ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 31.01.2016
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: București
ÎNSCRIS: 25.04.10
STATUS: PARTENER
DATE SEJUR
JAN-2016
DURATA: 4 zile

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢ. / RELAXARE:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
95.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 9 MIN

Un oraș viu și fermecător!

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE URM de aici

Am ajuns în Bagkok dimineața, după un zbor din Dubai sau mai bine zis din Abu Dhabi, cu Etihad Airlines, compania națională a EAU. Se poate face checkinul în centru în Dubai și apoi ești preluat de un autocar foarte drăguț până în Abu Dhabi (mergi cam 1 oră) de unde iei avionul către Bangkok. Emirates, compania din Dubai avea niște preturi foarte mari la biletele de avion către Bangkok, așa că ne-am orientat către Etihad, o companie de 5 stele, aproape la același standard cu Emirates.

Plecați din Dubaiul rece și anost și ajunși în aeroportul Suvarnabhumi, primul lucru care ne-a izbit a fost căldura și umiditatea. Durează câteva minute bune să te obișnuiești, cât timp ridici bagajele și cauți un taxi. La aeroport trebuie luat un cupon de taxi (ceva asemănător cu ce se întâmplă pe Otopeni) și apoi trebuie să cauți locația înscrisă pe cupon, situată în parcarea de la nivelul 2 al aeroportului, unde vei găsi taxiul alocat. Majoritatea taximetriștinlor din Bangkok mi s-au părut necinstiți, total diferit de ce citisem eu anterior, adică nu vor să pună ceasul, ci să te jecmăneaacă cu tarife umflate. La aeroport le este un pic teamă pt. că ai un cupon cu datele lor de identificare, dar în oraș nu au nicio remușcare să nu te ia dacă le spui să pună aparatul. Mă rog, o cursă legală până în centrul orașului, la Hotelul Marriott unde am stat a durat cam o oră, dimineața și a costat cam 75 de lei, inclusiv taxele de autostradă pe care trebuie să le plătești personal.

Oboseala era mare, dar nu am putut să nu observ aglomerația de pe șosele, mult mai mare decât în București, de exemplu, unde ne plângem că nu mai putem circula. Aici, acest lucru e o problemă mare pe care aveam să o descoperim mai târziu. Dacă tot suntem la capitolul transport, în Bangkok este un skytrain, un soi de metrou suspendat care circulă bine, este ieftin, cam ca în România și care reprezintă salvarea în orele de vârf. Problema e că nu e foarte extins, deci depinde și unde stați (vă recomand să stați cât mai central, în zona adiacentă Parcului Lumphini). O altă variantă mai este metroul și niște ambarcațiuni care circulă pe râul Chao Praya. Noi am folosit mult aplicația UBER, a fost ușor de utilizat, fără a ne milogi de taximetriști ca să fie corecți și pot să vă spun că am mers numai cu mașini super, la același preț cu taxiul. Am folosit și skytrainul de câteva ori, dar nu am mers cu bărcile de pe râu întrucât ni s-au părut foarte aglomerate, chiar cele turistice, despre care se spune că sunt mai libere. Nu e nicio pierdere dacă nu mergeți cu ele, faceți o excursie pe canale și vă săturați de mers cu barca... :)

Cum sunt oamenii în Bangkok? În primul rând pot să spun că nu am avut probleme legate de siguranță, nu ne-am simțit niciodată amenințați de cineva sau ceva, nicidecum. Oamenii vor să te ajute dacă îi întrebi ceva, însă nu aveți cum să vă înțelegeți cu ei în englezăî decât cu maaare greutate. Vorbesc foarte prost această limbă, inclusiv la hoteluri sau restaurante. Aceasta chiar a fost o problemă. Oricum, prin oraș sunt indicatoare cu litere latine, e greu să nu vă descurcați. În plus, noi am cumpărat de la aeroport o cartelă SIM de telefon pe care am introdus-o în aparatul meu și pe care am plătit vreo 65 de lei, cu internet 4G nelimitat și convorbiri locale destule, pe care nu le-am utilizat în totalitate. Dar netul a fost foarte util pentru orientare. Orașul e aglomerat, am mai spus-o, în orele de vărf (8-9 dimineața și 4-6 seara) e greu să circuli cu ceva, însă nu e chiar sufocant, te poți descurca. Cred că nivelul de trai este asemănător cu cel al românilor.

