Am vazut Barcelona in septembrie, pt doar 5 zile si m-am indragostit de ea, am simtit ca as vrea sa traiesc aici. Atmosfera este de vacanta, de parca nimeni nu ar munci in orasul asta, iar ritmul vietii este relaxat, total opus de cel al locului din care veneam (Bucuresti). Numai noi, turisti grabiti, avizi sa absorbim frumusetea locului si sa nu ratam nici un obiectiv.
Avand putin timp la dispozitie, am planificat fiecare zi cu strictete si stiam toate traseele busului turistic in amanuntime, ceea ce ne-a eficientizat f mult toate incursiunile. De asemenea, am printat o hata marita a traseelor, (vezi siteul de mai jos) si o harta a metroului (de care sigur veti avea nevoie la un mom dat) Daca va documentati putin pe acest site, gasiti aici cele 3 trasee ale busului turistic, cu toate opririle si descrieri sumare ale punctelor de atractie de la fiecare oprire, a. i puteti sa va faceti o planificare anterioara (de ex noi am sarit primele 2 opriri de pe traseul albastru: Casa Batllo si La Pedreira si ne-am oprit la prima ora la Sagrada Familia, unde am stat la coada numai 30-40 min in loc de 2-3 ore cum citisem pe site, iar seara, ne-am intors in Piata Catalunya si am reluat traseul, vazand cele 2 case de mai sus). In busul turistic te poti urca si cobora de cate ori vrei, intr-un interval de 2 zile consecutive (un minim necesar).
Sunt sigura ca fiecare turist va avea alte optiuni, preferintele mele au fost: Sagrada familia (trebuie neaparat sa o vedeti in interior, cu ghid audio, sa nu va lasati descurajati de coada de afara sau de sfaturile cunostintelor " nu intra, ca inauntru este goala"), casa Battlo si La pedreira (casa Milla), fantana magica de pe Montjuic (splendida), muzeul Picasso si MNAC-ul, am fost la un spectacol superb de Opera y Flamenco la Palatul de Muzica Catalana (putin suprataxat, ca multe alte lucruri din Barcelona :)), parcul Guell, si catedrala din Barri Gothic unde am vazut si o expozitie temporara de Goya,Ramblas, portul. Sunt multe alte locuri pe care le-am fi vizitat, dar poate vom crea o alta ocazie pt ele.
Barcelona nu este un oras de shopping in opinia mea, dar pt persoanele putin mai extravagante, iubitoare de moda si cu ceva mai multe posibilitati - nu ratati Custo Barcelona.
Am fost si La Rocca Village, unde cu putin noroc, mai poti gasi cate ceva; dar in cele mai multe magazine, n-ai vrea sa intri niciodata, parca au stocuri vechi de cativa zeci de ani.
Personal, mi s-a parut ca si Zara si Mango de la ei sunt mai conservatoare si mai pe basicuri, chiar daca se spune ca sunt mult mai ieftine decat cele de la noi, gasesc ca ale noastre sunt mult mai chic si mai cochete. Multi vanzatori lenesi si indolenti in magazine,dar si multi foarte amabili.
Si, evident ca si noi n-am intarziat sa ne punem acolo amprenta, la cersit, cu alba-neagra, sau vanzand niste "fluierici" enervante pe Ramblas, trebuie sa va protejati gentile si buzunarele pe Ramblas de "romii" romani.
Trimis de anate in 26.09.11 15:50:10
- A fost prima sa vizită/vacanță în SPANIA
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (anate); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- Jul.2024 Un castel pe vârf de deal, ... pe malul mării – Castelul Montjuïc — scris în 12.10.24 de msnd din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jul.2024 O săptămână în Barcelona — scris în 29.07.24 de msnd din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Nov.2023 Barcelona - supraevaluata — scris în 05.11.23 de marius71a din MEDGIDIA - nu recomandă
- Mar.2023 Barcelona, o dorinţă împlinită — scris în 13.01.24 de irinad din TâRGOVIșTE - RECOMANDĂ
- Dec.2022 Revelion in Barcelona — scris în 23.02.23 de anila82 din ORADEA - RECOMANDĂ
- Aug.2022 Scumpa de Barcelona — scris în 29.08.22 de vali65 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- May.2022 La pas prin Barcelona — scris în 21.06.22 de mariana07 din BRăILA - RECOMANDĂ