunturile la metrou de zilele trecute, ne confirmase si fata de la receptie: metrourile circulau, dar foarte rar. Din fericire nu ne-a afectat foarte mult, pentru ca in ziua respectiva aveam in plan dealul Montjuic. Asa ca din fata hotelului am luat de aceasta data autobuzul 56 pana in Placa Espanya, si de acolo am urcat din nou pana la MNAC. Panorama Barcelonei sub soarele stralucitor ne-a dat energie pt urcusul ce urma. Pentru ca am ales sa urcam Montjuic-ul pe jos: timp aveam, frumos afara era, am profitat sa vedem gradinile. Asa ca ne-am plimbat si am facut fotografii prin Jardins de Joan Maragall cu Palauet Albeniz, Jardins de Laribal si alte parcuri. Plimbarea a fost placuta, dar nu o recomand celor care nu au conditie fizica. Din fata MNAC pana la castel am facut 1 ora. Busul turistic sau autobuzele locale (parca am vazut un 193 si un 150, dar nu stiu cu ce zona fac legatura)

Castelul ne-a placut foarte mult, iar vederea spre oras sau ce spre port te lasau fara cuvinte. Sa stai la soare pe zidurile vechi, cu o carte, ascultant muzica, povestind... frumos mod de a-ti petrece timpul. La castel am luat si pranzul, de la autoservirea existenta intr-un dintre camere, un bufet din care puteai sa iti alegi orice fel de mancare (sau mai multe, doar sa incapa pe o farfurie) + un pahar de sangria + un desert la alegere = 12 euro/persoana. Mancarea a fost foarte buna.

Am coborat apoi tot pe jos inspre port, desi puteam cobori si cu telegondola. Urmatorul obiectiv a fost Acvariul, la care un bilet costa 18,5 euro/persoana, dar pentru ca printasem de pe site-ul acvariului niste taloane, am avut reducere de 2 euro/persoana. Chiar si asa, pretul mi s-a parut prea mare pt ce are de oferit. Il compara cineva aici cu acvariuld e la Constanta si cam asa e; singura diferenta o face tunelul cu rechini care a fost intr-adevar interesant. Mi-a mai placut aici si magazinul de suveniruri, tot felul de jucarii si obiecte in forma de animale.

Era deja 6 seara, asa ca ne-am indreptat spre Barri Gotic, pentru o plimbare linistita. Vazusem de ziua trecuta o cafea minunata langa Placa Sant Iu, chiar in curtea muzeului Frederic Mares unde ne-am si asezat pentru o decadenta gustare: magdalenas si cava-sampanie. Cafeneaua se numeste Cafe d’Estiu si ne-a placut foarte mult.

Pe la ora 20 ne-am indreptat spre Placa de Sant Jaume si apoi spre Las Ramblas sa vedem Parada de Gegants, defilarea papusilor uriase si a carelor alegorice. A fost o experienta interesanta, atmsofera era foarte faina, muzica, urale, aplauze, toata lumea radea si facea poze – erau si multi barcelonezi, nu numai turisti. Am mers apoi in Placa Espanya, sa prindem un loc bun pt spectacolul Fananii Magice care urma sa inceapa la ora 22. A fost... incredibil: show de lumina, apa care dansa, artificiile si muzica ce curgea pe fundal, dar poate mai ales faptul ca erau acolo 120.000 de oameni care traiau momentul.

Ne-am retras la hotel pe la miezul nopti, dupa inca o zi plina si inca vreo 10 km strabatuti pe jos.

Ziua a 4a, marti a fost mai lejera. Dimineata am vizitat muzeul CosmoCaixa, la re cam ajuns luand metroul L7 Verde pana in statia Penintes si apoi mergand pe jos inca vreo 25 de minute. Cam complicat de gasit, dar a meritat, ne-am distrat cu diversele experimente de acolo, unele nu le-am inteles si cu siguranta ne-ar fi trebuit mai mult timp sa le descifram pe toate. Padurea tropicala a fost iarasi o experienta interesanta.

Am luat apoi metroul o statie, de la Penintes la Vallcarca, indreptandu-ne spre Parc Guell. De la Vallcarca am avut de urcat destul de mult, pe strazi abrupte, presarate insa cu cateva scari rulante. Totusi, un urcus foarte solicitant, parca mai convenabil ar fi fost sa coboram la Lesseps si sa urcam pe acolo: nu sunt scari rulante, dar urcusul e mai bland. O alta diferenta: daca cobori la statia Lesseps, ajungi la intrarea principala in parc, de la Vallcarca ajungi la intrarea din spatele parcului. Oricum, mult usor de ajuns la parc este cu autobuzul, dar depinde de unde vii...

Parcul ne-a placut, este clar mai mult decat un parc, este un muzeu in aer liber. Si panorama asupra Barcelonei este foarte frumoasa, poti vedea Sagrada, Torre Agbar si Mediterana la orizont.