Ce poți face în Bagkok? Noi am stat 4 zile, timp cred eu suficient să ne facem o idee despre oraș, mai mult nu cred că aveți ce face nici voi acolo. În primul rând trebuie să vizitați obiectivele acelea celebre: templele Wat Pho, Wat Arun, Palatul și muzeul Jim Thompson. Toate sunt foarte frumoase, biletele nu sunt scumpe, cred că în jur de 15 lei de persoană, cu excepția Grand Palace, unde este cam 55 de lei/pers. Noi am ajuns la ele cu mașinile uber luate de la hotel, niciodată drumul nu a costat mai mult de 10-12 lei, puteți încerca să mergeți la temple și cu barca, însă nouă nu ni s-a părut o idee bună din cauza aglomerației. Un obiectiv foarte frumos a fost muzeul Jim Thompson, o oază de verdeață vhiar în mijlocul orașului, este o casă tradițională a unui american care a rămas în Thailanda după războiul mondial și a făcut afaceri cu mătase. Foarte interesantă vizita, o casă superbă, iar la intrare aveți un ghid alocat special pentru voi, în limba pe care o doriți. Vizitele acestea vă vor lua cam 2 zile, noi nu am alergat ca nebunii după cât mai multe obiective, ci le-am făcut relaxați, lejer... atenție, este foarte cald chiar în ianuarie, ziua erau cam 35 de grade și soare maxim, deci nu e ușor nici cu vizitele. O altă zi am petrecut/o aproape în totalitate la SPA, cei de la hotel ne-au recomandat un centru apropape de noi, Adora Langsuan se numește, excepțional, nu e chiar ieftin, nu e street massage, dar a fost o zi pe care o să o țin minte multă vreme :) Procedurile costă cam 120-200 de lei / 90 minute, oricum nu foarte mult față de calitatea oferită și puteți sta aici o zi întreagă lejer și să vă răsfățați. Nouă ni s-a părut la final cea mai bună alegere făcută, există și chioșcuri de masaj prin oraș, unde o oră costă cam 30 de lei, însă nu are nicio legătură cu un SPA, este un chioșc, de obicei cam urât misoritor, unde ți se face un masaj. În ultima zi am cumpărat o excursie senzațională: un tur privat cu barca prin canalele acelea mai mici ale Bangkokului. Acestui oraș i se spunea odinioară Veneția Orientului și acum știu de ce, o excursie senzațională prin locuri foarte puțin umblate de turiști: piețe, temple, ferme de orhidee, am hrănit peștii din râu (mulți, mulți, o să vedeți pozele, ce experiență super) și am văzut câteva locuri pe care un turist obișnuit nu are cum să le vadă. Excursia o puteți accesa aici - thaicanaltour.com/small_teak_weekday.php și vă recomand să o alegeți, a fost o idee excelentă, deși nu foarte ieftină, cam 100 de euro în total, dar a fost un tur privat practic, eram doar noi 2, ghidul și barcagiul. A intrat în preț și un prânz la un restaurant de pe malul unui canal frecventat numai de localnici și fructe și apă etc... Nu o să mai detaliez obiectivele clasice (temple, palate) pe care colegii le-au descris deja, vreau numai să adaug că acestea sunt concentrate cam în aceeași secțiune a orașului și sunt ușor accesibile cu taxiul, însă nu și cu mijloacele de transport în comun.

Cum arată orașul, în general? Păi are cam 2 părți: cea centrală plină de hoteluri de lux și malluri și zona veche cu templele și Grand Palace. Oricum, peste tot este mizerie, mizerie, mizerie... Nu am întâlnit atâta mizerie nici la perifera din Cairo. Dacă lângă hotelurile mari este curat, cum ai pășit lângă mizeria te înconjoară. Cel mai trist a fost să văd mizeria de pe canalele mici ale orașului, ce păcat, sunt atât de frumoase, dar lumea aruncă probabil totul în apă și distruge râul. În metrou și trenul suspendat este aer condiționat foarte rece, care contrastează total cu căldura de afară, deci, atenție, luați-vă ceva la voi să puneți când intrați în mijloacele de transport respective. Zona centrală este frumoasă, sunt hoteluri înalte, majoritatea cu roofbar-uri la ultimul etaj, unde puteți sta seara și avea o panoramă frumoasă asupra orașului. De asemenea, sunt multe malluri, unde găsiți produse de marcă sau nu, oricum, puteți trage o plimbare așa, de curiozitate.

Prețurile. Sunt cam ca în România. Oricum, să nu vă așteptați să intrați în restaurantul de la Marriott și să plătiți mai puțin decât ați face-o în România la același hotel. Nicidecum. La ei alcoolul costă foarte mult, au cam de 4 ori prețul la bere față de România, iar la vin cam de 10 ori mai mult. Nici sucurile naturale nu sunt prea ieftine, cam 15 lei paharul. Oricum, au au alt gust față de ce găsim la noi și sunt alegerea cred cea mai potrivită. Vreau să demontez un mit: acela al prețurilor mici din Thailanda, nu există așa ceva, de exemplu la orice mall ați merge, veți găsi produse mai scumpe decât cele similare din România, bineînțeles că au și ei tarabe pe lângă șosea cu tricouri care costă 20 de lei, dar au aceeași calitate ca cele din Obor de la noi, nu trebuie să ai așteptări mari. Multe produse falsificate, departe de a fi un rai al cumpărăturilor, cred că a fost locul de unde mi-am cumpărat cel mai puține obiecte/hainde din toate vacanțele pe care le/am avut. Nimic nu merita banii, orice produs de calitate costa cam de 1,5 ori mai mult decât în România.

