Am fost recent cateva zile in Barcelona, m-am gandit sa va scriu cateva impresii si mai ales sfaturi care sper sa fie utile, unora dintre voi, in planificare.
Shopping se poate face la greu, sunt multe reduceri in aceasta perioada, unele de pana 70%, dar acum, mai pe final, nu mai gasesti mereu marimea dorita. Comparativ cu Viena mi s-au parut mai multe magazine, numai in centru sunt vreo 6 H&M, 2-3 Zara, Mango, etc. Recomand Portal de L`Angel ( o strada paralela cu Rambla), are f multe magazine, molul din port - Maremagnum si in general toata zona centrala. Nu e indicata pt shopping duminica, sunt aproape toate magazinele inchise si nici sambata, cand ies toti localnicii sa cumpere.
Pentru vizitat - e si aici o selectie impresionanta, timpul doar sa ajunga - va pot indica cateva preturi recente, poate ajuta in calculele "bugetului":
- Sagrada Familia : intrare 11 euro, urcare cu liftul in turn 2,5 euro (merita); audioghid (puteti si fara) 4 euro.
- La Pedrera (Casa Milla): 9,5 euro (audioghid inclus).
- Casa Battlo: 17 euro.
- Acvariul: 17 euro (cam mult, dar se merita)
Capitolul deplasare & transport: parerea mea e ca nu se merita sa inchiriati masina, reteaua de transport in comun e foarte eficienta, iar statiile de metrou sunt foarte dese si la fel cred ca si cele de autobuz. Pe langa asta, multe obiective sunt destul de grupate (Portul, acvariul, Rambla, Bari Gottic cu toate catedralele lui, La Pedrera si Casa Battlo), iar o plimbare pe jos va ofera posibilitatea sa vedeti arhitectura deosebita a acestui oras. Parcarea este foarte scumpa, nu stiu exact cat, vazusem preturile afisate undeva, dar nu mai tin minte, dar pe alta parte traficul este incomparabil mai lejer decat in Bucuresti. Totusi optez ferm pt transport in comun - T10 (7,7 euro).
Va doresc, celor ce ajungeti pe aici, vacanta placuta si sa profitati din plin de frumusetea Barcei!
Trimis de kadissa* in 07.02.09 20:30:49
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (kadissa*); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- Jul.2024 Un castel pe vârf de deal, ... pe malul mării – Castelul Montjuïc — scris în 12.10.24 de msnd din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jul.2024 O săptămână în Barcelona — scris în 29.07.24 de msnd din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Nov.2023 Barcelona - supraevaluata — scris în 05.11.23 de marius71a din MEDGIDIA - nu recomandă
- Mar.2023 Barcelona, o dorinţă împlinită — scris în 13.01.24 de irinad din TâRGOVIșTE - RECOMANDĂ
- Dec.2022 Revelion in Barcelona — scris în 23.02.23 de anila82 din ORADEA - RECOMANDĂ
- Aug.2022 Scumpa de Barcelona — scris în 29.08.22 de vali65 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- May.2022 La pas prin Barcelona — scris în 21.06.22 de mariana07 din BRăILA - RECOMANDĂ