Dupa cateva ore petrecute aici am luat metroul L7 Verde pana la statia Liceu: vroiam sa vedem La Boqueria. O piata chiar deosebita, cu tarabe care iti iau ochii prin frumusete. Mai multa lume facea fotografii decat cumparaturi. Noi am vrut sa mancam la Pinotxo, dar pentru ca era aglomerat si nici macar nu era Pinotxo, am hotarat sa mergem la un restaurant pe Las Ramblas: Attic. Restaurantul se afla la etajul unu al unui hotel, are o vedere frumoasa spre Las Ramblas si este destul de select, ca atare si mai scump. Un chicken teriaki + un vitel cu trufe si piure + o sticla de vin = 32 euro.

Pentru ca era deja 7 seara, ne-am inceput deja traditionala plimbare prin Barri Gotic. Am cumparat churros si fructe proaspete si cateva suveniruri si ne-am luat la revedere de la acest loc minunat.

Ziua a 5a, miercuri a fost ultima zi petrecuta de noi in Barcelona. Am facut check-out-ul, ne-am lasat bagajele la receptie si am pornit spre Arcul de Triumf cu metroul. Am mers apoi in parc Ciutadela, unde am fotografiat fantana si ne-am intreptat apoi spre Zoo. Biletul costa 19 euro/persoana, dar si aici am avut o reducere de cate 2 euro pentru ca aveam cateva pliante de la hotel. Spre deosebire de acvariu, zoo si-a meritat banii: multe animale, toate ingrijite, un spatiu foarte deschis. Am vazut aici animale pe care nu le mai vazusem niciodata: girafe, rinoceri, hipopotami, suricate. Tot la zoo am si mancat, 2 portii de pui + cartofi prajiti + o bere + 1 nestea = 21 euro.

Si... cam atat. Ne-am intors la hotel, am luat bagajele si am pornit spre aeroport.

Concluzii: Barcelona merita vizitata. Si nu doar o data. Eu ma bucur ca mi-au ramas obiective nebifate, am pretext sa ma reintorc. :) In plus, Barcelona este genul de oras pe placul tuturor; orice ti-ar placea, gasesti aici: Vrei plaja? Barceloneta la 2 pasi + statiunile din apropiere. Vrei wine&dine? Sunt 3800 de restaurante doar pe tripadvisor. Vrei cluburi si petreceri? Las Ramblas, Barri Gotic si zona portului au toate genurile. Vrei natura? Ai zeci de gradini si parcuri. Adrenalina? Tibidabo si ParcAventura. Muzee si biserici? Practic la fiecare colt de strada. :)

Am vrut sa numesc acest review Barcelona mea sau Barcelona noastra, dar nu, Barcelona e a tuturor celor care o cunosc. Mi se pare un oras deschis, asa cum spui despre un om ca e deschis, ti se ofera, te lasa sa o cunosti, te lasa sa o cuceresti si te cucereste ea pe tine. Barcelona are lipici, are un ritm propriu, cand lenes, cand efervescent. E boema si cosmopolita in acelasi timp, e puternica, este un labirint extrovertit. E o experienta.

P. S. Imi cer scuze pentru lungimea review-ului. Probabil trebuia sa incep cu un averitsment, dar zau daca mi-am inchipuit ca va iesi atat de lung. :)

P. P. S. Am cheltuit in total 900 euro astfel: 120 euro cele 2 bilete de avion + 290 euro cazarea la hotel + 490 euro pentru obiective, mese si suveniruri.


[fb]
---
Trimis de Ammelie in 26.10.12 17:25:20
Validat / Publicat: 26.10.12 19:02:47
INFO ADIȚIONALE
  • A fost prima sa vizită/vacanță în SPANIA

VIZUALIZĂRI: 4512 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

4 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Ammelie); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 19100 PMA (din 19 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

4 ecouri scrise, până acum

marius gaudi*
[26.10.12 21:18:34]
»

Ai reusit sa ma faci sa revad in minte locurile superbe din ,,orasul muzeu''

Reviewul este interesant si foarte bine scris.

TraianS
[26.10.12 21:23:26]
»

Frumos review. Bravo

Aici, in Placa de Sant Iu, chiar langa Catedrala Gotica, am ascultat un jazz fantastic, asezati pe trepte, privind trecatorii, a fost cu sigurnata highlight-ul sejurului.

Cine canta?

Tot in aceasta piata am avut si eu placerea (si onoarea) sa ascult un pianist.

Tot pe trepte am ramas si eu, inlemnit pana a terminat... Sunetul a fost excelent. E ca o biserica in aer liber... ... cel putin asta a fost senzatia pe care am avut-o.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Admin
[26.10.12 22:12:53]
»

Deşi are "dezavantajul" că soseşte după o serie de articole ce au acoperit la modul "nec plus ultra" subiectul "Barcelona", acest review merită şi el statutul de MiniGHid AmFostAcolo pentru această destinaţie

AmmelieAUTOR REVIEW
[26.10.12 23:14:45]
»

@TraianS: Nu era 'Pianolito' Erau 3 baieti, din pacate nu am retinut cum se numea 'trupa'.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Ammelie, marius gaudi*
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Barcelona:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.0520339012146 sec
    ecranul dvs: 1 x 1