Mâncarea și băutura. Am mai menționat că nu era chiar iefină. Sigur, există un soi de street food, mâncare de pe stradă, preparată la niște tarabe aflate la marginea drumului (pad thai, mâncarea lor tradițională, fructe, sandvișuri etc) însă, sincer, mi s-a părut mizerabilă. Rău. Nu am avut curajul să mă ating de ea niciodată. Nu poți să mănânci de la o tarabă de unde, în spatele ei, vezi un mare șobolan. Iar asta era universal valabil, oriunde mergeai. Noi am mâncat la hotel în majoritatea timpului, de obicei o masă seara și micul dejun care era inclus. Nu am avut probleme de sănătate, dar, repet, pe stradă mi s-a părut un mare risc să cumpăr de la tarabele acelea. Nu judec pe nimeni care a făcut-o, doar că nu era pentru mine așa ceva. De băut mai marge să luați de pe stradă, pentru că se vând fructe tăiate, vi le stoarce în față, este mai ok și nu sunt foarte scumpe. Mie mi-a plăcut tare mult ananasul, avea un gust unic.

Bangkokul este un oraș frumos de vizitat câteva zile, nu pe grabă, mie 4 zile mi s-au părut mega suficiente, în condițiile în care una întreagă am petrecut-o la SPA. Nu vă grăbiți, în fond veți vedea că după ce vizitați 3-4 temple, toate vi se vor părea la fel, sunt ca bisericile la noi, firește, deci nu trebuie să le bifați pe toate. Insist să ajungeți cu excursia de care v-am amintit pe canalele mici ale orașului, unde veți putea vedea lumea adevărată din Bangkok, cu bune și cu rele, va fi o experiență foarte interesantă.

După cele 4 zile, am luat avionul și am plecat spre sud, în insulele thailandeze, unde am stat 6 zile în Railay. Aveam nevoie de o pauză. Clar :)

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de rentea in 31.01.16 09:57:56
Validat / Publicat: 31.01.16 13:13:12
INFO ADIȚIONALE
  • A fost prima sa vizită/vacanță în THAILANDA

VIZUALIZĂRI: 5754 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

7 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (rentea); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P08 [fără descriere]
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 30800 PMA (din 33 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

7 ecouri scrise, până acum

renteaAUTOR REVIEW
[31.01.16 13:20:57]
»

Webmaster, as dori sa te rog sa atasezi melodia aceasta la review, daca e posibil- youtube

Multumesc.

webmaster26
[31.01.16 13:22:45]
»

Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

mishu
[01.02.16 16:29:07]
»

Am citit articolul pe nerasuflate (cei drept am citit intai Railey dar ma intorc si acolo) si indraznesc sa sper ca voi ajunge si pe acele meleaguri. Asa cum spuneam ca nu voi ajunge niciodata in China/ Malaezia/ Taiwan si pana la urma am ajuns si am si povestit despre ele, poate ca voi ajunge si in aceste destinatii. Citind am gasit multe elemente in comun cu cele vazute de mine, de exemplu, taxiurile, le luam intotdeauna din locurile oficiale (chiar mi s-a recomandat expres acest lucru), taxele de drum le plateam noi pasagerii, preturile in magazine erau chiar mari, cel putin la fel de mari ca in Romania sau chiar mai mari (de nevoie am cumparat un geamantan dintr-un magazine in Beijing si am dat cam 150 euro), in schimb existau si acele magazine (Silk Market) unde te poti tocmi bine de tot si sa iei ceva ok (am facut-o si pe asta). Iar de mancat pe strada nici eu nu am avut curaj, doar intr-o seara am luat niste fructe glasate cu sirop de zahar (cam cum se vinde la noi prin targuri la sate)

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
renteaAUTOR REVIEW
[01.02.16 16:38:11]
»

@mishu: pe la noi circula niste mituri total false referitoare la Thailanda: ca e foarte ieftina, ca mananci street food si, vai, ce bine este, ca Bangkok este un oras curat sau ca thailandezii sunt cei mai politicosi oameni, in special cu turistii sau ca taximetristii sunt cinstiti, trebuie doar sa le spui sa puna aparatul. Fals total.

Cu toate acestea, este o destinatie fermecatoare!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Dory29
[09.11.17 14:25:52]
»

@rentea: Multumim. Ce inseamna aplicatia UBER mai concret. Ce obiective principale merita vazute in Bangkok? Sunt agentii care sa faca excursii optionale ca si in Phuket?

Dory29
[09.11.17 14:33:11]
»

@rentea: De la ce agentie ai cumparat excursia privata pe canale?

renteaAUTOR REVIEW
[10.11.17 22:03:35]
»

@Dory29: Uber este o aplicatie foarte buna, ceva gen taxi. am folosit-o de foarte multe ori, detalii gasesti pe net, doar tasteaza pe google. marele avantaj este ca banii aferenti sunt trasi direct de pe cardul tau, automat, fara sa ai nevoie de cash, oriunde ai fi in lume.

Excursia pe canale am luat-o de la thaicanaltours.com, asa cum am scris si in articol.

Obiectivele care cred eu ca merita vizitate in oras le-am mentionat mai sus. Distractie placuta!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Dory29, mishu, rentea
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Bangkok:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.053915977478027 sec
    ecranul dvs: 1 x 1